Rafa jeste gubio od Novaka pet puta na sljaci,ali u tim mecevima je igrao odlično,danas je igrao jedva solidno(mada je bilo dobrih trenutaka)imao je neke katastrofalne promasaje,zato je ovaj poraz tezak i u tome je razlika izmedju svih ostalih poraza na sljaci
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Madrid 2015
Collapse
X
-
Originally posted by cacanin View PostNI jeste ali mislim da je tezi poraz po igraca kad igra dobro i izgubi nego kad igrao kao danas.
Apsolutno ne znam sto da mislim o njegovim sansama u Parizu. Hoce li ovo da ohrabri svakoga da ide na Rafin skalp? Ili ce Rafa uspjeti da se sabere po sistemu - mogu da dominiram sve osim par sa najboljim Bh-dima. A i protiv njih sam po suncanom danu u 3 dobijena veliki favorit.
Originally posted by Srkisa View PostRafa jeste gubio od Novaka pet puta na sljaci,ali u tim mecevima je igrao odlično,danas je igrao jedva solidno(mada je bilo dobrih trenutaka)imao je neke katastrofalne promasaje,zato je ovaj poraz tezak i u tome je razlika izmedju svih ostalih poraza na sljaciLast edited by NI; 10-05-15, 21:03.
Comment
-
Ne bih rekao da je Skot potcenjen na sljaci, imao je odnos u skladu sa rezultatima, a do pre dve nedelje covek nije imao niti jedno finale na prasini i mlatio ga je ko je stigao, bilo je tu bas neprijatnih poraza. Pokazivao je s vremena na vreme da ume da odigra dobro ali to je zanemarljiv broj meceva. Da ima potencijal da bude dobar prasinar, nesumnjivo ima, to smo svi manje vise znali ali ga sve do Madrida nije pokazao u punom svetlu.
Postovanje mora da se zasluziTom, your music is the best drinking partner I've ever had.
Comment
-
Originally posted by NI View PostSlazem se da nije samo od Novakovih navijaca. Bojana je tokom meca komentarisala da nije da Andi igra nesto specijalno nego je Rafa los.
Rafa je bio los. Npr. Andi je dobio 81% poena na svoj 2. servis. Rafa je puno njih izbacio u out. Ali to ne bi bilo tako da Rafa nije osjecao pritisak i znao da mu treba odlican return, u protivnom ce Andi svojom ofanzivom da rijesi poen.
@cacani
Rafa je danas pometen. Kako ga niko nikada nije pomeo na sljaci. Mozda Nishikori prosle godime jedan i po set.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Originally posted by NI View PostSlazem se da nije samo od Novakovih navijaca. Bojana je tokom meca komentarisala da nije da Andi igra nesto specijalno nego je Rafa los.
Rafa je bio los. Npr. Andi je dobio 81% poena na svoj 2. servis. Rafa je puno njih izbacio u out. Ali to ne bi bilo tako da Rafa nije osjecao pritisak i znao da mu treba odlican return, u protivnom ce Andi svojom ofanzivom da rijesi poen.
@cacani
Rafa je danas pometen. Kako ga niko nikada nije pomeo na sljaci. Mozda Nishikori prosle godime jedan i po set.
Vise od danasnje igre me impresionirala Andyeva smirenost , kao da je izasao sa idejom da ne moze izgubiti ovaj mec i tako se ponasao i igrao tokom celog meca, ni traga od nekadasnjeg namrgodenog gundjala na terenu. Mora biti da je i velika zasluga Amelie sto je @P1p4 cini mi se vec spomenuo. Svaka cast za postavljenu taktiku.Similis simili gaudet
Comment
-
Originally posted by Navras View PostNe bih rekao da je Skot potcenjen na sljaci, imao je odnos u skladu sa rezultatima, a do pre dve nedelje covek nije imao niti jedno finale na prasini i mlatio ga je ko je stigao, bilo je tu bas neprijatnih poraza. Pokazivao je s vremena na vreme da ume da odigra dobro ali to je zanemarljiv broj meceva. Da ima potencijal da bude dobar prasinar, nesumnjivo ima, to smo svi manje vise znali ali ga sve do Madrida nije pokazao u punom svetlu.
Postovanje mora da se zasluzi
@talicni
Mari ove godine igra jako dobar tenis, mozda najbolji u karijeri. Ima 30-5 i dvje titule, ali je tri puta izgubio od Novaka, dva puta na mastersu i jednom na slemu.
