Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Finals - London 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ako Staljin krene sa cistkom, nece dobro zavrsiti

Comment

• Originally posted by maliajnstajn View Post
      Evo ja cu cisto reci svoju pricu. Ja sam trenirao, bavio se tim sportom, igrao neke male turnire. Prestao sam da se posvetim skoli i sada odigram rekreativno ponekad.

Ovo ljeto nakon godinu dana ne igranja sam zveknuo servis, malo brzi, rame htjelo da mi otpadne.
      Jesi bio pushercina, jesi
      sigpic

Comment

• Ajd malo ovako...neka je sve netacno sto se pisalo unazad.
        Neka mu nije bilo stalo do prvog mesta, neka nije osecao bolove u ledjima sve do tog famoznog gema i povrede.
        Opet mi nije jasno zasto je upste izlazio licno da objavi publici da ne moze da igra sa Noletom(imam svoje misljenje o tome), koji je na tom nivou i da rizikuje vecu povredu pred DC, koji mu je toliko vazan.
        Neka je sve tako kako je Role objasnio, ali pobogu zasto nije izasao na teren kad se Noletu predavao pehar, zasto?
        Povreda u pitanju, ok., ali da nije mogao da izadje na dodeli pehara, ma ajte molim vas!!!
        Hvala Bogu, oporavio se, vec je u Lilu, igrace DC, osvojiti toliko zeljenu salataru.
        Moglo bi se jos nesto dopisati, al me sad mrzi, mozda kasnije jos nesto napisem
        Last edited by Pertla; 17-11-14, 16:21.
        sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• Predati "da ne bi bio pociscen" je druga strana medalje. Predaja je kao novcic, ima dve strane, predajes zbog zdravlja sto sa sobom vuce implikaciju da si sprecio da budes pociscen, jer fizicki nisi u stanju da igras.

I ja kad ne odem na posao, ne odem jer sam bolesna. Znaci zdravlje na prvom mestu. Mozda mogu da se dovucem do posla, ali kakva ce mi produktivnost biti, koliko cu gresaka napraviti na tom istom poslu, prosto cost benefit analiza pokazuje da je bolje za sve da se ne pojavljujem na tom istom poslu.

Bez obzira na Federerov minuli rad, i recimo da je predao i 100 meceva u karijeri do sad, resiti da predas finale Mastersa nije laka odluka uopste.

Ako cemo vec o minulom radu, bivao je pociscen i u proslosti, ne bio mu ovo prvi put
          in another life
          I will love you again, RF.

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
            Pimplar najveci prica se, u fazonu Babolat reket ovo ono Balonas klasicni
            Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Vide ti ove odbrane, pa ovo ko `48-e.
              Sto je vise kleveta i lazi
              to je nama ... miliji i drazi
              sigpic

Comment

• Nije izasao za dodelu pehara, da bi ga pljuvali, gde odjednom da postane divan covek, raspade se srbija odmah. Nikad se ne zna.

Sad s ozbiljnije strane, mozda dogovor sa organizatorima da tako bude, mozda nesto petnaesto. Realno su svi bili razocarani sto mec nije odigran, da meni a verujem ni vecini nije ni palo na pamet oko dodale pehara.

Al' sad meni jedna stvar nije jasna. Ima ljudi koji ne vole Feda, check. Ima ljudi koji ne vole Novaka, check, al' me muci stvar sta taj covek mora da uradi da bi ga ljudi koji vole ovaj sport, postovali zbog onog sto je uradio u njemu. Ali ne one klasicne fore, on je vrhunski teniser, ta fraza je vise iskoriscena nego francuska sobarica. Ja ne delim Novakov humor, ok, nije mi simpatican, ok, nisam ljubitelj njegovog stila igre, ok, i sve su mi to normalni parametri zasto neko nekoga voli ili ne. E sad, mi smo nacija ocigledno spanskih, marsovskih i serija sa planete Pluton, pa volimo da se pravimo pametni i da laprdamo u prazno kako je to smeo da uradi, nesporsko ponasanje itd. Jer smem u zivot da se kladim, da je predao pre ovog meca zbog istog problema, i sve isto rekao, da se ne bi digla tolika kalabuka, znaci, u zivot smem da se kladim, a steta sto nemam vremeplov da se to tako namesti.

