Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Srbije u fudbalu

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sreca, pa je Tomovic u nekoj dobroj formi, pa se Ivanovic moze istrpeti na poziciji stopera, a jos bolje je sto Rukavina nece biti opcija.
    Mada opet, osvrnem se na sastav i ne verujem koga sve nije pozvao, a mogao je.
    sigpic

    “We have to change, from doubters, to believers, now.”
    -Jürgen Klopp

    Comment


    • Sreća pa je Tomović kod onog gola sinoć ušao sa Kovačićem u duel i naravno otresa malog ko slinu. Da je bio neki malo korpulentniji ne bi ga danas tako veličali.

      Comment


      • Jermeniji fale 4 najbolja igrača. Posle godinu dana se "vraćaju" kući gde imaju skor u 2013. godini 1-0-3.
        IO NON RUBO IL CAMPIONATO
        ED IN SERIE B NON SON MAI STATO
        C'E SOLO L'INTER

        Comment


        • Kući su bili loši sem jedne pobede, ali su "malo" bolji u gostima u Danskoj, Češkoj i Italiji.

          Zaista je teško proceniti kako ćemo funkcionisati. Bilo bi logično da centralna odbrana koja je bila loša protiv Francuske, bude promenjena, ali ako Ivanović bude vraćen nazad pitanje je da li je to bolje za tim, imati najboljeg desnog beka u timu ili centarhalfa koji to igra jednom u šest meseci.
          Advokat ima par komplikovanih pitanja koje mora da reši, ali sa druge strane raspolaže snagom za koju je npr jedan Murinjo spreman da plati milione.
          Već na prvom meču je pokazao da nije rigidan i da je spreman da primeni i druge formacije sem klasične 4-3-3 koju je forsirao u karijeri (igrali smo 4-2-3-1). Kada su u pitanju formacije tu je uvek bolje probati nekoliko varijanti, kao i uostalom kada je u pitanju izbor igrača. Ako počnemo 4-2-3-1 i to bude loše, odmah treba reagovati i preći na 4-4-2. Više puta se pokazalo da je korisno probati sve alternative.

          edit

          Last edited by White Hart Lane; 07-10-14, 14:25.

          Comment


          • Stojković - Kolarov, ?, ?, ? - Matić, ? - Marković, Tadić, Z. Tošić - F. Djordjević

            Baneta ne znam gde će staviti. Vrlo me je iznenadio protiv Francuza sa S. Mitrovićem kao starterom tako da ko zna, možda bude ista 4 pozadi kao i pre mesec dana. Ali Tomović se nameće sada...
            Gudelj mu je ljubimac, iz nekog razloga misli i da Kuzmanović ima kvalitet!? Da li on Jojića vidi malo više napred pa zato i nema mnogo ofanzivnih igrača na spisku...
            IO NON RUBO IL CAMPIONATO
            ED IN SERIE B NON SON MAI STATO
            C'E SOLO L'INTER

            Comment


            • Ja bih Markovica na klupu. Losa forma, nema samopouzdanja, a i u mecu protiv Francuske je bio katastrofalan. Djeluje i vise nego pogubljeno i preplaseno na terenu.

              Tosic me cesto iritira sebicnoscu, ali on je bar jedan od rijetkih koji se zaista trude u svakom mecu.

              Nevjerovatno je to da svaki put postoje problemi medju igracima, nakon kojih jedan od njih vise ne igra za reprezentaciju: Vidic-Kezman, Stankovic-Ljuboja, Ivanovic-Ljajic,...

              Comment


              • Možda bi trebao da proba sa Tomovićem desno. Ja Jojića ne bi dirao iz tima. Protiv Brazila je bio ekstra kao desno krilo, namučio je Marsela opasno, a super je bio i tandem Petrović-Matić. Kada jednom nešto profunkcioniše to se ne dira. Nema poente ako stalno idemo u chopping and changing, neće nas to nigde odvesti... Gudelj, Petrović, Kuzmanović, Jojić nebitno, samo naći nekoga ko se uklapa sa Matićem i ostaviti ih na miru.

                Koja je ovo osujećenost, imaš dva vrhunska centarhalfa i ti razbijaš glavu da li da staviš u tim rezervu iz Engleske ili rezervu iz Bundeslige Zašto ljudi odbijaju da igraju za Srbiju? Pronaći razlog i odraditi ekspresnu egzekuciju !

                Comment


                • Ma kakav Raca Petrovic...

                  I ta somina se vecito vuce po reprezentaciji,da covek ne poveruje.Covek koga bi opisao sa 4 slova.."DRVO".Jojic ili Gudelj....
                  O odbrani necu da trosim reci.Tolika zbrka i pometnja,koja nista dobro nece proizvesti.Samo znam,za bilo koju opciju da se odluci u odbrani,bice neuigrani.A sta je odbrana koja nije uigrana....suplja....
                  Last edited by z0La; 07-10-14, 15:26.
                  I LOVE HOUSE MUSIC!!

