Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

Nije prvi put da se Rossi i Jeremy nadju u situaciji da im dodje trka za koju jedva cekaju da zaborave, cak mislim da su dali istu izjavu i prosle godine... I to ne samo njima nego se svakom desi da citav weekend ide nesto naopako, ne mogu da potrefe setup ili vozac ne moze da uhvati ritam... Secam se ranije, dominiraju u nekoliko trka a onda naidju na neko stazu gde im se javi neko podrhtavanje u prednjem tocku, ili nesto slicno ali uspeju da rese problem tek u sledecoj trci ili on nestane sam od sebe... za nepoverovati!
    Jos jednu stvar bih da dodam: Svi gledamo na Rossijevo cetvrto mesto odnosno na onih 20 sekundi kao na ogromno razocaranje ili neuspeh, a ustvari zaboravljamo da je ostatak vozaca bilo na jos 20-ak sekundi daleko od Rossija, a nije niko od njih spor, vec je fenomenalna cetvorka nadljudski brza od ostalih! Cim neko od njih ne nadje onaj vrhunski ritam, ne moze da zadrzi prikljucak sa ostalom trojkom!
    Ponavljam, ja jesam pre svih ostalih vozaca, navijac Rossija, ali ce me svaki vozac kupiti kada osvoji dobro mesto! Drago mi je da vidim i Rossija ponekad na cetvrtom mestu, sto znaci da se i ostali bore do poslednjeg atoma snage i znanja, ali Valentina svi mi volimo zato sto uglavnom uspeva da nadje ono nesto dodatno cime ce pobediti protivnike! Dosadasnje iskustvo pokazuje da ce to uspeti i u naredne tri trke...
    Kako je samo dobar ovaj sport!!! ;) ;D ;D ;D

Comment

[quote author=Sale 46 link=topic=1368.msg96636#msg96636 date=1254926323]
      ''The reigning World Champion had struggled with set up all weekend, and his crew had gambled on a set up change on the morning of the race, shortening the bike and moving weight around to get the bike to turn more quickly round Estoril's tortuous track. It had turned alright, but the lack of weight on the rear had left Rossi with no edge grip and as a result he could not get on the gas out of corners, spinning the rear as soon as he touched the throttle. In the latter stages of the race, Rossi had been nearly two seconds a lap slower than Lorenzo, and ended up off the podium at Estoril for the first time in his career.''[/quote]

Comment

• The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
        As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
        From that stage there is no progress.

Comment

• Comment

Pozdrav drugari, jel govorimo o velicanstvenom Doktoru koga su mnogi greskom otpisali jos 2006 pa im se obilo o glavu...? Od pocetka prijavljivanja na forum, pricam o tome koliko je dobar Lorenzo i koliko je precizan i drzak a time i hrabar. Cak su se uglavnom svi slozili da je mozda i precizniji i cak brzi od Rossija na treninzima a da Rossi izvuce keca iz rukava kada je trka u pitanju. Moram da vas podsetim da je tako cesto bilo i sa Stonerom, Pedrosom, Gibernaom, itd. ali mozda ne tako izrazito kao sa Lorenzom... Ponavljam, svi koji volimo Rossija, to uglavnom cinimo jer na lucidan nacin uspe da nadje neki nadljudski nacin da pobedi protivnika! Retko ga vidimo da prodje vikend a da on vozi toliko precizno da je uvek nekoliko desetinki ispred ostalih. Njemu su, po mom misljenju, motivacija protivnici! Ko god da mu je protivnik i kojom god brzinom da idu on se najcesce vozi iza njih, saceka poslednjih nekoliko krugova i onda predje na tempo koji je malo brzi... Zato je uvek zanimljivije gledati Rossija u najboljoj formi, nego Stonera, Pedrosu i Lorenza... Ovi ostali, kada su najbrzi, rade potpuno drugaciju stvar, a to je da pobegnu sto vise i na kraju zavrse 10 sekundi ispred ostalih... Prosto drugaciji stilovi!
            Zato se ne bih slozio da je u Doningtonu a pogotovo ne u Indianapolisu, Rossi bio u podredjenoj poziciji!
            Sve u svemu mislim da nema razloga za strah, i da izjava da se ovo dogadja precesto u ovoj sezoni prosto nije na mestu! Da nije pao ona dva puta Rossi bi do ove trke zavrsio sve na podijumu sto je fenomenalan rezultat. Padao je manje od Lorenza i pobedjivao je vise od Lorenza! Cak mi se cini da ima i vise podijuma...
            Nemojte pogresno da me shvatite, obozavam Rossija ali mi se jos vise svidja to sto je Lorenzo verovatno brzi od njega! 1. to nam garantuje uzbudljive trke i 2. to nam garantuje da ce mu neko preoteti presto a ne naslediti ga sto je ogromna razlika!!!
            Sto se sledece trke tice, samo uvod: 1. Osveta Stoneru za Mugelo! 2. Pokazati Lorenzu ko je u stvari gazda i 3. dokazati svima nama da je jos uvek nenadmasiv... ;) ;D ;D

