Announcement

Collapse
No announcement yet.

Linglong tire - Super Liga Srbije

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ja bih se složio sa tom analizom političkom. U vezi Srbije i njenog geopolitičkog položaja kao i unutrašnjeg poretka. Srbija jeste baš svima nebitna, pa i Rusima. Sem za korene, to ne znam.

Fudbal je uvek bio nisko u Srbiji, samo su ta dva kluba koja igraju nekad bila bolja. Fudbal ne čine dva kluba, kao ni košarku. Svaki sport je u Srbiji amaterski. Srbija mora institucionalno da napreduje i da bude uređena država, pravna država itd. da bi sport došao na red.
    Ne može od krova.

Niko se od nas ovde ne loži. Svi mi vrlo dobro znamo šta se dešava, ali to nam je što nam je. Ima mnogo većih problema od sporta u ovom društvu, pa se i ne spominju. Srbi su uništeni "komunizmom" i naša politička kultura i svest ne postoje.
    Demokratija u Srbiji ne postoji. Ne poštuju se demokratske procedure. Ovo je i dalje neki izborni autoritarni režim ili minimalna demokratija. Demokratiju ne mogu stvoriti institucije koje ionako nisu sređene, već i civilno društvo i politička kultura tog društva. A demokratija nije konsolidovana kod nas.
    Demokratiju ovde svi vežu za DS, misle da je demokratija gej parada i EU. Tako da dok se malo ne opismenimo, ne možemo ni ići napred. Mene interesuju samo demokratske procedure i institucije i vladavina prava, a u Srbiji je sve oštećeno ili nije ni postojalo.

Nema napred bez 100,200,500 000 ljudi koji će na ulice da mirno protestuju. Ovako postoji internet, napišeš komentar i vratiš se u san.

Svi smo mi svedoci debilizma i kretenizma svakodnevno. Evo primer, oni što su tukli onog Vazurinog, Vazura se kao ne seća. Trebalo je doći 10 000 grobara da ih premlate sve onde na stadionu da im se najebu svega živog.

Na kraju, Milovan što gostuje kod Anđusa ima pravo, gledamo se u oči i lažemo se.

Tako da, neka nama derbija, najmanji je to problem. Standard je nizak, ako su derbi i medalje na nekim OI jedini problem, i Đoković, teško nama. Ako se ne bune protiv toga, onda derbi neka ostave na miru.

Comment

• Van teme:

Spoiler

Da Srbija nija bitna velikim silama moze da kaze samo covek koji ili ne poznaje istoriju, ili je ogrezao u ignorantnom, destruktivnom defetizmu. To da li mi, tj. nase politicke elite, umeju da angazuju taj interes i artikulisu ga u nesto povoljno za nas - potpuno je druga prica.

Citajte o Jeremiji Gagicu, Ivanu Jastrebovu, Dejvidu Erkartu i ostalima koji su operisali na ovim prostorima. 20. vek, a pogotovo njegov kraj, obojen terorom velikih sila i njihovih marioneta, necu ni da spominjem - stvar je opste kulture. Dva veka je ova zemlja arena na kojoj se sudaraju najvece sile, placaju, otimaju, uzurpiraju, osvajaju, manipulisu i jednostavno gaze. I onda treba govoriti o nekakvom demokratskom, socijalnom, kulturnom i naucnom progresu, za koji je potreban period mira i blagostanja - dok mi zivimo u stanju permanentnog sukoba.

Urose, ne znam ko vezuje demokratiju sa imenom te partije. Davidovicev DS je tesko bio stranka izvorne demokratije, o ovom mutantu je tesko govoriti. U zapadnim drzavama, gde se radilo na tom nacelu vladavine prava, na izborima ne moze da ucestvuje partija koja se hvali, i na sva zvona zvoni da je placana iz inostranstva. Mi imamo situaciju, upravo sa tom ''demokratskom'' strankom, koja vec dvadeset godina ucestvuje na ''demokratskim'' izborima. Zato smo tu gde jesmo.

U vreme KS, KSHS i SFRJ se znalo: disident je disident. Postojao je odredjeni politicki, ali i moralni integritet. Sada su svi protivnici necega, svi su disidenti, a zapravo su apsorbovani i pacifikovani zombiji. To vam je potrosacko drustvo, drustvo slobode, slobode govora itd. Najjadniji individualizam se radja u odraslim ljudima, da ne pricamo o deci.

I ne mozemo govoriti o demokratiji u Srba. Temperamentan smo narod, i cinile su se greske. Vozd oslobodjenja ubijen od kuma, vozd drzavnosti proteran, knez ubijen, prvi novovekovni kralj zamalo ubijen, njegov sin izmasakriran da bi se otvorio put ''demokratiji'', prestolonaslednik zatocen u ludnicu itd. To nas ne cini divljacima, jer je istorija Rusije, Francuske, Engleske i drugih zemalja imala te epizode. Ali da sada govorimo o tome da je kod nas do pre 6-7 decenija postojala nekakva demokratija...to nema veze sa istinom.

