Announcement

Collapse
No announcement yet.

Davis Cup

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Samo da zaokruzim pricu oko Federerove izjave, posto sam ja preneo sporni citat. Ispostavilo se da je prevod sa Francuskog na Engleski pogresan i da u delu gde komentarise Stanov nastup u dublu umesto not so much treba da stoji not bad. Njegov demanti se, ako sam dobro razumeo, upravo na to i odnosi, odnosno na izjavu datu u vezi njihovog dubl meca. Sve ostalo je manje vise isto kao i u prvobitnom navodu ;)

    Roger Federer denies that he took his teammate Stanislas Wawrinka to task for his poor play during the United States' 5-0 shut out of Switzerland in Fribourg. Federer and Wawrinka lost a four-set match to Mardy Fish and Mike Bryan, which clinched the tie for the U.S.

    "I did have a day to sort of recover on Sunday and just sort of weather the press," Federer told reporters at the tournament in Rotterdam on Monday. "It was taken completely the wrong way, me blaming Stan. I would never do that. It was just an unfortunate weekend. With many different circumstances leading to our defeat, first and foremost I think the Americans played really well. I’ve had good conversations with the captain [Severin Luthi], with Stan himself on numerous occasions today and yesterday. Just making sure that there’s no misunderstandings between the two of us. It’s just the press that started to create something from nothing really."

    Wawrinka did not show up to the arena on Sunday for the dead rubber matches. Luthi said he was tired and stayed back at his hotel.

    While Federer denied that he criticized Wawrinka for his doubles performance, he did tell DavisCup.com on Friday—after he lost to John Isner in four sets and Wawrinka fell to Fish in five sets—that, “I did play, actually, a pretty good match, things just didn’t go my way, they didn’t go for Stan either, but he didn’t have a good match, I agree with that."
    http://www.tennis.com/articles/templ...6425&zoneid=25
    Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

    Comment


    • Srbija – Svedska

      Po prvi put u istoriji mec Dejvis kupa se igrao u Nisu. Dugo su to Nislije iscekivale. Iako u timovima nije bilo najboljih, Soderlinga i Djokovica, Nislije su na velikoj hladnoci cekale karte. Bio sam taj srecnik i uspeo sam da dodjem do karata, pa evo ukratko sta se sve desavalo. Niko nije ocekivao da ce se sve ovo oduziti, svaki mec je trajao preko 2 sata, osim onog poslednjeg, a dubl je trajao preko 4 sata.

      Tipsarevic – Prpic

      Debitantski mec u Dejvis kupu za Filipa. Svi su ocekivali ciscenje, da ce Filip uzeti 6, 7 gemova. Sve je bilo drugacije, dobio je 10 gemova i pokazao lepu igru, barem bolju nego sto to njegov ranking pokazuje a to je mesto izvan Top 1000. U prvom setu Tipsarevic je lagano dobijao svoje servis gemove i cekao je sansu na Prpicev servis. Kod 2-2 u prvom setu napravio je prvi brejk i poveo sa 3-2, a kasnije kod 5-3 napravio jos jedan brejk i dobio prvi set sa 6-3. U drugom setu takodje, bez problema tokom servis gemova, sansa se stvorila kod 4-3, iskoristio je i sve lepo realizovao i dobio sa 6-3 i drugi set. Sto se tice treceg seta, brejk na startu i na kraju su razmenjivali servis gemove i Tipsarevic je dobio treci set sa 6-4. Svi su ocekivali laksi posao, ali mec se oduzio i trajao nesto malo preko 2 sata. Prpic se odlicno pokazao, imao je 5 brejk sansi, ali nije uspeo nijednu da realizuje, dosta je gresio na brejk loptama, mozda je to i zbog pritiska publike, a mozda i zbog neiskustva, mada na nekim brejk loptama Jankela je perfektno servirao. Lepa igra samo u nekim trenucima, a u vaznijim ga nema nigde. Ima lep forhend. Povrede su ga omele, ali nadam se da ce uskoro da napreduje na ATP listi, cini mi se da je cak ove nedelje ostvario napredak od preko 500 mesta i usao u Top 1000. Kretanje mu nije lose, ima lep forhend, servis mu i nije neki, cini mi se da je negde oko 173 cm, a vidi mu se i stomacic, neko ga je zvao debeljko iz publike, a imao je i dosta nerezonskih izlazaka na mrezu. Nadam se da ce jos vise napredovati ove godine. Moze on da udje u razmene, ima ideju, ali nema realizaciju. Servis mu je oduzet samo 4 puta, ja sam ocekivao da bude makar par puta vise, ako u obzir uzmemo ranking. Tipsa je rekao da mu je ovo prvi put u zivotu da je za prvi mec hala ispunjena do poslednjeg meca i pohvalio publiku.

