Originally posted by Vladan
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
US Open 2015.
Collapse
X
-
http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
-
Originally posted by maliajnstajn View PostKoji ste vi majstori, pehirate Wawrinku, pa cete u petak poceti da pehirate Roleta
Samo da organizatori ne naprave glupost ponovo i ne stave da Nole bude prvi mec. Daj Role da odigra svoje, pa da onda s mirom gleda s kim ce da igrasigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Originally posted by shminka View PostMajstor na prethodnih 12 slemova
2 titule
3 SF
4 QF
1 4. kolo
Nije napredovao
Inace, od tih 10 poraza su 4 od Novaka.
U zadnjih 12 Slemova, Novak ima 4 titule i 2 poraza. Gdje bi im bio karj da nisu imali peh da jedan drugome prave konkurenciju.Last edited by NI; 10-09-15, 14:15.
Comment
-
Originally posted by Sandugp View PostA po cemu je to glupost? Po odnosu organizatora prema tebi i tvojim zivcima ili po necemu drugom?sigpic
"IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"
Comment
-
Originally posted by Vladan View PostDjokovic i Cilic bi morali prvi da igraju, to je bar jasno. Sve drugo je nepostovanje prvog tenisera svijeta i aktuelnog sampiona USOa, mislim da se tu svi slazemo.
Atraktivniji mec za publiku ide drugi. To je Vavrinka-Federer.
Raspored ide kako Federeru odgovara. U tom slucaju Vavrinka-Federer je prvi mec.
Publika je vaznija od Federera.Last edited by NI; 10-09-15, 14:20.
Comment
-
Originally posted by Stefan-kobe View Post@Legenda
Sta to boli Shminka vise nego AO 2009? Pitao sam ga dali zeli W 2008 ili AO 2009, rekao mi ovaj drugi. A i fkt Rogerovce nekako najvise boli ovaj Slem jer je Role dosao u finalu nakon furiozno SF protiv Delpa, a Nadal igrao preko 5 sata sa Verdaska. Svi su ocekivali titulu ali
Nego kad vec spominjes najgori poraz, meni lično je to W 2008, stvarno mi AO 2009 nije ni na kraj pameti...Iz ove perspektive mi je gori US2009 jer mislim da je morao uzetu taj slem, Delpo mu ga je po meni znalački "ukrao"
Ovaj US, sta reci, nema Čilić ono što se u sportu zovu "muda" pa da konačno shvati da mu je ovo idealna prilika da dobije Novaka...on će izaći na teren pokušati lupati, čim mu Novak vrati jedan riterner pod noge on će se usrati i lagano predati jer nije 13:0 slučajno.
Drugo sf, Stana sam gledao samo sinoć, Kevin mi nije nikakvo mjerilo, bio je totalno izgubljen, previše duplih i neiznudjenih tako da se i nije mogao vidjeti pravi Stan, jedno je sigurno neće biti lagano ali ipak mislim da Roger prolazi.
Comment
-
Originally posted by Vladan View PostCetvrtak je, trebalo je danas da igraju Djokovic i Cilic, a sjutra drugo polufinale
Nema Wawrinka nikakve šanse sutra, set maksimum. Ne znam ko je napisao da je Federer 2010 ili 2011 bio bolji nego sad, ne slažem se s tim nikako, nema šanse da je bio bolji ni u jednom segmentu a nivo igre mu je veći iako je prošlo 5 godina. Ne treba sve gledati kroz godine, iako dobro dođu kao opravdanje u slučaju poraza.
Je li vidio neko Federerov FH na brejk lopti u drugom setu? sumnjam da je ono i usporeni mogao uhvatiti. Zanima me kako je Gasquet nekad prolazio protiv Federera, pretpostavljam gema nije uzimao i kako je to nekad išao FH, pa mora da je probijao reklame iza
Comment
-
Originally posted by notorious View PostTrebalo je da Federer igra meč nakon Wawrinka-Anderson, ali se organizatori uplašiše za njegovo veličanstvo Sramotan potez, međutim opravdan, uzalud im ubrzavanje podloge ako ga neće pogurati i na drugim poljima.
Nema Wawrinka nikakve šanse sutra, set maksimum. Ne znam ko je napisao da je Federer 2010 ili 2011 bio bolji nego sad, ne slažem se s tim nikako, nema šanse da je bio bolji ni u jednom segmentu a nivo igre mu je veći iako je prošlo 5 godina. Ne treba sve gledati kroz godine, iako dobro dođu kao opravdanje u slučaju poraza.
Je li vidio neko Federerov FH na brejk lopti u drugom setu? sumnjam da je ono i usporeni mogao uhvatiti. Zanima me kako je Gasquet nekad prolazio protiv Federera, pretpostavljam gema nije uzimao i kako je to nekad išao FH, pa mora da je probijao reklame iza
Comment
-
Originally posted by Stefan-kobe View PostAbre mislio sam od Nadala najtezi poraz, zato ti izleda cudno kad kazem AO 2009.
