Announcement

Collapse
No announcement yet.

Moto GP- Red Bull Indianapolis Grand Prix

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by miha92 View Post
    po kojoj to logici?
    Pa lepo. Markez je pokazao da Honda moze pobediti. Onda drugi vozac Honde treba da zavrsi odma iza njega. Ali Pedrosa je tolko los da ne moze biti ni treci! Katastrofa treba ga menjati. I kako sad da Markez stigne do titule kad drugi vozac Honde nije u stanju oduzimati bodove Jamahama.

Nascar logika...
    Nije Nascar logika vec F1 logika.

Ipak realno bi bilo da Rosi zabeleži bar još jednu pobedu. I da se kroz naizmeničnu smenu sa Lorencom na drugim i trećim pozicijama na kraju domogne 10. šampionske titule.
    Valjda 8. Ne znam sto racunas one u nizim klasama.

Ako bude promena ekipa, biće ih sledeće godine. Pedrosa više nije ni tako mlad i Honda bi morala da razvija alternativu za Marqueza, kad im ode.
    A sto bi Markez koji ima samo 22 godine otisao?
    Last edited by Sam Hornish Jr.; 11-08-15, 13:12.
    Titule i pobede ne znače mnogo, jer je to do razine bolida koje imate u karijeri Sergio Perez

Comment

Pa neće sigurno kao Pedrosa u jednom timu biti 10+ godina... Što je Vettel otišao iz Red Bulla? Dosta mu bilo, obrnuo igricu 4 puta, daj neki hendikep da bude zanimljivije...

Comment

Fetel je otiso iz Red Bula posto ga je Rikardo nasamaro i posto Red Bul vise nije bio najbrzi auto, i onda mu se ukazala prilika u Ferariju a znamo svi da je san svakog vozaca voziti za Ferari.
        Titule i pobede ne znače mnogo, jer je to do razine bolida koje imate u karijeri Sergio Perez

Comment

Na svu srecu situacija u motogp nije kao u F1... Znaci Honda bi trebalo da bude kao Mercedes po tebi, sjajno zaista, bilo bi izuzetno interesantno...
          Titule u 125 odnosno 250cc iliti moto3 i moto2 je dovoljno tesko osvojiti da bi morale da se ubrajaju u sve moguce statistike, ti kad osvojis neku slobodno je nemoj racunati

Poslato sa LG G pro2 pomoću Tapatoka
          VALENTINO ROSSI #46

Comment

Otkud znaš, možda je sam Marqueza da vozi Yamahu ili Ducati.

A što se logike tiče, bila bi ok da je Honda dominantna, ali nije. Honda i Yamahe su trenutno više-manje izjednačene, tako da niko od prve četvroke nema obavezu da završi na nekoj određenoj poziciji, pogotovo ne Pedrosa koji se ne bori za titulu.

Comment

Originally posted by Miletić View Post
              Na svu srecu situacija u motogp nije kao u F1... Znaci Honda bi trebalo da bude kao Mercedes po tebi, sjajno zaista, bilo bi izuzetno interesantno...
              Ne radi se o tome sta bi bilo interesantno vec sta bi drugi vozac Honde trebao napraviti. A kad smo vec kod interesantnosti bilo bi interesantnije ono sto sam rekao a to je da sada Markez pobedjuje a Pedrosa oduzima bodove Jamahama kako bi se i Markez ukljucio u borbu za titulu.

Titule u 125 odnosno 250cc iliti moto3 i moto2 je dovoljno tesko osvojiti da bi morale da se ubrajaju u sve moguce statistike, ti kad osvojis neku slobodno je nemoj racunati
              Onda se po tebi trebaju racunati kod F1 vozaca i titule u GP2 i GP3 sto je zaista smesno.

Otkud znaš, možda je sam Marqueza da vozi Yamahu ili Ducati.
              Markez je jednom rekao "Honda je Honda"
              Last edited by Sam Hornish Jr.; 11-08-15, 14:55.