Comment

Jos nesto, sto se tice "samo" 6 pobeda, kada je MotoGP imao ovoliku jaku konkurenciju na vrhu? I drugo, mozda jos vaznija cinjenica, kada je Rossi imao teammate-a za konkurenta, i to kakvog...? ;)

Comment

[quote author=vezara link=topic=1368.msg96730#msg96730 date=1254997059]
                Jos nesto, sto se tice "samo" 6 pobeda, kada je MotoGP imao ovoliku jaku konkurenciju na vrhu? I drugo, mozda jos vaznija cinjenica, kada je Rossi imao teammate-a za konkurenta, i to kakvog...? ;)
                [/quote]

Comment

[quote author=vezara link=topic=1368.msg96729#msg96729 date=1254996553]

Sto se sledece trke tice, samo uvod: 1. Osveta Stoneru za Mugelo! 2. Pokazati Lorenzu ko je u stvari gazda i 3. dokazati svima nama da je jos uvek nenadmasiv... ;) ;D ;D
                  [/quote]
                  + 1 .

Comment

• Comment

• The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.

Comment

• [/quote]
                        The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.

Comment

Sale moram ti reci da se ne slazem sa tvojih par recenica.
                          A sve se svodi na ovo. Cisto sumnjam da je Valentino napravio glupu gresku u Indy samo zato shto je andrenalin skocio i htio da se dokaze. Na onom pravcu ga je ocigledno pustio kad ga je pretekao pomjerao se do sam ivice ne bi li ovaj prosao. Mislim da ga je imao samo ga je ponio prasnjavi dio staze. Greske se desavaju to stoji al to nije zato shto je osjetio pritisak ili neshto slicno. Mislim da se Valentino strana garaze malo opustila poslije Misana zato je uslijedio ovaj rezultat. Philip Island ce biti naporan
                          ali su brze krivine ono shto Valentino obozava sumnjam da ce tu biti ikakvih problema. Sjetite se 2008 Sepang-a Valentino je u krivinama nadoknadjivao 3 sekunde po krugu al cim se dohvate onog pravca preticali su ga, cak i Makoto ako me sjecanje dobro sluzi. Prosle godine ih je ubjedljivo porazio, dakle mislim da tu nema greske odvozace to za pobjedu. Valencia je sa sporim krivinama i boga molim da udje u tu stazu sa minimum ovih 18 prednosti jer ako je Lorenzo nashao resenje za spore djelove Estorila mislim
                          da mu ne gine pobjeda i u Valensiji.
                          [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg96831#msg96831 date=1255014124]

A sve se svodi na ovo. Cisto sumnjam da je Valentino napravio glupu gresku u Indy samo zato shto je andrenalin skocio i htio da se dokaze. Na onom pravcu ga je ocigledno pustio kad ga je pretekao pomjerao se do sam ivice ne bi li ovaj prosao. Mislim da ga je imao samo ga je ponio prasnjavi dio staze. Greske se desavaju to stoji al to nije zato shto je osjetio pritisak ili neshto slicno. Mislim da se Valentino strana garaze malo opustila poslije Misana zato je uslijedio ovaj rezultat. Philip Island ce biti naporan
                            ali su brze krivine ono shto Valentino obozava sumnjam da ce tu biti ikakvih problema. Sjetite se 2008 Sepang-a Valentino je u krivinama nadoknadjivao 3 sekunde po krugu al cim se dohvate onog pravca preticali su ga, cak i Makoto ako me sjecanje dobro sluzi. Prosle godine ih je ubjedljivo porazio, dakle mislim da tu nema greske odvozace to za pobjedu. Valencia je sa sporim krivinama i boga molim da udje u tu stazu sa minimum ovih 18 prednosti jer ako je Lorenzo nashao resenje za spore djelove Estorila mislim
                            da mu ne gine pobjeda i u Valensiji.

[/quote]
                            +1
                            Lawliet, lepo je videti da si nam se ponovo pridruzio, nesto si nas malo zapostavio ;) ...citava tri dana ;) ;D

Comment

Comment

• [/quote]

Hvala, hvala. Redovno citam sve postove ali zbog obima posla ne stignem na sve da komentarisem. Isto me omelo na Valentinov forum . Trudicu se da shto cesce pisem
                                +1
                                Lawliet, lepo je videti da si nam se ponovo pridruzio, nesto si nas malo zapostavio ;) ...citava tri dana ;) ;D
                                [/quote]
                                [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Working...
                                X