Daleko smo od idealnih, narod smo kao i drugi narodi, ali nemojmo kliziti u autosovinizam. Mudriji od nas su govorili o manama ovog naroda ali sa neke visine, bila ona intelektualna, bila ona moralna. Nemojmo se valjati u blatu.
      Last edited by Bogi; 18-09-16, 12:58.

Comment

• Sete se svi da fudbal ne valja samo onda kada Partizan dobije a do tada guzonja iz Mojkovca postavlja standarde i obara rekorde.

Majstori, uhvatite se pod ruku ako vam nesto smeta pa idite na Ne davimo BG, podrzi RTV i ostale gluposti lazne opozicije protiv jos laznije vlasti. Do tada gore stoji onolika semaforcina gde pise ono sto je jedino bitno vezano za ovu temu.
        sigpic

Comment

• Originally posted by Casiraghi View Post
          Sete se svi da fudbal ne valja samo onda kada Partizan dobije a do tada guzonja iz Mojkovca postavlja standarde i obara rekorde.

Majstori, uhvatite se pod ruku ako vam nesto smeta pa idite na Ne davimo BG, podrzi RTV i ostale gluposti lazne opozicije protiv jos laznije vlasti. Do tada gore stoji onolika semaforcina gde pise ono sto je jedino bitno vezano za ovu temu.
          Ako si ti zadovoljan derbijem gde dobijes Zvezdu 1:0, a pritom ispadnes od Zaglembja u drugom kolu LE, svaka cast za tebe.

Sutradan ce ti na mesto predsednika doci Vucela, pa cete opet ispasti od nekih bednika, pa cete mozda shvatiti neke stvari.

Comment

• Majstore, ja odlicno znam ko je ko i sta ce se desavati, znam i da se nista nece sustinski menjati, znam gde zivim ali se to u derbijima tako ne racuna. Samo semaforcina.
            sigpic

Comment

Majstore, ja odlicno znam ko je ko i sta ce se desavati, znam i da se nista nece sustinski menjati, znam gde zivim ali se to u derbijima tako ne racuna. Samo semaforcina.
              Ako sam ne mozes da uvidis besmisao ovakvih derbija, ja tu ne mogu nista. Pozdrav.

Comment

Sete se svi da fudbal ne valja samo onda kada Partizan dobije a do tada guzonja iz Mojkovca postavlja standarde i obara rekorde.

Ti dobro znas sta sam ja mislio a ja isto tako dobro znam koliko tebi znaci svaka Partizanova pobeda.

Ja ove stvari pisem odavno a svi to znaju.

Cestitke na pobedi svakako sto se tice derbija a sto se tice same lige mislim da si svestan kako ce se stvari odvijati " regularnim tokom".
                There's something wrong with me chemically
                Something wrong with me inherently
                The wrong mix in the wrong genes
                I reached the wrong ends by the wrong means
                It was the wrong plan
                In the wrong hands
                With the wrong theory for the wrong man
                The wrong lies, on the wrong vibes
                The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Originally posted by Pobeda.. View Post
                  Ako si ti zadovoljan derbijem gde dobijes Zvezdu 1:0, a pritom ispadnes od Zaglembja u drugom kolu LE, svaka cast za tebe.

Sutradan ce ti na mesto predsednika doci Vucela, pa cete opet ispasti od nekih bednika, pa cete mozda shvatiti neke stvari.
                  B1:Nikolicu da se to desilo, podneo bi sledeceg dana ostavku.

Kao sto rekoh, da je neko drugi bio na klupi Partizana ili Tomic Zvezda bi to verovatno dobila rutinski.

B2:Zbog takvih ljigavaca koji rade u svom interesu a protiv interesa kluba, svaki trener koji malo valja ce zbog kombinacija da brzo leti sa klupe.Uzmi u obzir tajming kada je smenjen Slavisa Jokanovic i dovedena je jos veca dileja od trenera.Jokanovicu jeste bio tada kiks sto je ispao od APOEL-a, ali se delimicno iskupio time sto je sa ekipom izborio LE.Nije uopste tada zasluzio da dobije otkaz.On danas vodi Fulam, a gde je i sta radi Goran Stevanovic?Jedan samo u nizu primera.Sve sto valja od trenera brzo to nasi klubovi oteraju.Zapravo ni ne secam se situacije da je neko od njih dobio ponudu koja je za njih predstavljala korak napred a da su imali ugovor sa klubom tj da nisu dobili nogobulj.

