Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2015.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pa nece ga vracati ni sad sa servis linije, ili mozda hoce a sti garantuje potop i protiv Endija i Novaka a vjerovatno i Rafe.
    1. Andrey Rublev
    2. Thanasi Kokkinakis
    3. Alexander Zverev
    4. Ernesto Escobedo

    Renesansa tenisa u 2016 godini.

    Comment


    • Nije ni sad , nego cirka metar do metar i po od servis linije.
      Onomad su u asortimanu bile neke druge fore bez prodje na trzistu
      sigpic

      Comment


      • Originally posted by NI View Post
        Da ponovim pitanje od prije dva dana:

        "Moze li Rodzer do titule?"
        Kao navijač, naravno da se nadam. Ali između nadati se i vjerovati je velika razlika, a ja ne vjerujem.

        Iskreno, za mene bi bila senzacija da osvoji. Ne zbog nivoa igre, već zbog stvari koje svi znamo, a to su prije svega godine koje ga onemogućavaju da igra duže mečeve na istom nivou. Druga stvar je što se bilo kad može pojaviti neki novi slučaj Seppi, mada je u posljednje vrijeme oscilacije od meča do meča potpuno eliminisao. Treća stvar je, naravno, žrijeb koji je bio nemilosrdan (mada što bi onda Murray trebalo da kaže) jer mu je dodijelio Andya i nije stvar što ga je njemu dodijelio, već što nije Novaku. Jeste Novak u mnogo boljoj formi, ali Andy nije lak protivnik i to su iscrpljujući mečevi, a to je ono što Rogeru treba - da protivnik u polufinalu ima iscrpljujući meč. Ovako se očekuje prilično lak Novakov put do finala, a protiv odmornog i zdravog Novaka u eventualnom finalu na 3 dobijena seta? Teško, baš teško.
        Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

        Comment


        • Ne kazem da se nesto pribojavam ali tesko ce i njih dvojica da Rogera obuzdaju. Ovo sto on radi sada (na drugi servis) ja nekako vidim kao neki extra bonus paket. "Jedva je" odredjeni broj tenisera pa tako i Novak uspeo da pronadje put kako sa njim ali ovo sad` je bas jeben upgrade. Rodjer je i bez ovoga bio odlican na reternu tako da...
          Trenutno jedino resenje vidim u ubacenom prvom servisu koji mora biti od 85% pa na gore, sto je djavolski tesko. Drugi servis, manje tehnicki - vise "kretenski" ravan i sto dublji. Ne`am pojma...
          Sta vi mislite kako da zaustavimo ovog pevca, taman smo mislili da cemo da zavladamo kokosinjcem ali ne da se smeker? Jos nabacio roze-poze perje.

          Meni je moja mama kao malom kupovala plave majice i kada smo isli u prodavnicu kupovala mi je cokoladu "Dado" dok se znalo da ce mame sa cerkama uraditi obrnuto tj. kupiti cerkama cokoladu "Goga". Sta sam ja znao, nisam imao priliku da saznam vise... mada kada sada vidim ove "koji su saznali vise" uopste ne zalim. Dado rules
          >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

          Comment


          • Originally posted by NI View Post
            Da ponovim pitanje od prije dva dana:

            "Moze li Rodzer do titule?"
            Yes, blizi je nego na poslednja dva W. vise psiholoski nego igracki ali i to ima ogromnu ulogu.
            >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

            Comment


            • Plavo za decake, crveno za devojcice, drugacije jednostavno nije prirodno
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

              Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

              sigpic

              Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

              Comment


              • Svi se Federerovci nadaju da ce Rodzer da osvoji USO. Ima i osnova za to. Ono sto je pokazao u Sinsinatiju i sto pokazuje do sada na USO je zapanjujuce. Standardni paket - servis, voleji (najbolji ikada), DS, FH (najbolji od promjene reketa), BH (najbolji ikada) i kretanje (zacudjujuce dobro)- funkcionise odlicno. Tome je dodao nesto novo - agresivni return.

                Naravno, za sve to je potrebna svjezina. U Sinsinatiju je bilo na pretek. Ako ovako nastavi bice dovoljno svjez do polufinala i Marija. Drugo, kako bi to izgledalo u malo duzem mecu. Koliko ce intezitet da padne poslije 90 minuta a koliko poslije 2 i po sata? Konacno, sve to nije potpuno testirano. Mari je bio malo umoran u Sinsinatiju a Novakov servis je skripao zbog povrede.
                Last edited by NI; 04-09-15, 09:23.

