Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wimbledon 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Shta god da je bilo i shta god da je u pitanju, ne volim rano ispadanje favorita jer turnir odmah postaje manje zanimljiv.
    SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

• Štepanek danas motivisan, Kvitovu bole leđa...hmmmm...

Biće sutra dosta dobrih mečeva u najavi (bar po imenima, za kvalitet ćemo videti). Kirilenko-Robson, Mattek-Sands i Kerber, Lisicki i Schiavone, Nastja-Pironkova, Watson-Keys...

Comment

• Jeste idealan kad ne moze BHom da se nosi u razmjenama...danas je Darcis prvu gresku iz BHa napravio krajem drugog seta

Ubijao ga je slajsom...

Comment

• Da prokomentarisem iznenadjenja za danasnji dan

1) Darcis def Nadal - Po meni ne toliko iznenadjenje koliko se dize polemika. Iznenadjenje je ogromno ali opet previse se dize u nebesa, videli smo prosle godine koliko je ranjiv Nadal a i znamo kako je ranjiv dok trava jos uvek nije ofucana i da moze biti problema. Ja sam ocekivao danas mec u 4-5 setova medjutim mislio sam da ce Rafa dobiti, da je ovo dobio dogurao bi lagano do QF-a a mozda i dalje. Darsis je pokazao ono sto i Rosol prosle godine, da se moze protiv Rafe, W je najlepsi i najbolji turnir upravo zbog toga, iznenadjenja su najvise moguca , puno vise moguca nego na ostalim GS-ovima

2) Melzer def Fognini - Ovde sam favorizirao Melcera, cak sam ga i na kladzi igrao na iznenadjenje tiketu(Falja raspali ), jednostavno Jurgen igra po principu toplo-hladno, u stanju je da izgubi od svakoga ali sa jednim solidnim mecom da dobije svakoga, vec u prvom gemu kada je Jurgen napravio break videlo se da Fonjini nije maksimalno motivisan, Melcer nije bio spektakularan ali Fonjini je bio ispodprosecan, opet iznenadjenje nece biti ni da Melcer izgubi od Rajstera u drugom kolu mada mislim da se to nece desiti

3) Reister def Rosol - Ovo vec nisam ocekivao, mislio sam da Rajster moze otkinuti set tj bolje receno nadao sam se da ne moze pobediti jer sam ocekivao Rosol-Federer trece kolo medjutim nista od toga, imao je Lukas sansu, dobio je TB 4-og seta medjutim nije bilo dovoljno, drzao se i u petom, imao priliku i u poslednjem gemu meca ali Rajster se provukao i slavio. Imace sansu da prodje i u trece kolo i mec sa Federerom

4) Troicki def Tipsarevic - Jos jedan mec gde sam favorizirao nefavorita na papiru(i Vicu na kladzi igrao ), ocekivao sam nekih 3:1 za Viktora iz prostog razloga sto je u boljoj formi, na RG je dosao do 4-og kola, rekao pre meca da je silno motivisan i da ce pobediti dok je Janko sav smusen, nije ovo top 30 Janko kamoli top 10 igrac, zasitio se, bar tako izgleda nazalost i mislim da je bolje da se krene pripremati za narednu sezonu, ova je izgubljena. Vica moze i do cetvrrtog kola po meni mada je Juzni u strasnoj formi, videcemo

Prokomentarisacu i rezultate koji su po meni iznenadjenja

5) Robert def Falla - Za Robera sam mislio da se penzionisao do ovih kvalifikacija medjutim na dosta zanimljiv nacin ih je prosao i uspio da dobije Falju koga sam smatrao favoritom iz prostog razloga sto je imao dobrih meceva na W (seticemo se epica sa Federerom), prosle godine je dobio Iznera i dosao do 3-eg kola, bilo je realno da dobije danas medjutim ovo je bio jedan od dana kada Rober pravi iznenadjenja, jedno veliko se desilo prosle ili pretprosle godine na RG kad je dobio Berdiha, sada nesto manje ali opet vredna pobeda

6) Brown def Garcia-Lopez - Verovao sam da Dastin moze do pobede nakon sto je kvalifikacije prosao bez izgubljenog seta ali opet sam sumnjao u neku ruku da ce dobiti ako se sve sagleda realno, ali ocito je odigrao odlican mec, verovatno dobar servis, tj sigurno s obzirom da je GGL u samo jednom gemu imao brejk lopte (3 BP u jednom gemu drugog seta) dok je Dastin i breakove pravio, bice zanimljiv duel protiv Lejtona zasigurno

