Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rim 2014.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Igrao je na sličnom nivou i na početku 3. seta, pa ga je Rafa zaustavio...pita se i Rafa, ipak, nešto u komplet priči

    Osvojio bi i RG i USO prošle godine da se samo on pitao, Rafa ga je zaustavio u tim setovima
    Last edited by shminka; 19-05-14, 11:56.

    Comment


    • Originally posted by shminka View Post
      Igrao je na sličnom nivou i na početku 3. seta, pa ga je Rafa zaustavio...pita se i Rafa, ipak, nešto u komplet priči
      Poenta svega, jednostavno Nadal nije jucer to imao u sebi da nakon 3-3 u 3.set zadrzi nivo. Dvije greske u tom gemu i to je to

      Comment


      • Ja pricam o trenutnoj formi i trenutnom stanju, a ne sta je bilo u proslosti.
        Normalno, uvek postoji mogucnost, i to ce se 90% desiti, da ce Nadal jos vise da podigne nivo igre za RG. Ali isto tako mislim da Djokovic to moze da isprati, da ce biti mnogo vise fokusiran na tenis i tada ce bukvalno nijanse odlucivati.

        Spoiler
        ali svi znamo da ce Wawarer da igra finale RG-a
        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

        Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

        sigpic

        Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
        with experience.

        Comment


        • Nije imao servis prije svega, Nadal je prosle godine imao nenormalan servis, posebno na hardu. Novak u prvom setu nije imao ritern. Jedan ispodprosjecan mec su odigrali za svoje uslove i mec koji nista nece otkriti za Pariz. Sem da Nadal od 2011. godine u ovakvom stanju ne dolazi u Pariz. Ali je tada bio u mentalnom kanalu, sad nije, sad je i fizicki jak, ima rotaciju gorenjeg dijela tijela, ali nesto ne ide. Sto ne mora da znaci da nece krenuti.
          sigpic

          Comment


          • Ali je razlika u kvaliteti na nivou poena baš velika, prevelika...jači je Novak dosta

            a tenis i jeste zanimljiv zbog načina bodovanja, pa meč apsolutno ne mora dobiti bolji teniser

            A Rafa je u svoj toj priči najbolji na svijetu
            Last edited by shminka; 19-05-14, 12:07.

            Comment


            • Za klasu je jaci u ovom trenutku, a opet nije dosao do rutinske pobjede do koje je morao. Mada je bilo nekih 20-ak minuta ukupno kad bas nije mogao da ga probije, moze li Nadal za dvije nedelje tih 20 minuta pretvoriti u 200 ne znam, ako moze on je jasan favorit u Parizu, iako je njemu Novak u glavi to je vise nego jasno.
              sigpic

              Comment


              • Originally posted by pecaros View Post
                @NI
                Jedan sam od pobornika izbora Bekera i to baš iz razloga podebljavanja Novakove šampionske crte. Jednako važan je i Bekerov uticaj u teniskom svetu za koji bi stavio znak jednakosti sa gore navedenom ulogom. Na Novakovu igru Beker može uticati samo kozmetičkim preprevkama koje naočigled izgledaju nevažno ali u formiranju kompletne šamionske figure znače puno.
                U svojoj analizi naznačio si impresiju nemoćnosti Nadala pri čitanju Novakovih udaraca. Malo je Nadalovih mečeva u kojima je bespomoćno gledao prolazak loptica kraj njega bez mogućnosti da krene na nju. Takvo izbacivanje iz balansa retko je viđeno u Nadalovim mečevima. Uzrok dobro znan leži u činjenici snage i varijabilnosti Novakovog fh-a i bh-a. Čitanje Novakovih udaraca za Nadala bila je na momente jednačina bez rešenja.
                Na upit zašto Nadal nije bio agresivniji, moj odgovor bi bio, nije mu dozvoljeno. Dubina Novakovih udaraca oterala ga je iz zone napada u zonu odbrane bez opcije ugrožavanja Novaka şa pozicije ‚‚kraj tarabe."
                Posebnost igračke inteligencije Novaka ogledala su u drugom servisu. Znano je da se Nadal povlači bliže tarabi na drugi servis što je Novak koristio šaljući toliko mrtve i spore lopte iz drugog servisa da njihovo vraćanje iz te pozicije izazva gomilu lakih poena.
                Sve se mi slazemo, ocigledno smo gledali isti mec.

                Par misli a propo Rafine ofanzive. Apsurdno je bio da u Montrealu a dijelom i na USO, Nadal pobijedi Novaka ofanzivnom igrom. Pa Novak je bolji ofanzivac! Naravno, Nadalu nije nista drugo preostalo jer je Novak pokazao da je bolji od njega u razmjenama.

                I iza USO, Novak postaje osjetno agresivniji. I to sa svih strana i BH i FH i drop shot (time mu razvlaci teren) i igrom na mrezi. I tom taktikom je poceo da dominira Rafu kao nikada ranije. Jedanput napada FH (jucer) , drugi put BH (u Maimiu) ali glavno je da prvi napada. Zato je jucer dominiro poene ispod pet udaraca a isto tako je bolji i u poenima i preko 9 udaraca, ne mogu reci da ih dominira.

                Sto u takvoj situaciji Nadal moze da radi? Jos poveca agresivnost. To je poceo da radi u trecem setu. Primakao se osnovnoj liniji. Pa i na returnu, imao je nekoliko novakovskih returna. To nekada Nadal nije radio. Nije imao potrebe.

