Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 250 - 2016. godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kaze da ce igrati i u Sidney-u. Stvarno mi nije jasno zasto to radi pred GS kad mu je i ovo previse. Sad je izjavio da je jos u drugom setu istao bez snage (sto sam ja i rekao).
    Dobra je stvar sto tamo ima tezak zdrijeb (Müller pa Thiem) pa nece daleko.

Comment

• Na sljaci su stvari daleko izjednacenije. No, Novak je i na njoj jasno bolji i siguran sam da proljece moze donijeti izjednacene meceve.

Ako Rafa počne da igra duže lopte imat če svoje šanse. U razmjenama sa osnovne linije danas Nadalove lopte su padale u servisno polje, a Novak naravno to sa lakočom kažnjavao.

3.
      Jesi li vidio Nadalovu facu kad je cestitao Novaku? Kao da smo u 2011.

Razlog je sto on nema sto da proijeni.

Ovaj poraz je po Rafi puno teži od onoga što se desilo godine 2011. Tada Novak je bio bolji ali razilia nije bila tako velika

Danas je razlika u kvaliteti između njih dvojice ogromna i Rafa ne ume da nešto primijeni.

.
      Znaj da je Novaku 5% pao nivo, to bi bio totalno izjednacen mec.[/QUOTE]

Toliko je bio NOvak superioran danas, da bi Novak morao spustiti nivo igre za najmanje 30 % da bude izjednačen meč.

Kako mogče da danas taka velika razlika u kvaliteti između Novaka i Rafu? Ja ni ne mislim, da je Rafa toliko lošiji nego u prošlosti
      NOvak (evolucija tenisa) je strašno napredovao ili još boljše ima perfekntu igru da trenutačno demolira Rafu.

Baš ču si pogledat na you tube koji njihov stari meč.

Comment

• Jacques,

U ponecemu se ne slazemo.

Originally posted by jacques9 View Post
        Ako Rafa počne da igra duže lopte imat če svoje šanse. U razmjenama sa osnovne linije danas Nadalove lopte su padale u servisno polje, a Novak naravno to sa lakočom kažnjavao.

Rafa nema sto da trazi sa duzim loptama. Licno mislim da u razmjenama sa osnovne on nema sansi osim na sljaci. Tu mu treba jos vise spina. On je dobio polufinale 2013. u RG topspinom. Novak nije mogao da se nosi sa njim. Kasnije se mec razvio u nesto drugo.

U Montrealu ga je dobio agresivnoscu. Na USO ga je dobio jer je Novak bio ultra agresivan plaseci se Rafine agresivnosti. Ne vjerujem da ga moze ponovo pobijediti agresivnoscu ali to daje bar neke sanse. Da ga dobije dubinom? To su bajke.

3.
        Ovaj poraz je po Rafi puno teži od onoga što se desilo godine 2011. Tada Novak je bio bolji ali razilia nije bila tako velika

Danas je razlika u kvaliteti između njih dvojice ogromna i Rafa ne ume da nešto primijeni.

Novak je danas BITNO bolji nego 2011. To je izvor svih problema za Rafu.

Toliko je bio NOvak superioran danas, da bi Novak morao spustiti nivo igre za najmanje 30 % da bude izjednačen meč.
        Novak je danas igrao bitno bolje nego u prethodna 4 meca. I cim bi bilo malog pada u Novakovoj koncetraciji, Rafa bi bio za petama. Razlika na NIVO poena je manja od 5%.

Kako mogče da danas taka velika razlika u kvaliteti između Novaka i Rafu? Ja ni ne mislim, da je Rafa toliko lošiji nego u prošlosti
        NOvak (evolucija tenisa) je strašno napredovao ili još boljše ima perfekntu igru da trenutačno demolira Rafu.

Rafa je prislio Novaka da trazi idealni optimum izmedju defanzive i ofanzive. Novak ga je nasao. I tu je kraj. Nije to kao sa Federerom koji ima bolju ofanzivu od Novaka. Novak ima bolju ofanzivu i bolju defanzivu i bolji miks, bolji servis i bolji return.

Dodatni problem je da to obojica znaju sto cini Novaka relaksiranim a Rafu nervoznim.

