Originally posted by Sam Hornish Jr.
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Vesti, opste F1 i autosport diskusije
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by forum1nick View PostDa vidim da li se na vozača prenose titule koje osvoji [emoji3]Titule i pobede ne znače mnogo, jer je to do razine bolida koje imate u karijeri Sergio Perez
Comment
-
Originally posted by forum1nick View PostImao je i Ferrari malo inženjera i malo budžeta, a ni Renault i RBR nisu baš šusteri.
Možda je ipak malo i do najuspješnijeg vozača u istoriji F1.
Sta sad RB moze u hibridnoj eri u kome je Mercedes poceo jos 2007 da ulaze u postrojenja a stuko ko zna koliko ne miliona vec milijardi $
I ne zaboravi da su RB smaknuli promenom pravila o motoru. A Mecku sad drze. Ferari su isto sklonili promenom pravila o gumama. A Mecku drze. Eto odake ti rekordi
Ti opet "do vozaca" a meni prebacujes kad potegnem "najbolji". Pa eto sad si ti reko. A shvati da bi i Alonso i Fetel i Max i Rikardo radio isto ovo u Mercu da im je drugi vozac potcinjen.Last edited by Sam Hornish Jr.; 27-10-20, 22:01.Titule i pobede ne znače mnogo, jer je to do razine bolida koje imate u karijeri Sergio Perez
Comment
-
Originally posted by forum1nick View PostZnači ipak i Hamiltonu se priznaju pobjede i titule koje je osvojio i znači on je ipak najtrofejniji vozač u istoriji F1 sporta?
Lijepo. Konačno.Last edited by Sam Hornish Jr.; 27-10-20, 22:11.Titule i pobede ne znače mnogo, jer je to do razine bolida koje imate u karijeri Sergio Perez
Comment
-
Originally posted by forum1nick View PostHamilton je u karijeri vozio pored tri svjetska prvaka u timu. Kakva je situacija sa Šumaherom? Kako se računa?
Rozberg dok je vozio sa njim nije bio svetski prvak
A Baton hi hi izgubiti od njega smehotres. I on u istu ravnu sa SumijemTitule i pobede ne znače mnogo, jer je to do razine bolida koje imate u karijeri Sergio Perez
Comment
-
„Teško je upoređivati Schumachera, Hamiltona i Sennu“ – Ecclestone
Bernie Ecclestone je uvjeren da je Lewis Hamilton jedan od najboljih vozača u historiji Formule 1, ali istodobno vjeruje da je posljednjih godina zbog superiornosti Mercedesa igrao s drugom prednošću, te da je napravio veliku pogrešku što je dozvolio ulazak hibridnih motora 2014.
Bivši šef Formule 1 bi stoga volio vidjeti šesterostrukog prvaka s vozačem kao što je Max Verstappen u ulozi njegovog timskog kolege. 90-godišnjak ističe da Lewis ne griješi, iako je svjestan da u utrci za naslov svjtskog prvaka gotovo da i nema protivnika.
Ono u što nije toliko siguran jeste hoće li napraviti toliko malo pogrešaka s vozačem poput Nizozemca s druge strane garaže. Kao zanimljivost, sam Ecclestone je rekao da je ‘vršio’ pritisak na Strolla kako bi potpisao Sebastiana Vettela.
S druge strane, Bernie se ne usuđuje potvrditi ko je najbolji vozač u historiji Formule 1, jer je jako teško uspoređivati vremena i jasno govori da vozači uvijek ovise o performansama svojih bolida.
„U Formuli 1 vozači ovise o svom bolidu. Lewis je jedan od najboljih, bez sumnje. Kao i Michael (Schumacher). Ali teško je odrediti ko je najbolji. Teško možete međusobno upoređivati Michaela, Lewisa ili Ayrtona,“ kaže Ecclestone.
„Lewis to zaslužuje. Uvijek je pobijeđivao svoje timske kolege do 2016. Gotovo da ne griješi, ali je poput poker igrača koji zna da u ruci ima četiri asa. Volio bih ga vidjeti u ekipi s vozačem poput Maxa Verstappena. Pitanje je da li bi napravio toliko malo pogrešaka,“ dodao je.
U skladu s tim, Bernie potvrđuje da je Mercedes nenadmašna momčad od dolaska hibridnih pogonskih jedinica 2014. Britanac priznaje da je pogriješio dajući tim motorima odriješene ruke i čak je htio preokrenuti, ali je bilo previše kasno.
„Otkad postoje hibridni motori, Mercedes se ne može pobijediti. Pristao sam predstaviti te motore u to vrijeme, ali nakon kratkog vremena sam shvatio kakvu sam veliku pogrešku učinio. Želio sam ga ponovo promijeniti (pravilnik), ali to se nije moglo učiniti,“ izjavio je Bernie Ecclestone.
__________________________________________________ _____________________________Titule i pobede ne znače mnogo, jer je to do razine bolida koje imate u karijeri Sergio Perez
Comment
Comment