      Troicki – Ridersted

      Drugi put su se sastala ova dvojica i oba puta u Dejvis kupu. Razlika je jedino sto su proslog leta bili bolje rangirani. Scenario je bio isti prva 2 seta je dobio Viktor, zatim treci set je dobio Mihael i srpski teniser zavrsio u cetvrtom. U prvom setu jedan brejk za Viktora je bio dovoljan. Napravio ga je kod 1-1 i kasnije je odradjivao posao do 6-4. Servis mu je radio perfektno i nije imao nekih problema osim jedne brejk lopte koju je cini mi se spasio odlicnim servisom. U drugom setu odmah na startu napravljen brejk, a onda takodje napravljen brejk kod 5-3 i to je Viktoru omogucilo da prvi servira u trecem setu. I ponovo cini mi se da je servis i u ovom setu bio kljucan faktor u Viktorovoj igri. Treci set je bio dosta zanimljiv. Svi su drzali svoje servise do 5-5, a kod 5-4 Viktor je imao cini mi se 4 mec lopte, 3 je Ridersted spasio odlicnim servisima, a kod jedne Viktor nije smeo da rizikuje, Mihael je raspalio i taj odlican forhend je usao. Posle toga Ridersted koristi jedinu brejk loptu u 3. setu i dolazi do prednosti od 6-5 i servisa za 3. set. Nije imao nekih problema u tom servis gemu i dosao je do 7-5. Servis je dosta izvlacio Mihaela, a Viktoru je falilo nesto malo vise procenta ubacenog prvog, mada nijanse su odlucile, a to je ona jedina brejk lopta koju je Ridersted iskoristio na Viktorov servis i igrao je bolje kljucnije poene, pogadjao je u vaznim trenucima. U cetvrtom setu cini mi se da je Viktor raspalio vise asova nego u prethodna 3 seta zajedno, ovog puta se rizik nije isplatio Svedjaninu. Kod 3-2 Viktor pravi kljucan brejk i na kraju su zadrzavali svoje servise i ovaj set se zavrsio 6-3. Kljucan faktor u ovom mecu su bili servisi. Viktor je perfektno servirao i to ga je izvlacilo, u ostalim segmentima je bio dosta slabiji, u padu forme je. Mihael mi je cudan bio, neki drugi servisi su znali da budu i preko 185 km/h, nekad je to znalo da bude korisno, ali je imao 11 duplih gresaka. Previse rizikuje, puca, ne moze da izdrzi duge razmene, nekako se iznervira i puca po loptici posle 4, 5 razmenjenih udaraca. Jedina svetla tacka u njegovoj igri je takodje servis koji je neverovatno dobar, samo mu definitivno nije potrebno da toliko rizikuje na drugom servisu i mora da bude malo strpljiviji, da je bio strpljiviji ovo bi mozda i otislo u peti set. S’ obzirom na to da Viktor nije u nekoj formi, moze da izgubi od svakog u ovom trenutku. Nije mi se svidela njegova igra. Bio mu je rodjendan, publika i tim su mu cestitali i kaze da lepsi poklon nije dobio.

