Originally posted by bojanaBG
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
US Open 2015.
Collapse
X
-
-
A skeptik, Novak? Sta mislis o njemu? Jeli on bolji igrac sada nego 2011?
I nije uopste bitan Nadal Novak Federer bitan je Vavac, o njemu se povela prica, a propo tvoje tvrdnje da je on isti igrac kao sto je i bio samo da mu je konkurencija slabija pa je eto dosao do izrazaja. Vavcov uspon pocinje jos 2013 ... i on je izrazito napredovao kao igrac.
Pogresio sam ja nije tri puta bolji u odnosu na 2011 ... trinaest puta je bolji!sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostKakve veze ima njegova fizicka sprema sa povredom i sto drugi igrac mora da igra dva dana svoj mec?! To su vanredne situacije. Da li bi njemu fizicka sprema pomogla da je situacija bila obrnuta? Vavrinka je dobar teniser, tipa Kafeljnikov. Docekao je svojih 5 miunuta i osvojio 2 GS i to RG kojeg da je tu onaj stari Nadal mogao samo da sanja. Ali eto, Vavrinka je podigao svoj nivo igre i osvojio RG i to naravno nema nikakve veze sa tim sto je Nadal dubokom u kanalu.
Vavrinka rasturio Federera, rasturio i Novaka i apsolutno zasluzeno uzeo titulu.OVAKO
Comment
-
Originally posted by Stefan-kobe View PostA sta ima veze ako je Novak igrao dva dana?
Originally posted by Sandugp View PostA skeptik, Novak? Sta mislis o njemu? Jeli on bolji igrac sada nego 2011?
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostKakve veze? Jel' me ti to zezas? Pa koji teniser voli da igra dva dana svoj polufinalni mec.
Novak iz 2011 bi pobedio Novaka iz 2015.OVAKO
Comment
-
skeptik, a zasto npr. Berdih nije iskoristio pad Nadala i igranje Djokovica u 2 dana, nego bas Stan.
Vavrinka vec 2013. namucio Djokovica na AOu, pa ga je isto namucio te godine na USO i to je godina kad krece promena kod Vavrinke, samo je ipak malo potrajalo dok je sve doslo na svoje.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Ne zaboravite da 2015-a verzija Novaka ili osvaja turnire ili gubi u finalima ;)
Jeste 2011-a verzija bila lepsa za gledanje (atomski tenis i ostali mambo dzambo hype), do maksimuma nastelovana igra na Rafu i njegov "stil" ali ova danasnja je zrelija, raznovrsnija, takticnija i daleko vise deluje nepobediva (cak i kada je forma u kanalu) nego ona iz 2011-te ;)
"Malo" ga doduse kaki i sto je Nadal u totalnom ambisu ali boze moj... Novak je inace na Nadala najbolje "nastelovan" i jedini na turu je u stanju da ga dobije i kada je ovaj u "peaku" i to na svim podlogama.
Sto se Wawrinke tice... meh, malo podigao formu i poceo da "zmuri i udara jako" sto mu je donelo 2 prilicno srecna slema (povredjeni Nadal i veoma pasivni Novak bez ikakvog plana B)... kada se pogleda njegov h2h sa vodecim trojcem (ne tu nikako ne mislim na Murray-a kao treceg lol) on prosto izgleda zalosno ;) tuce drugih igraca ima npr. bolji h2h sa "velikom trojkom" ali jbg izgleda da ne umeju da zazmure i lupaju po loptici do samog kraja ;)
Sve u svemu Novaku je na USO-u Rodja glavni problem ali... svestan je i on sam da nece moci da "gazi" u eventualnom finalu kao u Cinciji npr. ;) probace da bude hiper agresivan to je sigurno no mislim (koliko god se smejali navijaci) da ce mu i Gaske i Wawrinka (cak mozda to bude i Kevin) prilicno zagorcati zivot ;) tj. ako ga ne pobede istrosice ga skroz (ipak covek ina 34 godine jbg). Ja i dalje vidim Novaka sa peharom iako deluje jako klimavo na terenu
Comment
-
Originally posted by dante1976 View PostSto se Wawrinke tice... meh, malo podigao formu i poceo da "zmuri i udara jako" sto mu je donelo 2 prilicno srecna slema (povredjeni Nadal i veoma pasivni Novak bez ikakvog plana )
----------------------------
Ko bi pobijedio u mecu Novaka iz 2011. i Novaka 2015?
