Announcement

Collapse
No announcement yet.

Евробаскет 2015

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mnogi mi je zao ovih momaka, imamo odlican tim i zasluzili su medalju, nekako mi je najvise zao Bogdana, prose godine je bio heroj posle svake trojke a sad citam pljuju ga gdje stiglu na svin sajtovima i forumima, dobro srljao je to stoji ali da je pogodio bio bi heroj, ovako nije nizasta ali dobro to je nas Balkanski mentalitet, cim ne ide odma ajmo pljunuti. Bice tesko doci do bronze, pitanje je u kakvom ce stanju momci izaci.
    * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
    * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
    NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

    Comment


    • Jos sam malo istrazivao...
      Domacin kvalifikacionog turnira moze da bude i selekcija koja se vec kvalifikovala za taj turnir, konkretan primer je Italija koja je vec podnela zahtev za organizaciju. U tom slucaju, se bira sledeci najbolje rangirani tim sa tog kontinenta koji se nije kvalifikovao, sto ce biti Rusi, pa Turci... E sad, postoji sansa da se jedan turnir samo igra u Evropi, druga dva na ostalim kontinentima, sto mu dodje samo jos jedna evropska selekcija.

      18 ekipa, tri domacina, sest ekipa na tom turniru podeljene u dve mini grupe po tri, pa ipak prve dve idu u polufinale, pa pobednik ide u RIO. Sto mu ipak dodje cetiri utakmice u sedam dana, i to je vec ok. Dve u grupi, jedno polufinale i finale. E sad kako ce da ide zrebanje, to Bog sveti zna...

      Comment


      • Мислим да домаћинство кошта 1.75 милиона јевреја (ништа за Турке на пример), а турнир се игра од 5. до 11. јула.
        Arise, Serbia!
        You fell asleep long ago,
        And have lain in the dark.
        Now wake up
        And rouse the Serbs!


        sigpic

        Comment


        • Noć bez sna

          Na satu je 2:21. Utakmica sa Litvancima je završena pre više od tri sata. Sada smo svi pametni, sada bismo svi dodali loptu Teodosiću ili šutnuli trojku sa 10 metara – pa šta bude! Drugačije je kad si na terenu, kada treba da odlučiš u trenutku. Bogdan Bogdanović je želeo najbolje, mogao je da bude junak dana. Promašio je. Sledeći put će pogoditi.



          „Sve je ovo samo sport...“, rekao je Slobodan Šarenac u prenosu. Nisam siguran ni da je sam poverovao u to. Mnogo je ljudi ovde koji košarku doživaljavaju kao nešto više od običnog „ubacivanja lopte u koš“. Mnogo je onih koji noćas ne spavaju, jer su razočarani izdanjem naših košarkaša.

          „Selektora“ je, kao i uvek, previše. Jedni kažu da je Đorđević „ubio“ samopouzdanje Nikoli Kaliniću, drugi da su Bogdanovićeva uloga i minutaža tokom turnira bile premale. U noći teškog poraza, najlakše je okomiti se na trenera i momke koji su čitavo leto posvetili reprezentaciji i koji su više od svih nas hteli da se popnu na vrh. Podrazumeva se da je svaka kritika dozvoljena, naročito ako iz nje može da se izvuče nešto korisno. Koliko vidim, kod nas toga nema. Bar ne neposredno posle polufinalnog duela.

          Sada je već 2:42. Siguran sam da nijedan od dvanaestorice košarkaša još uvek nije zaspao. Ma koliki profesionalci bili, teško da bilo ko od njih sada razmišlja o borbi za treće mesto sa Francuzima. Doći će i to na red, ali ne noćas.

          Au, 2:50. Znam kome je teže nego ostalima. Pa da, onome ko je mogao da donese pobedu ili produžetak. Tačno je da utakmica traje 40 minuta, ali poslednji napad se pamti. Uvek je tako. Neko ko se nije bavio sportom, teško da i približno može da razume kako je kada promašiš u odlučujućim trenucima.



          Bogdan Bogdanović je do sada pogađao kada je trebalo u dresu Partizana (uh, kako je ušla ona protiv Makabija u Areni), Fenerbahčea, u reprezentativnom dresu prošle godine na Svetskom kupu u Španiji (bilo je tu i nekih trojki sa druge planete), ali eto – sada je promašio. Pre toga je promašio i šest trojki, baš kao i Miloš Teodosić u meču sa Česima. Ipak, videli ste da je kapiten ubacio onu neverovatnu trojku Litvancima koja nam je dala nadu da ćemo preokrenuti. E pa, tako će i Bogdan pogoditi neki drugi put.

