Ima tu vise udela, ne mozes ni na komp ni na roditelje svaliti svu krivicu.Cim se broj dece smanjuje u pogledu da ne zele da rade fizicko to samo znaci da se sa njima lose radilo u vrticu/predskolskom jer tu po meni i nastaju problemi.Na tome treba najvise da se radi, kod dobrog dela dece tu vec mogu da se iskorene ti problemi.Taj problem je sigurno star dve decenije, nego se pokriva pod tepih.Nije ni jedini segment u ovom drustvu koji smo zapostavili.Vise nije dovoljno baciti loptu i reci deco igrajte se.Sinoc sam se zapitao da li su batine uticale na to da su danasnji klinci lenji, razmazeni i mlitavi, nije sada da batine smatram opravdanim sredstvom ali se meni tako cini da se roditelji nisu privikli na to kako da vaspitavaju svoje dete, jer smo mi svi manje ili vise dobijali batina.Metode za koje mi znamo su skoro pa zabranjene.
Ni oni sami nemaju neku preteranu zelju za tim da nauce nesto novo, na neki nacin oni promovisu lenjost kod dece.Kljucna stavka je po meni sto cu i ja kao buduci otac morati da im budem kakav-takav uzor, pa cu i ja morati da imam dosta vise fizickih aktivnosti nego sada.Na koga ce deca prvo da ugledaju nego na svoje roditelje zato sto su im oni prvi uzori?
Imali smo bedu od neta i komp, ali mislim da smo imali neke granice.Nije to da nismo imali neku obavezu, ali kad bismo zavrsili sa kompom i kada bi sunce oslabilo izasli bismo napolje.Ja sam mozda sa dial-up isao na 2-3 sajta(b92, gamespot i zaycev malo kasnije) i to uopste nisam radio na dnevnoj bazi nego kad mi dune vetar.Moj kontakt sa kompjuterom je jedini bio kada zelim da odigram nesto, a danas je sigurno neki standard koji je duplo veci od mog jer tu pridodas i net.Dobro neki su i koristili tu situaciju da odu na krstaricu, burek i neke slicne sajtove, ali sam siguran da dosta nas je tek pocela da koristi net kada smo dobili ADSL.Sada imas dosta veci pristup informacijama, milion razlicitih sajtova koji mi padnu na pamet da obidjem dok ne zavrsim sa dnevnom sesijom i to sve zahvaljujuci brzini neta koju imam.Skroz je pogresno kupiti klincu neki nabudzeni telefon, ja sam tek kasnije razumeo zasto su mi dali neki jeftin, a ne neki skup.Koliko ima lopova u blizini lako ce oni i da ostanu bez tog smarta, dok ne postanu svesni takvih stvari, recimo od mene nece da vide neki skuplji telefon.Slozicemo se svi da su zbog takvih stvari deca previse razmazena.

Imali smo bedu od neta i komp, ali mislim da smo imali neke granice.Nije to da nismo imali neku obavezu, ali kad bismo zavrsili sa kompom i kada bi sunce oslabilo izasli bismo napolje.Ja sam mozda sa dial-up isao na 2-3 sajta(b92, gamespot i zaycev malo kasnije) i to uopste nisam radio na dnevnoj bazi nego kad mi dune vetar.Moj kontakt sa kompjuterom je jedini bio kada zelim da odigram nesto, a danas je sigurno neki standard koji je duplo veci od mog jer tu pridodas i net.Dobro neki su i koristili tu situaciju da odu na krstaricu, burek i neke slicne sajtove, ali sam siguran da dosta nas je tek pocela da koristi net kada smo dobili ADSL.Sada imas dosta veci pristup informacijama, milion razlicitih sajtova koji mi padnu na pamet da obidjem dok ne zavrsim sa dnevnom sesijom i to sve zahvaljujuci brzini neta koju imam.Skroz je pogresno kupiti klincu neki nabudzeni telefon, ja sam tek kasnije razumeo zasto su mi dali neki jeftin, a ne neki skup.Koliko ima lopova u blizini lako ce oni i da ostanu bez tog smarta, dok ne postanu svesni takvih stvari, recimo od mene nece da vide neki skuplji telefon.Slozicemo se svi da su zbog takvih stvari deca previse razmazena.
Comment