Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Finals - London 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Wow, najbolje za kraj! VAMOS TAMOS!!
    link

Comment

• Originally posted by prskaj View Post
      Nepristojno
      Vecina ce igrati 10-15 godina i nikad ovo nece izvesti, a Novaku ko dobar dan. Pjeske.
      sigpic

Comment

• Bilo bi lepo da ga bas Novak spreci da osvoji turnir koji verovatno nikad nece osvojiti.

Comment

• добија новак сутра, лагано.

Comment

• U finalu smooo!
            Ajde sad po titulu, ne moras ni peske, samo da na kraju vidimo

IDEMOOOO!!!

Comment

• Najbolja moguca zavrsnica. Dva najbolja igraca ove sezone odlucuju o tituli. Ulog je veliki i cini mi se za nijansu veci za Novaka.
              Naime Nadal ga je dobio na 2 GS i 1 MS, Novak u MC koji nije obavezujici MS i Peking ATP 500. WTF je negde izmedju GS i MS tako da gledano sa te strane Nadal je u blagoj prednosti jer u slucaju poraza ispada da Novak ne moze da ga dobije na najvecim turnirima ove sezone. Dodatni pritisak.
              Zatim Novak je u seriji od 21 uzastopne pobede, poraz znaci prekid niza koji on sigurno ne zeli da prekine pogotovu pred DC. Dodatni pritisak.
              Takodje tu su ATP poeni. Novak vec sad zaostaje sa Nadalom skoro 1500 poena. Ukoliko izgubi povecace razliku za dodatnih 500 poena kao i pritisak na Novaka da mora da osvoji AUS Open koji je po meni zajedno sa RG presudan sto se tice borbe za prvo mesto sledece sezone. Dodatni pritisak.
              Sa druge strane ukoliko Nadal izgubi bacice veliku senku na njegovu poziciju br.1 jer Novak uvek moze da kaze "izgubio sam od br.1" dok Nadal nema tu opciju i bice mu vrlo neprijatno u pozdravnom govoru u slucaju poraza zbog cega sam bio ubedjen da ce namerno izgubiti u SF sto bi se i desilo da je Delpo upao, Federera je morao pobediti. Dodatni pritisak.
              Takodje Nadal nikad nije osvojio WTF i mnogi mu to navode kao veliki minus u raspravama ko je najbolji teniser svih vremena. Dodatni pritisak.
              The bottom line, obojica imaju dosta toga dobiti i izgubiti. Bice to borba titana u kojoj ce mentalna snaga presuditi zbog cega malu prednost dajem Nadalu.
              Moj pik: Nadal u 3.seta.
              Last edited by skeptik; 11-11-13, 09:05.

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
                Najbolja moguca zavrsnica. Dva najbolja igraca ove sezone odlucuju o tituli. Ulog je veliki i cini mi se za nijansu veci za Novaka.
                Naime Nadal ga je dobio na 2 GS i 1 MS, Novak u MC koji nije obavezujici MS i Peking ATP 500. WTF je negde izmedju GS i MS tako da gledano sa te strane Nadal je u blagoj prednosti jer u slucaju poraza ispada da Novak ne moze da ga dobije na najvecim turnirima ove sezone. Dodatni pritisak.
                Zatim Novak je u seriji od 21 uzastopne pobede, poraz znaci prekid niza koji on sigurno ne zeli da prekine pogotovu pred DC. Dodatni pritisak.
                Takodje tu su ATP poeni. Novak vec sad zaostaje sa Nadalom skoro 1500 poena. Ukoliko izgubi povecace razliku za dodatnih 500 poena kao i pritisak na Novaka da mora da osvoji AUS Open koji je po meni zajedno sa RG presudan sto se tice borbe za prvo mesto sledece sezone. Dodatni pritisak.
                Sa druge strane ukoliko Nadal izgubi bacice veliku senku na njegovu poziciju br.1 jer Novak uvek moze da kaze "izgubio sam od br.1" dok Nadal nema tu opciju i bice mu vrlo neprijatno u pozdravnom govoru u slucaju poraza zbog cega sam bio ubedjen da ce namerno izgubiti u SF sto bi se i desilo da je Delpo upao, Federera je morao pobediti. Dodatni pritisak.
                Takodje Nadal nikad nije osvojio WTF i mnogi mu to navode kao veliki minus u raspravama ko je najbolji teniser svih vremena. Dodatni pritisak.
                The bottom line, obojica imaju dosta toga dobiti i izgubiti. Bice to borba titana u kojoj ce mentalna snaga presuditi zbog cega malu prednost dajem Nadalu.
                Moj pik: Nadal u 3.seta.
                NAdal i pritisak ne idu u istu recenicu,tako da to za Nadala ne pije vodu.Videcemo koji ce Novak izaci veceras.Ako izadje onaj preplaseni sa veceg dela sezone Spanac ce da slavi u 2 seta,ako izajde Novak koji nema respekta i straha prema NAdalu onda moze da se vidi ogromna borba.