          Ako nekoga zanima, 3:13 je. Ali što bi vas zanimalo. Poenta je da Bogdanović ima 23 godine i treba da brani boje reprezentacije još čitavu deceniju, a za to vreme će promašiti još ko zna koliko puta. Velika je verovatnoća da će u nekoj sličnoj situaciji Bogdan odreagovati potpuno drugačije i tako poništiti ovaj loš potez. Možda već protiv domaćina u meču za bronzu.

          Naravno da na igračima ostaje da se podignu i da Srbiji donesu još jednu medalju ovog leta, ali tu smo i mi. Novinari i navijači imaju odgovornost prema onome što kažu ili napišu. Ovde je Andrija Živković jednoga dana „srpski Mesi“, a sutradan najgori igrač Partizana. Ovde je ime Aleksandra Đorđevića predstavljalo sinonim za uspeh, a sada je neko ko „ubija“ samopouzdanje igračima. Budući da je 3:31, vreme je da ovaj pomalo haotični tekst privodim kraju.

          O izostanku Bobana Marjanovića je već sve rečeno. Falio je u petak uveče protiv Jonasa Valančijunasa. O suđenju ovoga puta ni reč. Nije da nismo navikli. Hajde da uživamo u preostaloj utakmici naše reprezentacije i u duelima Parker-Teodosić, Lovernj-Bjelica, Gober-Raduljica... To je moglo da bude i finale. Ali nije. Sve je ovo samo sport... ili nije. Jedno je sigurno – na satu je 3:40.

          kosarka24.com

          Aj pa sutra opet ovako, daće Bog..

          www.facebook.com/MilanVesti sigpic

          Comment


          • Dobar si, Dzeki. Pun optimizma. Mozda tako i treba. Ja sam po prirodi skeptik, dok me suprotna strana ne razuveri. Kosarka je moja prva ljubav, cak sam i trenirao aktivno jedno vreme kad sam bio klinac i to na poziciju centra posto sam vec tada bio visok skoro 2 m. Idol mi je bio Misko Maric tadasnji centar Partzina, klub za kog sam navijao. Secam se onako u maglovanju prvog derbija Sase Djordjevica protiv Zvezde. Nereseno, igraju se produzeci. Izlazi Boban Petrovic zbog 5 licnih. Mi se svi hvatamo za glavu. Gotovo je, gubimo utakmicu. Tada, mislim da je trener bio Moka, uvodi Sasu Djordevica po prvi put sa klupe. Golobradi deckic, nema jos ni 18 godina. Prvi put ga gledam ali cim je uhvatio loptu znao sam da smo dobili novog vodju i idola. Dao je u tom produzetku 7 poena ja mislim i trojkom resio utakmicu. Proslo je od tada 30 godina ali eto taj detalj mi ostao u malom mozgu.
            Zasto ti ovo pricam. Zato sto to sto sam odmah video kod Djordjevica i kasnije kod Teodosica kod Bogdanovica ne vidim. Bogdanovic je dobar igrac bez ikakve sumnje ali nazalost nije lider kao sto su Sale i Teo i mislim da ce ga ovaj promasaj toliko sj*bati da on vise nece ni pokusavati resavati utakmicu. Ja mu toliko i ne zameram promasaj nego sam nacin da zavrsi utakmicu. I Djordjevic i Teo bi isli na trojku, Bogdan nije. I tu je ta razlika.
            I jos jednom. Nije nama falio toliko Bobi koliko Krstic. Zasto je on iste veceri nakon finala sa USA na SP rekao da vise nece igrati za nacionali tim nece mi biti jasno sve dok ne objavi svoju autobiografiju jer centri su kao golmani. Sto su stariji to su bolji. Dzabar, Robert Paris moj omiljeni centar posto sam navijao za Boston u to vreme, Dino Menegin, Sekil...da ne idem dalje igrali su maltene do svoje 40-te cak i preko. A on u 31 se oprasta od reprezentacije i to pred EP i OI. Mogao je da saceka da se zavrsi Olimpijski ciklus pa da krenemo sa smenom generacije. Dejan Andjus iznosi neke svoje sulude teorije u koje ne zelim da verujem.
            U svakom slucaju svidja mi se tvoj post. Pun je optimizma, nekad sam i ja ovako ramisljao kad sam bio mladji.

