Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cincinnati - 2015.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dominacije u čemu tačno?
    sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
    But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
      Dominacije u čemu tačno?
      Pa to ti je ono govno osvojeni poeni na protivnicki servis / osvojeni poeni protivnika na tvoj. Pa se onda dobije neka realna slika.
      A realno je Federer svaki drugi Djokovicev servis gem ugrozavao (u proseku) Dok Novak (najrealnije) nije niti jedan Federerov gem ugrozio Mozda je u jednom dosao do djusa i jos mozda dva puta do 30 ...
      Last edited by Sandugp; 24-08-15, 16:03.
      sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Marin igrao sa Gillesom 5 setova , i dobio tesan meč, sećam se da je bio i TB drugog seta koji je Marin dobio
        Similis simili gaudet

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
          Pa to ti je ono govno osvojeni poeni na protivnicki servis / osvojeni poeni protivnika na tvoj. Pa se onda dobije neka realna slika.
          A realno je Federer svaki drugi Djokovicev servis gem ugrozavao (u proseku) Dok Novak (najrealnije) nije niti jedan Federerov gem ugrozio Mozda je u jednom dosao do djusa i jos mozda dva puta do 30 ...
          Nisam mislim ni rekla ništa suprotno od toga. Na drugi servis je kriminalno, al i kriminalno mali broj poena osvojio Novak, ali kada servira ceo turnir tako... iako nisam gledala nikakvu statistiku
          sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
            Dobio bi Federer Keia sigurno, ako ni na šta drugo onda na faktor psihe. Međutim, protiv onakvog Marina se fakat nije moglo. Kad skontaš da je protiv Simona, Federera i Nishikorija imao ukupan međusobni skor od 2-14 i da ih je sve trojicu pobijedio na putu do trofeja (posljednju dvojicu u 3 seta), onda ti bude jasno da to jednostavno nije bio Marin kojeg smo navikli gledati.

Imao je odgovor na sve. Udarci iz trka su funkcionisali perfektno, teren je pokrivao nenormalno dobro, na napade bi odgovarao još jačim kontranapadima, spinove bi zakucavao, a slajsove plasirao bez ikakvih problema. Napadneš ga na mrežu, probije te pasingom, pokušavaš produžiti razmjenu, skine kreč s linije. Riternira ko Agassi, Connors i Novak u jednom, a servira ko Sampras iz najboljih dana. Pored toga svaki nec ide u njegovu korist. I kako igrati protiv toga ? Ludilo od tenisa.

Federerov 'prime' tenis je po meni najraznovrsniji, a Novakov najrazorniji. Ali obje verzije su mi pored Marinove prošlogodišnje izgledale smiješno u najmanju ruku. Zato je i trajala samo 2 sedmice.
            Gotovo da nemam što dodati, osim da bi bilo interesantno gledati meč između Del Potra u US Open formi 2009. i Čilića u US Open formi 2014. Zato je, kao što kažeš, to trajalo dvije nedjelje. S tim da je Delpa taj trofej stajao skupo, veoma skupo i zbog toga je sam kriv. Očekivali smo da momak koji je tek punio 21 godinu bude ubrzo broj 1, ali je to sve bio privid budući da ljudski zglob ne može izdržati onako jake forhende.

Da ne bi bio potpuni Off topic, ima li neko printscreen statistike jučerašnjeg meča (druga tabela)?
            Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• Evo druze

[IMG][/IMG]
              Last edited by ClayWarrior; 24-08-15, 22:38.
              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Originally posted by amnesiac View Post
                Gotovo da nemam što dodati, osim da bi bilo interesantno gledati meč između Del Potra u US Open formi 2009. i Čilića u US Open formi 2014. Zato je, kao što kažeš, to trajalo dvije nedjelje. S tim da je Delpa taj trofej stajao skupo, veoma skupo i zbog toga je sam kriv. Očekivali smo da momak koji je tek punio 21 godinu bude ubrzo broj 1, ali je to sve bio privid budući da ljudski zglob ne može izdržati onako jake forhende.

Da ne bi bio potpuni Off topic, ima li neko printscreen statistike jučerašnjeg meča (druga tabela)?
                Bilo bi zanimljivo vidjeti prošlogodišnjeg Marina i Delpa iz 2009, ali po meni bi još zanimljiviji meč bio između Marina 2014 i Safina iz 2000. I dalje mi nevjerovatno djeluje da je na onom ledu od podloge ubio Samprasa bez da je morao igrati ijedan tiebreak.