Zavis od podloge. Na travi bi Novak iz 2015. bio favorit i u dvorani. Mislim i na sljaci.
Na hardu bi bilo povuci potegni. Dao bih modelu '15 prednost na brzom hardu a modelu '11 na sporom.
Comment
-
Nije Wawrinka nizasta kriv pobogu. Mislim, krivo i meni sto je uzeo taj RG, a i onomad AO, ali momak je igrao sjajno, nema se sta dodati i oduzeti.
Sto se Novaka tice, meni 2011 vs 2015 manje vise isto, s tim sto je onda u svaki mec ulazio kao pit bull, setimo se Indian Wellsa, Majamija, pa i US opena, leteli su bageli na sve strane. Sada nema vise te strasti, nije vise tako prepaljen, i razumem ga, godine cine svoje. Mislim da fizicki nije nista manje spreman, sto i danas nekad pokaze, nego nema dovoljno motivacije. Jedno je stvarna fizicka sprema, a jedno je snaga volje koja izvlaci i te poslednje atome. To je ono kad se ljudi pitaju, pa kako sad trci ovako, a malopre jedva stajao. E to je to, nije on umoran fizicki, jednostavno u glavi je umoran, i onda kad se natera da upali sve cilindre, ima tu jos dosta snage. To postoji kod dosta igraca ali kod njega je bas izrazeno. Neke stvari su losije a neke bolje, npr BH mi deluje dosta manje stabilno nego tad, ali servis je recimo dosta bolji. Odnosno, danas uzima mnogo vise jeftinih poena servisom.
Ima tu jos jedan momenat koji se zaboravlja. 2011-e, imao je Nadala koji bio isto u odlicnoj formi, i koji je cistio drugu polovinu zreba, sklanjao uvek nezgodnog Mareja, pa i Feda, a i sve ostale potencijalne mine. Te godine Nadal je RADIO za Novaka, da bi ga docekao u finalu gde je Novak vec imao siguran recept. Imao je jednog te istog protivnika u gomilu finala, a najbitnije na mastersima od IW do Rima, i na Slemovima od WB do AO 2012. Sada kad je Nadal u kanalu, vec duze vreme, postoji nekoliko igraca koji mogu da priprete. Wawrinka, Nadal, i jos poneki. Imao je Novak i 2011-e meceva u kojima nije islo, kako na mastersima tako i na slemovima, ali kad to pregura, ceka ga Nadal i prakticno sigurna pobeda. To je onda donelo dosta titula. I naravno, i malo srece nije na odmet. Na WB, Tsonga je skinuo Feda te godine, nesto smatram da tad Novak ne bi to dobio, tako da, hvala TsongiLast edited by Miki90; 09-09-15, 16:03.
Comment
-
Originally posted by NI View PostVavrinka iz 2011. je "zmurio i jako udarao". Ovaj iz 2014. i 2015, kad igra najbolje sto moze, i te kako bira trenutak kada da udari. To je zasluga Normana.
----------------------------
Ko bi pobijedio u mecu Novaka iz 2011. i Novaka 2015?
Zavis od podloge. Na travi bi Novak iz 2015. bio favorit i u dvorani. Mislim i na sljaci.
Na hardu bi bilo povuci potegni. Dao bih modelu '15 prednost na brzom hardu a modelu '11 na sporom.
Vetar, umor, bla, bla... su cisti izgovori btw jer je Novak svemirska klasa za obojicu ali u pomenutim mecevima jednostavno nije imao "dominantni Rafa/Roger mentalitet finala"... simple as that ;)
Wawrinka i Murray su steaua tenisa Ova trojica su real/milan/bayern tako je u sportu jbg nekada i outsider ubode po zrno.
Comment
Comment