@ Sandugp

Aj, sto ne moze niko da te prati, vec sto sam sebe ne mozes da pratis sta pises. Prvo mesas stvari, drugo previse prelazis krajnosti. Lopov je lopov. Tvoja logika je da ti i burazer, volite se, braca ste, i sad pitanje je kad ce neko od vas da slaze jednom ili znas da je nekoga drugog slagao kao i ti, sto znaci da ste obojica lazovcine i ne verujete jedan drugome nista do kraja zivota, po mogucstvu i da ne pricate jer ste lazovi. To je tvoje razmisljanje po pitanju predaje meca, pre samog meca.

Da li su ljudi mozda hteli da gledaju Novaka kako udara u dzak tokom celog meca? Je l' bi tad novinari i ostali bil izadovoljni kvalitetom tenisa? Je l' bi tad isao quote iz filma Gladiator : "ARE YOU NOT ENTERTAINED?!".

Mozda je pak zanimljivo gledati meceve kao tipa Mareja sad, covek u kanalu teskom, e pa mec bi jos mnogo gore izgledao da je Fed s bolovima izasao da igra. Pritom, to su ledja, nije nesto sto mozes da platis i da ti ubace nov kicmeni stub sa celom konstrukcijom i da budes new age wolverine.

Al' ja kao imam sliku da ljudi bi rado hteli da vrhunski sportista u sportu koji vole, cak i preskoci mec/utakmicu i da se oporavi, jer mi to deluje humano. Al' ubaci visak subjektivnosti i vala!

Ne cudi me zapravo na moju zalost da bi ljudi pre gledali nekog kako se muci u ogromnim bolovima, samo kako u njihovom nekom iskrivljenom svetu je piiiip izaci i reci da ne mozes da igras, a posle ga pljuvati jer je piiiip.

I zadnje, pricas kako navijaci Feda, brane Feda, wow. Prvo, kod nas tog Federera mrze, a ima dosta ljudi koji ugnjetavaju nas koji navijamo za istog, al' koga boli dupe, kad sam govno izdajnicko i navijam za pojedinca u mecevima koji se igraju za sebe, ne za naciju, to je inace vrv najblazi primer koji zelim da podelim. Drugo, novinari pisu senzacionalisticki, sto znaci, da bi nesto napravilo bum, od obicnog objektivnog i jasnog naslova, se pise apsolutno preterivanje i izmisljanje lazi, tj jedna je sasvim dovoljna, pogotovo kod nas koji imaju vec poznati stav prema Fedu, pa lavinu mrznje je veoma lako pokrenuti, do te mere, da citam komentare da se normalni ljudi, koji se samo nisu slozili sa naslovom, budu najgore izvredjani, pritom zakacen i Federer, samo da bi se odbranio Djokovic. A onda smo mi ovde napadnuti od strane tebe, jer od kad sam ja napisao komentar nisam procitao los komentar Fedovca, neki koji omalovazava ili vredja, kao da ne citamo svaki dan najgore o teniseru koga pratimo. Al' ne brinem se ja, u blizoj buducnosti novog Djokovica necemo imati, prebacice se ta mrznja na drugu stranu, jer ocigledno mi to tako volimo da mrzimo, samo je prenosimo s jedne u drugu sveru zivota, generalno govoreci, ima na moju srecu i normalnih navijaca Novaka kao Olja, Ni itd, sa kojima se slagao ili ne, ja nikad necu krenuti u vredjanje njih, koji imam duzu jezicinu i tedenciju ka psovanju.

Ja kao Fedov navijac, cak mozda ovde i najhladnije glave jer nisam zaljubljen u njega, samo volim nacin na koji igra, verujem da se trudim maksimalno objektivan da budem, ili sam mozda skroz puko s mozgom pa lazem samog sebe, al' bih onda voleo da mi neko pokaze liniju u mom brbljanju gde je ta tolika ostrascenost. Ali opet se razapinje Federer i mi kao njegovi navijaci svaki put kad je tenis u pitanju. Ali kako ce srpski mentalitet da razume svajcarski, ocigledno nemoguca misija. Roger Federe i njegova banda navijaca public enemy no1, jer fuck logic i razmisljanje.