                Sumnjam da Toni ne razumije da Nadal mora da napada do maksimuma. Iznenadilo bi me ako ne bude super ofanzivan u njihovom eventualnom mecu na RG-u.
                Last edited by NI; 19-05-14, 14:37.

                Comment


                • Ono sto je Novak juce njemu radio je nista sta mu je radio u drugom i dijelu treceg seta na USOu, pa znamo kako je taj mec zavrsio. Ne treba se zavaravati, tri seta su nesto drugo, Nadal ce manje grijesiti, a i treba doci do tog meca jer je Novak uzasno pasivan protiv velikih servera, protiv Vavrinke, a vrlo vjerovatno i Federera.
                  sigpic

                  Comment


                  • Čitam od početka sezone sad diže, stiže, ev je, blizu je, sam što nije, tu je, došo da osvoji...pa prođe beton, prašina na izmaku a nje nema.
                    Nek je Novaku njegovog bh-a i fh-a pa kad god dođe, dobro došla
                    sigpic

                    Comment


                    • Originally posted by shminka View Post
                      Ne može Novak puno bolje od ovoga, pogotovo ne od onoga što je prikazao krajem 3. seta

                      Možda uopšte ne može bolje, ali se može potruditi da onakav nivo drži duže
                      Moram jos jednom da te direktno pohvalim da si veliki znalac teniske igre, jer prethodni post je ne znam zasto izbrisan.
                      Da se nije uvela zabrana na forumu pohvaliti nekoga?

                      Comment


                      • Del Potro ne igra sto godina, a Marej iza njega na ATP listi
                        sigpic

                        Comment


                        • Originally posted by Vladan View Post
                          Del Potro ne igra sto godina, a Marej iza njega na ATP listi
                          Istinski No. 1

                          Comment


                          • NI,
                            U vezu ofanzivne igre Nadala. Jedno je ofanzivna igra na hardu, a drugo na sljaku. Nadal jeste ofanzivnom igrom pobedio Djokovica u Montrealu, pa i na US Openu. Ali, njegova ofanzivna igra nema efekata ukoliko defanziva mu nije na zavidnom nivou. To je posebno ekstremno bitno na sljaku. Tu mislim da je Nadalov problem. Izmedju sva ostala. On kao da nema snagu za dugu defanzivu, a fizicki deluje spremno. Posebno je njemu defanziva bitna protiv Djokovica, jer on i kad napada se treba odbraniti od izuzetno brze, ramne i precizen Novakove udarce. Djabe njemu po neki ofanzivni udarac, kada sve drugo mlako vrati po sredinu terena.

                            Comment


                            • Originally posted by shminka View Post
                              Igrao je na sličnom nivou i na početku 3. seta, pa ga je Rafa zaustavio...pita se i Rafa, ipak, nešto u komplet priči

                              Osvojio bi i RG i USO prošle godine da se samo on pitao, Rafa ga je zaustavio u tim setovima
                              shminka,
                              U pravu si, ali kljucno pitanje. Ko moze duze da drzi onu igru iz treceg seta? Nadal ili Novak. Znast sto ja mislim. Ali sto ti mislis?


                              -----------------------

                              @ bojana
                              Novak je veliki sampion, bas veliki. Pa bez servisa je bio 2010. treci na rang listi.

                              I 2011, zakljucno sa finalom na AO 2012, to je bilo sveprisutno. (Za Sandugp, Novak je imao brejk zaostatka u zadnjem setu na AO i opet pobijedio.)


                              Ali onda, malo po malo, je poceo da pokazuje inferiornost kao sampion u mecevima protiv drugih velikih sampiona. Pogotovo protiv najveceg medju njima - Rafaela Nadala. I rezult je da je od 8 GS-ova osvojio samo jedan. Priznaces malo. I taj jedan je osvoji tek posto je prebolio prvi napada bolesti (krize samopouzdanja u kljucnim momentima velikih meceva) u jesen 2012. Sjecase sa finala Shanghaia 2012. protiv Marija. A u finalu tog jedinog GS-a je upravo pobijedio Marija.

                              Ali je onda nastupio novi, tezi napad bolesti. On je trebao, na osnovu pokazane igre, da osvoji i RG i USO prosle godine. A u Uimbldonu je igracki podbacio. Koliko god bio veliki sampion, bio je osjetno manji od Nadala, manji od Federera, pa cak i Marija.

                              Zato je trebao Beker. I uvjeren sam da su na tome radili. Pecaros je upotrijebio pravu rijec. Becker je tu da podvuce Novakovu sampionsku crtu. Tako da ne gubi dobijene meceve sa Nadalom.

                              Ti znas da je u sportu lakes postici 99% od zahtijevanih 100%, nego onaj zadnji 1% koji ce napraviti razliku da li si prvi ili drugi.

                              ---------------------

                              @Niki
                              Nadal je pobijedio Novaka u RG-u i 2012. i 2013. pojacanom ofanzivom. Istina da je Muntrealu otisao korak dalje. A na USO pola koraka nazad.

                              I kad igraju na sljaci Nadal mora da napada. Nece valjda da prebacuje? Novak je 2011. pokazao da je bolji u tome. Naravno kao svi defanzivci on ne moze dugo napadati. Ne moze ni Federer, kralj ofanzive, stalno napadati.
                              Last edited by NI; 19-05-14, 12:36.

                              Comment


                              • Kao sto sam rekla, tek kad par meseci Djokovic bude sam sa Bekerom, moci cemo nesto da pricamo, posto ja i dalje mislim da je za sve ovogodisnje titule iskljucivo Vajda zasluzan.
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                                Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                                sigpic

                                Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

                                Comment

                                Working...
                                X