Originally posted by NI
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Rim 2015.
Collapse
X
-
Originally posted by Bokimajsta View PostKomentar je na mjestu Waw kad je u svom najboljem modu ne moze ga niko pobediti a to je 1 godisnjea ti ono danas trazio da vidis vrhunsku predstavu?
Originally posted by Skaut View PostI ja sam to primetila. Ima ga svuda- dja neka škola tenisa, dja kurs sportskog novinarstva... dok je radio samo ovaj posao, bio je sjajan u tome.
Comment
-
U Australiji ga preslisao Berdih, pa onda u Majamiju Verdasko, pa ga onda u MC preslisao Novak, pa u Madridu ga preslisao Marej, sada u Rimu ga preslisao Vavrinka. Ako tome dodamo jos dva preslisavanja od strane Fonjinjija na nesto manjim turnirima, i da je Milios (Javor - limit) Raonic uspeo da zabelezi svoju prvu pobedu protiv nekoga od "glavnih" igraca upravo nad njim u IW, onda vidimo da su Rafaela ove godine ispreslisavali svi zivi, ko nije zurio na voz taj ga nije ispreslisavao.
Ali najjace kada Vavrinka uzima onaj gem u drugom setu za vodstvo od 2-1, gem od 7 i po minuta. Bilo je tu jedno 2 minuta tenisa i 5 i po minuta Rafaelovih priprema za servis.Last edited by Sandugp; 16-05-15, 03:09.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Originally posted by NI View PostKako to nije jasno? Sve je jasno kao dan!
Igracki je Rafa vrhunskom nivou, ali takmicarski nije. On, koji je najveci sampion u istoriji, ne moze da dobije nista sto je iole kriticno. Jednostavno chokne.
(2/9),(0/3),(3/14),(1/3),(3/12),(1/7).
Comment
-
Nije Rafa na vrhunskom nivou, ali na visokom jeste. Sto se igre tice. Ali to ide ruku pod ruku sa glavom, ja zovem psihom on to zove nerve, ili sto bi NI rekao takmicarski nivo. E tu je vrlo slab. A, bez tog balansa nema rezultata. Zbog tog disbalansa on ne moze iskoristiti ili potvrditi brejk, ne moze napraviti prednost, ne moze se nametnuti.
Ali juce je Rafa vecinom dobro igrao, a Wawrinka odlicno. I nije pao jer je imao ko pasti pre njega. To je realno stanje stvari, koliko i da bizarno zvuci, Rafa zbog tog disbalansa nema vise prednost na sljaku.
Psihologija je jedna od nepoznanica u nasem zivotu, mnogo malo fali da stvari krenu prema dole ili prema gore. Za sada prva opcija je na snagu kod Nadala.
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostNe slazem se da je na vrhunskom nivou ali ovo drugo potpisujem. Procenat iskoriscenosti brejk lopti u zadnjih 6 poraza je ocajan:
(2/9),(0/3),(3/14),(1/3),(3/12),(1/7).
Originally posted by Stefan-kobe View PostFognini ne moze da pobedi normalnog Nadala kako god udarao lopticu.
------------------------------------
Shminka je jednom zapazio da Rafa bolje realizuje BL protiv Novaka i Federera nego njegovi protivnici. Ja sam napravio jednu analizu I ovom prilikom cu iznijeti samo nainteresantnije detalje.
Postojhi nesto sto se od nedavno uvelo u tenisku staitistiku. To je indeks dominacije. To je broj osvojenih poena na protivnikov servis podijeljen sa brojem izgubljenih poena na sopstveni servis.
On izgleda ovako:
Code:[FONT=Courier New]Nadal-Rodzer 1.064 Nadal ne odgovara Rodzeru Rodzer-Novak 1.045 Rodzer ne odgovara Novaku Novak-Nadal 1.013 [/FONT]
A pogledajte kako izgleda isti indeks na brejk loptama:
Code:[FONT=Courier New]Nadal-Rodzer 1.173 Rodzer-Novak 0.945 Novak-Nadal 0.944[/FONT]
Nadal je 10.2% efikasniji protiv Rodzera na BL nego u ostalim poenima i 5.9% efikasniji od Novaka.
Stvarno iznenadjuje je da je Novak 10.5% efikasniji od Federera na BL-ma.
Ovo su jako pojednostavljene cifre. Svako tokom karijere ima padova i uspona u samouvjerenosti. Ipak osnovna stvar koju one otkrivaju je tacna:
Rafa je daleko najveci sampion od sve trojice.
Sto danas nedostaje Nadalu? Upravo sampionski mentalitet kad je kriticno. BL su mjera toga. Zato poslije jucerasnjeg poraza Nadala moram da se slozim sa Bojanom:
Originally posted by bojanaBG View PostRG je njemu odlucujuci turnir ove sezone, pa cak i za nastavak karijere i za konacan broj slemova.
To je jasno vec 2,3 meseca, a posle ovih turnira na sljaci je postalo kristalno jasno da ga samo titula na RGu moze spasiti.
Ne mora da osvoji RG, ali ne smije da izgubi mec od igraca koji je objektivno losiji od njega. To znaci da ne smije da izgubio od bilo koga osim Novaka, a i od njega ne smije da izgubi tako sto ce nervoznom Novaku olaksati posao.Last edited by NI; 16-05-15, 11:29.
Comment
-
Jedino sto mi nije jasno je zasto ga novinari ne salju u penziju, zasto mu ne postavljaju to pitanje, jer Feda salju u penziju jos od 2008., a za Nadala su svi zabrinutihttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View PostJedino sto mi nije jasno je zasto ga novinari ne salju u penziju, zasto mu ne postavljaju to pitanje, jer Feda salju u penziju jos od 2008., a za Nadala su svi zabrinuti
Comment
-
Originally posted by Srkisa View PostČeka se Rg,ako tu izgubi od nekog poput Wawrinke,Fogninija,to pitanje će verujem biti otvoreno
A da ne pricam da su ga slali u penziju posto je 2009. osvojio RG i Whttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
Comment