Originally posted by LegendaBL
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
US Open 2014.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by NI View PostTo znaci da je Novak bio mnogo bolji! I raduje me da Mico koji jako dobro zna tenis smatrao, u dusi, da je Novak mnogo bolji.
Sad da li je on to mislio u dusi, to vec ne znam
Comment
-
Originally posted by LegendaBL View PostRaduje te zato sto si i ti dobio potvrdu da si u pravu za ono sto pises nakon tog meca
Sad da li je on to mislio u dusi, to vec ne znam
Ja sam uzeo faktor korekcije. Kad slusam bilo kojeg komentatora, uzimam faktor korekcije. Ako Mico kaze da je bio bolji onda znaci da je bio puno bolji.Last edited by NI; 08-09-14, 15:58.
Comment
-
Originally posted by Vladan View PostDa je sve islo po planu i danas bi bio puno boljiali ima neko ko je puno bolji od njega trenutno
Nishikorije bolji, da li je puno bolji jos ne znamo, u onom u cemu je Novak bolji od bilo koga drugo. Razmjenama sa osnovne linije. U tenisu postoji jos ponesto.
Comment
-
Najave finala uveliko traju...samo ovakvih podataka o Marinu nema
Evo nekoliko podataka koje možda ne znate o Nishikoriju:
1) Rođen je 29. prosinca 1989. godine u Japanu.
2) Tenis je počeo igrati s pet godina.
3) Preselio se u SAD (Floridu) s 13 godina, gdje se nastavio razvijati u poznatoj teniskoj agenciji IMG.
4) Dobio je nadimak "Projekt 45", jer je njegov prvi cilj u karijeri bio nadmašiti Shuzoa Matsuoku čija je 46. pozicija na ATP ljestvici godinama bila japanski rekord. Nishikori je taj cilj ostvario 2011. godine, a prema novoj ljestvici sada je 8. igrač svijeta.
5) Trenira ga Michael Chang, bivši svjetski broj dva.
Comment
-
Mica Dusanovic...komentator moje mladosti, ali zastao malo u vremenu iako odlican strucnjak. Antagonizam prema Djokovica nisam primetila, ali moguce to se zove narcizam malih razlika. Veliki dan za hrvatski tenis, zelim im puno uzivanja veceras.
Pokazao je Nishikori fantastican tenis, ali najbolji igrac? Ne postaje se tako brzo. Zna se ko je trenutno najbolji, 3+1.
Comment
-
Originally posted by NI View Postjedno pitanje za sve one koji su glasali za Nishikorija osim Navrasa.
Mnogi smatraju da je Kaj veliki favorit, zasto onda niste glasali da dobija 3:0?
Ja sam glasao u pet Nishikori zato sto mislim da ce Cilic pogadja dosta ali ne kao protiv Feda jer mu to Nishikori nece dozvoliti pa ce sigurno biti zanimljiv mec ali bi trebao da Nishi na kraju uzme u 4 ili 5.
Comment
-
Kei je igrac koji igra najbolji i najkompletniji tenis u ovom trenutku. Najranije hvata lopticu sa oba krila, fenomenalno riternira, odlicno se krece i podjednako je dobar i ofanzivno i defanzivno. Ni kod Marina nije puno drugacija situacija, osim sto ima mnogo bolji servis i nesto kvalitetniji ritern, sto je posljedica visine i veceg raspona ruku. Ipak, njegova je igra podlozna laksoj eksploataciji za razliku od Nishikoria, jer kada ga protivnik seta po terenu, cesto se nalazi u disbalansu i otuda proizilaze greske. To je recimo recept koji Novak vrlo uspjesno koristi protiv Marina. Federer nije u stanju, ali Nishikori itekako jeste. To bi mogao biti jedan od presudnih faktora u finalu.
Marin ce svakako vise dobijati na servisu, ali bice zanimljivo vidjeti kako ce se Kei nositi sa istim. Novaka je na drugi servis naprosto ubijao. Mislim da ce i protiv Marina koristiti taktiku agresivnog riterniranja. Glede razmjena, bice ih itekako mnogo, a uzimajuci u obzir o kakvim se ballstrikerima radi, vise uspjeha ce imati onaj koji bude cesce mijenjao ritam, sto dubokim ili kratkim dijagonalama, sto napadima po paraleli - dakle onaj koji bude vise napadao. Keiova FH paralela je itekako opasna i razorna, kada je Japanac udara iz terena i na vrijeme nadje sweet spot. To mu ide od ruke, jer se krece fantasticno. S druge strane, Marin jako laganim zamahom generise strasno mnogo snage sa oba krila i lakse stvara priliku za napad.
Kei razmjenama preuzima inicijativu u poenu, jer rastaka protivnicku igru razornim, preciznim, ravnim i ostrim udarima sa osnovne, dok Marin lakse stize do vinera. Drugim rijecima, jednim udarcem postize ono za sto Keiu trebaju 3 vezana. Logicki gledano, uzimajuci sve u obzir, mislim da ce Marin biti taj koji ce prvi napadati, jer je u dugim razmjenama veca sansa da Kei osvoji poen. Koliko god Marin popravio kretanje, ono ne moze biti na nivou Keiovog i sanse da pogrijesi nakon duze razmjene su 30% vece. Prosto, visok je gotovo dva metra i to je faktor koji ce Japanac svakako koristiti, a ima li boljeg nacina za to od setanja protivnika sa jedne strane terena na drugu, narocito kad imas mogucnosti za takvo nesto ?
Tako da, mislim da ovdje stvari zavise uglavnom od Nishikoria. Marin ce napadati kvalitetno u zavisnosti od dubine i jacine Keiovih udaraca. Ako budu duboki i precizni kao inacem Marin ce tesko dobijati pravu priliku za napad i u pokusaju preuzimanje inicijative u poenu po svaku cijenu, vise grijesiti. Svakako ne treba ni zaboraviti faktor nervoze, koji moze a i ne mora biti presudan. Onaj ko je bude imao manje, ima startnu prednost u odnosu na protivnika. No, buduci da se radi o igracima koji prvi put igraju u finalu nekog Slama, tesko da ce to biti presudno, jer ce je obojica imati u velikoj mjeri.“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
Ja sam glasala navijački za Keija, iako nikad ne glasam za Novaka da mu ne izbaksuziram..
Ipak, nisam toliko ubeđena u Keijevu superiornost, 2-3 sata Čilićevog transa kao protiv Rogera može mu napraviti probleme, a i Kei mi je i dalje sinonim za krhkost (daj boze da grešim i da će ostati nepovređen i fit)..
hoće li nam HRT biti skremblovan večeras? Miću ne smem propustiti..Originally posted by gokaraValjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.
Comment
Comment