Comment

• Žile, jel to ja nazirem zračak optimizma kod tebe?
                  Šanse su 50:50 po meni, motiva je dovoljno sa obe strane, pritisak je kao što skeptik reče ravnomerno raspoređen.
                  Videćemo..
                  Originally posted by gokara
                  Valjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.

Comment

• Mec dostojan finala sezone. Tako je bio i prosle godine i 2010. Dakle nije sve crno na WTF-u. Osim toga mec je vrlo vazan obojici, iako osjetno vazniji Nadalu. Njemu je jako tesko da osvoji ovaj turnir, uslovi mu ne odgovaraju. A ovo je, do sada, najbolja prilika. Mozda bude i najbolja prilika u karijeri. Malo je apsurno da najbolja prilika za Nadala dolazi sada i pored toga sto je Novak pokazao osjetno vise od USO 2011, sto je jucer bio izvanredan, sto mu podloga odogvara i sto je pomeo Nadala u Bejingu.

Postoje naravno i kontra argument. U Bejing su Novaku vise uslovi odgovarali nego ovdje (tako barem strucnjaci kazu), bio je svjeziji od Nadala a sad je umorniji, u medjuvremenu ima seriju koja je veliko opterecenje i konacno njemu je i te kako stalo da pokaze da je ovogodisnjih 3:2, a 2:1 na hardu, za Nadala, anomalija a ne realno stanje stvari.

Mec donekle lici na RG 2012, sa izmijenjenim ulogama. S tim naravno sto je prilika bitno manja, iako vrlo vazna za obojicu.

Igracki gledano, Novak bi morao da pobijedi, pogotovo poslije one partije od sredine 1. seta protiv Vavrinke i ako uspije da odigra maksimalno barem sat vremena, pobijediti ce. Medjutim Nadal je sjajan ‘match-player’, vjerovatno skupa sa Borgom najbolji u istoriji. On zna da se fokusira, da sacuva najbolje za kraj. Strasan je predator, svaku slabost protivnika ce iskoristiti.

Tome valja dodati da je Novak ove godine 3. puta izgubio mec protiv Nadala iako je tokom sva 3 meca bio jasan favoriti. U Monrealu je bio i prije meca a i u trecem set, da bi pao u u TB-u. Na USO je ima Nadala na konopima, da bi opet pao. Na RG-u j imao 4:2 u petom. To boli. I to bi moglo da presudi danas.

Svi kazu da podloga, zato sto je sporija, vise odgovara Nadalu nego ona u Bejingu. S tim se ne slazem. Nadal moze pobijediti samo ako fantasticno servira. Brza podloga u Bejingu je pogodovala tome. Zapravo ga je jedino servis spasio od ponizavajuceg poraza.

Nadam se da ce Novak pobijediti, ali me je strah da ce Nadal ponovo naci nacina da mu otme pobjedu kad joj bude na dohvat ruke i pored toga sto je, za razliku od tri ovogodisnja Novakova poraza, ovo vazniji duel za Nadala nego za Novaka.

Nadal tesko moze pobijediti ako Novak uzme prvi set. Obrat ne vazi.

Comment

• London,

sigpic

Comment

• Comment

• Све зависи од Новака, како ће ући у меч. Рафа га је увек тукао тако што је Новак пао у игри и био одсутан, кад год је Ноле добро фокусиран Рафа је деловао немоћно...

Као што рафа има игру за Фекија и јасно се види како се праве поени, тако и Ноле има јасну игру против Рафе и види се како се праве поени...

