Овде је све било идеално за Федерера, подлога, уморни играчи... Ноле мора све то да игра и ако му не одговара, мора и он да има слаб период у години, а ипак игра два финала, значи да је ипак краљ! статији играчи могу на знање да склепају у два сета многе младе, али сад кад кође слем, ту више не може на брзака, тело попушта и младост долази до изражаја... што се Новака тиче, једна битка изгубљена али рат никада!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Cincinnati - 2015.
Collapse
X
-
Originally posted by Zika View PostОвде је све било идеално за Федерера, подлога, уморни играчи... Ноле мора све то да игра и ако му не одговара, мора и он да има слаб период у години, а ипак игра два финала, значи да је ипак краљ! статији играчи могу на знање да склепају у два сета многе младе, али сад кад кође слем, ту више не може на брзака, тело попушта и младост долази до изражаја... што се Новака тиче, једна битка изгубљена али рат никада!
Dobar je ovaj poraz od juče, dobar za razvijanje još jednog rivalstva koje sad ozbiljno ugrožava i rivalstvo Novak-Rafa. Što je najboje od svega je da je Novak i sa Rafom i sa Fedom skoro poravnat, a odigrali su najviše mečeva u istoriji od bilo koga. To su prava rivalstva, a ne Fed-Rafa gde Rafa vodi 23-10, a već dve godine nikako da se sretnu, jebeš to rivalstvo gde jedan bije drugog gde god ga vidi.
Comment
-
Zna to Federer kako se radi, fino se odmoris, preskocis jedan turnir, igras gde ti odgovara, i osvojis titulu.Jednostavna formula.
Sada salu na stranu. . . ne znam jel Djokovic sme i koliko mastersa u toku godine da propusti, ajde Federer ima godine da to uradi, ali sve u svemu odigrao dva mastersa, kako je i po kalendaru, iako za njega licno je bilo bolje ne igrati Montreal. Nije u sjajnoj formi, daleko od to, vidi se neki psihicki zamor, mozda i manja povreda, ali ipak stigao do oba finala. S tim so je u Montrealu igrao daleko bolje protiv Murraya, nego juce protiv Federera, ili se bar meni tako ucinilo, jer nisam bas pomno pratila turnire. Vidim da su mnogi odusevljeni Federerom, meni je bilo to nekako uobicajeno, nista posebno, dosta slabiji Djokovic, super titula za Federera, ali nista vise od toga.
US Open je druga prica, tri seta je savim razlicita situacija. Ja licno mislim da je i dalje Djokovic prvi favorit, ali daleko manje ubedljivo nego na prethodna tri GS. Jednostavno covek je umoran od pobede cini mi se, a i ova dva mastersa nisu bas pomogla, dva finala i dva poraza nije bas sjajna situacija.
Comment
-
Rutinska pobjeda, trebalo je biti i ubjedljivije rezultatski, ali i ovako Novak ni u jednom trenutku nije bio ni blizu pobjede
Steta sto je Rafa pobjegao, da ih sve nanize...mada je i ovako turnir prosao gotovo idealno
Nagrada za jos jednu sezonu u kojoj igra odlicno, ne bi bilo fer da do sada nema barem jednu veliku titulu...jos jedna do kraja godine, Sangaj ili WTF i sezona se moze nazvati vrlo dobrom
na USOu Novaka ne moze dobiti, al je barem svjeziji nego prosle godine sto ce mu pomoci u slucaju ciscenja zrijebao kao u prethodnoj godini...mada ne vidim ko moze Novaka u ovom trenutku ugroziti...svi se raspadaju sem Murraya, a on na osnovu vidjenog u Montrealu tesko moze do pobjede
Comment
-
^ sve to stoji, i Djokovic je uvek favorit, ali evo, poslednjih nekoliko godina se prica kako nema ko da pobedi Novaka, a on svake godine nekako failuje. Igra dobro na betonu, ali mu ovaj deo sezone ne lezi uopste, gomila izgubljenih finala i cudnih poraza, tako da mislim da sanse ne osvoji titulu nisu tako male.
