Announcement

Collapse
No announcement yet.

Barclays Premier League & SkyBet Championship 2014/15

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Opaaaa Izvinjavam se za dupli post...

Comment

• Evo Remzike... 2-1

Comment

• Originally posted by dekinjo View Post
        Sve je to lepo što si napisao, ali koje su tvoje kvalifikacije da tako samouvereno zaključuješ nešto što je toliko diskutabilno. Mislim, mošda si u pravu, a možda i nisi, poenta je da nisi stručan da daješ takve zaključke.
        P.S. Ako si fudbalski trener ili sportski novinar, onda ti se izvinjavam.
        Ma, bjez' tamo... Nema potrebe da se u bilo kojem slucaju izvinjavas. ;) Obicna diskusija. Ne smeta meni to. Jedino mi je smetalo ono (potpuno nepotrebno) "ha, ha, ha"... A, nisam trener, ali dovoljno dugo vec pratim "cvajtu"(mislim, sada nesto slabije), kao i Championship(cak sam bio angazovan za jedan strani kladionicarski sajt da se bavim prognozama meceva Championship-a, tamo jos 2003. godine ), pa sam samo onako povukao neku paralelu. Naravno da su takve stvari cesto i subjektivno misljenje.

Kada je Championship u pitanju, cesto se potencira i dramatican finis sezone, uzbudjenja i slicne stvari...Kao da u drugim ligama nema drame!? Pa, dovoljno je samo vidjeti kako je Klopp-ov Mainz nekoliko sezona zaredom "izduvao" za ulazak u prvu ligu bukvalno u poslednjem kolu, cak i zbog gol razlike. Pa onda Greuther Furth koji je godinama dolazio nadomak ulaska u prvu ligu, da bi u poslednjih par kola posustajao(mnogi su lupali neke gluposti tvrdeci da oni zapravo ne zele ni da udju u prvu ligu). I jos mnogo toga...

Comment

• Olivijeeeeeeeee, jebo mater svoju!!!!

Comment

• Pusiteee gaaa.. ajmo po 3 bodaaat
            sigpic
            "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
            AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• tooo breee....ajde budjenje

Comment

• Браво, свака част, е ово већ личи на Арсенал. Лепо лепо.
                Bill Shankly : "Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that".

Comment

• Samo da stoji u 16 i glumi Peru Krauca... Nema potrebe za dodavanjima i sranjima

Comment

• Je l' moze neko da postavi snimak Remzijevog gola?

Comment

• Dobro je,dobro je,makar bod,moglo je gore

Evo klasican primer na kraju meca koliko nam je potreban napadac jos jedan,Ziru se zali na povredu i sta sad povredi se na par nedelja ostali smo na Sanogu,koji moze da eksplodira svaku trecu ili devetu tekmu,a Alexis pitanje kad ce biti spremn da pokrije sam CF...
                      sigpic

Comment

• Originally posted by Alemannia Aachen View Post
                        Pa, 2.Bundesliga je daleko najbolja druga liga na svijetu. Nema tu sta da se "ubacuje". Na tehnicko-taktickom planu je mnogo ispred Championship-a. Spanska Segunda je na drugom mjestu. Par praznih mjesta, pa tek onda Championship na trecem mjestu.

Na stranu sistem rada u klubovima "cvajte", racionalno trosenje novca, a opet fantastican skauting i izbor odlicnih igraca. Pa, samo jedan Fulham je potrosio skoro 15 miliona evra za (malo je reci) prosjecnog Ross McCormack-a, a to je vise novca nego sto je Leipzig potrosio na svojih 10 novih igraca za ovu sezonu. A taj isti Lepzig je garantovano za klasu bolji od Fulhama.

