Announcement

Collapse
No announcement yet.

1974 US Open Final - Jimmy Connors vs Ken Rosewall 6–1 6-0 6–1

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 1974 US Open Final - Jimmy Connors vs Ken Rosewall 6–1 6-0 6–1  Uvod : Dva meseca nakon vimbldonskog, 9. septembra 1974. Džimi Konors i Ken Rozvel ponovo su se našli u finalu Mejdžora, ovog puta na US Openu. Konors je kod kuće bio još nemilosrdniji, slavio je sa 6-1 6-0 6-1 posle nekih 68 minuta igre, u najubedljivijoj pobedi u istoriji Grand Slam finala! Bila je to treća velika titula na travi za Konorsa te godine, posle Australian Opena i Vimbldona, u sezoni u kojoj je doživeo samo 4 poraza na terenu i imao preko 90 pobeda, uz 15 titula. Ovo mu je i prva titula na US Openu, od ukupno 5 koliko će ih osvojiti, na tri različite podloge. Rozvel nije mogao izabrati gori momenat da igra ova finala protiv Džimija, u jeku Amerikančeve najbolje godine u karijeri, ali mu svakako treba odati počast, pošto je sa 39 godina 10 meseci i 8 dana najstariji igrač Open ere koji je igrao u Grand Slam finalu, u čemu ga niko nikada neće prestići. Takođe, njegov plasman u finale uopšte nije bio iznenađenje, pošto je postavljen za petog nosioca turnira (Džimi je bio prvi). Džimi Konors tako ostaje upisan kao poslednji igrač koji je osvojio US Open na travi, pošto se zbog očajnog stanja terena na Forest Hilsu od iduće godine prešlo na zelenu šljaku.

  Rozvel se nadao dobrom startu, da u prvih par gemova ne dođe u situaciju da juri rezultat, ali je tog dana na slavnom stadionu pred 15300 gledalaca postojao samo jedan igrač. Sredinom meča Džimi je vezao 11 osvojenih gemova, i sve vreme imao kompletnu kontrolu nad duelom. Konors je u 4 meča do finala gubio po jedan set, ali je protiv Rozvela još jednom prikazao najbolji tenis. Rozvel je u prva dva seta uzeo mizernih 24 poena, i 40 ukupno u meču! Svoje servise sačuvao je samo u petom gemu prvog i četvrtom gemu trećeg seta. Posle meča Džimi je rekao da mu je ovo najbolji tenis u karijeri, još bolji od onog na Vimbldonu. Rozvel je izrekao proročke reči da sa ovakvim stilom igre Džimi može trajati mnogo mnogo godina.. 1991. Konors će ponovo igrati 1/2 US Opena, sa 39 godina, koliko je sada Ken imao. Dodao je i da ga za 22. godine karijere niko nije ovako ubedljivo dobio, i da jednostavno nije mogao ni na sekund da se otrese Džimijevog pritiska. Još jedna anegdota dovoljno govori o tome koliko je konstantan bio Ken Rozvel i koliko je godina proveo u vrhu svetskog tenisa. Naime, kada se Džimi Konors rodio 2. septembra 1952., Ken je kao sedamnaestogodišnjak igrao meč 1/4 na US Openu.. kao što vidimo, 22. godine kasnije borio se za titulu na istom turniru protiv tada rođenog Amerikanca. Takođe, Ken je ovde prvi put slavio 1956., kada je Džimi tek punio 4 godine.

  Put do finala : Na pripremnom turniru pred US Open, u Saut Oranžu, Džimi se otrovao hranom i nije mogao da igra u finalu. Zbog toga je direktor US Opena, Bil Talbert, odložio njegov prvi meč na turniru za jedan dan. Osim pobede nad nepoznatim Šveđaninom Bengtsonom, Džimi je u preostala 4 meča pre polufinala gubio po jedan set, ali je u završnicama kod odlučujučih poena uvek izlazio kao pobednik. Prvog nosioca čekao je Rosko Taner u polufinalu, levoruki bombarder prethodno je izbacio Nastasea i Stena Smita. Džimi dobija meč rezultatom 7-6 7-6 6-4, ali uz neočekivano puno brejkova, što rezultat ne sugeriše. U prva dva seta imali su po dva brejka u svakom, ali je Konors bio bolji u taj brejku koji se tada još uvek igrao na 5 poena, uzeo je oba sa 5-2. U trećem setu napravio je brejk u petom gemu i čuvao ga do kraja.

