Misano, 11.09.-13.09.2015.
6 levih, 10 desnih krivina
Najduži pravac: 565 m
Najbrži krug: P.Espargaro 1'37.666
Već sam pisala o tome da je Zarco potrošio sve superlative i pohvale kojih sam mogla da se setim. Šta reći više? Momak je u životnoj formi, vozi dobro po svim vremenskim uslovima.
Nije morao da forsira na mokroj stazi u Silverstonu. Lepa bodovna zaliha mu je omogućavala da vozi opreznije i čak počne sa kalkulacijama. Ali, to nije u njegovom stilu. Odneo je ubedljivu pobedu i posle trke izjavio da je tokom zime vežbao vožnju po kiši.
Dakle, dobra priprema pred sezonu + Ajo koji pomaže da se srede misli = uspeh!
Drugoplasirani Rins je ponovo oduševio. Neverovatan je napredak ovog momka, praktično još uvek tinejdžera, koji vozi zrelije od mnogih iskusnijih kolega. Poput Zarca, on je siguran i na mokrom i na suvom i u duelima. Ove godine mu je titula skoro nedostižna, ali naredne sezone će biti glavni favorit, u to ne sumnjam.
Rabat je nekako umanjio štetu. Uspeo je da se izbori za 3.mesto na podijumu, ali san o odbrani titule je sve dalji. Polako prelazi u domen maštarija. Za Misano ga vežu lepe uspomene. Prošle godine je pobedio i mada je sada odnos snaga drugačiji, ipak nije nemoguće da se Tito raduje u Italiji.
A.Marquez je dokazao da ga sa pravom nazivaju vozačem koji sporije uči. Prvu polovinu sezone može da zaboravi, ali sada je napredak vidljiviji. Na korak je od podijuma i kockice se polako sklapaju.
Lowes je imao velika očekivanja, ali je ponovo dokazao da mu nedostaje stabilnost u odlučujućim trenucima.
Kao što se ustalio spisak imena na vrhu poretka, tako nas isti vozači neprekidno razočaravaju. Mislim da neki od njih, poput Nakagamija ni sami ne bi mogli smisleno da objasne šta im se dešava. Poneki bod i to je sve.
U Misanu se očekuje velika poseta. Iako će većina doći prvenstveno zbog kraljevske klase, sigurna sam da će i okršaji u nižim kategorijama biti burno pozdravljeni.
Uživajte!
Comment