7) Kuznetsov def Montanes - Koliko god je Kuznjecov bio favorit mislio sam da Montanjes moze do iznenadjenja bez obzira koliko ne voli travu, na sljaci ipak on igra svoj tenis, osvojio je i Nicu ove godine pred RG i mislio sam da bar moze da ode mec u 5 setova medjutim nije mogao Montanjes i nikad nece moci na travi da zapreti iole ozbiljnom teniseru

Jos neki zanimljivi mecevi od danas

8) Hewitt def Wawrinka - Lejton na papiru lagano u 3 seta, ocekivao sam show dana, najbolji mec koji bi mogao otici u 5 setova medjutim srecom(da se ne bi igralo u 2 dana) nije, Lejton je dobio i sada igra protiv Dastina. Nisam gledao mec pa necu da previse komentarisem, ocekivao sam pobedu Lejtona u 5 setova mada nisam ocekivao da ce Stan biti ovoliko slab(makar po rezultatu)

9) Verdasko def Malisse - Gledao sam veci dio ovog meca, ocekivao sam Verdaskovu pobedu. Malis je imao cudnu proslu sedmicu, iako je dobio Ferera dosta lagano izgubio od Maua, gledao sam taj mec kao i onaj protiv Delpa u Kvinsu, dosta padova u igri ima, u jednom gemu odlican pa u sledecem ocajan, takva prica je celu sezonu ovogodisnju na travi, Nanda sam gledao protiv Lopeza u Istburnu, ako nista trudi se i pokazuje emocije, vidi se da mu je jako stalno da se vrati u top 20, danas isto dobar mec, prvi set je morao dobiti, pravi padovi u Malisovoj igri se vide na primeru u 4-om setu kada on vraca break za 3:3 pa vec u sledecem dopusta Nandu da ide na 0:40, odservira 3 puta odlicno gde se i nije igralo jer su bili ili as ili servis viner i onda na 40:40 odigra dva ocajna poena i kasnije izgubi mec

10) Youzhny def Haase - Jedan zanimljiviji mec u najavi bio medjutim Misa se pobrinuo da iako su setovi bili neizvesni da se njihov pobednik ne dovodi u pitanje, kad god je bilo gusto odigrao je na vrhunskom nivou i savladao Holandjanina. Hase jos jednom pokazao da moze da igra na travi i sa najboljim medjutim nedostaje mu taj zavrsetak, da ga ima bio bi konkretniji

Toliko od mene za prvi dan Wimbledona
          Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
            Jeste idealan kad ne moze BHom da se nosi u razmjenama...danas je Darcis prvu gresku iz BHa napravio krajem drugog seta

Ubijao ga je slajsom...
            Bas ga je ubijao posalje mu slajs tacno na FH,ovaj ne moze iz njega nista da izvuce.Imao je Darsis par dobri slajsova ali sve je to izgledalo super priprema i pronalzenje udaraca na travi za normalnog Rafu.

Ove statistike gresaka sa W treba uzimati sa rezervom jer ne gledaju isto kao na ostalim turnirima

Comment

• OOP
              http://www.wimbledon.com/en_GB/score...ule/index.html

Delpo prvi na teren
              Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• nije bilo savijanja u koljenima, zato su te niske loptice bile problem

Comment

• Originally posted by Ivan Piper View Post
                  Ali Ferrer-Alund zadnji mec na centralnom,odavno niko nece tako uzivati u jednom mecu na centralnom terenu,jedva cekam

Comment

• Danas je Darcis imao bar 2 direktno osvojena vinera Bh slajsom po dijagonali. Slajsom protiv čovjeka koji najbolje kupi takve loptice. Ibretio sam se sat vremena.
                    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• novija verzija Grisinog BHa

Comment

• Teško da je na nivou Grišinog, ali Rogerovog svakako.
                        “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Cestitam svim Rogerovim i Novakovim fanovima, sto su se otarasili "napasti", kao Nadalov fan uopste se nisam iznenadio na ovom porazu jer je ivijek prva nedelja bila teska, najvise me "bole" mojih krvavo zaradjenih 100 dolara, baceni u vodu na rezultat 2:0 u setovima i 4:2 u trecem na kvotu 2,75 na pobedu Nadala na Titanbetu i onih 45 ATP bodova koji ce biti jako bitni za preuzimanje prve pozicije na lestvici za nekoliko meseci.
                          Last edited by jablan; 24-06-13, 23:06.