  Rozvel je imao ujednačeno dobre rivale na putu do finala, dobio je Diblija, Luca, Pasarela, Ramireza, Armitraža i velikog rivala Njukomba. Posle lakih pobeda u prva dva meča, u preostala 4 je gubio po jedan set, baš kao i Konors. Indijac Armitraž bio je možda i blagi favorit u ovom meču, pošto je već izbacio Borga i Riesena. To se i obistinilo na početku meča, gde Rozvel nije mogao da se izbori sa Indijčevim tempom i udarcima, ali prekretnica je došla početkom drugog seta, posle čega Vidžaj praktično nestaje sa terena. Njukomb je bio drugi nosilac i njega dobija rezultatom 6-7 6-4 7-6 6-3, pošto je njegov ritern još jednom ukrotio Džonovu servis volej igru. Njuk je igrao odlično na ovom turniru i činilo se da ga niko neće zaustaviti na put ka odbrani trofeja, posebno nakon što je prvi taj brejk dobio sa 5-3. Međutim, odmorni Rozvel, koji je imao krucijalnih dva dana pauze pred ovaj meč, se malo po malo vraćao u meč, a doživeo i ovacije čitavog stadiona kada je osvojio svoj taj brejk. Pre duela Njukomb je šaljivo rekao kako želi da ken što pre ostari, a u tome je sigurno bilo i istine jer ga je upravo veliki rival dobio na Vimbldonu par meseci ranije.


  Prvi set : Sve je već od starta mirisalo na katastrofu, Rozvel je pretrpeo brejk uz greške u svim poenima. Konors je dva bekhenda poslao u aut iz ne preterano teških pozicija, ali mu se Ken odužio duplom servis greškom i sa još dva voleja na mreži. U jednom poenu se malo razvila igra, i tu je odmah sevnuo Konorsov bekhend, koji je Rozvel morao maksimalno da izbegava. U drugom gemu Džimi potvrđuje brejk, sa servis vinerom i tri dobra izlaska na mrežu. Videlo se da je raspoložen za igru i Ken je pod hitno morao da se upiše na semafor i osvoji sledeći gem. Od toga međutim nije bilo ništa, pošto Konors nije imao nameru da stane. U trećem gemu pravi brejk, za sigurnih 3-0. Posle druge duple servis greške Rozvela (obično nije toliko rizikovao ali je danas morao, svestan protiv kakvog riterna igra) usledila su dva odlična riterna Konorsa kojim je naterao rivala da voleje igra skoro sa zemlje, i nakon toga lako smeštao loptice u teren za vinere, po jednom sa oba krila. Na kraju ga je Ken počastio neiznuđenom greškom na mreži, na koju je od početka meča izlazio 6 puta i uzeo samo jedan poen.

  Na početku četvrtog gema Rozvel konačno uspeva da veže dva osvojena poena, ali dalje od tih 0-30 nije mogao. Dočekao je dve Džimijeve greške, volejom na mreži kada je mogao bolje da reaguje, i još jednu sa osnovne linije kada ga je odlično pritisnuo riternom. Međutim, Konors se sa dva servis vinera vraća u gem, dolazi do gem lopte posle sjajnog vinera forhend paralelom iz trka i posle još jednog dobrog napada iznuđuje grešku Rozvela za 4-0. U petom gemu veteran konačno uzima svoj prvi gem, verovatno i ne sanjajući da će do kraja meča videti još samo jedan. Server po prvi put nije izgubio ni poen a Džimi se nije preterano ni trudio, dopustio je da tri puta za redom ne vrati servis u igru, što je za njega bilo prilično retko.

  U šestom gemu Rozvel je vratio u igru sve Džimijeve servise, ali je osvojio samo onaj poen u kom je imao ritern viner. Konors je svojim bekhendima diktirao prva tri poena, upisavši dva vinera i jednu iznuđenu grešku Rozvela, da bi gem završio dobrim napadom svojim forhendom, za 5-1. Posle tek nešto više od 15 minuta Ken jer servirao za ostanak u prvom setu. To mu nije pošlo za rukom i ponovo je lako brejknut, za konačnih 6-1. Džimi je 4 puta dobro riternirao, iz tri direktno došao do vinera i još jednom je iznudio grešku Rozvela na mreži. U svakom slučaju, skoro savršeno izdanje domaćeg igrača, pored kog je Rozvel delovao kao nemi posmatrač, nemoćan da odlučuje o bilo čemu na terenu. Džimi je imao 11 vinera iz igre i 6 neiznuđenih grešaka, i prepustio je rivalu samo 13 poena. Set je trajao nekih dvadesetak minuta, a prava katastrofa za Rozvela tek je sledila.


  Drugi set : U čitavom prvom setu Konors je izgubio samo 5 poena na svoj servis, da bi već na startu drugog morao da brani brejk loptu. Prvi put od početka meča videli smo đus i brejk loptu Rozvela, ali nije uspeo da je iskoristi. U 10 odigranih poena Konors je 9 puta ubacio prvi servis, ali je posle tri greške svojim omiljenim bekhendom dao Rozvelu priliku za brejk. Spašava je dobrim napadom kojim je iznudio grešku starijeg igrača, ali potom ponovo greši i daje Australijancu i drugu šansu. Rozvel ni nju ne koristi, očekivao je Džimijev uobičajeni servis na bekhend sa prednost strane, ali mu Džimi šalje lopticu na forhend, i Ken smešta ritern u mrežu. Posle još dva servis vinera Konors je sačuvao servis i poveo 1-0. Do kraja seta Ken će osvojiti samo 7 poena! Već u drugom gemu ponovo je lako brejknut, bio mu je ovo peti servis gem i samo je jednom uspeo da sačuva servis. Osvojio je samo jedan poen, zahvaljujući Džimijevom lošem riternu, dok je Amerikanac sa 3 vinera iz igre ponovo pokazao svoju nadmoć. Posebno treba istaći prvi i poslednji poen, kada je dolazio do vinera forhendima iz punog trka, pasing šotovima koji su samo prošli pored ukopanog Rozvela.