E sad, druga stvar je to sto se u Engleskoj cak i Championship forsira marketinski, ukljucuci i sve one glamurozne najave finala Play-Off-a na Wembley-u, kao da je u pitanju finale Svjetskog/Evropskog Prvenstva, dok je sam kvalitet fudbala u tim mecevima uglavnom prosjecan. Uostalom, zato marketing i sluzi. Cesto sa ciljem "prodavanja" necega sto bas i nije stvarno toliko dobro. Ali ne moze se ni bas sve prikriti dobrim marketingom. Vidjelo se kako je Millwall (prije nekoliko sezona) prosao u UEFA Cup-u, kada ih je razvalio raspali Ferencvaros(3:0 ili 4:0...tako nesto), dok je Wigan prosle sezone bio prosjecan u smijesnoj grupi sa Mariborom i Zulte Waregeom.

Ponekad imam obicaj da bacim pogled i na prijateljske meceve izmedju drugoligaskih timova, pa sam tako jednom prilikom odgledao i mec izmedju Dynamo Dresdena i West Hama. Razlika k'o nebo i zemlja... Razvalio ih Dynamo 3:0 ili 4:0(ne sjecam se sad tacno). Na stranu rezultat koji je nebitan, s obzirom na to da je u pitanju prijateljski mec, ali dovoljno je da se vide situacije kada jedna ili druga ekipa imaju loptu u posjedu, pa da se shvati koliko su njemacki timovi jaci u tom pogledu.
                        Druze, to numerisanje, pozicioniranje liga na listi...ne da je diskutabilno nego je potpuno izlisno. Niko ne moze umanjiti znacaj subjektivnog momenta pri takvom vrednovanju, tako da je potpuno nepotrebno govoriti o bilo kakvim listama.

Reci da je druga nemacka liga na ''tehnicko-taktickom planu'' bolja od Cempionsipa - potpuno diskutabilno. Iz Cempionsipa su prethodnih godina izasli timovi koji su takticki bili besprekorni - Reding, Svonsi, Stouk...Uostalom, jedan Feliks Magat ne smatra da je Cempionsip toliko inferioran, inace bi dao otkaz ovog leta. Uve Resler je tamo takodje. Aitor Karanka, koji je imao bezbroj ponuda iz Segunde. Sami Hipija, koji je bio odlican na klupi Bajera iz Leverkuzena. Solskjer, Stiv Meklaren, Ian Halovej. To su strucnjaci koji za sobom imaju odredjene rezultate i oni vode timove u drugoj engleskoj ligi.

Sto se tice Segunde, evo ja mogu reci da sam odgledao negde izmedju 25-30 meceva Selte u sezoni u kojoj su se vratili u Primeru. Odgovorno tvrdim da su takticki bili na nivou srpskih klubova. Prosle godine sam gledao Las Palmas, nista posebno.

Meni je drago da neko sa elanom prati Cvajtu, i da je neko takav na ovom forumu, ali nema potrebe mesati subjektivan dozivljaj sa objektivnim merilima. Cempionsip je kvalitetan na toliko dimenzija da zasluzuje marketinsku ispracenost i novac koji pristize. Svi ti biznismeni koji dolaze tamo znaju da ce tribine biti pune, znaju da se radi o vrlo pracenoj ligi i voljni su da ulazu pare. Cvajta je takodje vrlo kvalitetno takmicenje, tu nema spora.

Neka svako uziva u onome sto mu se svidja, ne vidim potrebu da se prave bilo kakva poredjenja u nameri pravljenja rangliste. Ako nista drugo, onda zbog toga sto precizan kriterijum ne postoji.

Comment

• Originally posted by Dimitrije View Post
                          Je l' moze neko da postavi snimak Remzijevog gola?
                          http://www.youtube.com/watch?v=boiEZI9KBFQ

Comment

• Yeeeeeesssssss
                            Nacer Chadli one-nil
                            Wonderful player!
                            C'mon you Spuuuuuuurrsssss

Comment

• Puče prečka.

Comment

• Yeeeeeesssssss
                                Erik Dier two-nil
                                What a player!