Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Finals - London 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• shminka,

Podloga je pripremana za mec Novak-Rafa. Ona odgovara vise Novaku nego bilo kojem drugom ucesniku.

Mislim da ti potcjenjujes kao je dobro Novak igrao prva dva gema. Njega je ubilo u pojam kad je Vavrinka dobio 2. poena. Izuzetna defanziva. Dalje, Stan ga je prosao par puta na mrezi. I pored dobre igre, Novak je bio nadigran. Flemingov komentar je bio: "nevjerovatno kako cisto Vavrinka udara loptic." A onda kao da je Novak rekao sam sebi: "Ja nece da izgubim ovo."

Potom je u nerednih 5 gemova Vavrinka bio nadigran.

U tom smislu je mec bio slican onom sa Cilicem.

Comment

• Berdych moze zaspati veceras samo uz neke tablete

Comment

• Originally posted by NI View Post
        Izvinjavam se, ali sam stavio ...

Ne bih pisao da ne mislim. I moje misljenje nije jako usamljeno. Nesto slicno se i iz jedne izjave Pilica moglo naslutiti. A naci ces i na forumu jos ponekoga da tako misli.
        Salim se malo druze.

Slazem se da se Novak bojkutuje sa svih strana, to su one sitnice koje mogu da donesu prevagu...ali definitivno sad dosta manje nego ranije kada je bilo bojkota i dosta otrovnih iglica u rasporedima, peskirima, odakle dolazi, terminima, doping kontrolama...puno toga.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Comment

• Вавринка често упадне у зону сумрака као и онај Бердих... синоћ је баш одлепио начисто и није му први пут, зато немам вере у њега, може врло лако да зезне и финале ДК... момак игра по систему: "ако иде, иде, ако не иде, неко иде" / као маторац са требом у хаустору, ако не иде, "јао неко иде, бришимо"/
          sigpic

Comment

Docekao sam da obojica pricaju o Novaku kao potencijalnom GOAT-u.
            Preteruju. Daleko je on jos GOAT-a. Da bi uopste i prisao toj GOAT diskusiji mora da osvoji bar 2 RG i jos po 2 US Opena i 2 WB do kraja karijere.

Originally posted by NI View Post
            Podloga je pripremana za mec Novak-Rafa. Ona odgovara vise Novaku nego bilo kojem drugom ucesniku.
            Sad ti preterujes. Ako su za nekog pravili podlogu onda je to Marej.

Originally posted by prskaj View Post
            Svaki put kada Novak prihvati igru agresivnosti Wawa procveta od srece, tacno se vidi koliko mu odgovara taj tempo samaranja sa osnovne, bukvalno ne mora da namesta reket. Zato svaka cast Novaku kako je uspeo da okrene stvari na svoj konto sa ovim spinovima i kontrolisanom agresivnoscu, samo sad da zavrsi posao
            Odlicno zapazenje narocito ovo boldovano. Naime pokazalo se da se na ovaj podlozi prevelika agresivnost ne isplati. To se juce videlo i kod Novaka narocito u prva dva gema kad je srljao na mrezu ili pokusavao da pravi vinere iz neizradjenih pozicija posle 2-3 razmene. Cim je ono sto bi se reklo "seo na loptu" Vavrinka je bio nemocan i poceo da gresi.
            Ovaj mec je Novak dobio na svoju zrelost i inteligenciju. Davao je Vavrinki spore, mrtve lopte na BH, menjao ritam slajsevima i drop-sotevima i fantasticno reternirao. Tesko da moze bolje od ovog.
            Protiv ovakvog Novaka i 100 C'mon ne vredi.

Comment

Mislio sam da se slazemo da je Stan bolji mec odigrao protiv Novaka 2013. nego 2014.

---------------------------

Na Skaju su svi poznavaoci tenisa. A okarakterisao bi ih ovako:

Najobjektivniji, covjek koji najvise pazi da ne kaze nesto netakticno je Bari Kauan.

Najkompetentniji, bio je Marijev trener, najupuceniji i njablagonakloniji prema Novaku je Peci. Ali nikada o Novaku nije pricao kao o GOATU. Najbolje kretanje, najbolji balans, najbolji BH, najbolji return...

Najintelegentniji, najduhovitiji pa ako hoces i najfakinskiji je Piter Fleming. On je ujedno veliki prijatelj Dzona Mekinroa. On ce reci stvari po osjecaju. Cini mi se da je on u dusi najvise fasciniran Novakom ali to prikrije jer mu tesko pada.