  Ken više nije ni znao šta da radi, u trećem gemu poslao je tri Konorsova servisa u aut, iako ih je imao na svom forhendu, što pokazuje da je totalno bio van ritma i tajminga. Nakon toga osvaja jedan poen iznudivši grešku Konorsa na mreži, ali Džimi dobrim napadom uzima sledeći poen smečom na mreži, za vođstvo 3-0. Od prvih 10 gemova u meču izgubio je samo 1, a niz će se i nastaviti. Četvrti gem donosi Džimiju novi brejk, Kenu više ni ubačeni prvi servisi nisu ništa značili, a napravio je i dve neiznuđene greške bekhend slajsom, kog je u najboljim danima mogao satima da smešta u teren. Između Konorsovih vinera na početku i kraju gema napravili su po dve greške, zanimljivo sve četiri bekhendima, koji je obojici bio najjače oružje.

  Ni peti gem nije doneo ništa novo, Konors lako uzima i taj deo igre, za ekspresnih 5-0. Tri vinera upisao je bekhend volejom, uz jedan direktno servisom, dok je Ken opet mogao samo do dva poena, nedovoljno da učini gem barem interesantnijim. Borbe nije bilo ni u poslednjem šestom gemu, pošto je Rozvel još jednom bio nemoćan na svoj servis. Konors je lako vraćao servise sa svoje bekhend strane i brzo rešavao poene, dva puta svojim vinerima forhendom, i uz dve nove greške Rozvela bekhend slajsom. U ovom delu igre Rozvel je uzeo ukupno 11 poena, dakle još manje nego u prvom, a najgore je što je 4 osvojio u prvom gemu, kada je imao dve brejk lopte. Nakon toga nije predstavljao nikakvu pretnju za Konorsa, koji je leteo terenom i nije se znalo da li bolje riternira, igra osnovne udarce ili voleje. U čitavom setu Rozvel je imao jedan jedini viner, i to direktno riternom, dakle bez uspeha kada se barem malo razvije poen.


  Treći set : Na startu trećeg seta ponovila se priča sa početka drugog, odigrano je 10 poena, Rozvel je imao brejk loptu ali ne uspeva da je konvertuje. Počeli su sa iznuđenim greškama, a posle servis vinera Konors pravi još jednu neiznuđenu za 30-30. Usledio je najduži poen u meču do tog trenutka, sa 10 udaraca, i prvi viner Rozvela kada se razvije igra još od drugog gema prvog seta! Tu je konačno podsetio na starog dobrog Kena, pošto je sjajnim lobom vratio Džimija na osnovnu liniju, a zatim diktirao poen sa dve divne bekhend slajs dijagonale, da bi konačno završio poen smečom na mreži. Konors u narednom poenu skida kredu sa linije za as, spasio je brejk loptu na najefektniji mogući način i dodatno poljuljao samopouzdanje Australijanca. Posle dobrog napada Džimi volejom na mreži dolazi do prednosti, ali Rozvel vraća na đus ritern vinerom iskoristivši drugi servis protivnika. Međutim, domaći igrač posle toga poteže servis viner i još jedan bekhend volejom na mreži za vođstvo 1-0.

  Do tog trenutka Rozvelu baš ništa nije polazilo od ruke, čak i u retkim šansama koje je stvorio, ali je brzo shvatio da uvek može još gore. U drugom gemu brejknut je sa nulom (prvi gem od početka meča u kom nije uzeo ni poen), napravivši dve duple servis greške i još jednu neiznuđenu bekhend volejom. Konors je u trećem gemu potvrdio brejk za 3-0, iako je Rozvel došao do đusa. Džimi je bio taj koji je odlučivao o poenima, počeo je sa dva vinera a zatim pravi dve greške volejima. Gem loptu posle servis vinera ne uspeva da iskoristi, Ken je dobrim riternom iznudio njegovu grešku za tek peti đus u meču, ali Konors poteže dva dobra servisa i direktno iz njih uzima poene koji mu donose gem. U četvrtom gemu Rozvel konačno uspeva da sačuva svoj servis, i prekine niz od 11 vezanih gemova koje je izgubio. Svi poeni rešeni su posle 3 ili 4 udarca, a bolje je krenuo Konors, vinerom i iznuđenom greškom Rozvela. Ken uzima naredni poen uspešnom servis&volej kombinacijom, prvom u meču do tada! Dočekao je i grešku Konorsa u sledećem poenu, ali je ipak morao da brani brejk loptu posle svoje greške na mreži. Ken uspeva da se izvuče još jednim uspešnim volejom posle servisa, i posle dve Džimijeve greške konačno osvoji svoj drugi gem u mču i smanji na 3-1.

