Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rim 2015.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Novak je veceras bio losoji nego protiv Almagra. Jos uvijek je bio (dovoljno) dobar.

Moze mu se zamjeriti:

*vrlo lose returniranje Belucievog 2. servisa
    *pad u 11 gemu 1. seta
    *nedovoljni intezitet tokom meca
    *gubitak servisa u 3. setu
    *nedovoljno varijacija na 2. servisu tokom 1. seta. Zato ga je Beluci raznosio.

Naravno u 1. set je Beluci bio u transu, ali to ne moze da traje dugo.

Svejedno ja sam zadovoljan iz dva razloga:

*svi gornji problemi su posljedica nedostatka motivacije (ipak mu je samo RG na pameti)
    *nije bilo nikakvog znaka da je povrijedjen
    Last edited by NI; 14-05-15, 22:50.

Comment

• Zato sto ce tema da ode dodjavola, ionako se najmanje o Rimu prica, svi su vec u Parizu
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

Comment

• Originally posted by NI View Post
        Novak je veceras bio losoji nego protiv Almagra. Jos uvijek je bio (dovoljno) dobar.

Moze mu se zamjeriti:

*vrlo lose returniranje Belucievog 2. servisa
        *pad u 11 gemu 1. seta
        *nedovoljni intezitet tokom meca
        *gubitak servisa u 3. setu
        *nedovoljno varijacija na 2. servisu tokom 1. seta. Zato ga je Beluci raznosio.

Naravno u 1. set je Beluci bio u transu, ali to ne moze da traje dugo.

Svejedno ja sam zadovoljan iz dva razloga:

*svi gornji problemi su posljedica nedostatka motivacije (ipak mu je sam RG na pameti)
        *nije bilo nikakvog znaka da je povrijedjen
        Tvoje mislenje oko sutrasnji duel sa Keija?
        OVAKO

Comment

• Viktor je dosta dobro odigrao mec protiv Nishikorija. Kei je uspeo da dobije za njegove ocekivane standarde , ne posebno ubedljivom igrom. Bilo je tu i nekoliko bas srecnih loptica koje su otisle u poene na njegovu stranu . Zapeo za Viktorov BH a on se uvek bolje drzi na toj nego na svojoj FH strani. Nekako mi se cini da je Vik barem sat vremena igrao krace u prethodna dva meca, mogao je barem do TB a onda je manje izvesno... ili bi naterao Keia da zaigra jos bolje u eventualnom nastavku. Zadovoljna sam Viktorovim pronalaskom nesto bolje forme pred RG gde ce valjda biti i medju nosiocima nakon ostvarenog rezultata ovde.

Svakako da moze bolje Nishikori ali moze i Novak, doslo je vreme za ponovno odmeravanje iako su u istom delu zreba gotovo svaki turnir na kome oba igraca ucestvuju jos od cuvenog USO prosle jeseni.
          Similis simili gaudet

Comment

• Troicki je trenutno 32. na live rankingu, a niko ne moze da ga prestigne, tako da on 100% upada u nosice na RGu.

Ja ocekujem da Djokovic sutra podigne nivo igre, a sumnjam da Kei to moze da isprati, jednostavno mi je neubedljiv na ovom turniru.

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Kladionce kazu 78% Novak. Otprilike jednako kao Rafa protiv Vavrinke.

1.
              Cini mi se da je Kai pogodio onaj poraz protiv Marija. Bio je neuvjerljiv u oba meca. Pogotovo danas. Pa ja sam mislio da Viktor nece uzeti 5 gemova.

2.
              Slusao sam Novakov intervju poslije danasnjeg meca i zakljucio da Novak zeljno iscekuje mec sa Nishikorijem.

3.
              Mari je pokazao sto treba raditi protiv Kai. Treba biti agresivan tj. napadati prije nego Kai napada. To je lakse raditi u Madridu nego u Rimu. Ali lakse se i braniti u Rimu od Nishikorijevog napada.

Dakle, da bi Novak slavio trebaju mu: dobar 1. servis, konstantna dubina i agresivna igra, pogotovo na returnu. Dobro bi dosla i ravnopravnost u BH-BH razmjenama. To je Mari imao u Madridu, ali ne vjerujem da Novak to moze ostvariti. Zato, Novak mora da bude maksimalno koncetrisan. Margina je mala.

4.
              Da bi Nishikori slavio slavio mora rano i uspjesno da napada, dakle mora da ga ide. I mora dobro da servira. Biti ce tesko rano i uspjesno napadati ako Novak ima dubinu.

5.
              Ako jedan podbaci, protivnik ce lako slaviti. Novak mora bolje, intezivnije nego danas. Isto vazi i za Nishikorija. Ako oba budu igrala dobro, Novak bi trebao pobijediti. Ipak je ovo presporo da Kaiova prednost dodje do punog izrazaja. Suncano vrijeme daje Nishikoriju vece sanse.
              Last edited by NI; 14-05-15, 22:53.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                Dobro bi dosla i ravnopravnost u BH-BH razmjenama. To je Mari imao u Madridu, ali ne vjerujem da Novak to moze ostvariti. .
                Cuj to, zar Endi na BH može više nego Nole.

