Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Finals - London 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Vladan View Post
    Ali on je imao sve moguce uslove u Kanadi, bio jedan od najboljih juniora svijeta, znas i sam kakva je frka nastala kad je odlucio da igra pod britanskom zastavom i sad navija za Milosa jer voli Kanadu, a za Mareja po duznosti. To mi bas licemjerno, posebno sto dolazi od covjeka koji nije nastupao za svoju zemlju, a vec je toliko voli.
    Volis da presudis za stvari koje su u osnovi privatne, ali cak ako si i u pravu, cak ako je Greg licemjeran, to nista ne mijenja.

Navija za Milosa i ostale Kanadjanje (Nestora, Pospisila) po srcu a za Marija po sluzbenoj duznosti.

Comment

• Originally posted by NI View Post
      Varas se. Nikad ranije nisu pomenuli GOAT. Mislim da je pricu zapoce Markus, koji nije imao neku karijeru. I kadio bij se da je on rekao u mikrofon ono sto oni svi pricaju privatno.
      Znaci svi oni pricaju privatno da je Noki GOAT, ali ne smeju javno da kazu

Ali ja ti lepo kazem, ako budes mogao, slusaj ih sledece godine kad Djokovic bude pukao neke meceve, okrenuce plocu. Oni pricu/pisu ono sto ljudi zele da cuju, ako mogu da ubace jos nekog igraca u celu raspravu oko GOAT statusa, njima je jos bolje, imace sta da pisu po blogovima, vise klikova, vise para itd.
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
        Znaci svi oni pricaju privatno da je Noki GOAT, ali ne smeju javno da kazu
        Upravo to. Novak je bio pod malim medijskim bojkotom. Iz njega je poceo da se probija prije nekih 6 mjeseci.

Pisao sam o tome i prije, ali da ne ponavljam.

Comment

• NI,misliš da to ima veze sa onom marketinškom agencijom?IMG?tako nekako,čini mi se da tu leži zec

Comment

• Originally posted by coyote View Post
            NI,misliš da to ima veze sa onom marketinškom agencijom?IMG?tako nekako,čini mi se da tu leži zec
            Mislim da ima veze sa trima stavri.

U bilo kojem trenutku market trpi samo dva super velika igraca. Vrijeme Federera i Rafe ipak prolazi.

Drugo, Novak je imao malo tezi start zbog porijekla, male balkanske zemnje a ne Srbije, i nekih gresaka koje je naprravio.

Trece, jednostavno je postalo preocigledno. To je malo kao ono Carevo ruho.

Comment

• Originally posted by NI View Post
              Upravo to. Novak je bio pod malim medijskim bojkotom. Iz njega je poceo da se probija prije nekih 6 mjeseci.

Pisao sam o tome i prije, ali da ne ponavljam.
              Cekaj, ti zaista ovo mislis?
              Ako je tako, ja nemam nameru da ulazim u dalju diskusiju…

Sent from my HTC, posto mi se moze
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• Originally posted by cacanin View Post
                A ja... smrc ;)

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
                Izvinjavam se, ali sam stavio ...

Originally posted by bojanaBG View Post
                Cekaj, ti zaista ovo mislis?
                Ako je tako, ja nemam nameru da ulazim u dalju diskusiju…

Sent from my HTC, posto mi se moze
                Ne bih pisao da ne mislim. I moje misljenje nije jako usamljeno. Nesto slicno se i iz jedne izjave Pilica moglo naslutiti. A naci ces i na forumu jos ponekoga da tako misli.
                Last edited by NI; 12-11-14, 23:29.

Comment

• Moja malenkost,od IW 2007

Comment

• Petchey je tamo svakako najjači, jedini se vjerovatno i bavi brojevima, samo on i prezentuje taktiku...Fleming je šarmantan, al se gadja kao na pijaci

A Novaka simpatiše, njegovu igru pogotovo

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                      vidjelo se u drugom gemu da Stan nema sanse, iako je izvukao gem...krenuo je igrati kao AO 2013, a ne 2014...a ovom prvom igrom nije imao sta traziti ovdje
                      Mislio sam da se slazemo da je Stan bolji mec odigrao protiv Novaka 2013. nego 2014.