Comment
-
Prosle godine ga Nisikori izbaci, a Fed izgubi od Cilkana zbog nedostatka svjezine. Ubjedjen sam da je prosle sezone Fed preskocio Montreal i dobio glatko Monfu, da bi dobio i Cilkana i na kraju vjerovatno i Nisketa, al eto. Pitanje je kakav ce zrijeb biti, nek bude kao uvijek 1-3 2-4 ja zadovoljansigpic
"IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"
Comment
-
Originally posted by maliajnstajn View PostProsle godine ga Nisikori izbaci, a Fed izgubi od Cilkana zbog nedostatka svjezine. Ubjedjen sam da je prosle sezone Fed preskocio Montreal i dobio glatko Monfu, da bi dobio i Cilkana i na kraju vjerovatno i Nisketa, al eto. Pitanje je kakav ce zrijeb biti, nek bude kao uvijek 1-3 2-4 ja zadovoljan
Mislim zaista. Ali nema nam svih strucnjaka ovde, zeleo bih da cujem jos koju mudru i od ostalih, ali nesto ih nema...sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Teško da bi Marina iz prošle godine iko dobio, pa i sam Đoković kao njegov najgori match up. Nenormalan tenis je igrao i ne vidim da bi Federerova svježina bilo kako uticala na ishod meča. Možda bi mu set otkinuo da je bio odmorniji i to je sve.“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
Originally posted by Prle! View PostTeško da bi Marina iz prošle godine iko dobio, pa i sam Đoković kao njegov najgori match up. Nenormalan tenis je igrao i ne vidim da bi Federerova svježina bilo kako uticala na ishod meča. Možda bi mu set otkinuo da je bio odmorniji i to je sve.Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)
Comment
-
Nema teorijske sanse da bi neko dobio onakvog Cilica. Mozda najbolji Vavrinka ili Novak iz 2011. Umesao je tu prste neki spanski doktor, nema sumnje..
Comment
-
Originally posted by amnesiac View PostSaglasan. Ono je bio neprepoznatljiv (vjerovatno i neponovljiv) Čilić. Ni najbolji Federer od prošle godine ga ni u kom slučaju nije mogao pobijediti. Niti iko. Da je to bio uobičajeni Marin u polufinalu onda bi se Federeru baš sve poklopilo da osvoji US Open. Daleko od toga da bi imao lak zadatak protiv Nishikorija, ali mislim da bi uspio.
Imao je odgovor na sve. Udarci iz trka su funkcionisali perfektno, teren je pokrivao nenormalno dobro, na napade bi odgovarao još jačim kontranapadima, spinove bi zakucavao, a slajsove plasirao bez ikakvih problema. Napadneš ga na mrežu, probije te pasingom, pokušavaš produžiti razmjenu, skine kreč s linije. Riternira ko Agassi, Connors i Novak u jednom, a servira ko Sampras iz najboljih dana. Pored toga svaki nec ide u njegovu korist. I kako igrati protiv toga ?Ludilo od tenisa.
Federerov 'prime' tenis je po meni najraznovrsniji, a Novakov najrazorniji. Ali obje verzije su mi pored Marinove prošlogodišnje izgledale smiješno u najmanju ruku. Zato je i trajala samo 2 sedmice.“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
U prvom je moglo da prevagne i na drugu stranu, iako Novak nije bio blizu pobede, a i to što nije bilo rezultatski ubedljivije, govori valjda nešto. Fed je apsolutno zasluženo pobedio, bez ikakve summnje, ali nemam taj utisak da je bio toliko dominantan, valjda zbog one činjnice/opravdanja koju većina fedovaca ne može da smisli... ali Novak je bio baš loš, ceo turnir + bez servisa, mada je juče sve to malo bolje izgledalo, no bilo je nerezonski očekivati da će toliko popraviti i podići igru u finalu. Da ne pričam koliko Fed ima problema u dužim razmenama, praktično ga tu nema. Sasvim je druga priča bila recimo na RG, Stan je nadigrao Novaka po svim osnovama... a sada možemo samo da hvalimo Roletovu lucidnost što odmara stare kosti, kao i neke inovacije...ritern na drugi 4,5m iz polja.sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
Comment