            Comment


            • skeptik, pa nije sutnuo jer je to vece ubo samo jednu od ne znam ni ja koliko i verovatno nije imao samopouzdanja. Imam ja poverenja u Bogdana on je trenutno nas najbolji napadac, samo druga je stvar sto je bio rovit dobar deo sezone pa i pred ovo EP.
              A Paris je igrao i sa preko 40 godina, koliko se secam. To je onaj lik sa brojem 00 jel tako?
              sigpic

              Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

              U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
              Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

              Comment


              • Bogdan nije naš najbolji napadač, bar ne na ovom EP, vrv zbog povrede, iako ne ulazim u detalje i zbog toga možda izaziva sve celu konfuziju... zašto je on preuzeo odgovornost?
                Ali, nismo ni smeli da dođemo u tu situaciju da taj napad ili onaj podjednako važan pre toga, kada je Bjelica izblokiran (mislim da ipak nije bio faul), odlučuje. Mnogo dva važna napada, možda i najvažnija. Ni posle skoro dva dana nisam pametnija, ne ulazi mi u glavu da samo izgubili protiv ovakve Litvanije, ali evidentno je da je forma bila u padu kako se prvenstvo približavalo kraju, za razliku od prošlog SPa.
                Njima je sigurno najteže, a ja se nadam, bez obzira što je na terenu danas domaćin, da mogu da prevaziđu sve, izvuku trenutni maksimum i osvoje medalju. Zbog njih.
                A i igra se u 14h... tada bijemo!

                Last edited by miloolja; 20-09-15, 09:35.
                sigpic

                Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                Comment


                • Originally posted by Sandugp View Post
                  A Paris je igrao i sa preko 40 godina, koliko se secam. To je onaj lik sa brojem 00 jel tako?
                  Jeste, the Chief.
                  A sto ste Bogdana tice ja mu zameram samo sto nije dao loptu Teodosicu da on zavrsi akciju kao sto kod Spanaca to radi Gasol. Ili da je barem pokusao trojku pa makar promasio.

                  Comment


                  • Koje teorije iznosi Andjus? Ne pratim njegov lik i delo, razloge ne moram da navodim. Ali dajte mi link, ili recite kakva je masonerija u pitanju?

                    Comment


                    • Originally posted by Bledi View Post
                      Koje teorije iznosi Andjus? Ne pratim njegov lik i delo, razloge ne moram da navodim. Ali dajte mi link, ili recite kakva je masonerija u pitanju?
                      I bolje ti je da ne znas. Covek ima zesci ego trip i misli da sve zna. Cisto sumnjam da je to tacno ali eto on uvek ima neke insajderske informacije. Veceres ima emisiju ako se ne varam. Sigurno ce dotaci i Evrobasket u svom stilu. On je pre prvenstva tvrdio da je uspeh ako budemo u prvih 6.

                      Comment


                      • Originally posted by Sandugp View Post
                        skeptik, pa nije sutnuo jer je to vece ubo samo jednu od ne znam ni ja koliko i verovatno nije imao samopouzdanja. Imam ja poverenja u Bogdana on je trenutno nas najbolji napadac, samo druga je stvar sto je bio rovit dobar deo sezone pa i pred ovo EP.
                        A Paris je igrao i sa preko 40 godina, koliko se secam. To je onaj lik sa brojem 00 jel tako?
                        Igrači u takvim situacijama ne razmišljaju da li ih to veče ide ili ne, to je instikt, odnosno da li imaš ono u gaćama ili ne. Da smo gubili 3 razlike Bogdan bi sigurno šutnuo, ovako išao je na ulaz, a mogao je i da šutne i sve da reši.

                        Bojan Bogdanović je u finalu ABA lige promašio svih deset šuteva do one trojke što je ubacio, ali onda je Dule Kecman stupio na scenu. Znači da nema veze kako šutiraš do tog momenta, već da li si toliko veliki da pogodiš taj zadnji odlučujući šut.

                        Đorđević protiv Huventuda nije išao na ulaz, već je šutnuo trojku, a bila je ista situacija 7-8 sec. do kraja i -2.