  U petom gemu Rozvel je ponovo solidan, iznudio je dva đusa ali nije mogao do brejk lopte, pa je Džimi poveo sa 4-1. Ilustracije radi, u prva dva seta Ken je osvajao 13 odnosno 11 poena, a samo u dva prethodna gema 9. Do 30-30 došli su uglavnom posle grešaka, nakon čega Džimi upisuje jeftin poen servis vinerom posle lošeg riterna Rozvela. Međutim, sledeći ritern Mišićavog je mnogo bolji, njime je iznudio grešku Konorsa volejom za đus. Džimi uspešnim volejom dolazi do druge gem lopte, ali ni nju ne realizuje posle odličnog riterna Rozvela kojim je iznudio Džimijevu grešku volejom. Dalje borbe nije bilo, Konors uzima sledeća dva poena forhend volejom na mreži i direktno servisom, za vođstvo 4-1.

  Ken nije mogao da nastavi u dobrom ritmu i još više ublaži poraz, u šestom gemu ponovo je brejknut, Konors je dakle imao 5-1 i svoje servise za titulu. Ken je došao do 30-0 posle svog vinera volejom i iznuđene greške Konorsa, ali tada ponovo pada i pušta rivalu sledeća 4 poena. Džimi posle ritern vinera za 15-30 više ništa nije ni morao da radi, jer je Ken poslao dve loptice u aut i upisao još jednu duplu servis grešku. Meč je brzo bio gotov, pošto je u sedmom gemu Konors uzeo sva 4 poena, sa dva volej vinera i dvema iznuđenim greškama Rozvela, za svoju prvu titulu na US Openu.


  1. set :

  Code:
  Džimi Konors                      Ken Rozvel
  
  24/37      Ukupan broj osvojenih poena      13/37
  17/11/6     Servisi (ukupno/prvi/drugi)      20/12/8
  10/11      Učinak nakon ubačenog prvog servisa  4/12
  2/6       Učinak nakon ubačenog drugog servisa  4/8
  12/20      Učinak na servis protivnika      5/17
  14/20      Vraćeni servisi            14/17
  2/12      Krilo sa kog je vraćen servis (fh/bh) 8/6 
  11       Vineri                 2
  3        Servis vineri             4 
  5/7       Servis&Volej              2/5 
  1        Iznuđene greške            6
  6        Neiznuđene greške           2
  /        Duple servis greške          2   
  6        Učinak u ključnim poenima       3
  3/3       Realizacija brejk lopti        /       
  /        Servis gemovi bez izgubljenog poena  1
    
  19       Razmene 1-4 (29)            10
  4        Razmene 5-8 (7)            3       
  1        Razmene 9-12 (1)            /
  
  Prosečan broj udaraca u poenu u prvom setu : 3,37 (125 ukupno)
  Prosečan broj udaraca u poenu u prvom setu na servis Konorsa : 3,64 (62 uk.)
  Prosečan broj udaraca u poenu u prvom setu na servis Rozvela : 3,15 (63 uk.)

  1. gem - Rozvel

  1. 15-0 / d.s / bh / 4 / neiznuđena greška Konorsa bekhend dijagonalom pola metra iz terena, mogao je bolje da odreaguje na Rozvelov bekhend volej
  2. 15-15 / d.s / 1 / dupla servis greška
  3. 15-30 / d.s / bh / 5 / iznuđena greška Rozvela bekhend slajs dijagonalom metar iza osnovne linije posle dobrog napada Konorsa bekhend paralelom
  4. 30-30 / p.s / bh / 4 / neiznuđena greška Konorsa bekhend lobom sa osnovne linije
  5. 30-40 / p.s / bh / 3 / iznuđena greška Rozvela bekhend volejom sa servis linije posle dobrog riterna Konorsa
  6. Brejk / p.s / bh / 3 / neiznuđena greška Rozvela bekhend volejom sa servis linije

  2. gem - Konors

  1. 15-0 / p.s / 2 / servis viner
  2. 15-15 / d.s / fh / 6 / viner Rozvela bekhend slajs paralelom pola metra iza osnovne linije, dobrim lobom iznudio je plitak smeč Konorsa i odlično realizovao šansu
  3. 30-15 / d.s / fh / 3 / viner Konorsa bekhend volejom na mreži
  4. 40-15 / p.s / bh / 3 / viner Konorsa bekhend drajv volejom sa servis linije
  5. 40-30 / d.s / fh / 3 / neiznuđena greška Konorsa forhend dijagonalom korak iza osnovne linije, Rozvel je poslao dubok ritern ali je imao vremena da bolje reaguje
  6. Gem / p.s / bh / 3 / viner Konorsa forhend volejom na mreži

  3. gem - Rozvel

  1. 15-0 / p.s / 2 / servis viner
  2. 15-15 / d.s / 1 / dupla servis greška
  3. 15-30 / p.s / fh / 4 / viner Konorsa forhend dijagonalom metar iz terena posle dobrog riterna kojim je iznudio težak volej Rozvela skoro sa zemlje
  4. 15-40 / p.s / bh / 4 / viner Konorsa bekhend dijagonalom dva metra iz terena, kojoj je ponovo prethodio dobar ritern i težak volej Rozvela
  5. Brejk / d.s / bh / 5 / neiznuđena greška Rozvela forhend volejom na mreži