Comment

• Лепо сам поставио питање пре меча, да ли је могуће да Федерер може да игра тако добро и тако дуго чак од Вимблдона не престаје и стално је у завршницама!

У августу је напунио 33 и сада је у 34. години. Знате ли шта значе та леђа? Код нас се каже, боле ме крста, а то вам је бољка свих двоножаца јер кичма трпи и носи горњи део тела, све се сручи на трећи пршљен и увијањем у игри хрскавица се троши и смањује, односно тањи, тако да је размак између пршљанова толико смањен да нерви једва пролазе, а када их пршљанови притисну онда се укочиш као параграф.... Може он да прими блокаду и да се на кратко извуче од болова, али проблем никада неће бити решен... ја од тога патим и добро сам простудирао ту бољку... зато верујем да Федерер није ништа избегавао, чудио сам се зашто се тако лоше креће и против Стана, ето, кад се охладио није могао да мрда, сигурно су му дали нешто за смирење болова како би дошао у халу да се извини... уосталом мене не може да изфолира, по том карактеристичном ходу видим да му кичма прави проблеме..

То кочење држи и до месеципо дана и неко време нестане, тако да мислиш да је све ок и наставиш да играш, а успут погоршаваш стање... Нема тих пара којима то може да се реши, само мировање и вежба леђних мишића како би они држали кичму... ух, уморих се од излагања...

Никад се не подсмевај болесном јер мајмун зна да окрене гузу и на другу страну па да те снађе слично!!!
                  sigpic

Comment

• Originally posted by Vladan View Post

Iako sam igrao sa Wilsonom Piperice
                    sigpic
                    "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                    AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by NI View Post
                      Federer je kalkulisao cijelu jesen. Kalkulacija je sastavni dio vrhunskog sporta. Ali ima raznih kalkulacija. Neke su potpuno prihvaljive a neke nisu uopste.

Tokom cijele jeseni Federer je igrao previse. Preuzimao je rizik povrede da bi zadovoljio svoju ambiciju da bude prvi. Meni je preuzimanje tog rizika nije bilo potpuno jasno, pogotovo sto ga ceka Devis Kup. Medjutim,to je njegova odluka. U svakom slucaju tu nije bilo nista nesportsko.

Na kraju je to pretjerano igranje rezultiralo povredom. Poslije toga je nastupila druga kalkulacija, kada napusti turnir zbog povrede. Ako u prvoj kalkulaciji nije bilo nista nesportsko u drugoj jeste ponesto. To nije fer plej ali nije ni nesto nevidjeno.

Odlucio je da igra protiv Marija. To je u redu odluka.

Odlucio je da igra protiv Vavrinke i pruzi onakav otpor u 3. setu. Da je Vavrinka bilo ko, a ne najlojalni saigrac i da nije bilo jucerasnjeg odustajanja, rekao bih OK odluka.

Konacno odlucio je da ne igra jucer. Da nisam cuo njegova obrazlozenja rekao bih OK. Ali ona su jedva shvatljiva.

Zasto je uopste izasao da on da objasnjeva? Zar nije bilo dovoljno reci da predaje zabog povrede.

Kaze da u ovom trenutku u karijeri ne moze da rizikuje. Zar to nije znao tokom jeseni?

Kaze da ako bi igrao onda bi doveo u pitanje nastup na DC-u. To je apsolutno neprihvatljivo.

Za mnogo manje je Novak stavljen na stub srama. I ne moze se toga otresti godinama.

Ciku svaka cast sto je smogao snage da napise clanak o tome.
                      Igrao je ovoliko mečeva jer je Edberg imao ideju da je bolje da igra više, jer je nekome u godinama teško da se pali i gasi kad poželi. Broj 1 je počeo ganjati tek poslije Šangaja, a zaustavio se već u Parizu, gdje je borba i izgubljena.

Valjda primjećuješ razliku izmedju forsiranja igre kad si zdrav i forsiranja igre kad nisi zdrav...