Comment

Originally posted by Sam Hornish Jr. View Post
                Fetel je otiso iz Red Bula posto ga je Rikardo nasamaro i posto Red Bul vise nije bio najbrzi auto, i onda mu se ukazala prilika u Ferariju a znamo svi da je san svakog vozaca voziti za Ferari.
                Otišao je iz Red Bulla koji je bio drugi najbrži auto u Ferrari koji je bio u najboljem slučaju četvrti najbrži... Jea, logika.

Comment

Za mene kao gledaoca i simpatizera ovog sporta se itekako radi o tome da bude sto interesantnije, F1 sam prestao da gledam bas zbog toga sto zaspim koliko je napeto i zanimljivo...
                  Mnogo mesas 2 stvari koje nemaju mnogo dodirnih tacaka - Motogp i F1. Moto3, moto2 i motogp su klase unutar iste organizacije dok gp3 i gp2 serije su organizacije nezavisne od F1. Pravo poredjenje je recimo superbike i motogp, u motogp nista ne znaci niti se negde belezi uspeh iz superbike ali se definitivno u statistiku ubrajaju uspesi iz drugih kategorija motogp.
                  Uostalom nazovi Srdjana dacu ti broj pa prodiskutuj s njim, ispravi ga da covek ne gresi vise kad Rossija zove devetostrukim svetskim sampionom...
                  Sto se tice Markeza, on vrlo dobro zna da mora da predje u drugi tim i napravi uspeh tj osvoji titule ako zeli u istu recenicu sa Rossijem jednog dana, tako da ne sumnjam da ce u jednom momentu karijere napustiti Hondu.

VALENTINO ROSSI #46

Comment

Originally posted by Vanja #66 View Post
                    Otišao je iz Red Bulla koji je bio drugi najbrži auto u Ferrari koji je bio u najboljem slučaju četvrti najbrži... Jea, logika.
                    Pa vidis da je dobro postupio jer Ferari je sada drugi najbrzi a Red Bul 4. Pored toga rekao sam da je san svakog vozaca voziti za Ferari. Pa u kakav Ferari je doso Sumaher '96?

Comment

Mnogo mesas 2 stvari koje nemaju mnogo dodirnih tacaka - Motogp i F1. Moto3, moto2 i motogp su klase unutar iste organizacije dok gp3 i gp2 serije su organizacije nezavisne od F1.
                      I jedno i drugo su "feeder" odnosno pratece serije onoj glavnoj. I jedno i drugo sluze kao predskola onoj glavnoj. I jedno i drugo voze na istim stazama kao ono glavno.

Uostalom nazovi Srdjana dacu ti broj pa prodiskutuj s njim, ispravi ga da covek ne gresi vise kad Rossija zove devetostrukim svetskim sampionom...
                      Ali u 3 razlicite klase. I u Nascaru postoje 3 razlicite klase koje se voze istog vikenda pa tamo niko ne prica ko ovo za Rosija jer je to prosto smesno. To su 3 razlicite klase alo. I sad na primer neko ima 8 titula u Moto3 ili Moto2 i on je bolji od Rosija koji ima 7 u najjacoj klasi, pa stvarno smesno.

Sto se tice Markeza, on vrlo dobro zna da mora da predje u drugi tim i napravi uspeh tj osvoji titule ako zeli u istu recenicu sa Rossijem jednog dana, tako da ne sumnjam da ce u jednom momentu karijere napustiti Hondu.
                      Uopste ne mora to da uradi da bi bio u istoj recenici sa Rosijem jer je Markez vec uradio nesto sto Rosi nije, osvojio je titulu u svojoj debitantskoj sezoni. A sta je Rosi uradio kad je otiso u Dukati-vratio se u Jamahu. Toliko o tome.