  4. gem - Konors

  1. 0-15 / p.s / bh / 3 / neiznuđena greška Konorsa bekhend volejom na mreži
  2. 0-30 / d.s / bh / 3 / iznuđena greška Konorsa bekhend paralelom sa osnovne linije posle odličnog riterna Rozvela bekhend slajsom
  3. 15-30 / p.s / 1 / servis viner
  4. 30-30 / p.s / 2 / servis viner
  5. 40-30 / d.s / fh / 5 / viner Konorsa sjajnom forhend paralelom iz trka sa osnovne linije, Rozvel je poslao odličan prilazni bekhend slajs ali je Džimi odgovorio još boljim udarcem
  6. Gem / p.s / fh / 4 / iznuđena greška Rozvela forhendom sa osnovne linije posle dobrog napada Konorsa forhendom sa servis linije

  5. gem - Rozvel

  1. 15-0 / d.s / bh / 6 / neiznuđena greška Konorsa bekhend dijagonalom korak iza osnovne linije
  2. 30-0 / p.s / 2 / servis viner
  3. 40-0 / d.s / 2 / servis viner
  4. Gem / p.s / 2 / servis viner

  6. gem - Konors

  1. 15-0 / p.s / fh / 5 / viner Konorsa bekhend volejom na mreži posle lepo izgrađenog napada još jednim bekhend volejom
  2. 30-0 / p.s / bh / 4 / iznuđena greška Rozvela bekhend lobom korak iza osnovne linije posle dobrog bekhend drajv voleja Konorsa
  3. 40-0 / p.s / bh / 9 / viner Konorsa bekhend stop volejom na mreži, Rozvel je dobrim osnovnim udarcima neutralisao dva prethodna napada ali ovu lopticu nije mogao da stigne
  4. 40-15 / d.s / fh / 2 / ritern viner Rozvela forhend paralelom sa osnovne linije
  5. Gem / p.s / fh / 4 / iznuđena greška Rozvela bekhend dijagonalom pola metra iza osnovne linije posle dobrog napada Konorsa forhendom po sredini terena

  7. gem - Rozvel

  1. 0-15 / p.s / fh / 3 / iznuđena greška Rozvela bekhend polu volejom blizu servis linije posle dobrog riterna Konorsa
  2. 0-30 / p.s / bh / 2 / ritern viner Konorsa sjajnom bekhend dijagonalom sa osnovne linije
  3. 15-30 / d.s / bh / 6 / neiznuđena greška Konorsa u pokušaju da udari bekhend dva metra iz terena, odmah posle riterna je krenuo napred, Rozvel ga sjajnim bekhend lobom vraća ka osnovnoj liniji, Džimi iz okreta uspeva da odigra bekhend koji Rozvel jedva vraća, a onda Džimi gresi jer se nije lepo namestio za udarac
  4. 15-40 / p.s / bh / 2 / ritern viner Konorsa
  5. Brejk / p.s / bh / 2 / ritern viner Konorsa bekhend dijagonalom sa osnovne linije


  2. set :

  Code:
  Džimi Konors                      Ken Rozvel
  
  26/37      Ukupan broj osvojenih poena      11/37
  21/15/6     Servisi (ukupno/prvi/drugi)      16/12/4
  9/15      Učinak nakon ubačenog prvog servisa  2/12 
  5/6       Učinak nakon ubačenog drugog servisa  2/4
  12/16      Učinak na servis protivnika      7/21
  15/16      Vraćeni servisi            13/21 
  4/11      Krilo sa kog je vraćen servis (fh/bh) 5/8
  11       Vineri                 1
  8        Servis vineri             1
  4/5       Servis&Volej              1/7 
  4        Iznuđene greške            3
  5        Neiznuđene greške           4
  /        Duple servis greške          /   
  9        Učinak u ključnim poenima       5 
  3/6       Realizacija brejk lopti        0/2       
  /        Servis gemovi bez izgubljenog poena  /
    
  19       Razmene 1-4 (27)            8
  7        Razmene 5-8 (10)            3        
  /        Razmene 9-12 (/)            /
  
  Prosečan broj udaraca u poenu u drugom setu : 3,48 (129 ukupno)
  Prosečan broj udaraca u poenu u drugom setu na servis Konorsa : 3,14 (66 uk.)
  Prosečan broj udaraca u poenu u drugom setu na servis Rozvela : 3,93 (63 uk.)