      Tipsarevic/Zimonjic – Brunstrom/Linsted

      Uzivao sam u ovom mecu. Prvi put u zivotu gledam mec u 5 setova, a sto je najbolje igrao se produzeni peti set. Mec koji je trajao cini mi se 4 sata i 10 minuta. Jasno se videlo jos u prvom setu da ce Svedjani biti ti koji ce napadati i ici na sve ili nista. U prvom setu to im se nije isplatilo. Dosta su gresili, imali su par majstorija, ali verovatno zbog pritiska publike nisu odigrali dobro vazne poene. Srpski teniseri su prvi servirali, tacnije Tipsarevic i poveli su sa 1-0, odmah nakon toga usledio je brejk i svi su do kraja zadrzavali svoje servise, ali Svedjani su imali sanse da ugroze protivnikov servis, ali ipak bilo je 6-3. Drugi set je bio odlican i po pitanju kvaliteta, a i po pitanju neizvesnosti. Svedjani su prvi napravili brejk kod 1-2 i zadrzali servis i poveli 1-4. Srpski dubl je vratio brejk i bili su u zaostatku od 3-4, ali imali su servis. Izgubili su ga i Svedjani drugu sansu nisu ispustili i dobili su drugi set. Svedjani su bez greske odigrali ovaj set, sve je funkcionisalo perfektno. U nekim trenucima su nestajali sa terena, ali Jankela i Ziki nisu uspeli to da iskoriste. U trecem setu su Svedjani ovog puta prvi dosli do prednosti, kod 2-2 su napravili brejk, ali nisu uspeli da ga materijalizuju i na kraju je doslo do tajbrejka gde Tipsa i Ziki nisu mogli nista da urade. Jednostavno u ovom setu Svedjani su pola poena na servisu uzeli samo posle servisa, bez razmena, dakle samo servis vineri i asovi i ova taktika napadanja i rizikovanja je pocela da im se isplacuje. U cetvrtom setu su Jankela i Ziki uspeli nekako prvi da naprave brejk kod 2-2 i materijalizovali ga, ali su se ipak Svedjani vratili i anulirali prednost od 4-2 i stigli do 4-5 pa je nas dubl morao 2 puta da servira za ostanak u mecu, a cini mi se da je jednom bilo i 0-30. Doslo je nekako to tajbrejka i tamo je Svedjanima servis stao, publika se digla na noge i nisu to podneli Svedjani. Dosta gresaka Svedjana i dobijen tajbrejk 7-3. I sada ono najvaznije, peti set. Publika je poludela, urlali su posle svakog poena koji je nas dubl dobio, zvizdali, tapsali, igrali, pevali, sve. Svedjani bolje od ovoga nisu mogli, izvukli su maksimum maksimuma. Svi su zadrzavali servise do 7-7, a onda su usledila dva brejka, prvo su ga Svedjani napravili, pa je Brunstrom servirao za mec, ali publika mu to nije dozvolila, brejk je vracen, 8-8. Stao je potpuno prvi servis i ponovo je izgubljen servis gem, Svedjani su poveli sa 9-8. Ovog puta Linsted je servirao, ima iskustvo i lagano je ovo priveo kraju posle vise od 4 sata. Ako nista drugo Nislije su dobile jos jedan takmicarski i zanimljiv dan. A i ne bi bilo posteno da se ovaj mec zavrsio ciscenjem, Svedjani su zasluzili da dobiju makar jedan poen. Linsted je neverovatan, Janko nije imao resenje za kik servise u BH stranu. Sto se naseg dubla tice, menjali su se, cas je Janko igrao lose, cas Ziki. Dosta problema imamo sa dublom, mora Bogdan da ustali jedan dubl, da ne menja Nenadu partnera u svakom mecu.