Na mečeve sa Andyjem i Stanom je izašao i to je značilo da je spreman na borbu...a ako je spreman na borbu, sasvim je logično i da će se boriti...a ako pogledaš zadnji poen u meču sa Stanom, vidjet ćeš da nije bio dobar...na reternu je stajao uspravno, FH je udario nepravilo...a poslije meča je jedva pričao sa Anabel, što je i sama rekla jučer

WO ili predaja znači da nisi spreman da igraš...WO je jasan znak da on nije bio spreman da igra...ako je bio spreman da igra, trebao je igrati...ti misliš da je bio spreman...ja mislim da nije, jer je igrao hejbet mečeva u kojima je bio nespreman...a istinu ni ti ni ja saznati nećemo

WO je znak da nije spreman da igra...baš kao i predaja...a predavao je i Novak kojeg pominješ, pa je i on prozivan...a u čemu je onda problem što su njega prozivali kada je predavao, kad sada hvališ prozivanje predaje

o tim medijskim kampanjama protiv Novaka se svako malo napiše, ali sad ne kontam zašto je to tada bio problem...

A Stan je iz nekog razloga u komplet priči, a ne kontam zašto...nije izašao na teren u finalu, jer se posvadjao sa Wawrinkom

Wawrinka žrtva...čega?

Nadaš se da će Stan osvojiti DC, a Roger ne...možda zato što ga je Stan pogodio na pasingu u ledja ili što je još par puta išao u tijelo ili možda što je dobacio nešto Rogerovom boksu...zar žrtva u tim situacijama nije onaj na drugoj strani

Uz napomenu da je moj stav po pitanju pasinga kroz tijelo ostao isti...
                      Last edited by shminka; 17-11-14, 17:44.

Comment

• U Bazelu kad je odustao od turnira, izasao je na teren i izvinio se gledaocima, u Dohi 2012. kad je odustao od SF izasao je na teren i izvinio se gledaocima, zasto bi London bio drugaciji?
                        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                        with experience.

Comment

• Ovi novinari nisu svjesni kakve su hepo kockice, pojave se tu sa nekim toliko nemastovitim naslovima da nemastovitiji ne mogu biti u ovakvim situacijama kada neki igrac preda, i zapale ovaj forum. Mislim toliko glupa diskusija da je to nevjerovatno. Koga bre briga o cemu su razgovarali nakon meca i sta je ko kome rekao, ako je uopste rekao??? Igrace DC zajedno, Federer se navodno oporavlja, sve ok. Kraj sezone je, koga briga za ove gluposti... Utice li to sta na vas? Utice li na Novaka? Utice li uopste na bilo koga sa foruma ovdje? Sto bi rekao Sheldon "I don't care if it doesn't affect me". Bataljujte.

I dajte da se skupimo i uplatimo casove tenisa ovom ajnstajnu, da nauci i on nesto.

Comment

• Joj Ivane, kad cemo poigrat

Shminka me izbjegava vec dosta vremena, sad vise i nema smisla
                            sigpic
                            "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                            AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Пре свега ми није јасно зашто Федерер толико форсира да игра? Шта му то сада више требе? Зар уопште више нешто мора осим ајде те салатаре? Бол у леђима је само опомена да мораш да пазиш шта радиш иначе можеш да завршиш у колицима. Било шта да је одговор на све ово, сигуран сам да у 2015. години има добро да води рачуна колико ће турнира да пријави!
                              sigpic

Comment

• Originally posted by Zika View Post
                                Пре свега ми није јасно зашто Федерер толико форсира да игра? Шта му то сада више требе? Зар уопште више нешто мора осим ајде те салатаре? Бол у леђима је само опомена да мораш да пазиш шта радиш иначе можеш да завршиш у колицима. Било шта да је одговор на све ово, сигуран сам да у 2015. години има добро да води рачуна колико ће турнира да пријави!
                                Pokusava da iskoristi to sto mu se konkurencija raspada. Nadal po bolnicama proveo godinu, Marej kako je krenuo postace dobar sa psihijatrima, nema Delpa, nema nikog osim Novaka. Koristi situaciju. To da li je pametno za njegovo tijelo ili nije je druga prica.

Comment

Working...
                                X