Oduvat ce ga Nole ko balon. 2:0. Još boli US Open

Comment

• A ako obojica podbace NI? Sto je prema prikazanom vrlo moguca opcija
                  Onda ce Nole da izdominira
                  sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                  Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Rapored za sutra.

http://www.atpworldtour.com/scores/s...15&eventid=416

Imam utisak da će se svi ATP mečevi igrati u 3 seta sem Ferera i Gofana,kao i 1 meč WTA -Šarapova vs Azarenka-koji ću da gledam bez tona.Jedino mi se čini da će Halepova lagano u dva.

Wawac ima odličnu priliku(u noćnom terminu) da dobije Rafu,a Rafa(kome uslovi neće odgovarati) ima priliku da konačno dobije top 10 igrača i digne samopouzdanje-tu je samo pitanje ko će se bolje prilagoditi i na koju su nogu ustali...Ipak blagu prednost dajem Nadalu ,ali neću se iznenaditi i ako Sten the Man dobije.
                    Ovo bi čak mogao da bude i meč dana...

Novak i Nišikori igraju sličnim stilom,prednost u tri tesna seta ima Novak(fizički spremniji),ALI ključ će biti u Novakovom drugom servisu i Nišijevom BH.

Gofan nema nikakve šanse sa Fererom.Usvakom slučaju David pobeđuje

Federe i Berdih Naravno da je Federer favorit ali i tu očekujem tri seta.
                    Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                    Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                    "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                      A ako obojica podbace NI? Sto je prema prikazanom vrlo moguca opcija
                      Onda ce Nole da izdominira
                      Ne ocekujem da ce Novak podbaciti, ali ako obojica podbace dobija onaj koji manje podbaci.

Originally posted by Mrkela View Post
                      Cuj to, zar Endi na BH može više nego Nole.

Oduvat ce ga Nole ko balon. 2:0. Još boli US Open
                      Ja pricam na osnovu onoga sto sam vidio. U Madridu u BH-BH razmjenama je Mari bio najmanje ravnopravan. Na USO Novak nije. Jako ce mi drago biti ako Novak bude u Rimu.

Tenis ti je uvijek "match up". U svemu, pa i u BH na BH razmjenama.

Inace, Mari je u svemu podcijenjen pa i u BH-d. On nema Novakov defanzivni BH ni Novakovu BH paralelu. Njegov BH CC je barem ravan Novakovom a BH slajz mu je bolji.
                      Last edited by NI; 15-05-15, 08:05.

Comment

• To je jedan meč bio na USO, uopće ne sumnjam u ravnopravnost. U Parizu ju je imao, u Londonu također, kao da si zaboravio te mečeve, pa samo USO spominješ.

If Berdych beats Federer, Nadal will not be seeded 4th at Roland Garros. Ajmo Rođo dns za brata Rafu

Comment

• Moraju i Kei i Berdih da izgube da bi Nadal imao sansu za no4. na RGu

sigpic

with experience.

Comment

• Originally posted by Mrkela View Post
                            To je jedan meč bio na USO, uopće ne sumnjam u ravnopravnost. U Parizu ju je imao, u Londonu također, kao da si zaboravio te mečeve, pa samo USO spominješ.
                            Naravno da samo USO spominjem. To je najvazniji mec. U Parizu je Kai bio umoran. Mozes da ne racunas taj mec. Kai nikada nece imati Novakovu konsistentnost. Znaci, trecinu njihovih meceva ce Novak lako da dobije.

U Londonu? I kad je Novak dobio prvi set 6:1, ja sam se znojio. U drugom setu su se moji strahovi ostvarili. U trecem su presudila dva poena. Iza njih je Kai pao. Zakljucak? Novak ima igru za Kai, barem u uslovima koji su bili u Londonu. Ali ona zahtijeva maksimalni intezitet i koncetraciju. A cak i onda, Kaiovi povremeni naleti ce biti takvi da Novak ne moze da se odbrani.

Uslovi u Londonu su relativno povoljni za Novaka. Kad igra sa Nishikorijem, povoljniji od onih na USO. Uslovi u Madridu su isto tako povoljniji za Kaia od onih u Londonu. Uslovi u Rimu, po suncu? Tek treba da se vidi.
                            Last edited by NI; 15-05-15, 11:15.

Comment

• Originally posted by Mrkela View Post
                              If Berdych beats Federer, Nadal will not be seeded 4th at Roland Garros. Ajmo Rođo dns za brata Rafu
                              Ja se zaista nadam da ce doci do susreta izmedju Nadala i Federera. Zivo me interesuje kako ce to sada da izgleda kad su oba igraca van svog prajma. Nadal je deklasirao Federera zadnji put u Rimu 2013 6:3 6:1 ali je on tada bio u svom piku. Navijam za taj mec.

Comment

• Obojici je opala igra u slicnoj meri (Nadalu mozda malo vise), opet bi Nadal dobio.

Comment

Working...
                                X