Comment
-
Originally posted by NI View PostVise boli, to mogu da se slozim. Ali danas nisu bili ravnoprvani a Rafa je kralj sljake. Nadalova nemoc mora da brine njegove navijace. Danas je Rafa bio slomljen. Igracki je ovo najtezi poraz. 2011. je bio samo porazen.
Apsolutno ne znam sto da mislim o njegovim sansama u Parizu. Hoce li ovo da ohrabri svakoga da ide na Rafin skalp? Ili ce Rafa uspjeti da se sabere po sistemu - mogu da dominiram sve osim par sa najboljim Bh-dima. A i protiv njih sam po suncanom danu u 3 dobijena veliki favorit.
Jucer je Rafa bio odlican. Sto se danas promijenilo? Uslovi, igralo se kasnije i protivnik koji ima oruzja da naudi.
Comment
-
Srikisa,
Ja ne sporim da uslovi igrali vaznu ulogu u razvoju dogadjaja na terenu.
Bojana,
81% je zapanjujuci podatak, ali ni Nishikori se sinoc nije proslavio. Marije popravio servis a i uslovi u Madridu su mu pomagali.
Maxx-a
Mari je bio smiran jer nije imao sto da izgubio a imao je i malo srece. Pogodio je par puta liniju kad je bilo najpotrebnije. Osim toga krajem 1. seta kada je Nadal poceo da uspostavlja ravnotezu, Rafa je promasio par strasnih FH za par cm. Da su oni usli unutra, sve je moglo biti drukcije.
Prvi gem 2. seta je najbolje pokazuje sto je bio Rafin problem. Ocekivao sam da ce prenijeti momentum iz kraja 1. seta, a on je napravio nekoliko tesko shvatljivij gresaka. S druge starne zadnji gem u 2. setu bi morao najvise brinuti Rafine navijace. Pa on nije vise imao sto da izgubi. A on je poklonio gem Mariju. Kao da se plasio da ucini mec neizvjesnim i onda sve upropasti. Kao da mu je draze da bude pregazen nego da ga grize sto je ispustio sansu za preokret.
Comment
-
Originally posted by Damir View PostJedan se poboljsao za 10% na sljaci a drugi pogorsao za 90% i svi se ubise analizom ovog prvog i tih 10% smatraju bitnih za ishod meca
Maxx-a
A navijaci Nadal bi mogli doprinijeti diskusiji, jer apsolutno niko ne likuje. Svi ga previse cijenimo kao sampiona.Last edited by NI; 10-05-15, 21:34.
Comment
-
Polako sa veličanjem Endijevih prašinarskih sposobnosti, jerbo će se iz podcenjivanja preći u precenjivanje. Nije isto prašinariti po Madridu i RG-u. Ima mladoženja još puno prašine da proguta da bi se na prašini smatrao favoritom.sigpic
Comment
-
Generalno Nadal ima dosta problema u Madridu zbog raznih specificnosti, mucio se tu dosta i ranijih godina, bivao nadigran ali nikad na ovakav nacin. Skot mu nije dao ni promil sanse. To se Rafi nikad nije desilo, a ne mislim da je sad bitno losiji nego prethodnih godina.
Skot je odigrao maestralno i juce i danas i to je nesto sasvim novo. Kao sto napisah, imao je on i ranije dobrih izdanja na sljaci ali nista sto bi moglo da nagovesti da ce do prve velike titule doci na tako impresivan nacin, poigravsi se sa dvojicom od tri najbolja igraca trenutno. Zato je ovo jedan pravi mali teniski zemljotres.Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.
Comment
-
Originally posted by Navras View PostSkot je odigrao maestralno i juce i danas i to je nesto sasvim novo. Kao sto napisah, imao je on i ranije dobrih izdanja na sljaci ali nista sto bi moglo da nagovesti da ce do prve velike titule doci na tako impresivan nacin, poigravsi se sa dvojicom od tri najbolja igraca trenutno. Zato je ovo jedan pravi mali teniski zemljotres.
Ali ne zaboravi da je to jedna kombinacija dobrog BH-da i agresivnosti. BH je uvijek tu, ali agresivnost kod Marija strasno oscilira, pogotovo ako ga se prisli da igra duze, sto ni Japanac ni Spanac nisu uspjeli.
Svejedno si u pravu da se radi o malom teniskom zemljotresu.Last edited by NI; 10-05-15, 21:40.
Comment
Comment