  1. gem - Konors

  1. 15-0 / p.s / fh / 4 / iznuđena greška Rozvela forhend dijagonalom sa osnovne linije posle odličnog napada Konorsa bekhend dijagonalom
  2. 15-15 / p.s / bh / 5 / iznuđena greška Konorsa bekhend dijagonalom metar iza osnovne linije posle dobrog napada Rozvela forhend dijagonalom sa osnovne linije
  3. 30-15 / p.s / 2 / servis viner
  4. 30-30 / p.s / bh / 5 / neiznuđena greška Konorsa bekhend paralelom po sredini terena metar iza osnovne linije
  5. 30-40 / p.s / bh / 3 / iznuđena greška Konorsa bekhend polu volejom sa servis linije posle odličnog riterna Rozvela bekhend slajsom
  6. Đus / p.s / bh / 4 / iznuđena greška Rozvela forhend dijagonalom metar iz terena skoro sa zemlje posle dobrog forhend voleja Konorsa na mreži
  7. Pred. Rozvel / p.s / fh / 5 / neiznuđena greška Konorsa forhend dijagonalom metar i po iza osnovne linije, Rozvel je poslao dobar prilazni bekhend slajs ali je Džimi mogao bolje da reaguje
  8. Đus / d.s / 2 / servis viner, loš ritern Rozvela forhendom
  9. Pred. Konors / p.s / 2 / servis viner
  10. Gem / p.s / 2 / servis viner

  2. gem - Rozvel

  1. 0-15 / p.s / fh / 6 / viner Konorsa sjajnom forhend paralelom iz trka pola metra iz terena, odlično se odbranio od dva Rozvelova voleja i nekako smestio lopticu u prazan deo terena
  2. 0-30 / p.s / bh / 2 / ritern viner Konorsa bekhend dijagonalom sa osnovne linije
  3. 0-40 / p.s / bh / 5 / iznuđena greška Rozvela forhendom iza leđa iz trka 5 metara iza osnovne linije posle odličnog forhend loba Konorsa metar iza osnovne linije
  4. 15-40 / d.s / 2 / servis viner, loš ritern Konorsa
  5. Brejk / p.s / fh / 4 / viner Konorsa sjajnom kratkom forhend dijagonalom iz trka korak iza osnovne linije, Rozvelov volej na mreži je bio više nego dobar ali je Džimi još jednom potegao strašan pasing, bukvalno iz raskoraka

  3. gem - Konors

  1. 15-0 / p.s / 2 / servis viner
  2. 30-0 / d.s / 2 / servis viner
  3. 40-0 / d.s / 2 / servis viner
  4. 40-15 / p.s / bh / 3 / iznuđena greška Konorsa forhend volejom na mreži posle dobrog riterna Rozvela
  5. Gem / d.s / bh / 5 / viner Konorsa sigurnim smečom na mreži posle dobrog napada bekhend volejom

  4. gem - Rozvel

  1. 0-15 / p.s / bh / 2 / ritern viner Konorsa bekhend paralelom korak iza osnovne linije
  2. 0-30 / p.s / bh / 3 / neiznuđena greška Rozvela bekhend slajs paralelom pola metra iza osnovne linije
  3. 0-40 / p.s / fh / 5 / neiznuđena greška Rozvela bekhend slajs paralelom
  4. 15-40 / d.s / bh / 4 / neiznuđena greška Konorsa bekhend dijagonalom metar iza osnovne linije
  5. 30-40 / p.s / bh / 4 / iznuđena greška Konorsa bekhend dijagonalom sa osnovne linije posle dobrog forhend voleja Rozvela na mreži
  6. Brejk / d.s / bh / 4 / viner Konorsa forhend dijagonalom dva metra metra iza osnovne linije

  5. gem - Konors

  1. 15-0 / d.s / fh / 5 / viner Konorsa bekhend volejom na mreži
  2. 15-15 / p.s / bh / 3 / neiznuđena greška Konorsa forhend paralelom metar iza osnovne linije
  3. 30-15 / p.s / fh / 3 / viner Konorsa bekhend volejom na mreži, loptica udara u vrh mreže i prelazi na drugu stranu
  4. 30-30 / d.s / fh / 2 / ritern viner Rozvela forhend paralelom sa osnovne linije
  5. 40-30 / p.s / bh / 3 / viner Konorsa bekhend volejom na mreži
  6. Gem / p.s / 2 / servis viner

  6. gem - Rozvel

  1. 15-0 / p.s / bh / 4 / neiznuđena greška Konorsa prilaznom forhend dijagonalom metar iz terena
  2. 15-15 / p.s / bh / 4 / viner Konorsa forhend dijagonalom sa servis linije, dobrim riternom iznudio je težak volej Rozvela i lako spremio lopticu u prazan deo terena
  3. 15-30 / d.s / bh / 5 / neiznuđena greška Rozvela bekhend slajs lobom korak iza osnovne linije
  4. 15-40 / p.s / bh / 3 / neiznuđena greška Rozvela bekhend volejom sa servis linije
  5. Brejk / p.s / fh / 6 / viner Konorsa forhend paralelom tri metra iza osnovne linije, pre toga je poslao dovoljno dobar lob da Rozvelu oteža smeč i bio na pravom mestu


  3. set :

  Code:
  Džimi Konors                      Ken Rozvel
  
  32/50      Ukupan broj osvojenih poena      18/50
  32/21/11    Servisi (ukupno/prvi/drugi)      18/10/8
  13/21      Učinak nakon ubačenog prvog servisa  4/10 
  8/11      Učinak nakon ubačenog drugog servisa  3/8
  11/18      Učinak na servis protivnika      11/32
  15/18      Vraćeni servisi            23/32 
  6/9       Krilo sa kog je vraćen servis (fh/bh) 9/14
  11       Vineri                 5
  9        Servis vineri             /
  8/15      Servis&Volej              5/9 
  8        Iznuđene greške            5
  5        Neiznuđene greške           4
  /        Duple servis greške          3   
  12       Učinak u ključnim poenima       7 
  2/3       Realizacija brejk lopti        0/1       
  1        Servis gemovi bez izgubljenog poena  /
    
  24       Razmene 1-4 (40)            16
  8        Razmene 5-8 (9)            1       
  /        Razmene 9-12 (1)            1
  
  Prosečan broj udaraca u poenu u trećem setu : 3,38 (169 ukupno)
  Prosečan broj udaraca u poenu u trećem setu na servis Konorsa : 3,56 (114 uk.)
  Prosečan broj udaraca u poenu u trećem setu na servis Rozvela : 3,05 (55 uk.)

