Announcement

Collapse
No announcement yet.

Miami 2015.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 1.
    Odlican prvi set. Medju najbolji setovima koje sam gledao ove godine. Definitvno najbolji set koji je Mari odigrao od povrede. Uzimam u obzir okolnosti, protivnika, znacaj meca i Marijevu zelju da prekine Novakovu seriju. Usao je napaljen i determinisan. Imao je odlican miks defanzive i ofanzive. Tokom prvog seta sam bio uvjeren da ce Mari pobijediti. Sad kad sam vidio cio mec, nisam siguran da bi Mari dobio cak i da je uzeo 1. set. Potrosio je previse energije.

    2.
    Moze se reci da je Novak ukrao 1. set zahvaljujuci trima stavrima. Prvo, nije panicario, nije gubio hladnokrvnost. Drugo, sve je u osnovi islo po planu. Mari je bio bolji ali uz veliki utrosak energije. Trece, Mari je bio nervozan u kriticnim poenima. To je i razumnjivo.

    Stvari su inace jasne. Novak je zakljucio da ne vredi napadati protiv Marija, pogtovo ne u Maimiu. Jedostavno se Mari previse dobro brani. Prepusti Mariju da bude agresivan, to ionako nije njegova igra a i Novak se dobro brani. Uz to se Mari jako trosi. Ako pak Mari odbije da napada, Novak je vjerovatno planirao da bude nesto agresivniji. Osim toga, on ipak ima bolju kondiciju od Marija.

    3.
    U prvom setu a i cijelom mecu je bilo fantasticnih poena. Sahovskih. Bas sam uzivao. Cak i kod smeseva. Defanzivac bi u trecem ili cetvrtom pokusaju iskoristio to sto protivnik nema dovoljno dobar smesh. Obojica su igrala jako intelegentno ali Novak malo intelegentnije.

    Novak je racunao od pocetka da dobija treci set. Tako je i bilo. Mari ga je samo cudom mogao uzeti, iako 6:0 ne odrazava pravo stanje na terenu. Medjutim, Novak je bio svjeziji i sto je vaznije, kako je kretanje obojici palo, efikasniji kad bi se odlucio da napada.

    4.
    Novak je puno izlazio na mrezu, povremeno je to licilo na srljanje. Svejedno je dobio vise od 50% na mrezi. Protiv defanzivca Marijevog kvaliteta, na ovakvo sporoj podlozi, to nije toliko lose.

    Laknulo mi je kad sam vidio da Mari ima losiji smech od Novaka.

    5.
    Ovo je 5 Novakova titula u Miamiu i svako finale je poceo u 13:00 po lokalnom vremenu. To je specificnost ovog turnira. Zato prigovori na racun organizatora ne stoje. Tim vise sto je Mariju sunce vise smetalo nego Novaku.

    Zamislite kako je bilo Federeru i Nadalu kad su igrali 5 setova.

    PS

    Originally posted by Srkisa View Post
    Dobar je prevod,u engleskom se ape kaže za ove velike("covekolike")majmune
    Da je Novak Ivanisevic, znao bih da je prevod los. Goran bi kao pravi Splicanin mislio na mandrila kad kaze majmune. Na sto je Novak mislio ne znam.
    Last edited by NI; 05-04-15, 22:15.

    Comment


    • Neke stvari su sigurne, kao da recimo Sunce izlazi na istoku, a zalazi na zapadu, i da NI kaze da je XY igrac protiv Djokovica odigrao ili najbolji mec karijere ili najbolji mec u poslednjih 5,6 godina
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

      Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

      sigpic

      Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

      Comment


      • NI mislim da je Marej uzeo prvi set da bi imao mnogo vece sanse za mec. Uostalom on je ovo samo 2-0 mogao da dobije. I nije bas da je Novak ukrao prvi, u samom startu meca tj prvoj polovini prvog seta Marej je bio bolji, ali u drugoj je Novak mogao i pre TB da zavrsi, ali je u jednom trenutku bio previse pasivan pa je Marej uzeo veoma bitan poena na 6-5 0-30 i otisli su u TB.
        A ovo za Federera i Nadala ti ne stoji, jer ovde se tenis prati od 2011 Svasta
        Last edited by Sandugp; 05-04-15, 22:18.
        sigpic

        Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

        U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

        Comment


        • Marej je igrao dobro prvi set ,slažem se sa NI,dobio bi prvi set da nije bilo problema sa servisom i suncem,medjutim bio je još bolji u drugom,pre svega servis mu je bio jako oružje,odigrao je fantastican poslednji gem,ali svima je bilo jasno da je to radio poslednjim atomima snage,verovatno bi dobio meč da je uzeo u prvi set
          Last edited by Srkisa; 05-04-15, 22:24.

          Comment


          • Nijesam gledo mec Po rezultatu bih rekao da je nesto slicno AO?
            link

            Comment


            • Originally posted by bojanaBG View Post
              Neke stvari su sigurne, kao da recimo Sunce izlazi na istoku, a zalazi na zapadu, i da NI kaze da je XY igrac protiv Djokovica odigrao ili najbolji mec karijere ili najbolji mec u poslednjih 5,6 godina
              Nemoj da pretjerujes. Reako sam da je Mari odigrao najbolji set (ne mec) u zadnjih 18 mjeseci (ne pet godina).

              Inace to nema nista cudno. Veliki sampioni inspirisu protibnike koji ionako nemaju sto da izgube.

              Originally posted by Sandugp View Post
              NI mislim da je Marej uzeo prvi set da bi imao mnogo vece sanse za mec. Uostalom on je ovo samo 2-0 mogao da dobije. I nije bas da je Novak ukrao prvi, u samom startu meca tj prvoj polovini prvog seta Marej je bio bolji, ali u drugoj je Novak mogao i pre TB da zavrsi, ali je u jednom trenutku bio previse pasivan pa je Marej uzeo veoma bitan poena na 6-5 0-30 i otisli su u TB.
              A ovo za Federera i Nadala ti ne stoji, jer ovde se tenis prati od 2011 Svasta
              Precizan si kao i uvijek. Ipak, Mari je bio dovoljno dobar u prvoj polovini prvog seta da ga rijesi u svoju korist. NNije smio dozvoliti ribrejk.

              Poen koji pominjes je najgori poen koji je Novak u cijelom mecu odigrao. Tu se slazemo. Vjerovatno je htio da da Mariju sansu da promasi. Mari je mogao da dobije samo 2:0. Da je izgubio prvi set, Novak bi drugi drukcije igrao a i Mari.

              Originally posted by Srkisa View Post
              Marej je igrao dobro prvi set ,slažem se sa NI,dobio bi prvi set da nije bilo problema sa servisom i suncem,medjutim bio je još bolji u drugom,pre svega servis mu je bio jako oružje,odigrao je fantastican poslednji gem,ali svima je bilo jasno da je to radio poslednjim atomima snage,verovatno bi dobio meč da je uzeo u prvi set
              Servis u koncetracija su Mariju bili bolji u drugom. Bili su sami vrh. Ali nije bilo onog inteziteta i one agresivnosti kao u prvom. Zato mislim da je Mari igrao osjetno bolje u prvom setu.

              Ja sam slusao se engleske komentatore. I svi se slazu da Mari, i pored poraza, moze biti zadovoljan onim sto je pokazao.
              Last edited by NI; 05-04-15, 22:37.

              Comment


              • Ne moze meč velike četvorke da bude los,NE MOZE,uvek kad oni igraju intenzitet razmena je strasan,mnogo kvalitetniji nego u drugim mecevima,greške su posledica toga,ti momci kad igraju jedni protiv drugih dižu tenis na neki visi nivo,naizgled to deluje kao raspad od meča ali ovaj fizički pad Mareja je upravo dokaz kakav je to intenzitet bio u prva dva seta,da je bilo koji drugi meč bio bez problema bi izdržao,ne kažem ima nekih mečeva gde jedan teniser dominira drugog,ali ja se ne secam nekog njihovog meča,a da je bio raspad

                Možda poneki mec Rafe i Endija i to je to
                Last edited by Srkisa; 05-04-15, 22:38.

