Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 500 - 2015. godina

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mnogo fali Vladan da iskomentarise u svom stilu danasnji mec!

    Comment


    • Poslije dobrog meča sa Raoničem v IW bio sam siguran, da je Rafa opet u top formi. A onda Miami i očajni meč sa Verdascom. Odličan MC, pobeda protiv Isnera i Ferrera, solidno izdanje protiv Novaka, ide pun optimizma v Barcelonu i opet očajni meč protiv Fogninija. Usponi, padovi. Na press konferenciji poslje poraza je izjavio, da je ljut na sebe zbog činjenice, da FH ne udara kao bio zelio i da nikako nije problem u reketu. Po njemu je problem u tehniki. Ma šta ja znam, zbog čega takva kriza v 2.setu.Kad gledam pred televizorom izgleda, kao da je pun nekog strahova, pun nekih paranoji. Meni se ne čini, da je problem u tehniki. Napravi 2 dobra poena, a onda kao da ga je uhvatila neka panika i izbaci tri lagane FH vani. Onda se opet resetira odigra dobro 3 poena i opet black out i BH greške za greškom. Nikako da se sakupi. Baš mučno je bilo to gledati. Samopouzdanje je opet na dnu. Za nas Nadalovce sezona puna razočarenja.

      Comment


      • Ma bas ocajno.Verujem ja da on uzima RG kao i prethodnih godina i tesko da ce posle toga nesto uzeti,kakva je to sezona sa dve osvojene titule?
        Originally posted by Casiraghi
        Al bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre Can
        Originally posted by Casiraghi
        Ti nikad neces biti kao Joel Matip.

        https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE
        Originally posted by Casiraghi
        Srecan Mane svima koji slave.

        Comment


        • Originally posted by jacques9 View Post
          Poslije dobrog meča sa Raoničem v IW bio sam siguran, da je Rafa opet u top formi. A onda Miami i očajni meč sa Verdascom. Odličan MC, pobeda protiv Isnera i Ferrera, solidno izdanje protiv Novaka, ide pun optimizma v Barcelonu i opet očajni meč protiv Fogninija. Usponi, padovi. Na press konferenciji poslje poraza je izjavio, da je ljut na sebe zbog činjenice, da FH ne udara kao bio zelio i da nikako nije problem u reketu. Po njemu je problem u tehniki. Ma šta ja znam, zbog čega takva kriza v 2.setu.Kad gledam pred televizorom izgleda, kao da je pun nekog strahova, pun nekih paranoji. Meni se ne čini, da je problem u tehniki. Napravi 2 dobra poena, a onda kao da ga je uhvatila neka panika i izbaci tri lagane FH vani. Onda se opet resetira odigra dobro 3 poena i opet black out i BH greške za greškom. Nikako da se sakupi. Baš mučno je bilo to gledati. Samopouzdanje je opet na dnu. Za nas Nadalovce sezona puna razočarenja.
          Šta je? Fabio ti raspršio sve snove? A pre neki dan si tako verovao u svog ljubimca.

          Comment


          • Sa ovo danas Rafa je izgubio i poslednji kredit doverbu kod meni... Na pocetka sezone mu nista nisam zameravao, operacija, ovo ono... Ajde turneju u Juznoj Americi zavrsio sa titulu i 1/2 finale, ok desava se i nekad da izgubis, prostio sam mu i to. Ajde Americku turneju je prosla tek tako, prvo nesrecan poraz od Raonica u meca u kojem je igrao jako, jako dobro, po meni i najbolji negov mec ove sezone. Sledeci turnir gubi od raspalog Verdaska. Ajde proslo i to, oprostio sam mu, ide sljaka, to je njegovo dvoriste, tu mu dajem najvece sanse, ok izgubio u 1/2 finalu od Novaka, nista strasno, igrao dobro, pobjedio Isnera i Ferera, uz put i igrao mnogo bolje. I onda dodje Barselona i izgubi kao neki amater od mucenik Fognini. E brale moj, kod meni to ti je bilo zadnjo. Ja cu i dalje navijati za njega, ali uz nikakvo poverenje, jer ove sezone nece biti povreda Nisikorija u finalu Madrida i nece biti fizicki kolaps Novaka u finalu RG-a. Ove godine nece dobiti te poklone, zato ako planira da uradi nesto na sljaci mora da se uozbilji i da zaigra kako zna i ume, a vreme za to NEMA. Nema sanse on da povrati formu na samo jos dva turnira do RG-a, ne nakon operacije i propustene polusezone, i nakon raspadanje u ove sezone. Nazalost Rafa ce imati katastrofalna sezona, mozda, a i mnogo verovatno njegova prva bez GS titule nakon 2005. Muka mi je sto ovo pisujem, ali realnost... Ako me demantira bicu mnogo sretan, ali...

