Cibona je jedva izfinansirala ovu sezonu, sledecu ne znam kako ce. I Cedevita ce izgleda imati manji budzet. Nije ni Tedeschi rupa bez dna. Generalno, bice slaba ABA sledece sezone, trebali bi veciti da se prosetaju do prva dva mesta realno.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Kosarkaska liga Srbije
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by Maric91 View PostNe bih rekao bas ni da se raspada, posto su prvi u svom sampionatu.A i u poslednjih par kola ABA lige su namucili svoje rivale.Cedevita ako izabere dobrgo trenera lagano se vraca u TOP 3, oba tima imaju jednog konkurenta na tom putu manje jer Radnicki najverovatnije nece igrati sledece sezone i Igokea nema sanse da ponovi dobru sezonu.Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.
Comment
-
Originally posted by Mr.M View PostCedevita je zavrsila treca u sampionatu Hrvatske ;) Cibona prva , Zadar drugi.
Originally posted by NebojsaNS View PostCibona je jedva izfinansirala ovu sezonu, sledecu ne znam kako ce. I Cedevita ce izgleda imati manji budzet. Nije ni Tedeschi rupa bez dna. Generalno, bice slaba ABA sledece sezone, trebali bi veciti da se prosetaju do prva dva mesta realno.
Comment
-
Hrvatska domaca liga je kao i ova nasa, zestoko nebitna sem da se obezbedi ABA sledece godine. Jedva 1000 ljudi skupljaju na utakmicama. I igrace zabole, pogotovo kada su stranci kao sto je vecina u Cedeviti. Nece ta titula nesto bitno doeti ni Ciboni ni Zadru ni Cedeviti. Sve je manje para u njihovom basketu, kazem jedino bas pumpa Tedeschi, ali posle ove sezone i onoga sto se izdesavalo u finisu sezone, bice manje para sada kada se ne igra EL.Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
-
Nema nista od Hrvata, jer nema para, a bez EL sledece
sezone bice ih jos manje. Eurocup nije trziste ni za
igrace ni za klubove.
Plus sto ako Cedevitu nisu uspeli da pokrenu ni Petrovic
ni Maljkovic sumnjam da ce neko treci uspeti u toj nameri.
Tedeschija su zajebali u nameri sa Cibonom, da je ta prica
uspela svakako bi situacija bila znatno drugacija.
Partizan i Zvezda ukoliko ne budu bankorotiralice da
izdominiraju ABA ligu naredne sezone.It is not the violence that sets a man apart.
It's the distance he's prepared to go.
Comment
-
http://kapiten.rs/kosarka/bojic-nije...ola-superlige/
Hahahahahahahahahahahahahaha On je Bog, svega mi.Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
-
Idol , slusam o Bojicu vec 5 sedmica jbt , samo on u centru paznje , pazi mislis da ce Radnicki propasti ako ne bude u ABA ? Igraju EuroCup sta znas , mozda se zainate pa odigraju jos jednu sezonu , pokusaj povratnicke u ABA mada se ne bi iznenadio da Solnok odustane pa Radnicki upadne kao sto je bila prica Solnok-Vojvodina pre pocetka ove sezoneSale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.
Comment
-
Ne mogu da igraju Eurocup ako ne igraju ligu clanicu ULEB, a to pasteta predliga koliko znam nije. Ako ne prodju u ABA propali su. A te kombinacije da zamene Solnok zaboravi, pre ce Hrvati da odustanu od takmicenja nego da nam daju 5 klubova.Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
-
Imali smo pre 3-4 sezone 5 klubova : Hemofarm,FMP,Radnicki + Veciti , za EuroCup mislim da moze bez ULEB-a , citao sam negde, za EL ne moze , za EC mozeSale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.
Comment
-
Nisu FMP i Radnicki nikada zajedno bili u ABA. Uvek je bilo 4.
Naravno da ne moze, i Eurocup organizuje ULEB i ne mozes da ucestvujes ako nisi u ligi koja nije clanica ULEBa, to je potpuno normalno. ABA liga je nosilac tog mesta a ne klub.Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
-
Originally posted by NebojsaNS View PostNisu FMP i Radnicki nikada zajedno bili u ABA. Uvek je bilo 4.