                Comment


                • Sve veliki teniski strucnjaci ovdje, statistike se gledaju, pisu, analiziraju, a onda kad treba da se izanalizira novina u Rogerovoj igri onda se prica kako ce to da bude procitano protiv velikih igraca, da padaju pasinzi itd itd. Veze vi nemate sa samom igrom.

                  Sinoc sam u Rogerovoj igri vidio 10 varijacija na servisu. Prva je vracanje sa linije bez ulaska u teren, ravno ili sa sliceom, a onda u zavisnosti od kontakta s lopticom ide na mrezu ili ostaje na liniji. Onda ide ulaz 2 koraka u teren, ravan ili slice, a ponekad i blok u zavisnosti od brzine servisa. Nakon tog udarca vjerovatno izlazi na mrezu. Sljedeca varijacija je taj poluvolej retern sa servis linije, koji dolazi do protivnika koji nije spreman, a on je mrezi vec, ogromna prednost.

                  Sljedeca vrsta varijacije je da se povuce korak ili dva osnovne linije i vrati servis. I posljedna varijacija je da se odmakne 3 metra iza linije i vrati dubinski spin sa visokim odskokom.

                  Kad ti serviras i ne znas gdje ce ti protivnik vrati to postaje ludovanje, 10 razlicitih nacina da ti vrati servis i ti vise ne znas sta te ocekuje.

                  Lijepi strah.
                  sigpic
                  "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                  AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

                  Comment


                  • Originally posted by bojanaBG View Post
                    Plavo za decake, crveno za devojcice, drugacije jednostavno nije prirodno
                    Niko nije rekao da nije prirodno, rekao sam da nisam naucen i da nisam kasnije imao sklonosti da mi se svidja svaka boja za nosenje. Ako ti je lakse majke me prevarila i odvela stranputicom
                    >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

                    Comment


                    • Rodzer moze ovo da osvoji, ali pod uslovom da svaki mec igra ovako, bez oscilacija. I da dobro servira. I da se Berdih ne nalozi protiv njega. I da ne igra dugacak polufinalni mec. Mnogo je to uslova

                      Originally posted by bojanaBG View Post
                      Ma da, sacekaj dok dodju Marej i Djokovic, nema sanse da njima to proda...oh wait

                      Bekerova faca

                      Inace, uspeo je tu foru sa riternom da im proda jednom. Ali ni Marej ni Djokovic (pogotovo on) nisu glupi, nece vise tako lako padati na to.

                      Comment


                      • Pozz, duze vrijeme citam ovaj forum ali sam se tek sad registrovao.
                        Za razliku od mnogih drugih teniskih foruma ovdje nisam primjetio uvrede, nepostovanje isl vec dobru zezanciju i konstruktivnu raspravu, sto je bio jedan od razloga za registraciju na isti.

                        Po mome nicku se da zakljuciti ciji sam fan Medjutim, opet za razliku mnogih danas, imam ogromno postovanje za svakog tenisera na touru.

                        Sto se US-a tiče.
                        Roger strašan.Ako dodje odmoran u finale imaće šanse, ma da i u tom slucaju mislim da nece biti favorit.Ako ga neko namuči prije, ne piše mu se dobro definitivno.
                        Novak me ne impresionira nikako.On je toliko solidan, jak, pravi zid na terenu, konstantan da ga se jako tesko moze iznenaditi.I kad ga ne ide ofanzivno, kad ne ide servis uvijek ce izgrajndat i pobijediti dok se ne vrati u formu.Prvi je favorit u svakom slucaju.Ovdje su uslovi malo sporiji nego u Cincinatiju sto mu definitivno ide na ruku.
                        Nadal idalje daleko ispod svojih standarda, mada mi se cini dosta boljim nego cijele godine.Generalno ne mogu da dokučim šta mu je ove sezone.Meni se cini, a i on uporno tvrdi, da je zdrav i da dosta trenira, a nije da ima previše mečeva u zadnje vrijeme tako da bi trebalo biti da je odmoran.
                        Sa takvom situacijom je jako cudno da Rafa ne igra svoj najbolji tenis, njegov stil igre je takav da se vrlo brzo vraca u formu poslje pauze(pod uslovom da je fizicki OK), to je vec dokazao.Ja sam tamo nekad krajem 2014 ocekivao da se ponovi 2013, iskreno.Kontam u sebi nije imao tezu povredu, probleme sa tim slijepim crijevom i manju povredu desnog ručnog zgloba nista sto se ne moze fino zalijeciti i onda, odmorniji od ostalih, spremiti se za sezonu.Jedini razlog za ovu patnju vidim u njegovoj glavi.
                        Ono što me hrabri u svemu tome je cinjenica da je Rafa mentalno mozda i najjaci ikad, kako u tenisu tako u sportu uopce.Iz tog razloga ja ocekujem, a i vrlo je moguce, da odjednom eksplodira i ponovi svoju najbolju igru, a tad je nepobjediv.Nadam se sto prije.Pocevsi od WTF-a pa zakljucno sa Miamijem 2016-e To bi idealno bilo :P