                        Ali nismo mi izgubili zbog Bogdana, već zato što smo loše psihički bili pripremljeni za meč, loše je Sale vodio utakmicu i sudije su nas skratile za 13 poena. Sve je to trebalo da se poklopi da bi mi izgubili od ovakve krš ekipe koju će Španci danas pobediti 20-30 razlike.
                        Last edited by goku; 20-09-15, 10:56.

                        Comment


                        • Mnogi osuse drvlje i kamenje na Bogdana a da decko uopste ne snosi krivicu.
                          Neko a dobro se zna ko morao je ukazati ko je na vrhu hijerarhije u timu.
                          Taj neko a dobro se zna ko morao je da jasno i glasno kaze ko preuzima odgovornost u odlucujucim momentima.
                          Na tome nekom a dobro se zna kome bese da bude general u boju a ne da bude general posle bitke izjavom kako bi on sutirao za trojku.
                          Tome nekom a dobro se zna kome hvala za sve ucinjeno kao treneru i kao igracu ali taj neko krivicu za poraz treba pripisati sebi, a ne tamo nekome.
                          sigpic

                          Comment


                          • Originally posted by skeptik View Post
                            I bolje ti je da ne znas. Covek ima zesci ego trip i misli da sve zna. Cisto sumnjam da je to tacno ali eto on uvek ima neke insajderske informacije. Veceres ima emisiju ako se ne varam. Sigurno ce dotaci i Evrobasket u svom stilu. On je pre prvenstva tvrdio da je uspeh ako budemo u prvih 6.
                            Dobro druze nisam te pitao da mi kazes sta je rekao, da bi mi ti odgovorio "bolje ti je da ne znas". Nego sam te pitao, da mi kazes sta je rekao.

                            Comment


                            • Ma zna se ko treba da sutira kod nas u odlucujucim trenucima. Ne treba to Sale da im kaze. Niko Spancima ne kaze da lopta treba da ide kod Gasola. To se podrazumeva. Nismo imali tajm-aut, Bogdana poneo adrenalin i to je to.
                              Ja se uvek u takvim situacijama setim cuvene utakmice izmedju Cikaga i Klivlenda 1989 kada tadasnji trener Cikaga Dag Kolins na tajm-autu jasno kaze "Give the ball to Michael and everyone else get the fuck out of the way." Uvek me zmarci prodju kad gledam ovu zavrsnicu.



                              Originally posted by Bledi View Post
                              Dobro druze nisam te pitao da mi kazes sta je rekao, da bi mi ti odgovorio "bolje ti je da ne znas". Nego sam te pitao, da mi kazes sta je rekao.
                              Pa odgovorio sam si ta da bolje da ne znas jer je po meni suluda tako da nemam nameru da je iznosim. Gledaj veceras, mozda ce je ponoviti.
                              Last edited by skeptik; 20-09-15, 12:03.

                              Comment


                              • Originally posted by Bledi View Post
                                Koje teorije iznosi Andjus? Ne pratim njegov lik i delo, razloge ne moram da navodim. Ali dajte mi link, ili recite kakva je masonerija u pitanju?
                                Originally posted by skeptik View Post
                                I bolje ti je da ne znas. Covek ima zesci ego trip i misli da sve zna. Cisto sumnjam da je to tacno ali eto on uvek ima neke insajderske informacije. Veceres ima emisiju ako se ne varam. Sigurno ce dotaci i Evrobasket u svom stilu. On je pre prvenstva tvrdio da je uspeh ako budemo u prvih 6.
                                Podrzavam coveka skroz! Ako do sada nisi upucen, nemoj ali stvarno bolje po tebe . Zaboravi ime Dejan Andjus.

                                A sto se tice tekme. Nije realno sto je Bogdan uzeo taj sut. Ali kriviti njega sada ravno je idiotizmu. Imali smo koliko sansi da se vratimo i da prelomimo. Nismo to uradili. I ajde da su nas "krale" sudije opet smo mogli da ih dobijemo i to nekih 7,8 razlike. Nismo ih slomili i to je to. Nemoj da se tripujemo kako je ovo sada nesto lose ili kako je sve propalo. Klasicni smo Srbi ako ne igramo za zlato, to je odma katastrofa.
                                Last edited by l1m4r; 20-09-15, 12:03.
                                Originally posted by Vladan
                                SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
                                :vinjaksmajli:

                                Comment

                                Working...
                                X