Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2014.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pa sta i da padne, jer ce to znaciti da mu se sve titule, svi rekordi uzimaju?
    Ne shvatam tu logiku, on igra tenis zato sto iskreno obozava ovu igru i lud je za njom, fanovi su ludi za njim, oseca neverovatnu podrsku gde god i protiv koga god da igra, plus ima zenu koja ga sa decom svuda prati i podrzava, zasto da stane?
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• Pa ne izgleda lijepo jbg, a takva velicina mora da zavrsi karijeru kad je na vrhu. Sumaherov povratak je bacio sijenku na jednu nenormalnu karijeru, u mojim ocima ne, ja sam bio zadovoljan sto je tu, sto je na stazi, sto imam nekog za koga cu da navijam, da ne propustam i nezvanicne treninge. I pored toga sto se on sa 40 godina u nekonkurentnom bolidu dobro drzao skoro duplo mladjim momcima, iako redovno pobijedjen od strane mladjeg timskog kolege, kad nema pobjeda to je neuspjeh za najvece sportiste svih vremena. Bacena je sijenka.
      sigpic

Comment

• Остаје четворка без проблема. Они су константни целе сезоне јер су у свим завршницама турнира и скупљају гомилу бодова...

ове повремене не видимо месецима да играју, бљесну и живе од старе славе, слабо потврђују висок пласман.. стално се ту мењају и смењују једни друге....
        sigpic

Comment

• Njemu je ovo kao droga, kao i vecini sportista, jako tesko im je ovo ostaviti. Nece se Fed zajebavat po turnirima veterana, vjerovatno ce se posvetiti karijeram svoje djece, kada se povuce, a ako uspije da uradi fantastican posao sa njima tenis ce da bude u nevjerovatnim rukama, imati 4 nasljednika u tenisu bi bilo nesto nevjerovatno, ali i jako tesko, pa i nemoguce, ali nada postoji.

Role moze ovako igrati jos 5 godina, ali mislim da nije pametno. On treba da sam odluci kada ce se povuci i da ima taj dan u glavi. Jos jedna sezona bi mu dovoljna bila, ali ce pretjerati sa OI 2016. i tada zavrsiti nenormalnu, najbolju karijeru ikada vidjenu
          sigpic
          "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
          AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Sve u svemu...tenis je dosta dobio danas...Roger nije ni mogao do USOa, na sekund ga je dobio i odmah izgubio...al Novak je najviše zijanio definitivno

Priče o tome da je najbolji igrač na tvrdoj podlozi ikad i da je najbolji igrač ikad poslije današnjeg meča definitivno padaju u vodu

Rogeru se godinama kaki o konkurenciji, Novak nije mogao proći Nishikorija i Čilića...a da je Roger prošao, pričalo bi se o tome da ga je opet Nike prosrao

Comment

• Originally posted by shminka View Post
              Priče o tome da je najbolji igrač na tvrdoj podlozi ikad i da je najbolji igrač ikad poslije današnjeg meča definitivno padaju u vodu
              Malo si ipak pozurio.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                Malo si ipak pozurio.
                Ali samo malo NI videces sta ce da bude posle AO 2015 ... daj boze da ne bude onako kako sam ja predvideo, ali ...
                sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Smash tišinu sa novim adidas patikama, ajmo se malo klizati po betonu...sa Gaelom na klizanje

Comment

• Мени није чудно да је Федерер најзад спласнуо. Финале Вимблдона, финале мастерса и освајање мастерса и сада полуфинале Усо, све у једном даху, освоијо 3.520 бодова...и назад је ипак остао без снаге.. па шта би ви? и ово је превише.. каква пензија.. приказивао нам је фантасничан тенис месецима.. незнам колико да је млађи па неби издржао.. одмориће се и опет ће већину да баца под ноге..
                    Last edited by Žika; 07-09-14, 00:29.
                    sigpic

Comment

• Cekaj @shminka, izvini, tajm out, nisam bio na casu kad je receno da je Novak najbolji HC player ikad

Ko se usudi potrositi slova na tako nesto, pored zivih Lendla i Federera ? Da na trenutak zaboravimo i Agassija, Maca, Connorsa, ali njih dvojicu nemoguce
                      “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• 1.
                        Nishikori je zasluzeno pobijedio. Svaka mu cast. On je danas potvrdio da je najbolji igrac na svijetu sa osnovne linije, iako se to i poslije Madrida moglo naslutiti (pod uslovom da je zdrav). Jedino je pitanje da li je Novak iz 2011. bio bolji od ovog Nishikorija.