Comment

Ne znam cemu potenciranje toga ali ajde neka bude tako, znaci Rossi 7, mm i Lorenzo po 2 i Pedrosa nista - ista meta isto odstojanje, jedini gubitnik u takvoj postavci stvari Pedrosa... Mada ponavljam da su sve 3 klase deo celine zvane motogp i ulaze u statistiku, naravno da ce se vise vrednovati titula iz vise klase, zato je i naglaseno ali ako svi sabiraju ne znam cemu teranje maka na konac...
                        Mora mm to da uradi jer ce biti oznacen kao neko ko je dosao u startu u najjacu ekipu i tokom cele karijere imao prednost najjace ili minimum druge najjace masine na gridu... To bi dosta bacilo senku na njegovu eventualnu dominaciju u narednim godinama ako do iste dodje

VALENTINO ROSSI #46

Comment

Ne znam cemu potenciranje toga ali ajde neka bude tako, znaci Rossi 7, mm i Lorenzo po 2 i Pedrosa nista - ista meta isto odstojanje, jedini gubitnik u takvoj postavci stvari Pedrosa... Mada ponavljam da su sve 3 klase deo celine zvane motogp
                          Netacno!

MotoGP je klasa "Road Racing World Championship Grand Prix-a" koji je podeljen u 3 klase isto kao sto je i u Americi Nascar podeljen u 3 klase(Sprint Cup, Xfinity, Truck)

Road Racing World Championship Grand Prix is the premier championship of motorcycle road racing. It is currently divided into three classes: MotoGP, Moto2 and Moto3.
                          i ulaze u statistiku, naravno da ce se vise vrednovati titula iz vise klase, zato je i naglaseno ali ako svi sabiraju ne znam cemu teranje maka na konac...
                          Ne znam koji to "svi" sabiraju. Glupo je mesati titule iz razlicitih klasa gore sam objasnio zasto.

Mora mm to da uradi jer ce biti oznacen kao neko ko je dosao u startu u najjacu ekipu
                          I Rosi je doso u startu u najjacu ekipu(Honda) pa nije osvojio titulu u prvoj godini kao sto je to MM uradio.

i tokom cele karijere imao prednost najjace ili minimum druge najjace masine na gridu... To bi dosta bacilo senku na njegovu eventualnu dominaciju u narednim godinama ako do iste dodje
                          Pa i Rosi je osvajao titule sa prvom ili drugom najjacom masinom. Videli smo kad je preso u Dukati gde je bio.

Comment

Bravo, wikipedia
                            Rossi je napravio od te druge najjace masine upravo to sto jeste danas, kao kada bi sad mm presao u Suzuki recimo i lansirao ih u sam vrh i uzeo titulu na toj masini... Pardon, vise titula zaredom...
                            Ako vec pratis motogp a ne samo bacas hejt na Rossija onda bi morao da znas okolnosti pod kojima se nalazio u Dukatiju i nemogucnost saradnje sa tadasnjim rukovodstvom... Ili mislis da su bolji i talentovaniji Doviciozo i Janone...

VALENTINO ROSSI #46

Comment

Bravo, wikipedia
                              Rossi je napravio od te druge najjace masine upravo to sto jeste danas, kao kada bi sad mm presao u Suzuki recimo i lansirao ih u sam vrh i uzeo titulu na toj masini... Pardon, vise titula zaredom...
                              Ako vec pratis motogp a ne samo bacas hejt na Rossija onda bi morao da znas okolnosti pod kojima se nalazio u Dukatiju i nemogucnost saradnje sa tadasnjim rukovodstvom... Ili mislis da su bolji i talentovaniji Doviciozo i Janone...
                              Ma ja ti samo kazem da je i Rosi sedeo u prvoj ili drugoj najjacoj masini kad je osvajo titule a cim je preso u neku malo slabiju(Dukati) osto je kratkih rukava.

Comment

Originally posted by Sam Hornish Jr. View Post
                                Uopste ne mora to da uradi da bi bio u istoj recenici sa Rosijem jer je Markez vec uradio nesto sto Rosi nije, osvojio je titulu u svojoj debitantskoj sezoni. A sta je Rosi uradio kad je otiso u Dukati-vratio se u Jamahu. Toliko o tome.
                                Rosijeva debitantska sezona

8 pobednika za 7 razlicitih timova, 15 motora na gridu koji mogu da pobede

Markez na najjacem motoru, 4 konkurentna motora na gridu, Pedrosa i Lorenco u najbolju ruku u prosecnoj formi, Rosi u jos slabijoj

Comment

Working...
                                X