      Tipsarevic – Ridersted

      Ridersted je jos jednom pokazao koliko kvalitetan servis ima, ali pre svega udarci sa osnovne linije narocito BH uopste ne valja. Za razliku od prvog meca, nije previse rizikovao na drugi servis i zato je imao i manje duplih gresaka. Ponovo je bio nestrpljiv, mada i sam zna da kada se udje u duze razmene nema sta da trazi protiv Janka. Ponovo je pucao, pogotovo iz FH-a, ali mu nikako nije uspevalo. Sto se Janka tice, sve je bilo na nivou. I servis i FH i BH. Pogotovo servis, cini mi se da je svaki treci poen uzeo samo pomocu servisa, dakle as ili servis viner. U prvom setu je Mihael prvi servirao, izdrzao je do 1-2, posle toga Janko dolazi do serije od 5 uzastopnih gemova i 2 brejka i dobija set sa 6-2. Janka je servis pre svega izvukao u narednom setu. Ridersted se drzao do 6-6, ali je do tada bio mozda i bolji igrac, ali nije uspeo to i da pokaze u najvaznijem delu seta, tajbrejku. Sto se treceg seta tice, svi su drzali servise do 6-5, tad je Tipsarevic dosao do 15-40, usledile su 2 bombe Ridersteda, ali onda se zatresla cela hala posle mozda i najboljeg poena ovog celog Dejvis kup meca. Posle toga odmah nakon riterna Svedjanin nije mogao da izdrzi, raspalio je po lopti, kao i po obicaju, promasio i Srbija je prosla dalje kao sto se i potpuno ocekivalo i igrace sa Ceskom u gostima. Tipsarevic, heroj ovog Dejvis kup meca, nije izgubio servis gem. Za nisku publiku je rekao da je mozda i najbolja publika.

      Lajovic – Prpic

      Ostao sam da gledam ovaj mec, iako je vecina otisla. Bas zato sto je revijalan, nema neki znacaj, ocekivao sam da ce teniseri biti opusteni i bio sam ubedjen da cu gledati iole kvalitetan tenis. I bilo je tako. Dosta razmena, malo poena posle servisa, malo servis vinera. Ovo je bio debitantski mec u Dejvis kupu za Duleta i sigurno mu je ovaj mec mnogo znacio. Ima dosta mesta za napredak, napredovao je dosta i nadam se da ce u skorije vreme jos vise napredovati, pa da mu Dejvis kup poveca samopouzdanje kao i ostalim clanovima naseg tima. U prvom setu kod 1-1 je napravio brejk i kasnije su zadrzavali servise. I ponovo nije Prpic puno zaostajao, ponovo nije imao ideju kod vaznih poena. U drugom setu Dule pravi brejk kod 2-2 i onda je na isti nacin priveo kraju i drugi set. Vazna debitantska pobeda za Duleta. Takodje se i on zahvalio publici i nada se da ce jos koji put zaigrati u Nisu.

      Srbija – Svedska (ukupno gledano)

      Ocekivalo se da Srbija razbije Svedjane. Kada bi neko pogledao samo rezultat sigurno bi mislio da je ovo bilo ciscenje, ali srpski tim je morao da se pomuci za svaki poen. Janko je bio heroj, Viktor bas i nije u formi, ali ipak je dobio mec, Nenad je solidno odigrao u dublu i Dule debitovao za Srbiju. Kod Svedjana Riderstedova jedina svetla tacka je servis, Prpica su povrede omele da bude na boljoj poziciji, a to i zasluzuje, Linsted je pokazao iskustvo i veliki kvalitet u dublu, a Brunstrom je pokazao da moze itekako da zameni Aspelina. Nadam se da cu jos koji put gledati Srbiju u Nisu i nadam se da smo opravdali ocekivanja.

      A evo i nekih slika, nadam se da ce vam se svideti.

      Comment


      • Neke slike nisu mogle da stanu u jednom postu.

