Originally posted by Daba
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
KK Crvena Zvezda MTS
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ajmo malo da zakuvamo pricu
Sta misli forum drustvo o Henry Simsu? Nije klinac, ima 27 godina. Ima solidan skillset kao za 4ku ali je u sustini 5ca. Imao je i epizode u NBA gde je u Fili pruzao dobre partije. Dobro se krece, ima i u post up par poteza, baby hook as obe ruke, ima midrange jumper a moze i da spusti loptu na parket. Malo je tanji skakac za NBA okvire, solidan defanzivac iako nije neki freak atleta. Sims je FA trenutno.
Comment
-
Originally posted by caniggia View PostHoce li pripreme biti u Bg ili se ide na neku planinu?
S druge strane takav nacin priprema i treninga je idealan za kraca takmicenja-turnire tipa Olimpijada, Eurobasket, Svetsko prvenstvo itd jer u tom periodu tim koji trenira na visini dobije taj boost sa visine kada sidje dole. Tako da za Evroligu/ABA i slicna takmicenja visinski trening je od maltene nikakvog znacaja.
Comment
-
Originally posted by Ica View Postnama treba centar koji je navikao na Evropu,igrao El ili Ec sa uspehom
Cirbes,Bobi,Kuz .. svi su dolazili ili bez nekog većeg iskustva ili bez većeg učinka ili uloge u svojim bivšim klubovima
Comment
-
Originally posted by MannyCalavera View PostInteresantna je ta prica vezana za visinski trening. Ja sam ziveo dugo u USA u predgradju Denvera, i to nekih 10ak kilometara od kompleksa za Olimpijske pripreme TEAM USA u Colorado Springsu. Denver je na nesto ispod 1,600m nadmorske, Posto sam se i sam dugo bavio sportom, visinski trening kao takav ima beneficije za sportiste ali nazalost ako se sportisti skinu sa visine, efekat istog se u roku od 2-3 nedelje gubi i samim tim nije idealan kada su u pitanju pripreme klubova u profesionalnim timskim sportovima sa dugim sezonama. Da bi se zadrzao efekat visinskih treninga na atletske performanse igraca, neophodno je stalno se vracati na visinu i ponovo praviti bazu itd. Takodje period adaptacije i treninga u tim uslovima je uvek izuzetno stresan za telo.
S druge strane takav nacin priprema i treninga je idealan za kraca takmicenja-turnire tipa Olimpijada, Eurobasket, Svetsko prvenstvo itd jer u tom periodu tim koji trenira na visini dobije taj boost sa visine kada sidje dole. Tako da za Evroligu/ABA i slicna takmicenja visinski trening je od maltene nikakvog znacaja.
Znam da su ono pre 30 godina svi su praktikovali te visinske pripreme i kosarkasi i fudbaleri ali od tada se i sport globalno mnogo promenioDoslo vreme pametan zaćuti, budala progovori a fukara se obogati.
Comment
-
Originally posted by Ica View PostSims je prosek,takvih po Americi ima gomila,nama treba centar koji je navikao na Evropu,igrao El ili Ec sa uspehom
Sve sto ima takva iskustva, a nije sjebano iz nekog razloga u Evropi se uvek razgrabi zacas. Tako da ti ostaju sirovine da ih razvijas/mladi igraci ili da uvuces importa koji nema iskustva u Evropi.
Comment
-
Originally posted by Uroš View PostMožda nisu bili glavni igrači, onda ne bi ni doši u Zvezdu da jesu, ali iskustvo su imali, kakvo takvo, pogotvo Kuzmić.
Cirbes je igrao El dve godine pre nas ali takodje nije bio nosilac,pa čak ni kod nas prve godine.Bobi ni toliko
Svi su došli i ovde izgradili sve što sad imaju uz dobar rad i upravo tu ulogu koju im je Radonja dodelio
Comment
-
Originally posted by MannyCalavera View PostDa bi se zadrzao efekat visinskih treninga na atletske performanse igraca, neophodno je stalno se vracati na visinu i ponovo praviti bazu itd.
Comment
Comment