6 levih, 8 desnih krivina
Najduži pravac: 762m
Najbrži krug: Dovizioso 1'44.502
Ulazimo u triler završnicu. Lorenzo i Rossi će nam prirediti finiš sezone kakav nije viđen u prethodnih nekoliko godina. Yamaha je već osvojila ekipnu titulu zahvaljujući odličnim rezultatima svog vozačkog tandema.

Lorenzo je u Aragonu odvezao trku na način koji mu najviše prija. Na početku je stekao prednost i po idealnim vremenskim uslovima rutinski stigao do pobede. Imao je sreće da je Marquez sam sebe eliminisao iz eventualnog duela, a potom smo znali šta sledi-matematički precizni krugovi i sigurna vožnja do kraja.

Rossi i Pedrosa su se postarali da trka u Aragonu bude neverovatno uzbudljiva. Njihova borba je bila oličenje svega što valja u MotoGP-u. Hrabri, vešti manevri, bez grešaka i nepromišljenosti kojima se ugrožava protivnik. Školski.

Ne znam da li će na kraju Rossiju zafaliti ta 4 poena, ali videli smo novo Pedrosino lice. Žao mi je što se nije dokazao ranije. Šteta je takođe i što je Marquez toliko grešio ove godine. Mogu samo da zamislim kakvu bismo sezonu imali da su oni vozili bolje. To bi onda stvarno bila 4 vanzemaljca na delu.
Ulog je veliki, pritisak raste. U pauzi između dve trke svaki čas su pristizale vesti o padovima i povredama vodećih vozača. Seriju je otvorio Rossi, dan nakon nastupa u Aragonu. Potom su stigle informacije o Marquezovoj povredi ruke koju je zadobio prilikom pada sa bicikla. Lorenzo je istegao rame tokom vožnje mini motora. Odavno se nije desilo da najbolji vozači jedan za drugim dožive padove tokom priprema, u tako kratkom vremenskom razmaku. Što se Marqueza tiče, nadam se da će konačno potrošiti sve malere koji su mogli da ga zadese i da će nam se naredne sezone vratiti jači.
Sa druge strane, Rossijev i Lorenzov pad dokazuju da, uz sve umeće i iskustvo koje poseduju, čak i najbolji mogu da pogreše kada voze pod velikim pritiskom.
Posle ovih vesti, pitamo se šta li će se tek dešavati na stazi tokom trke?

Imperativ pobede visi nad glavom, mora da se forsira, a greške su preskupe.
Razumljivo, u završnici sezone su malo zapostavljeni vozači iz sredine grida. Tamo se takođe vode žestoke borbe koje uglavnom i ne vidimo.
Smith je ponovo bio bolji od timskog kolege, kao i Iannone koji je vozio povređen.
Momci iz Suzukija su bili solidni, veteran Hayden je uzeo bod.
Ali, iskreno, ko će obraćati pažnju na njihove duele u Motegiju? Bez želje da bilo koga potcenjujem, sigurna sam da će se svi fokusirati na borbu za titulu.
U naredna tri vikenda niko neće spavati.

Uživajte!!!

Comment