Baš ču si pogledat na you tube koji njihov stari meč.

Comment

• Originally posted by gokara
          Bojana jel Nadal danas bio loš ili jako loš?
          Nisam gledala.

Originally posted by Stefan-kobe View Post
          Bojana, jel sam baksuzirao ili samo bio iskren?
          Baksuzirao, potajno si se nadao da Nadal ima neke sanse, ako ne za pobedu, a ono makar za neki iole egal mec, jer sam sigurna da ovakvo demoliranje nisi ocekivao.
          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
          with experience.

Comment

• Kao sto rekoh tokom meca, nikad nije vidjena takva nevjerica na licima Rafe i Tonija.

Nadal: "I played against a player who did everything perfect. Since I know this sport I never saw somebody playing at this level."
            sigpic

Comment

• Koliko god Nadal bio fantastican teniser, limitiran je u nekim stvarima. Niti moze da bude raznovrsan kao Federer, niti da raznese nekoga sa terena kao Wawrinka. Dokle god bude Novak igrao ovako, Nadal mu ne moze nista.

Comment

• Veliki minus za Tonija danas.
                Nema gorek kad te neko ubija na terenu a ti ne pokušaš baš ništa da promiijeniš. E kad nemaš trenera.
                Igra bez strategije, bez ideja.
                Gdje su bili plan B ili plan C??
                Barem da se pokušalo sa koijim slajsem.
                Treba popraviti dubinu lopte. Sa ovakvom dubinom lopta Rafa če da guib i od stana, Andya, Rogera itd.
                Osobno mislim, da je to najgori dan v Nadalovoj karieri.
                Sramotan poraz bez izgovora.
                E moj Rafa. Jel možeš se tješit činjenicom, da je Novak odigrao dobro? Sam si kriv, da si Novaku dozvolio, da je igra dobro.
                Prije finala AO 2014 i poslije finala RG 2014 bio sam siguran, da je RAFA GOAT, pa da i ništa više ne uradi pozitivnoga u tenisu Koliko se sve to promijenilo od tada do danas.
                Od tada do danas Rafa je sve upropastio. Baš sve.

Comment

• Svjestan je Rafa da je ovo danas njegov kraj, nažalost

Comment

• Je li ovo prvo Bornino finale?

Koliko ih ima Kirgios?

Originally posted by shminka View Post
                    Svjestan je Rafa da je ovo danas njegov kraj, nažalost
                    Polako, nismo jos vidjeli sljaku.
                    Last edited by NI; 09-01-16, 21:57.

Comment

• Pocistio ga Gaske prosle godine u finalu Estorila i to je to od njega.
                      sigpic

Comment

• Nadal se nada jos nekom cudu na sljaci, ako i tu pukne, onda je stvarno najverovatnije kraj.

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• ''Maybe I am three weeks away, maybe I am five months away, or six or nine, or maybe I am forever away,'' Nadal said. ''You never know how these things go.''

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                            ''Maybe I am three weeks away, maybe I am five months away, or six or nine, or maybe I am forever away,'' Nadal said. ''You never know how these things go.''
                            Ti ovo citas: "Ove godine ili nikada, a kako ove godine akd Novak toliko zeli RG."

Comment

• Bice interesantno vidjeti da li Novak namjerava ovako ofanzivno da igra cijele sezone, da li su to promjene koje su se desile u medjusezoni ili ce jednostavno odluciti da pusti ruku na neki turnirima koji mu nisu toliko bitni i na kojima ce moci opustenije da igra.

Slicno je rekao Berdih posle Pekinga

"I probably played maybe over, what, 600 matches in my career, and I met guys like Andre (Agassi), Roger (Federer), all those probably in their best times. But I have never, ever experienced anything like that."
                              sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
                                Ti ovo citas: "Ove godine ili nikada, a kako ove godine akd Novak toliko zeli RG."
                                Svasta se desava u sportu, moze Djokovic ranije da ispadne i eto Nadalu sansa.
                                A Nadal mladji postati nece, tako da mu je ova godina skoro biti ili ne biti za nov slem.

sigpic

with experience.

Comment

Working...
                                X