што рече Ни, Рафа је предатор и ако види одсутног Нолета има да га стиска и прождере...
                          Last edited by Žika; 11-11-13, 10:58.
                          sigpic

Comment

• I evo opet ista prica. . .sve zavisi od Novaka, Rafa ukrao pobedu, moze li opet, da nije Djokovic slabo odigrao, da nije bio otsutan, da nije ovo, da nije ono. . .vec bi bio prvi i razume se sa dva GS vise i nekoliko mastersa.
                            Ozbiljno pitam, nikad vam ne dosadi ista prica uvek? Pretpostavljam da Nadal u svim tim mecevima je cekao da Novak padne u igru, uhvati ga neki strah, depresija, i ne znam sta vise.
                            Da Novak ima igru za Nadala ima, pa razume se da ima jer su oni u uvom trenutku najbolji igraci sveta. Pa ja juce iako znam da Rafa ima igru za Federera, nisam pomislila da ce Rafa resiti mec relativno lako, a nikako da kazem da sve i uvek zavisi od njega.
                            Nek pobedi ko bude igrao bolje veceras, ja sam rekla jos pre nekoliko dana da je Djokovic u boljoj formi, ali to ne znaci da ne verujem da Rafa moze da digne formu samo za ovaj mec veceras, i da necu navijati svim srcem da to uradi. A, i ne znaci da stvaram otstupnicu za poraz. . .pa molim vas, jel se moze uzivati u igru bez definitivne konstatacije ko je bolji teniser?
                            Evo sta kaze Tignor, polufinale je pogodio http://www.tennis.com/pro-game/2013/.../#.UoC703CbOOE

Comment

• Originally posted by NI View Post
                              Mec dostojan finala sezone. Tako je bio i prosle godine i 2010. Dakle nije sve crno na WTF-u. Osim toga mec je vrlo vazan obojici, iako osjetno vazniji Nadalu. Njemu je jako tesko da osvoji ovaj turnir, uslovi mu ne odgovaraju. A ovo je, do sada, najbolja prilika. Mozda bude i najbolja prilika u karijeri. Malo je apsurno da najbolja prilika za Nadala dolazi sada i pored toga sto je Novak pokazao osjetno vise od USO 2011, sto je jucer bio izvanredan, sto mu podloga odogvara i sto je pomeo Nadala u Bejingu.

Postoje naravno i kontra argument. U Bejing su Novaku vise uslovi odgovarali nego ovdje (tako barem strucnjaci kazu), bio je svjeziji od Nadala a sad je umorniji, u medjuvremenu ima seriju koja je veliko opterecenje i konacno njemu je i te kako stalo da pokaze da je ovogodisnjih 3:2, a 2:1 na hardu, za Nadala, anomalija a ne realno stanje stvari.

Mec donekle lici na RG 2012, sa izmijenjenim ulogama. S tim naravno sto je prilika bitno manja, iako vrlo vazna za obojicu.

Igracki gledano, Novak bi morao da pobijedi, pogotovo poslije one partije od sredine 1. seta protiv Vavrinke i ako uspije da odigra maksimalno barem sat vremena, pobijediti ce. Medjutim Nadal je sjajan ‘match-player’, vjerovatno skupa sa Borgom najbolji u istoriji. On zna da se fokusira, da sacuva najbolje za kraj. Strasan je predator, svaku slabost protivnika ce iskoristiti.

Tome valja dodati da je Novak ove godine 3. puta izgubio mec protiv Nadala iako je tokom sva 3 meca bio jasan favoriti. U Monrealu je bio i prije meca a i u trecem set, da bi pao u u TB-u. Na USO je ima Nadala na konopima, da bi opet pao. Na RG-u j imao 4:2 u petom. To boli. I to bi moglo da presudi danas.

Svi kazu da podloga, zato sto je sporija, vise odgovara Nadalu nego ona u Bejingu. S tim se ne slazem. Nadal moze pobijediti samo ako fantasticno servira. Brza podloga u Bejingu je pogodovala tome. Zapravo ga je jedino servis spasio od ponizavajuceg poraza.

Nadam se da ce Novak pobijediti, ali me je strah da ce Nadal ponovo naci nacina da mu otme pobjedu kad joj bude na dohvat ruke i pored toga sto je, za razliku od tri ovogodisnja Novakova poraza, ovo vazniji duel za Nadala nego za Novaka.

Nadal tesko moze pobijediti ako Novak uzme prvi set. Obrat ne vazi.
                              NI, ima dosta navijackog u tvom postu i to je ok, ima i analize svakako, ne da zelim neku diskusiju koju smo vec vodili, ali molim te kazi mi kako je to na RG Djokovic bio jasni favorit protiv Nadala?
                              Last edited by Niki; 11-11-13, 11:20.

Comment

• Данас ће се неко частити са 500 поена! Поклон за нову годину!
                                sigpic

Comment

Working...