  1. gem - Konors

  1. 15-0 / p.s / fh / 4 / iznuđena greška Rozvela bekhend dijagonalom iza leđa metar iza osnovne linije posle duboke bekhend paralele Konorsa sa osnovne linije
  2. 15-15 / d.s / bh / 3 / iznuđena greška Konorsa forhend paralelom sa osnovne linije posle dubokog riterna Rozvela
  3. 30-15 / d.s / 2 / servis viner
  4. 30-30 / p.s / fh / 3 / neiznuđena greška Konorsa prilaznom forhend paralelom dva metra iz terena
  5. 30-40 / p.s / fh / 10 / viner Rozvela smečom na mreži, prethodno je anulirao Džimijev izlazak na mrežu odličnim bekhend lobom, i zatim sa dve bekhend slajs dijagonale preuzeo kontrolu nad poenom
  6. Đus / p.s / 1 / servis viner
  7. Pred. Konors / p.s / bh / 5 / viner Konorsa smečom sa servis linije posle dobro izgrađenog napada bekhend volejom
  8. Đus / d.s / fh / 2 / ritern viner Rozvela forhend paralelom sa osnovne linije
  9. Pred. Konors / p.s / 2 / servis viner
  10. Gem / d.s / bh / 3 / viner Konorsa bekhend volejom na mreži

  2. gem - Rozvel

  1. 0-15 / p.s / fh / 3 / neiznuđena greška Rozvela bekhend volejom sa servis linije
  2. 0-30 / d.s / 1 / dupla servis greška
  3. 0-40 / d.s / bh / 4 / viner Konorsa sjajnom bekhend paralelom korak iza osnovne linije
  4. Brejk / d.s / 1 / dupla servis greška

  3. gem - Konors

  1. 15-0 / p.s / fh / 5 / viner Konorsa forhend paralelom korak iz terena
  2. 30-0 / p.s / 2 / servis viner
  3. 30-15 / p.s / bh / 3 / neiznuđena greška Konorsa forhend volejom sa servis linije
  4. 30-30 / p.s / bh / 3 / iznuđena greška Konorsa bekhend volejom sa servis linije posle odličnog riterna Rozvela
  5. 40-30 / p.s / 2 / servis viner
  6. Đus / p.s / bh / 3 / iznuđena greška Konorsa forhend volejom na mreži, loptica je posle Rozvelovog riterna udarila u vrh mreže i omela ga da odigra bolji udarac
  7. Pred. Konors / p.s / 2 / servis viner
  8. Gem / d.s / 2 / servis viner

  4. gem - Rozvel

  1. 0-15 / p.s / fh / 4 / viner Konorsa lepom bekhend paralelom korak iz terena, na pravom mestu je sačekao Rozvelov volej i poslao neodbranjiv pasing šot
  2. 0-30 / p.s / bh / 3 / iznuđena greška Rozvela bekhend slajs dijagonalom sa osnovne linije posle dobrog riterna Konorsa
  3. 15-30 / d.s / bh / 3 / viner Rozvela bekhend volejom sa servis linije
  4. 30-30 / d.s / bh / 4 / neiznuđena greška Konorsa forhend dijagonalom korak iza osnovne linije
  5. 30-40 / p.s / fh / 3 / iznuđena greška Rozvela bekhend volejom na mreži posle dobrog riterna Konorsa
  6. Đus / p.s / bh / 3 / viner Rozvela bekhend volejom sa servis linije
  7. Pred. Rozvel / p.s / bh / 4 / neiznuđena greška Konorsa bekhend paralelom sa osnovne linije
  8. Gem / p.s / bh / 4 / iznuđena greška Konorsa forhend dijagonalom pola metra iza osnovne linije

