Odlicne su Malaske knjige palih.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Poezija, knjige, poslovice itd...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ja uzeo neke Horor Priče. Ima baš jezivih stvari.
Ko je naj sasvim potpuno sasvim najbolji? https://ibb.co/SmC01mT
Kad sam bio mali moji su idoli bili Brena, Boba, Doors i Čorba, sada samo Zdravko Čolić.
Comment
-
Originally posted by Powerslave View PostDokle si ti sa tim serijalom? Ili si ga zavrsio??sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Uzeo sam Leto Noći od Dena Simonsa. Čak je i Stiven King rekao da je TOP 3 horora ikada, tako da mi nije trebalo mnogo da se odlučim, a i svakako mi opis knjige jezivo zvuči.
Last edited by DžonDon; 02-05-19, 12:31.Ko je naj sasvim potpuno sasvim najbolji? https://ibb.co/SmC01mT
Kad sam bio mali moji su idoli bili Brena, Boba, Doors i Čorba, sada samo Zdravko Čolić.
Comment
-
smeš li se ti posle ovih knjiga slobodno šetati noću?Твоја победа ће бити уколико свако од нас задржи део добродушности коју си безусловно делио са свима нама кроз свако твоје писање.
До поновног сусрета, твој Швабо
mala H2H 2018/19
suicide 2019
velika H2H 2019/20
Comment
-
Originally posted by Nerealan View Postsmeš li se ti posle ovih knjiga slobodno šetati noću?Ko je naj sasvim potpuno sasvim najbolji? https://ibb.co/SmC01mT
Comment
-
Originally posted by zdravkelja View PostTo neko novo izdanje? Procitao sam je odavno na Kindlu, ali bi mogao da kupim da imam na polici.
Meni je Dan Simmons bas kul pisac, nije mu svaka knjiga pogodak, ali se ne plasi da eksperimentise i proba nove zanrove. Njegov Hyperion mi je verovatno omiljena sci-fi knjigaLast edited by DžonDon; 02-05-19, 21:31.Ko je naj sasvim potpuno sasvim najbolji? https://ibb.co/SmC01mT
Comment
-
Originally posted by zdravkelja View PostTo neko novo izdanje? Procitao sam je odavno na Kindlu, ali bi mogao da kupim da imam na polici.
Meni je Dan Simmons bas kul pisac, nije mu svaka knjiga pogodak, ali se ne plasi da eksperimentise i proba nove zanrove. Njegov Hyperion mi je verovatno omiljena sci-fi knjiga
Sto se tice atmosfere najbolji je Teror, bukvalno kao da si sa njima u tom ledu, kao da patis od skorbuta I umires polako, nesto fenomenalno.
Inace ja sam uspeo da povucem neku paralelu iz Vonegatove Klanice sa Arrivalom. Alieni iz Arrivala. neodoljivo podsecaju na Vonegatove Trafalmadorce koji zive u vise dimenzija, posmatraju vreme kao kompletan krug, nepromenljiv.Last edited by Indigo; 02-05-19, 21:25.There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies
Comment
-
Neuromancer mi je blizu, mada vise zbog koncepta i uticaja koji je imao na kasnije knjige. Bas sam skoro uspeo da nadjem celu Sprawl trilogiju u Čigotinom izdanju, mnogo lepe korice ima
Originally posted by NemanjaMikser View PostNe znam da li je novije, ali definitivno odlično zvuči. Kakva je? Ja sam razmišljao izmedju nje i Druid, ali toliko me privlači opis da nisam razmišljao ipak previše. Plus je King rekao da je u TOP 3 horora.
Comment
-
Originally posted by Powerslave View PostJa se sjecam da se pominjala odje prva knjiga prije nekoliko godina i da si ti rekao da si citao, pa sam zato ocekivao od tebe da si nastavio. Ajde, ajde.. kad budes imao vremena, knjigu u sake Pa da komentarisemo
Tada sam dobio tu prvu knjigu na citanje. Nakon toga posle nekog vremena sam kupio prve tri.
Procitao prvu opet, pa na drugoj stao... Nikako da se nakanim da nastavim.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Ja isto tako, pročitao prvu, i to dva puta jer sam prvi put sve pozaboravljao, pa sam krenuo sa drugom i nisam imao snage da nastavim. Dobre knjige, ali teške ako se potpuno ne posvetis.
Samo ima jedna dobra stvar kad čitaš te velike serijale na Kindle-u, možeš da skineš odgovarajući fictionary u zavisnosti od toga do koje knjige si stigao, pa kad npr. naiđes na neko ime ili termin koje si zaboravio, pritisneš reč i umesto ugrađenog rečnika ti se pokaže cela istorija tog lika do tog trenutka. Strašno korisna stvar
Comment
Comment