                        Imo sam sad jednu cudnu nocnu moru.Rafa nekim cudom u 1/4 prošao Novaka, onda i meč u 1/2, vratio se na svoj stari nivo.Pred ocima mi clanci u novinama kako je 15-a titula osigurana,sve je isto kao nekada, a onda odjednom u finalu potpuno neocekivano gubi od Federera...
                        Ne znam kako bi to prezivio
                        Last edited by topspinforehand; 04-09-15, 09:31.
                        - 19 Grand Slams titles (84 titles)
                        - Most titles won on a single GS, Masters and ATP 500 (12 RG, 11 MC, 11 Barcelona)
                        - Winning 1 slam for 10 years in row (2005-2014)
                        - Clay slam (2010), Summer slam (2013), 2x Channel slams (2008,2010)
                        - Slams on 3 different surfaces in single year (2010), 2 slams on each surface
                        - The highest winning ratio on single surface (clay - 92%)
                        - Positive Grand Slam H2H with all big rivals
                        - Single and double gold medal winner (2008, 2016)

                        Comment


                        • Ja apsolutno ne ocekujem niti se ne nadam tituli, ima mnogo promenljivih koje moraju da se pogode da bi imao sansu.
                          Trenutno samo uzivam u njegovim mecevima, igri i uzivam u tome koliko gledajuci ga koliko on uziva na terenu

                          Originally posted by zdravkelja View Post
                          Bekerova faca

                          Inace, uspeo je tu foru sa riternom da im proda jednom. Ali ni Marej ni Djokovic (pogotovo on) nisu glupi, nece vise tako lako padati na to.
                          Sad sam naletela na taj klip i smejem se pola sata, bukvalno je izneverovao

                          A nije im prodao samo jednom tu foru, vise puta je tako vratio servis, na ovom klipu su 2 poena koje je uzeo protiv Djokovica
                          U svakom slucaju, neka to uradi par puta tokom meca, ne vise od 5 i neka uzme 3 poena i to je odlicno, dovoljno da im se malo poigra sa mislima, dane znaju sta da ocekuju
                          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                          Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                          sigpic

                          Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                          with experience.

                          Comment


                          • U teoriji moze ali u praksi je skoro nemoguce.. Trebao bi igrati dve skoro savrsene partije protiv Mareja i Noleta. Ako neko od njih ispadne svakako su mu sanse dosta vece. Problem je tome sto on moze da drzi taj neki ultragresivni ritam samo 60 do 90 minuta. Mislim da je Mareju dovljno da ga po onoj vrucini odvuce do tb-a u prvom setu i tako ga onesposobi za dalji nastavak. Protiv Noleta sigurno su mu sanse jos manje. I ta njegova sesta brzina i ulazenje u teren ne verujem da mogu roditi plodom protiv fokusiranog Novaka. U razmenama je los, to se vidi i protiv ovih slabijih. Ako mu servis padne ispod 60% ne vidim kako moze da pobedi ovu dvojicu. A ova debata sto se tice svezine nema nikakvu osnovu, posto taj dan odmora izmedju dva meca sasvim dovoljan da se teniser fizicki oporavi (nek bude izuzetak mec dobijen u 5 seta posle 4 sata igre). Sve u svemu u eventualnom finalu Nole-Rog, Novak je ogroman favorit.
                            p.s. Jel neko gledao Congu? Mogao bi i francuz da poludi kao Cila prosle godine.
                            --ZA GOSPODINA GOVEDARICU OD NJEGOVOG VERNOG SK FAN KLEBA--

                            https://ibb.co/cD1Xnq

                            Comment


                            • Dobro Aki jasno nam je da si u erakciji ali ipak Darcis i Leonardo M.
                              >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

                              Comment


                              • topspinforehand, dobrodosao
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                                Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                                sigpic

                                Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

                                Comment

                                Working...
                                X