            P.s. Nemojte molim vas da je Fognini jedan od trojca koji moze da se nose sa Nadala, nemojte molim vas, to su elementarni gluposti. Kakav Fabio, Rafa se raspada na sve strane.
            Last edited by Stefan-kobe; 23-04-15, 23:30.
            OVAKO

            Comment


            • Originally posted by BratBugarin View Post
              Šta je? Fabio ti raspršio sve snove? A pre neki dan si tako verovao u svog ljubimca.
              E iskreno ovaj poraz je šokirao sve nas Nadalovce. Izgledalo je, da je momak na pravom putu i onda iz ništa opet totalni kolaps.

              Comment


              • P.s. Nemojte molim vas da je Fognini jedan od trojca koji moze da se nose sa Nadala, nemojte molim vas, to su elementarni gluposti. Kakav Fabio, Rafa se raspada na sve strane.[/QUOTE]

                Slažem se. Fognini nema previše zasluga osim što je odigrao zaista dobar 1.set (i totalno prosječan 2.set). Rafa sam sebe pobedio.

                Baš crni dan za sve naš Nadalovce. Ovaj poraz strašno boli.

                Comment


                • Originally posted by jacques9 View Post
                  P.s. Nemojte molim vas da je Fognini jedan od trojca koji moze da se nose sa Nadala, nemojte molim vas, to su elementarni gluposti. Kakav Fabio, Rafa se raspada na sve strane.
                  Slažem se. Fognini nema previše zasluga osim što je odigrao zaista dobar 1.set (i totalno prosječan 2.set). Rafa sam sebe pobedio.

                  Baš crni dan za sve naš Nadalovce. Ovaj poraz strašno boli.[/QUOTE]

                  Ne znam, nisam gledao danasnji mec. Govorim opcenito, da Fabio nije igrac koji moze da ugrozi Nadala, jednostavno nije taj nivo, pustite na stranu te price kako je on talentovan, dobar, BH rano hvata itd itd...

                  Inace Nadal je izgubio mec u kojem je imao 70% prvi unutar i 52 % na drugi servis Ovakav mec ranije ni od Novaka ne bi izgubio.
                  OVAKO

                  Comment


                  • Ne zezaj Stefane,pa danas svako svakog može da pobedi,pa bili to Novak ,Rafa ili Fed.
                    A ovo je već drugi put ove sezone na šljaci da Nadal gubi od Fabia.
                    A ima jedna odlična,ako se ne varam Koeljova rečenica iz "Alhemičara"

                    "Što se desi jednom-ne znači da će i drugi put,ali ono što se desi dva puta-desiće se i treći".

                    EDIT:Ključ za ovaj meč i bitna razlika između njih dvojice je u broju Fabiovih vinera.
                    Last edited by Marija81; 24-04-15, 01:55.
                    Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                    Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                    "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

                    Comment


                    • Sve to stoji, zeleo sam da kazem kad je Rafa u redu ne pomaze ni rano hvatanje BH-a, ni talent, ni nista, jer Fabio nije taj kalibar tenisera. Fabio je odigrao odlican mec, ali Rafa je bio jako los. (ovo po statistiku i highlightse sto sam video)
                      OVAKO

                      Comment


                      • Kao i obicno, u pitanju je kombinacija oba. Pravio je Nadal neke neuobicajene greske (onaj FH na poslednjoj mec lopti, nekada bi smeo kucu da stavim da ga nece promasiti), ali je Fognini odigrao vrlo skoncentrisano i bez mnogo glupiranja, a tada moze biti svakome nezgodan.
                        Last edited by s_hyperion; 24-04-15, 03:44.

                        Comment


                        • 1.
                          Nema tu previse mudrosti. Nadal je kralj sljake i tokom karijere je navikao da moze da pobijedi bilo koga ako zeli. Sada mu je samopouzdanje poljuljano i on ne moze vise da racuna da ce odigrati dobro u najkriticnijim momentima.

                          U MC-u i Barseloni je uglavnom igrao dobro. Igrao je dobro sa Almagrom, a onda je dobio najneugodnijeg protivnika za sebe. Ako Novak pobijedi Rafu na sljaci onda to nije nesto sto se ne ocekuje. Novak ima igru za Nadala plus je u zivotnoj formi. Ako bi to uradio Nishikori, bilo bi opet donekle ocekivano. U zadnjih godinu dana Nishikori je uzeo skalpove i Federeru i Novaku. Ali kad to uradi Fabio onda je to jako neocekivano jer ljudi podcjenjuju Fonjinija.