        Comment


        • Spanija-Kazahstan

          Spanci su docekali Kazahstance na sljaci u Ovijedu.Bez Nadala i Ferrera koji ove godine nece igrati do same zavrnice sigurno,a mozda ni tada ali sa majstorima sljake Almagrom i Ferrerom pobjeda uopste nije dolazila u pitanje.U prvom mecu je vidjena velika borba iako se posle prvog seta cinjelo da nece biti tako.Ferrero je lagano uzeo prvi set protiv Kukushkina ali Kazahstanca to nije poremetilo,igrao je svoju igru i uspijevao da pritiska Ferreroa,mec je otisao u peti set,bila je to duga i bespostedna borba.Posle cetvrtog seta je izgledalo da je sve na strani Kukushkina,imao je igru,momentum,brejk prednosti ali je onda poceo da promasuje.To je iskoristio Spanac i donio svojoj reprezentaciji prvi bod.U drugom mecu je Almagro savladao Golbeva i pomalo iznenadjujuce izgubio drugi set medjutim nakon toga je pojacao i pokazao ko je gazda.2:0 za Spaniju posle prvog dana.Dubl kombinacija Lopez/Granollers je lako izasla na kraj sa kazahstanskom kombinacijom Korolev/Schukin i Spanci su vec posle drugog dana osigurali pobjedu,za nedelju nije bilo zivih meceva.
          No to nije sprijecilo Almagra da i u nedelju izadje na teren i pobijedi Koroleva u dva seta,Golubev je pruzio jak otpor Granollersu ali ni on nije mogao do pobjede,na kraju maksimalna pobjeda za Spance koji u oslabljenom sastavu krecu u odbranu titule.

          Austrija-Rusija

          Austijanci su u Becu u dvorani na tvrdoj podlozi docekali Ruse i mnogo se ocekivalo od ovog duela.Kunitsyn je dobio priliku prije Youzhnyog i Davydenka,a Bogomolov cak i prva zvijezda ekipe,tako je izgledalo u tom mecu iako on po klasi nikad nece moci biti ni blizu Mise i Kolje.
          Melzer i Kunitsyn su otvorili duel i vidjela se ogromna borba,svih pet setova,pomalo neocekivano jer je Jurgen usao u formu i ti uslovi mu odgovaraju,ali je Rus igrao odlicno,na kraju ipak nije mogao do pobjede,mada je malo ko to od njega i ocekivao.6:1 za Melzera u odlucujucem setu i 1:0 za Austrijance.
          Onda su na teren izasli Haider-Maurer i Bogomolov Jr.Rus je usao u mec kao favorit ali je Maurer mnogo puta do sad pokazao da je dobar igrac i da ce namuciti i one iz strogog vrha.Bogomolova nije samo namucio vec i nadigrao i donio svojoj reprezentaciji veliki bod.
          U dublu su veterani Davydenko i Youzhny dosli do pobjede protiv Peye i Maracha i to posle pet setova i ostavili u zivotu Ruse,da probaju u nedelju da se vrate i preokrenu.
          Medjutim od toga nije bilo nista,Bogomolov nije dorastao Melzeru i Jurgen je vise nego lako dosao do pobjede i odveo Austriju u cetvrtfinale.
          Kunitsyn je u mecu bez rezultatskog znacaja bio bolji od Maurera.Austijanci idu na Spance,bice im izuzetno tesko ali su oni presrecni sto su izbacili Ruse sigurno i ovo je veliki uspjeh.