2.
                        Od 2011. na ovamo, Novak je superioran sa svakim u razmjenama. Plasio sam se da nece tako biti sa Nishikorije Ipak sam iznenadjen u kojoj je mjeri Japanac bio jaci.

Pokazlo se da ipak nije u top formi, da je bio u top formi Nishikoriju bi bilo teze, osjetno teze. Novak bi vjerovatno pobijedio. Kad se pogleda statistika dvije stvari iznenadjuju. Novak nadigran, ali je osvoji 3 poena vise. Jeste da je to u prvom redu zbog lako dobijenog drugog seta, ali to ipak pokazuje da sve nije bilo tako lako za Nishikorija. Radi se o tome da je on dobio mnogo vise kljucnih poena. 5 od 7 brejk lopti je realizovao. Novak samo 4 od 13. Kad je trebao Nishikori je mogao da digne igru.

Druga statistika je broj vinera i neiznudjenih. Jedanaki su. Novak 38:35 a Nishikori 37:34. To cudi, cudi jos i vise da imaju isti broj vinera jer je odoka Nishikori bio agresvniji. Ako se zanemare 2. set u kojme je Novak bio daleko bolji i cetvrti set u kojem se Novak skoro pa predao, Novak je malo bolji 21:19 prema 24:24. Stvar postaje jasna tek kad se oduzmu servis vineri i duple. Novak 21:31 a Nishikori 30:30. Ipak to nije superiornost koju bih ocekivao. Tokom meca je Kaj djelovao mnogo vise u kontroli.

3.
                        Novaku i Bekeru zamjeram sto nisu predvidjeli mogucnost da Nishikori moze biti superioran sa osnovne, pa nisu imali plan B. Da su imali plan B mozda se moglo i drukcije zavrsiti.

Bice prilike da ga naprave za sljedeci put. Plan B zahtijeva daleko agresivnijeg Novaka. On to moze.

4.
                        Novak je olako usao u mec i olako, sa tri neiznudjene, izgubio prvi put servis. Odmah je ribrejknuo u prvom redu jer je Nishikori postao malo samozadovoljan. Isto ce se ponoviti par puta kasnije.

Drugi puta kada je Novak izgubio svoj servis, nije nista pogrijesio. Nishikori je bio fantastican.

5.
                        U drugom setu nije bilo lako cemo. Novak je od pocetka bio koncetrisan. Pomogao mu je sto je Nishikori bio preagresivan i puno grijesio. Novak ce dobiti lako set 6:1. Na zalost mislim da je to pomoglo Nishikoriju. Novak je pomislio da ce ipak lako pobijediti.

Nije bilo razloga za to. Jeste da je bolje servirao, ali nije rijesio problem inferiornosti u razmjenama sa osnovne linije, Nishikori je inicijalno vise promasivao a onda odlucio da cuva snagu.

6.
                        Na pocetku treceg seta je mec odlucen. Novak je ispustio priliku da brejkne i pored 4 sanse. Napravio je grubu gresku na jednoj od brejk lopti. Nishikori je pokazivo znake umora. Mislim da je to bila jedina Novakova prilika da dobije mec. Mogao je vise da zapne, ali je valjda bilo fresko sjecanje na 2. set.

Potom je napravio gresku sto se nije dovoljno napregnuo na naredne Nishikorijeve servise. Time mu je dao priliku da lako prevazidje fizicku krizu. Opet, moze biti da je razlog sto je Novak i sam upao u fizicku krizu.