Comment

• Možete vi da se svadjate ovde i da se lažete,propali smo,u evropi nas j*bu samo tako..
                    Dovoljno je pogledati Dundalk tako reći amaterska liga,a eto gde su..
                    Ko je naj sasvim potpuno sasvim najbolji? https://ibb.co/SmC01mT

Kad sam bio mali moji su idoli bili Brena, Boba, Doors i Čorba, sada samo Zdravko Čolić.

Comment

• На овој теми је као и у нашем фудбалу, ђаво однео шалу. Расправља се о некој гео-политици и шта ти ја знам чему још.. Наш форум, наша лига а топик запуштен, али зато причаоница ради као да је бурек-ов а не спортклуб-ов форум. Сама ти реч каже ко шта ради.

Дајте да оживимо мало ову тему, макар у овој нашој сељачкој лиги можеш чути градске приче ко коме дугује паре, ко игра 3за3 итд.. Верујем да нас има са разних страна и свако може дати свој мали допринос да се убоде тикет.
                      Сигурно неко из Чачка зна више од мене шта се дешава у Борцу, исто важи за Ивањицу, Суботицу или Ниш..

Зар није фасцинантно да код нас у првој лиги и даље можеш чути константно суфлирање, да не кажем напушавање уз аут линију противничке екипе, клупе и шире родбине. Зар није фасцинантно да један београдски клуб гледа 100 човека, ово говорим у прилог томе да је наша лига лако "читљива" и буквално гледањем једног снимка можеш осетити и увидети структуру датог клуба јер јасно чујеш како се њихова два штопера међусобно напушавају целу текму.

Улењили смо се браћо. Размазила су нас сва ова ТВ права, па данас клинац из Ниша навија за неке острвљане а у свом граду има клуб стар скоро 100година. Тражићемо ми и ове стадионе и улаз на фору и пиво од педес' динара. Србија је бре ретро, само то морамо да укапирамо. Ај' уздравље!

Comment

• Podrzavam, ali mnogo tesko ostvarljivo iz vise razloga.
                        Moze nesto da se pise, ali kakva liga takvo i pracenje iste. To je glavni problem.
                        Jeste porazavajuce to sto mnogi likovi odavde prate razne popularne - atraktivne lige a u nasoj ne znaju ni 10 igraca da navedu, ali je tako. Evo prvi ja. Glavni i osnovni razlog korumpiranost - na svim nivoima, neregularnost, ocajan kvalitet. Hoce li biti bolje, nadam se. Ali izgleda mi da ce ostati sve samo na toj nadi.
                        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Gledati našu ligu mi je postalo besmisleno. Do prije 4,5 godina gledao sam Zvezdu svako kolo ali ne mogu više. Odgledam derbi i to je to. Zato se nadam ovoj balkanskoj/ex-yu ligi, mogla bi biti spas.

Comment

• http://mondo.rs/a975882/Sport/Fudbal...zima-2017.html

Kaže pojačava se Napredak i slika lika iz kafane.

Comment

• Igramo dobro, dominiramo, ali promasujemo nemoguce. Prvo Boaci sad i Le Talek. Samo da nam Backa ne "umuva" nekako za kaznu.

Edit: Dobro je ipak 0-2. Opet Boaci.
                              Last edited by colchonero; 25-02-17, 13:41.

Comment

• 100 stranaca u timu, jadno. Ograniciti broj inostranih igraca na 3 I dovidjenja. Ovo je cisto preterivanje zbog kojeg ispastaju talentovana deca jer im mesto zauzimaju sirovine i tzv grejaci klupa istocnih liga.
                                Jos se dovode istroseni igraci tipa Vujaklija, Milijas koji vise nisu ni za sta a klinci sluze kao reserve Petkovicu I Lukovicu.

Samo da ne krene opet lozenje od strane nekih kako idemo u Evropu 100%. Idemo ku...
                                Drugo kolo kvalifikacija I ispadanje od Shiraka, Dinamo Tbilisi ili Intera iz Baku-a to su nasi dometi jer naravno da ce pripreme opet kasniti I da ce se praviti tim u avgustu nakon sto se za sitne pare rasproda ono sto iole vredi.

Ovi Kanga, Donald, Le talek ce vec tamo one zime tuziti Zvezdu zbog neisplacenih zarada pa cemo opet biti u blokadi. Banana klub smo postali koji sistematski unistava mlade talente.

Bozovicu otkaz, Terzica u zatvor a klub na prodaju.
                                Nazalost jedina sansa. Tako bar nikome nece pasti na pamet da dovodi Milijasa da uzme mesto nekom klincu.

Jebes titulu u ovoj amaterskoj ligi.
                                There's something wrong with me chemically
                                Something wrong with me inherently
                                The wrong mix in the wrong genes
                                I reached the wrong ends by the wrong means
                                It was the wrong plan
                                In the wrong hands
                                With the wrong theory for the wrong man
                                The wrong lies, on the wrong vibes
                                The wrong questions with the wrong replies

Comment

Working...