                Comment


                • Originally posted by Srkisa View Post
                  Ne moze meč velike četvorke da bude los,NE MOZE,uvek kad oni igraju intenzitet razmena je strasan,mnogo kvalitetniji nego u drugim mecevima,greške su posledica toga,ti momci kad igraju jedni protiv drugih dižu tenis na neki visi nivo,naizgled to deluje kao raspad od meča ali ovaj fizički pad Mareja je upravo dokaz kakav je to intenzitet bio u prva dva seta,da je bilo koji drugi meč bio bez problema bi izdržao,ne kažem ima nekih mečeva gde jedan teniser dominira drugog,ali ja se ne secam nekog njihovog meča,a da je bio raspad
                  Ja se sjecam jednog. Necu ga pominjati jer bi se Bojana nervirala.

                  Comment


                  • Originally posted by NI View Post
                    Ja se sjecam jednog. Necu ga pominjati jer bi se Bojana nervirala.
                    Možda Novak-Roger Miami 2009,ali bio je uzasan vetar pa im oprastam

                    Comment


                    • Slobodno pomeni
                      Koliko je ono sakupio gemova ?? 4 ili 5 ?

                      Jbt koji je Novak OTAC, kada neko izgubi treci set sa 0 od njega i komentatori kazu da moze da bude zadovoljan
                      sigpic

                      Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                      U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                      Comment


                      • srki,potpuno se slažem,a ako neko nije vidio strašne poteze obojice nema mu pomoći,neko je velemajstor a neko vječiti kandidat za majstora,nego jedno pitanje za poznavaoce istorije tenisa,da li je neko osvojio turnir sa četiri seta sa nulom,sa četiri različita protivnika?

                        Comment


                        • Originally posted by coyote View Post
                          srki,potpuno se slažem,a ako neko nije vidio strašne poteze obojice nema mu pomoći,neko je velemajstor a neko vječiti kandidat za majstora,nego jedno pitanje za poznavaoce istorije tenisa,da li je neko osvojio turnir sa četiri seta sa nulom,sa četiri različita protivnika?
                          Na to ti ni jedan poznavaoc ne moze odgovoriti bez da prvo pronjuska negde
                          sigpic

                          Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                          U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                          Comment


                          • Originally posted by coyote View Post
                            srki,potpuno se slažem,a ako neko nije vidio strašne poteze obojice nema mu pomoći,neko je velemajstor a neko vječiti kandidat za majstora,nego jedno pitanje za poznavaoce istorije tenisa,da li je neko osvojio turnir sa četiri seta sa nulom,sa četiri različita protivnika?
                            To sam i ja mislio da pitam Warriora. I ne bilo koji turnir, nego masters!


                            Jos jedan stvar. Igrao je 3 treca seta i u njima izgubio jedan gem.

                            Ako uzme u obzir i IW, igrao je 4 treca set i izgubio 3 gema.
                            Last edited by NI; 05-04-15, 22:56.

                            Comment


                            • Ono sto je impresivno Novak je od Dubaija 2014 i meca sa Federerom izgubio samo jedan mec koji se zavrsavao u odlicujucem setu(3 i5)i to protiv Karlovica u Dohi

                              Comment


                              • Originally posted by NI View Post
                                Nemoj da pretjerujes. Reako sam da je Mari odigrao najbolji set (ne mec) u zadnjih 18 mjeseci (ne pet godina).

                                Inace to nema nista cudno. Veliki sampioni inspirisu protibnike koji ionako nemaju sto da izgube.
                                Normalno da malo preterujem, ali ti si pre par nedelja imao izjavu da je Fed odigrao najbolji mec karijere, to se ne zaboravlja tek tako.
                                A ako on spada u te koji nemaju sta da izgube onda


                                A mec jeste bio ocajan, previse lakih lopti po sredini terena koje niko nije napadao...ali ocigledno Marej ima moc da uvuce Djokovica u neki takav ritam, samo sto mu ni to ne pali jer uglavnom bude na gubitnicko strani.



                                Sent from my HTC posto mi se moze
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                                Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                                sigpic

                                Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

                                Comment

                                Working...
                                X