Inače, pored @Clayove, evo ti i moja statistika meča

Spoiler
                Code:
                Statistika:

Federer                                 Đoković

7                 Asevi                 5
                16                Servis vineri         12
                12                FH vineri             8
                1                 BH vineri             6
                12                FH iznuđene           15 
                8                 BH iznuđene           10  
                10                FH neiznuđene         7
                7                 BH neiznuđene         11
                12                Volej vineri          1
                1/8               Brejk lopte           /

i razmjene

Spoiler
                Code:
                Razmjene:

Federer                          Đoković

49               1-4             37
                21               5-8             11 
                8                9-12            7
                1                13-16           3
                /                17+             2

Analiza meča Federer-Đoković

http://sport1.ba/analiza-finala-fede...vic-7-6-1-6-3/
                “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Beznacajnih 12-9 kada poen ode dalje od osmog udarca, ni tu mu nije mogao nauditi

Uradicu i ja nesto slicno, za svih 5 meceva koje je igrao
                  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Hvala puno obojici

Interesovao me podatak o pretrčanim metrima. Otkad su to počeli da prikazuju, u njihovim međusobnim mečevima uvijek Đoković natjera Federera da mnogo više trči. U meču u dva dobijena seta to i nije toliko velika prednost u slučaju trećeg seta, ali u mečevima u tri dobijena seta tu prednost veće izmorenosti protivnika nikako ne treba potcijeniti. U ovom finalu Federer je pretrčao 200 metara više. Rastrčao ga je Đoković i u Indian Wellsu i u dva finala Wimbledona, kao i u Rimu. Jedini izuzetak je finale Šangaja gdje je Federer natjerao Đokovića na 270 m više trčanja. Što je razlog tome da na sličnoj podlozi imamo dijametralno suprotne podatke? Volio bih da pročitam objašnjenje zašto je u Šangaju bilo drugačije, odnosno što je to Roger napravio da tako bude.

Govorimo o vrlo bitnom segmentu igre i vjerujem, da su taj podatak ranije prikazivali, imali bismo odgovor na pitanje zašto Federer ima tako loš skor u mečevima koji odu u peti set. Gledajući skoro meč protiv Safina u polufinalu Australian Opena 2005. primijetio sam da je razlika baš velika, vjerujem preko 500 metara koji su kasnije bili presudni u petom setu. Razlog je jednostavan - izvlačenje na forhend kad loptica ide na bekhend i nemogućnost kontrole poena tj inicijative bekhendom. Naravno, tu je i Maratova čuvena bekhend paralela.
                    Last edited by amnesiac; 25-08-15, 00:20.
                    Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• Originally posted by ClayWarrior View Post
                      Beznacajnih 12-9 kada poen ode dalje od osmog udarca, ni tu mu nije mogao nauditi

Uradicu i ja nesto slicno, za svih 5 meceva koje je igrao
                      Kako je 12:9 beznacajno a 70:48 brutalno? Procentualno je skoro identicno.
                      "But Pascal what are you saying?"

Comment

• Originally posted by thrillseeker View Post
                        Kako je 12:9 beznacajno a 70:48 brutalno? Procentualno je skoro identicno.
                        Promašio si računsku operaciju. Treba da bude oduzimanje, a ne dijeljenje.

Comment

• Sa 12-9 se slikas sa utjesnim, a sa 70-49 sa pobjednickim peharom

U Sangaju je Federer najvise forsirao servis volej, izvlacenja na FH su bila rijetka, a i Novak je igrao nesto ofanzivnije i direktnije nego inace...zato je vjerovatno manje trcao

Comment

• shmika,

Pitas za ideks dominacije, a kao se ne razumijes u statistiku.

Bio je visoko u korist Federera. U to nema sumnje. Nema dostup data bazama jer sam na odmoru. Ali pogledacu za koji dan.

Isto tako ocekujem da Novak imao zacudjujuce dobar rezulta kad se uzme u obzir kakav je indeks informacije imao Federer. To je inace nadalovska tj. sampionska karakteristika.

Comment

• sigpic

Comment

• Nasao sam. Zastrasujucih: 1.85

Federerov rekord u mecevima protiv Novaka. U Sinsinaiju 2012 je bio 1.63. U Shangaju prosle 1.25 a u Dubai ove godine 1.08.

Inace u Rimu ove godine je Novak imao 1.87.
                                Last edited by NI; 25-08-15, 11:48.

Comment

Working...
                                X