  5. gem - Konors

  1. 0-15 / p.s / bh / 3 / neiznuđena greška Konorsa forhend volejom sa servis linije
  2. 15-15 / p.s / bh / 5 / viner Konorsa smečom blizu servis linije, loptica udara u vrh mreže i vara Rozvela koji se pre toga odlično odbranio lobom od Džimijevog voleja
  3. 30-15 / p.s / fh / 6 / neiznuđena greška Rozvela bekhend slajs paralelom tri metra iza osnovne linije, Džimi je dobro smečovao ali je Ken imao vremena da bolje odradi svoj udarac
  4. 30-30 / d.s / bh / 5 / iznuđena greška Konorsa forhend volejom na mreži posle dobre bekhend dijagonale Rozvela sa osnovne linije
  5. 40-30 / p.s / 2 / servis viner, loš ritern Rozvela bekhendom
  6. Đus / p.s / fh / 3 / iznuđena greška Konorsa bekhend volejom sa servis linije posle dobrog riterna Rozvela
  7. Pred. Konors / d.s / bh / 3 / viner Konorsa bekhend volejom na mreži
  8. Đus / p.s / bh / 3 / iznuđena greška Konorsa forhend volejom na mreži skoro sa zemlje posle odličnog bekhend slajs riterna Rozvela
  9. Pred. Konors / p.s / bh / 5 / viner Konorsa odličnim forhend volejom na mreži, ovog puta je neutralisao Rozvelovu bekhend dijagonalu
  10. Gem / d.s / 2 / servis viner

  6. gem - Rozvel

  1. 15-0 / d.s / fh / 4 / iznuđena greška Konorsa bekhend dijagonalom korak iza osnovne linije posle dobrog napada Rozvela forhend dijagonalom
  2. 30-0 / p.s / bh / 3 / viner Rozvela forhend volejom sa servis linije, loptica nezgodno odskače i vara Konorsa
  3. 30-15 / p.s / fh / 2 / ritern viner Konorsa forhend paralelom, Rozvel je loše procenio lopticu i pušta je misleći da ide u aut
  4. 30-30 / d.s / 1 / dupla servis greška
  5. 30-40 / p.s / fh / 3 / neiznuđena greška Rozvela bekhend volejom sa servis linije
  6. Brejk / d.s / bh / 5 / neiznuđena greška Rozvela bekhend slajs paralelom sa osnovne linije

  7. gem - Konors

  1. 15-0 / p.s / bh / 3 / viner Konorsa forhend volejom na mreži
  2. 30-0 / d.s / fh / 4 / iznuđena greška Rozvela forhendom korak iz terena, loptica je posle njegovog riterna zakačila vrh mreže, usporila i dala dovoljno vremena Konorsu da se namesti za forhend paralelu
  3. 40-0 / d.s / fh / 8 / iznuđena greška Rozvela forhend volejom na mreži posle sjajne razmene u možda najboljem poenu u meču, Konors se odlično branio i na kraju napao sjajnom bekhend dijagonalom metar iza osnovne linije na koju Ken nije imao odgovor
  4. Gem / d.s / bh / 5 / viner Konorsa bekhend volejom na mreži


  Ukupna statistika meča :

  Code:
  Džimi Konors                      Ken Rozvel
  
  82/124     Ukupan broj osvojenih poena      42/124
  70/47/23    Servisi (ukupno/prvi/drugi)      54/34/20
  32/47      Učinak nakon ubačenog prvog servisa  10/34
  15/23      Učinak nakon ubačenog drugog servisa  9/20
  35/54      Učinak na servis protivnika      23/70
  44/54      Vraćeni servisi            50/70 
  12/32      Krilo sa kog je vraćen servis (fh/bh) 22/28
  33       Vineri                 8
  20       Servis vineri             5
  17/27      Servis&Volej              8/21 
  13       Iznuđene greške            14
  16       Neiznuđene greške           10
  /        Duple servis greške          5   
  27       Učinak u ključnim poenima       15 
  8/12      Realizacija brejk lopti        0/3       
  1        Servis gemovi bez izgubljenog poena  1
    
  62       Razmene 1-4 (96)            34
  19       Razmene 5-8 (26)            7        
  1        Razmene 9-12 (2)            1
  
  Prosečan broj udaraca u poenu u meču : 3,41 (423 ukupno)
  Prosečan broj udaraca u poenu u meču na servis Konorsa : 3,45 (242 uk.)
  Prosečan broj udaraca u poenu u meču na servis Rozvela : 3,35 (181 uk.)


  Code:
  Jimmy Connors                     Ken Rosewall
  
  82/124     Total number of points won       42/124
  70/47/23    Serve (total/first/second)       54/34/20
  32/47      Points won on 1st serve        10/34
  15/23      Points won on second serve       9/20
  35/54      Return points won           23/70
  44/54      Returned serves            50/70 
  12/32      Wing of retruned serves (fh/bh)    22/28
  33       Winners                8
  20       Service winners            5
  17/27      Serve&Volley              8/21 
  13       Forced errors             14
  16       Unforced errors            10
  /        Double faults             5   
  27       The most important points won     15 
  8/12      Break points              0/3       
  1        Service games without a point lost   1
    
  62       1-4 stroke rallies (96)        34
  19       5-8 stroke rallies (26)        7        
  1        9-12 stroke rallies (2)        1
  
  Average number of shots per point in the match    : 3,41 (423 in total)
  Average number of shots per point on Connors' serve  : 3,45 (242 in total)
  Average number of shots per point on Rosewall's serve : 3,35 (181 in total)
  Last edited by ClayWarrior; 10-09-17, 11:38.
  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

  sigpic

 • #2
  jel ovo autorski tekst forumaša?

  zašto se stalo sa ovim,prilično je zanimljivo
  Wizard

  Comment

  Working...
  X