Naravno da ne moze, i Eurocup organizuje ULEB i ne mozes da ucestvujes ako nisi u ligi koja nije clanica ULEBa, to je potpuno normalno. ABA liga je nosilac tog mesta a ne klub.
http://en.wikipedia.org/wiki/2009%E2...ABA_NLB_League
Bili su u sezoni 09/10 ,Radnickom bila debitantska bili 11-ti a FMP 12-ti a godinu ranije isto bilo 5 timova , samo Vojvodina a ne Radnicki. A i u 07/08 bilo 5Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.
Comment
-
Setio sam se kasnije za 2008 i Vojvodinu zbog koeficijenta, ovo sam skroz zaboravio za Radnicki. Nebitno, sada su pravila jasna, imamo 4 mesta i to je to. Tada je moglo vise, sada znas vec kako ide izmedju nas i Hrvata.Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
-
Ma slazem se , tada nzm je li bilo koeficijenta uopste ali opet koliko taj koeficijent treba uzimati zdravo za gotovo ? Po tom koeficijentu Bosna je trebala imati 3 predstavnika ove godine , jedan sampion , jedan kao najbolji koeficijent prosle sezone(Siroki donio to) i kao najbolji koeficijent od drzava u poslednje 2 sezone , na tu foru je Slovenija prosle sezone skocila sa 2 na 4 ali zacudo sistem je promenjen ove sezone. Tako da ja privatnu ligu(sam si vidio sta se desavalo ove sezone) ne uzimam zdravo za gotovo pa da opet koeficijent promene90% da nece ali sto se ABA tice 100% nicemu ne dajem.
Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.
Comment
-
Gledao sam danas reprizu SOS kosa i kako je Tegeltija veoma lagano odgovorio da ce Radnicki igati EC iako se ne plasira u ABA odlucio sam da malo procackam. Dakle ovako:
http://www.euroleague.net/rs/40239/8...cup-bylaws.pdf
Article 5. Requirements for Registration
Valid annual registration in the competition will require
compliance with the following:
a) Fulfil the criteria established for the selection of clubs (see
Article 3).
b) Participation in the National Championship during the
current season.
c) Provision of an express declaration of sound financial
position of the club, stating that the club has not been
formally declared bankrupt or insolvent by a competent
body in its home country and has not entered into
liquidation or dissolution, following the model shown in
Appendix XII.
d) Payment of the amount of the annual registration fee
established by EP, for the annual rendering of services for
the organisation of the games of the Eurocup competition
that will take place in the arena of the club.
e) Provision of a security deposit and/or fulfilment of any
other financial provision established by EP.
f) Provision of documents to demonstrate that the club
complies with the requirements set forth by the rules of the
game and these Regulations.
g) Provision of a document to demonstrate the existence of an
airport at a maximum distance of 150km by road from the
arena, with enough daily flights to allow the visiting team
and officials to have access to the arena without significant
disruption to their schedule. Fast high quality train
transport within the area may be exceptionally authorised.
h) Provision of documents to demonstrate that the club has
use of an arena to hold its home games with a minimum
capacity for 3,000 seated spectators, which is less than a
four-hour commercial flight from Frankfurt and with all
necessary technical elements duly approved for the game
of basketball, as well as all other requirements set forth in
these Regulations. Only in exceptional cases, the club may
request the authorisation from the Euroleague Basketball
President and CEO to use another arena that replaces the
first one in the case that it cannot be used. Both must
comply with the provisions of these Regulations. If
requested by the Company, the documents that the club
submits concerning its arena(s) will require the approval
from its League.
i) Provision of documents to demonstrate the availability of a
minimum number of two 4 star hotels within the city area
where the arena is placed.
j) Request registration in the competition by submitting the
registration form correctly filled out and signed.
k) There must be no outstanding debts with the Company, EP
and/or FIBA Europe.Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
Comment