Gem u kojem je izgubio svoj servis Novak nije igrao lose, Kaj je tek po drugi put u dva seta, sa malo srece, dosao do 30:30 na Novakov servis, ali je onda odigrao dva fantasticna poena. To jasno pokazuje odnos snaga. Nishikori je bio onaj koji je mogao dici igru na visi nivo, a ne Novak. Licno mislim da je taj gem do kraja unistio Novakovo samouvjerenje.

Istina da je vratio brejk, ali to je bilo u prvom redu zbog Kajove nervoze koji je shvatio da pobjeda nad Novakom postaje realnost.

Novak ce sa odredjenim naporom doci do TB, a onda ce doci trenutak istine. Obojica su igrali TB dosta lose. Novak jer nije vjerovao da se on pita, a Nishikori pak nije vjerovao da je na pragu da pobijedi najboljega.

Na kraju je bolji uzeo TB.

7.
                        Novak je igrao kriminalno prvi gem 4. seta. Ali to je igra porazenog igraca, koji ne vjeruje da moze pobijediti protivnika. Nishikori, opet zbog uzbudjenja, mu je dao sansu u narednom gemu. Novak je dosao do tri vezane brejk lopte i imao dobru sansu na jednoj od njih. Promasio je BH paralelu.

Do kraja je bila rutina, jer Nishikori nije vise sumnjao u sebe.

8.
                        Glavana Nishikorijeva prednost je danas bio superiorni FH, pogotovo FF CC iz trka. To je islo do te mjere da se Novak poceo plasiti da igra BH paralelu.

Druga prednost je lakoca sa kojom je Nishikori mijenjao smjer razmjena. To je islo strasno lako i efikasno.

9.
                        Sto moze Novak da promijeni?

Prvo, da prihvati da je Nishikori ozbiljan protivnik koji mu ne odgovara.

Drugo, da prihvati da je Nishikori jaci sa osnovne linije. Razlika se moze uciniti manjom nego danas, u prvom redu dubuinom, a potom i vecom agresivnoscu, ali Nishikori je bolji.

Trece, protiv Nishikorija mora da iskoristi servis, svoju najvecu prednost. Danas je lose servirao, iako dijelom jer nije bio psihicki pripremljen za Kajov return.

Cetvro, mora da bude vise agresivan.

10.
                        Nishikori je igracina. Tu nema dileme. Mozda ce postati clan trojke sa Nadalom i Novakom, a mozda i nece. Mozda ce biti broj jedan, a mozda i nece.

Prvo, treba da pokaze da moze da drzi ovu formu u kontinuitetu.

Pojavice se jos jedan problem. Drugi ce igraci poceti ozbiljno da ga shvataju. Raonic, Vavrinka i slicni nece ulaziti u mec sa Nashikorijem sa stavom: “Bolji sam, ovo je prilika da idem u naredno kolo.” Vec sa stavom: “Nemam sto da izgubim, mogu uzeti veliki skalp.”

A cervorka ce ulaziti sa stavom: “Nishikori je jedan od nas.”

Konacno, trazice se taktika za Kajovu igru. Tu ce biti u prednosti izraziti ofanzivci kao Federer i Vavrinka.

Comment

• Federer ce na kraju 2014. imati vrlo vjerovatno 20-ak odigranih meceva vise od Djokovica. To je mnogo glupo.
                          sigpic

Comment

• I ja sam odsustvovao s tog časa ali sam zato stigao na ozdravljenje tenisa

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                              Cekaj @shminka, izvini, tajm out, nisam bio na casu kad je receno da je Novak najbolji HC player ikad

Ko se usudi potrositi slova na tako nesto, pored zivih Lendla i Federera ? Da na trenutak zaboravimo i Agassija, Maca, Connorsa, ali njih dvojicu nemoguce
                              Statistika Prle, statistika.

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                                Federer ce na kraju 2014. imati vrlo vjerovatno 20-ak odigranih meceva vise od Djokovica. To je mnogo glupo.
                                Pa nije on igrao veci broj turnira, igrao je standardni svoj raspored, sa izuzetkom da je zamenio MC i Madrid i da ima par meceva vise zbog DCija
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

Comment

Working...
                                X