Comment

• Imao sam prilike dosta često gledati Darcisa ove godine jer je igrao dosta na Challenger razini i taj dečko niti smrdi nit' miriše. Gubi u sljedećem kolu (ne znam niti protiv koga igra). Sve nešto ima, a ništa nema - tako da se izrazim.

Inače, ovaj BH slajs često koristi i točno se sjećam kako sam gledao njegov meč u Quimperu protiv De Scheppera kako ga je u dvorani lijepo onako krakatog tjerao na saginjanje, te mu je upravo to bilo najjače oružje u toj pobjedi(čak sam i prije meča naglasio kako će to biti prevaga u možebitnoj pobjedi i vidi se kako sa samopouzdanjem odigrava taj udarac što je zapravo i najbitnije). Mislim kako sam ga posljednji put gledao u Bordeauxu i tamo je i dalje muku mučio s samopouzdanjem što je jako često naglašavao ove sezone.

Umalo je ispao od Herberta tamo, malo je nedostajalo, dobio Mathieua kojem žena ima leukemiju i koji ne zna što će sa sobom, a onda trebao pobjediti Garciju-Lopeza, ali izgubio - baš zbog nedostatka samopouzdanja. Mene ova pobjeda protiv Nadala niti malo ne zanima, zanima me što će ajmo reći sljedeći tjedan na Challengeru u Njemačkoj odigrati, kada se ugase svjetla velikih arena i kada se vrati u svoju realnost.

Prle ! Sutra nam Tommy igra drugi meč na dvojci. Inače, Tursunov je zanimljivo najavio meč. Sviđa mi se humor:

"Tuesday, battle of Grumpy Old Men. I'm bringing a walker with a full hip replacement! Don't forget your pacemaker! ;) @TommyHaas13 ;)"
                            Last edited by Clint_Eastwood; 24-06-13, 23:12.
                            "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                              Danas je Darcis imao bar 2 direktno osvojena vinera Bh slajsom po dijagonali. Slajsom protiv čovjeka koji najbolje kupi takve loptice. Ibretio sam se sat vremena.
                              Ja kad sam to video...

Meni Nadal nije delovao nesto potreseno zbog poraza kao npr prosle godine. Videlo se da se nije bas pripremio za travu kako treba.
                              Nije mi izgledalo kao da su ga kolena mucila, tek je u 3. setu poceo malo da popusta, a i to mi je izgledalo vise kao da ga je podsvesno kocilo nego da mu stvarno nesto fali.

Meni je svakako zao, Nadal mi je jedan od omiljenijih igraca i ne plasim se kad Fed treba sa njim da igra, volim njihove meceve pa kako god da zavrse.

I da, mislim da su ovim Djokoviceve sanse malo smanjene, veci posao u finalu ce imati sa Endijem ili Fedom nego sto bi sa Rafom imao.

Comment

• Nije Rafa bio na svom nivou, nije ni ličio na sebe. Onog njemu svojstvenog gladijatorskog pristupa nije bilo, niti je pravio dovoljno pritiska na servis Darcisa, niti je koristio šanse koje su mu se pružile. Ona greška iz BH-a na brejk loptu u trećem setu je neoprostiva, on takve šanse koristi u 99% slučajeva, a da je to iskoristio, velike su šanse da bi i preokrenuo meč. Ako ništa i protivnik bi mu sigurno pomogao u tome.

Glede Darcisa, fakat nisam mogao vjerovati kakve poene osvaja. Na stranu sad ti nevjerovatni slajsovi, gdje tako zasiječe lopticu, da Nadal bukvalno ne može anticipirati, a kamoli nešto više uraditi, ali me iznenadilo ono bacanje ala Boris Becker i za koliko malo je loptica prelazila preko mreže i tako maltene svaki put. Po defaultu je dobijao takve poene, išao na svaku lopticu i odlično koristio svoje najbolje oružje. Teško je zamisliti da neko slajsom dobije Nadala na bilo kojoj podlozi, ali Steve je danas pokazao da je i to moguće. Naravno, kao što reče @Šminka, ako se Španac ne savija u koljenima.

@Clint

Istomin kraljevski, ko po običaju. Očekujem pobjedu u 3 seta, a prije svega dobru igru, koje u Halleu nije bilo. Možda su očekivanja prevelika, ali s obzirom na rezultat u Parizu, možemo očekivati od Tomice velike stvari ovdje.

Comment

Working...
                                X