                  Comment


                  • Nastasic je i u svojoj prvoj sezoni u City-u imao gomilu gresaka i kikseva, ali ipak se radilo o veoma mladom igracu, pa se nekako vise govorilo o pozitivnijim stvarima, uz nadu da ce tek napredovati, zbog cega su ga i proglasili "talentom". Medjutim, on kasnije nije znao gdje udara. Sav je premekan u duelima, stalno nesto trckara, izbjegava da uklize i uzasno lose "cita" situacije i samim tim cesto nije na pravom mjestu. Ima jos vremena za njega, pa mozda i napreduje, ali on meni ostavlja utisak kao da smatra je odlicno ovo sto je do sada odigrao i kako je odigrao. Mislim, valjda moze nabaciti bar malo misicne mase, malo vise individualnog rada nakon treninga ili sta vec...

                    Ako izuzmemo reprezentaciju, Stefana Mitrovica sam gledao samo jednom, u mecu Valladolid-Barcelona. I zaista je odigrao vise nego odlicno. Stvarno ne znam zbog cega ne dobija sansu u Freiburg-u!? Protiv Francuske mi je ostavio bolji utisak od Nastasica, mada iskreno sve je to i dalje tanko kada je rijec o odbrani.

                    A o Raci Petrovicu nema potrebe vise da se prica. Covjek je vec mit, ziva legenda,... Uskoro ce mu dodijeliti i one lopte, plakete i ostalo, za doprinos reprezentaciji.

                    Ali, ruku na srce i da ne grijesim dusu, nije Raca Petrovic bas toliko los koliko se potencira. Imao je on itekako odlicnih igara za reprezentaciju i itekako je bolji od mnogih koji su pozvani ili su bili pozivani. Covjek je i protiv Brazila pokazao da je u stanju da odigra vrhunski na top nivou.
                    Last edited by Alemannia Aachen; 07-10-14, 15:51.

                    Comment


                    • Sa Raćom je stvar jasna, čovek zna da igra fudbal, jak je na lopti, ima siguran pas, ali je spor i to ga je koštalo veće karijere.

                      Comment


                      • Pred start naših kvalifikacija za XV evropski šampionat u Francuskoj 2016. zanimljivo je videti da smo mi (Jugoslavija) učestvovali na prvom prvenstvu i igrali finale sa Sovjetskim savezom. Naš tim je bio pun velikih igrača, a čak četvorica su izabrana u idealni tim šampionata.

                        EURO 1960 team of the tournament

                        DF: Vladimir Djurković (Yugoslavia)

                        Djurković excelled as a 22-year-old at the first UEFA European Championship, offering defensive solidity and attacking penetration at right-back. Although Yugoslavia missed out in France, he collected a gold medal at the Rome Olympics that September. Djurković played with FK Crvena zvezda before making a name for himself with AS Saint-Étienne, landing three French titles and the Coupe de France twice. He died tragically when mistakenly shot by a policeman in Sion, Switzerland, in June 1972 at the age of 36.

                        FW: Milan Galić (Yugoslavia)

                        With 37 goals in 51 matches for Yugoslavia, Galić stands second in the country's all-time scoring charts, one behind 1950s icon Stjepan Bobek. Both were star strikers for FK Partizan, with Galić playing for the club in the 1966 European Champion Clubs' Cup final, yet it was in the blue, white and red of Yugoslavia that they established worldwide reputations. Galić was on target in every round of the 1960 UEFA European Championship and repeated the trick in claiming a gold medal at the Rome Olympics. He ended his career with spells at R. Standard de Liège and Stade de Reims.

                        FW: Dragoslav Šekularac (Yugoslavia)

                        A maverick inside-forward whose showman skills made him a celebrity footballer in Yugoslavia through the 1950s and 1960s, Šekularac spent the bulk of his career with Belgrade giants Crvena zvezda (he is one of five individuals in their hall of fame) before exporting his talents to West Germany and Colombia. A debutant at 18, the 1960 UEFA European Championship proved a particular highlight though he also featured at the World Cups of 1958 and 1962. His popularity was such that he starred in the 1962 movie Šeki snima, pazi se.

                        FW: Borivoje Kostić (Yugoslavia)

                        Kostić did not get his name on the scoresheet at the 1960 UEFA European Championship finals but the predatory forward was responsible for getting Yugoslavia to France with three of their six strikes in the quarter-final against Portugal. He further enhanced his reputation with seven goals in five games at the Rome Olympics that year, including one in the final against Denmark. He was no less prolific with Crvena zvezda, for whom he remains the all-time leading marksman with 158 top-flight strikes.

                        I sadašnja generacija ima velikih igrača, ali da bi stekli status legendi moraće da ponove uspeh iz 1960.

                        Comment


                        • Arise, Serbia!
                          You fell asleep long ago,
                          And have lain in the dark.
                          Now wake up
                          And rouse the Serbs!


                          sigpic

                          Comment


                          • Advokat veruje u štoperski tandem Nastasić - Mitrović



                            Večernje novosti najavile istu odbranu kao protiv Francuske. Videćemo da li su bili u pravu.

                            Comment


                            • Ivanovic propusta utakmicu zbog povrede.

                              Moglo bi da duva u odbrani na sve strane.

                              Comment


                              • Извришт...

                                https://www.facebook.com/42450252425...642916/?type=1
                                Arise, Serbia!
                                You fell asleep long ago,
                                And have lain in the dark.
                                Now wake up
                                And rouse the Serbs!


                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X