---------------------------

Na Skaju su svi poznavaoci tenisa. A okarakterisao bi ih ovako:

Najobjektivniji, covjek koji najvise pazi da ne kaze nesto netakticno je Bari Kauan.

Najkompetentniji, bio je Marijev trener, najupuceniji i njablagonakloniji prema Novaku je Peci. Ali nikada o Novaku nije pricao kao o GOATU. Najbolje kretanje, najbolji balans, najbolji BH, najbolji return...

Najintelegentniji, najduhovitiji pa ako hoces i najfakinskiji je Piter Fleming. On je ujedno veliki prijatelj Dzona Mekinroa. On ce reci stvari po osjecaju. Cini mi se da je on u dusi najvise fasciniran Novakom ali to prikrije jer mu tesko pada.

Najtelevizicniji, covjek koji najteze kaze bitno misljnje je Lif Sares.
                      Last edited by NI; 12-11-14, 23:47.

Comment

• Igrački da, taktički ne

2013. je pucao iz svih oružja...2014. je slomio Novakov FH, išao na duge razmjene, koristio BH slice da ostane duže u reliju...uz servis, naravno

Comment

• Ja mislim da je u prva dva gema Stan bio jednako dobar kao u Australiji 2013. Ja mogu Novaku da zamjeri samo jedan poen. I Stn je bio sigurniji u razmjenama i lakse ih zavrsavao vinerom. Moguce da se mozda malo i uplasio kako je dobro igrao. Fleming je dao jedan takav komentar.

Comment

• Pa prvi gem je bio više 2014...dočekao je Novakove greške...drugi gem prvi poen...forsiranje FHa..u mrežu...naredni poen opet greška...što se mene tiče, tu je bio kraj...znao sam da nema šanse

Kasnio je na FH, nije bio spreman na duge razmjene, čak i kad bi pokušao odigrati spin po Novakovom FHu rezultat nije bio dovoljno dobar...par puta je nakon takvog paterna i dobijao zicere...ali ih je slao u aut...recimo BP u prvom gemu drugog...BH, relativno lagan...izgradjena pozicija...u aut

o servisu ne treba trošiti riječi...sa 50% protiv Novaka...nema šanse

Comment

• Prva dva gema je Stan bio bolji igra, a Novak nije igrao lose. Po mom misljenu je Novak napravio samo jednu grubu gresku. Sve drugo je bilo poluiznudjneo ili iznudjeno.

Bio je Vavrinka sprema na duge razmjene, ali poslije dva prva gema nije mogao da ih prati.

I jednu stavar koju je Maxa zapazila. Novak je i snagom krao Stanu vrijeme.

Vidi sto je Vavrinka rekao:

"It was not my best match, that's for sure," said Wawrinka. "He's playing really well. He's (has) confidence. He's not missing much. Today I think it was more about what I was doing. He put me in a position that I think a little bit too much. I was not really clear what I'm going to do, because he's doing everything well and he's returning well."
                              To je srz.

PS
                              U drugom setu je Stan imao 60% prvog unutra. Izgubio je sva tri servis gema.
                              Last edited by NI; 13-11-14, 00:08.

Comment

• Pa poluiznudjeno i iznudjeno je bilo i ove godine na AO...jeste mu krao vrijeme, na FH strani pogotovo...ali to je i Stanova greška što nije išao odmah poslije servisa korak nazad...on je ostajao u terenu i pokušavao diktirati...zato mu dvorana generalno i ne odgovara, jer nema vrijeme...ista je stvar bila i prošle godine u Parizu i Londonu...samo je ovog puta Novak ubacio i maštu u igru kad je bio siguran da dobija

Federer je recimo skontao već prije prvog meča da ovdje od ofanzive nema ništa...pa i ne izlazi na mrežu više...moraju se svi dobacivati, igrati tenis što bi se reklo

Zato su i ovakvi rezultati...onaj ko je bolji razbije protivnika u potpunosti

Comment

Working...
                                X