Najtelevizicniji, covjek koji najteze kaze bitno misljnje je Lif Sares.
              Nikada do sada nisam cuo za termin "najfakinskiji". Sta znaci? Hvala ...
              Mislim predpostavljam, ali opet ...
              sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
              Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Je l' video neko negde drugi deo statistike za sinocnji mec posle prvog seta i na kraju, Tennis TV je ocigledno zabagovao?
                Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• ‚‚Novak je i snagom krao Stanu vrijeme."
                  Citat kojim je NI oslikao suštinu sinoćnje lekcije tenisa svetskog broja 1. Neću bit neskroman kada kažem da mi je to sinoć bila prva pomisao po završetku meča.
                  shminka se nadao da će ova vrsta podloge dati Stan-islavu vreme za nameštanje na udarce. Sve bi to bilo u redu da Novak ne bi kontraprotivan i krenu da vreme uzima. Ilustracije radi Stan-islav, iako sasvim solidan sinoć, dobi vremena vremena tek za jednu jedinu bh paralelu tokom celog meča. Nije Stan-islav tu ništa kriv jer za onakav tenis kakav bi Novakov ne postoji igrač koji bi to mogao ispratiti.
                  Ono što Novak prikaza daje turniru novu dimenziju u oceni kvalitativnosti jer takvo majstorstvo se ne vidja baš svaki dan.
                  sigpic

Comment

• Zasto kada Djokovic odigra vrlo dobro kao juce, mora se iznova zapoceti prica o najvecem ikad, nivo tenisa koji niko ne moze ispratiti, novinari sa Sky-a to javno izgovorili, ali nisu smeli, mediumsko embargo, on zaista jeste najbolji, ali zna se kako funkcionira truli zapad. . . itd. Mislim da se moze za promenu relaksirano prokomentira mec i konstatira bez euforije kvalitet istog. Djokovic ovako igra u ovom delu sezone ako se ne varam zadnje tri godine. Jednostavno pogoduju mu dvoranski uslovi, podloga sporija ove godine, pa i protivnici dosta slabiji, on na jako viskom nivou, prvi igrac sveta i ishod je taj.
                    Gledala sam mec od sredine prvog seta, na Sky-u, ali ja komentatore iskljucim kompletno, da bi mogla gledati tenis, a ne slediti sta drugi govore (ne da ne govore dobro). Djokovic je u odlicnoj formi, to je ta igra iz Pariza, opusten je, u super ritmu, koncentriran, fokusiran, sve mu polazi za rukom i to je to. Wawrinka je igra solidno, ali previse gresaka, postao jako nervozan, nesto prosledio, vecinom izbacio i dobijemo rezultat.
                    Videlo se jos na pocetku da samo dvojica igraju tenis na visokom nivou, Federer i Djokovic, Wawrinka i Nishikori toplo-hladno, Murray ni on sam ne zna kako, a ostalo ne vredi ni pomenuti, katastrofa i sramota za zavrsni turnir.
                    Jedino vredi pogledati finale, jos jedan duel Novak-Roger, jos jedna titula ovde za Djokovica, i onda Davis Cup.

Comment

• Tog najboljeg je jedan 33 godisnjak oducio od tenisa u Kinu.

I svi smo uzivali u tome tad.

Comment

• Wooow

Comment

• Kei-Raona, dele uz racun u Maxiju
                          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                          with experience.

Comment

• Vjerovatno bi bile skuplje da igraju sutra al pošto je dns, živa bagatela.

Auuu, vidim da se NI baš uzbudio noćas, kakve teorije zavjere ovo je legendarno

Comment

• Cena ulaznica su u medjuvremenu promenjene. Novak-Berdih DOWN, Federer-Marej UP, cak su skuplje nego za finale trenutno.

http://www.viagogo.co.uk/Sports-Tick...Finals-Tickets

Comment

• Originally posted by goku View Post
                                Dao je Mareju dva slema, Nadalu ove i prošle godine RG, Vavrinka, Kei, govorim ono što je bilo realno da dobije, od ovih 6 trebao je da uzme bar 4, ali i ukrao je onaj US open, dve meč lopte na Fedov servis, to se dešava u sto godina. 10 slemova da ima bilo bi realno, ali opet teško bi do 18, to su dva slema godišnje u naredne 4 godine. Sledeće godine bih voleo da uzme RG i US, ako mogu da biram. Mislim da će završiti sa 12 slemova, jedan gore, dole.
                                Fred Peri, ona robna marka sto svi nosau ovija dana, je uzeo nekija 8 slemova svih podloga, i nekija 6-7 slemova u dublu, mozda i koji vise.

Koliko vas prosjecnih poznavaoca tenisa to zna a koliko tek onih koji prate tenis samo od buduceg NSV-a, Noke?

Comment

Working...
                                X