Inace ako izuzmemo Nadala i USO 2011 od Djokovica boli previse, a i proslogodisnji Wimbledon, kao i USO 2009 od Delpotra.
Ali od Nadala to su najtezi porazi na GS turnire, a kad kazem najtezi mislim po ocekivanja naravno. On je doziveo debakl na RG-u 2008 ali niko i nije ocekivao da ce uzeti titulu.
Ovo za Delpa mi se ne može mjeriti sa tim, jer mi je on gotivan igrač i to mi spada pod one mečeve koji je trebalo da dobije, ali koji nijesu bolni. U manjoj mjeri je slično i sa Australian Openom 2005 i propuštenoj meč lopti protiv Safina u životnoj formi i poraz u 5 setova. Boli, ali se brzo preboli.
Dva poraza od Đokovića u polufinalima US Opena 2010. i 2011. su meni različiti. Prvi je meni bolniji iako su meč lopte propuštene na protivnički servis, dok sam kod drugog pomislio "kako si uspio ovo da izgubiš?", ali sam znao da je to dobro zbog finala u kom bi umoran imao minimalne šanse, a Đoković je morao dobiti Nadala i time ga onemogućiti da mu se na vječnoj listi opasno približi. Isto kao što se jesam radovao pobjedi protiv Đokovića na Roland Garrosu, ali sam znao da je išao Nadalu naruku. Da je Novaka dobio na US Openu 2011. to bi žestoko umanjilo sjajan uspjeh Đokovića i ispalo bi da ga Novak zdravog ne bi mogao dobiti na Slemu pa bi se pobjede nad Rogerom u prvom dijelu godine mogle okarakterisati kao bljesak. Ovako je osvojeni US Open potpuno dao drugu dimenziju njegovom uspjehu.
Od Đokovića bole izgubljena finala Wimbledona. Onaj od prošle godine mnogo više.
Teško je zaista "odabrati" najteži poraz. Da si me pitao koja mi je pobjeda najmilija ni to ne bih znao. Turnir da, to je Australian Open 2004. kad je imajući gotovo najteži žrijeb od 4. kola uspio da se izbori sa demonima iz prošlosti i uz Masters Kup prethodne godine otpočne vladavinu svjetskim tenisom. Ali konkretan meč? Možda u nedjelju veče i to napišemAustralian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)
Comment
-
“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
amnesiac, bolje napisi sada, u nedelju uvece neces imati povoda za to, a verujem da ces biti zesce sjeban ili sutra uvece ili u nedelju uvece, pa neces ni dolaziti na forumsigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Originally posted by Prle! View Post
Najveci Marinov problem kad igra sa Novakom je manjak arogancije. Novak, Rafa, Federer itd. su arogantni ljudi, Marin nije.
2.
Marin je jos 2008, u mecu sa Novakom, pokazao da mu USO jako odgovara. Ali nesto se specialno desilo prosle godine. Nesto je kliknulo. Iza meca sa Simonom, Cilic je imao previsok nivo za Berdiha, Federera i Nishikorija. Ni jedan od ta tri protivnika nije bio ravopravan. Pri tolikoj superiornost, arogancija nije neophodna.
Ove godine je samo na momente pokazao istu igru. Ako je kojim slucajem ponovi u polufuinalu i finalu, onada je veliki favorit. Sumnjam da moze, ali mozda se moze pribliziti proslogodisnjem nivou. U svakom slucaju, kljuc je da napada rano ali ne i brzopleto. Nimalo lako.
3.
Druga nepoznata je Novakova forma. Je li on toliko los koliko je izgledao protiv Sepija, Aguta i narocirto Lopeza? Dakle losiji nego u Sinsinatiju i Montrealu. Ili mozda moze preko noci popraviti formu? Ne bi bilo prvi put.
4.
Novaku skripi servis i pasing udarci, to se narocito vidjelo protiv Lopeza. Novakov napad na mrezi je dobar ako ne mora previse da se oslanja na njega. Ali ako to znacajan ili cak primarni nacin da dolazi lako do poena, onda se pokazuju slabosti - pogresni prilazni udarac, pogresni izbor voleja (mora ici ili dubok ili stop a on cesto bude izmedju) i ne bas vrhunsko kretanje na mrezi.
Kad Novakov servis skripi, mora vise da se oslanja na razmjene a on pomalo zaboravlja kako se to radi. Vidjelo se to i protv Sepija i protiv Aguta.
5.
Ohrabrujuce je za nas njegove navijace da je on sva ta tri meca dobio sigurno iako ne lako.Last edited by NI; 10-09-15, 22:17.
Comment
Comment