                          2.
                          Fabio ima igru za Nadala na sljaci. Oni su dosada igrali 4 meca. U prvom, u Rimu 2013, je Fabio bio kriminalan i glatko izgubio. Ali u drugom, na RG 2013, je Fabio izgubio u tri tijesna seta. Niko ne moze reci da Nadal nije bio u formi 2013. i da nije imao samopouzdanje. Sto je najvaznije Fabio je jasno pokazao da moze da se nosi u razmjenama sa Rafom.

                          Tome valja dodati da je Fonjini podcijenjen kao igrac jer jako oscilira u formi. Kad se njemu ne igra, onda lici na klauna. Ali kad se njemu igra, on je top teniser. A u prvom setu jucer se njemu i te kako igralo i igrao je izvanredno.

                          3.
                          Ne moze se reci Fabio je "samo" odigrao odlicno prvi set. Mora se uzeti u obzir efekt koji je taj set imao na Nadala. Prvo, Nadal je izgubio u februaru od Fonjinija. U takvim situacijama se igrac njegove kalse naostri u sljedecem mecu, da pokaze ko je bolji, da dovede stvari na svoje mjesto.

                          I onda na pocetku meca, u prvom setu, Fabio igra fantasticno. Najgora stvar za Rafu. Jer upravo to produbljuje sumnju u sebe. Prije mjesec dana je izgubio od Raonica iako je igrao dobro. Prije par dana je izgubio od Novaka iako je igrao dobro. A sad gubi set od Fabia iako igra dobro. Stari Rafa bi vratio stvari na svoje mjesto u drugom setu i ja sam mislio da ce se to desiti poslije maratonskog prvog gema u kojem je Rafa brejknuo Fonjinija.

                          Umjesto toga je uslijedio mec dva nervozna igraca u kojem Rafa nikako ne uspijeva da realizuje svoju prednost jer nema samopouzdanje u svoju ofanzivu. Tako valja gledati i promasaj u zadnjem poenu. Nervozni Nadal, ne misli jasno i pokusava da napravi previse sa FH jer zna da mora ofanzivno da igra.

                          4.
                          Postoji tu naravno i igracki problem. Lakse je biti samopouzdan kad si defanzivac nego kad si ofanzivac. A nekoliko igraca na sljaci Nadal ne moze da samelje defanzivom. Fonjini je jedan od njih. Zato mogu reci da je Nadal imao ocajan zrijeb.

                          5.
                          Taj poraz baca Nadala u nazad par nedjelja. Jos ima vremena da sve nadolknadi, dva velika turnira, plus 3-4 kola na RG-u. I nece uvijek imati katastrofalan zrijeb, niti ce Fonjini uvijek odigrati onakav 1. set. Niti jedan set ima isto znacenje na RG-u kao u Barseloni.
                          Last edited by NI; 24-04-15, 07:04.

                          Comment


                          • Stefane,
                            Kada bi tako lako bilo promeniti za koga ces navijati . . .
                            Sto se Nadala tice . . . Vratio ga je ovaj mec unazad to je i sam izjavio, sramota ga je kako je odigrao, posebno forhend. Ali, juce Fongini je bas dobro odigrao prvi set i plus on ga dobro poznaje, znaci zna da ima trenutno slabost. A, to vec znaju svi i to je dugorocno najveci problem, ako su do pre neku godinu znali da Nadal uvek pronadje nacin da pobedi cak i kad je slab, sada ocekuju da sam pronadje nacin da izgubi. Juce u tie-breku Fongini je cekao gresku Nadala i docekao.
                            Ovo je bez sumnje najveca kriza u njegovoj karijeri i niko ne zna ishod. Ipak ja nisam toliki pesimista na malo duzi rok. Trenutno problem je u ocekivanju koji svi imaju od Nadala, sezona sljake je, kralj sljake itd. Ali, to nije realnost i to treba prihvatiti smeniti percepciju i idemo dalje. To ti je sport, to ti je zivot.

                            Comment


                            • Kei je bolesno dobar u Barseloni
                              OVAKO

                              Comment


                              • Kretanje mu je problem veliki na šljaci, ne uspijeva da se vrati nakon FHa iz trka u teren nikako...kasni sa proklizavanjem

                                u par navrata uspijeva u povratku na sredinu terena odigrati skromni BH slice

                                Al ako mu se dopusti da diktira, bolje izaći sa terena

                                Comment

                                Working...
                                X