novi momenti ( a lici na AV)
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Poezija, knjige, poslovice itd...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Sve im jebem...
Izbacili Gogolja, Nušića, Ćosića, Andrića...
Boj na Mišaru
Gundulić – Osman
Domanović – Vođa
Radičević – Đački rastanak
Jakšić – Jelisaveta kneginja crnogorska
Gogolj – Revizor
Igo – Predgovor Kromvelu
Nušić – Narodni poslanik
Sremac – Zona Zamfirova
Mopasan -Dva prijatelja
Petefi – Sloboda sveta
Kranjčević – Mojsije
Mažuranić – Smrt Smail-age Čengića
Prešern – Sonetni venac
Matavulj – Bakonja fra-Brne
Zmaj – Jututunska narodna himna
Kočić – Jazavac pred sudom
Andrić – Ex ponto
Lorka – Romansa mesečarka
Tolstoj – Rat i mir
Verlen – Mesečina
Bodler – Albatros
Rembo – Ofelija
Matoš – Notturno, Jesenje veče
Ujević – Kolajna
Cesarić – Oblak, Slap
Cankar – Kralj Betajnove
Veljko Petrović – Salašar
Isak Samokovlija – Rafina avlija
Kovačić – Jama
Davičo – Hana
Hemingvej – Starac i more
Šolohov – Tihi Don
Sekulić – Gospa Nola
Letnji miks poezije 3 (Desanka, Vinaver, R. Petrović, Dedinac, Drainac)
Pandurović – Rodna gruda
Rakić – Dolap, Nasleđe
Popa – Kalenić
Ćosić – Vreme smrti
Ćopić – Bašta sljezove boje
Isaković – Kroz granje nebo
Bećkovićeva poezija
Marinković – Ruke
Parun – Ti koja imaš nevinije ruke
Pavlović – Rekvijem
Borhes – Čekanje
Raičković – Kamena uspavanka, Septembar
Kovačević – Balkanski špijun
Desanka – Tražim pomilovanje
Vladan Desnica - Proljeća Ivana Galeba
* džoker izbačen iz osnovne škole Sremac – Pop Ćira i pop Spira.There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies
Comment
-
Originally posted by Crni Đorđe View PostSamo uvod u najveću veleizdaju u istoriji srpskog naroda.
Već stavljaju madjarska imena po Vojvodini gde zakonski ne treba i ne mora, videh neki dan, to se otvara istog momenta kada se potpiše za Kosovo.
Neka ide sve. Kad je bal nek se j i princeza
Comment
-
Originally posted by Cassius Clay View PostKo ga jebe brate više, ko ima snage sa ovim da se bori? Znaš i sam da su to vekovni procesi. Nešto se razmišljam otišla Makedonija, neka ode i Kosovo pa da se polako gasimo.
Već stavljaju madjarska imena po Vojvodini gde zakonski ne treba i ne mora, videh neki dan, to se otvara istog momenta kada se potpiše za Kosovo.
Neka ide sve. Kad je bal nek se j i princeza
Smeta psihopati "Vodja" i "Narodni poslanik".There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies
Comment
-
Kakvi problemi u Sandžaku kad je to vekovima unazad srpska teritorija? Tu ne može biti nikada problema. Ljudi ne razumeju koncept na osnovu koga teritorije idu ili potencijalno mogu da odu. Kosovo ne može, Sandžak tek, a o Vojvodini bi možda i mogao da se nadje neki osnov.
Ne gleda se to koliko koga ima na nekoj teritoriji pa onda cepaš, onda ne bi postojale nacionalne manjine.
Indigo, mislio sam na ovo
Comment
-
Originally posted by Cassius Clay View PostKakvi problemi u Sandžaku kad je to vekovima unazad srpska teritorija? Tu ne može biti nikada problema. Ljudi ne razumeju koncept na osnovu koga teritorije idu ili potencijalno mogu da odu. Kosovo ne može, Sandžak tek, a o Vojvodini bi možda i mogao da se nadje neki osnov.
Ne gleda se to koliko koga ima na nekoj teritoriji pa onda cepaš, onda ne bi postojale nacionalne manjine.
hoću da kažem da mi se ne dopada ton koji doalzi iz sandžaka,NEVEZANO za SNS,bilo je i ranije...
komunikacija se svodi na to da su zapostvljeni,obespravljeni etc...pa redovno navijaju za drugu državu...ima tih stvari koje mi smetaju
a to što su oni bili ili nisu,ne znači ništa,jer ništa nije večno,da sad ne ulazim još u istoriju-prosto,ne bih voleo da imamo problema sa bilo kim više...
i glede tih natpisa u vojvodini,to je nije ništa novo i tako treba i da bude...u samoj stvari,ne predstavlja ništa,a ljudima koji tamo žive znači mnogo...Wizard
Comment
-
Kad krenem preko pancevackog mosta i skrenem prema beckereckom drumu, svejedno ni je da li me tamo ceka tabla Beckerek, Petrograd ili Zrenjanin - dosao sam gde sam krenuo."Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Kupio pre dva dana, procitao u dahu .... Odlicna.
Stoiljkovic sve bolji i bolji.
Kratka, ali kao takva sluzi kao most izmedju Olujnog bedema (prethodne knjige iz serijala) i Ucitelja macevanja (naredne koja nas ceka, i koja ce svakako biti veoma obimna i obuhvatiti dugacak vremenski period).
Svima preporucujem.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
Comment