          Kanada-Francuska

          U Vankuveru u zatvorenom Kanadjani su docekali Francuze.Kanadjani koji imaju napokon ozbiljnu reprezentaciju,imaju ozbiljnog singl igraca koji protiv svakog moze da puca na pobjedu i ocekivao se dobar i zanimljiv mec.Podloga izuzetno brza,nisu gledali protivnike vec su isli na ono sta njima najvise odgovara.
          Mec su otvorili Pospisil i Tsonga.Vasek je vec pokazao da moze da bude nezgodan i iako je malo ko od njega ocekivao da moze pobijediti Joa sigurno su mnogi mislili da ce pruziti jak otpor.No to se nije desilo,Jo je rutinski dosao do pobjede,vise nego lako i donio prvi poen Francuzima.
          U drugom mecu Milos je igrao protiv Benneteaua.Francuzi su se nadali da ce Julien moci da ponovi ono iz Pariza posto se ovaj mec igrao u slicnim uslovima ali Julien iako nije lose igrao i servirao jednostavno nije nista mogao protiv sjajnog Milosa.1:1 posle prvog dana,ocekivano,dubl je veoma bitan.
          Milos je izasao na teren i u subotu i to sa starim,legendardnim Nestorom,dok su Francuzi izasli sa kombinacijom Llodra/Benneteau.Prva dva seta rijesena u TBu,Francuzi su uzeli oba i tu je maltene bio kraj,nisu mogli Kanadjani da se vrate posle toga,nisu ni set uzeli.2:1 za Francusku posle drugog dana,ali je duel i dalje ziv,Milos na Tsongu,jedan od derbija koji se cekao.
          I taj duel nismo dobili na kraju,Milos je zbog povrede koljena bio prinudjen da odustane i na teren je izasao Dancevic.Vec tada je bilo jasno da ce Francuzi doci do pobjede jer se znalo da Frank ne moze pobijediti Joa.Jo je slavio u tri seta,jos se i drzao Frank u prva dva,a u trecem nije mogao vise od gema.Zasluzeno Francuzi idu dalje,ostaje zal sto nije doslo do meca Raonic-Tsonga ali bice prilike,na ovakvoj podlozi tesko ipak.Kanadjani imaju cemu da se nadaju u buducnosti,dok Francuzi zele napokon do trofeja,imaju reprezentaciju za to.Monfils je u mecu bez rezultatskog znacaja pobijedio Pospisila u dva seta.

          Svajcarska-Sjedinjene Americke Drzave

          Svajcarci su docekali Amerikance na sljaci.Ovo je svakako bio najzanimljiviji duel osmine finala i Svajcarci su sto zbog domaceg terena,sto zbog sljake bili favoriti,jos Amerikanci nisu mogli da racunaju na Boba Bryana.
          Wawrinka i Fish su otvorili mec i Mardy je briljirao u prvom setu.Bilo je to malo iznenadjenje posto Mardy nikad nije bio,a i nikad nece biti dobar sljakas,dok se to za Stana i moze reci.Posle tog seta Stan je pojacao,bilo je gresaka na obje strane i svakako to nije bio kvalitetan mec,uspio je Svajcarac da preokrene i izgledalo je da ce donijeti prvi poen svojoj reprezentaciji.Ali posle tog treceg seta na terenu se pojavio drugi Fish,onaj iz prvog i prosto je protutnjao tim setom,uveo mec u odlucujuci u kojem je djelovao bolje,prenio taj momentum iz cetvrtog seta,igrao pametno,strpljivo,sacekivao greske Svajcarca.Na kraju je dosao do pobjede u 16. gemu,mogao je i mnogo ranije ali nije uspijevao da zavrsi.Blago iznenadjujuci rezultat ipak ali svakako su Svajcarci i dalje bili veliki favoriti.
          Federer protiv Isnera,posle prvog seta sve je islo po planu,Roger je opet tu posle toliko vremena,igra u prvom mecu i Svajcarci zele dalje.Medjutim Isner je i protiv Djokovica i protiv Nadala na sljaci pokazao da moze i ovoga puta je igrao hrabro,sjajno riternirao i potpuno zasluzeno stigao do 1:1.U trecem setu se vodila velika borba,svaku kracu loptu je Amerikanac napadao,FH ga je izuzetno sluzio BH ritern isto,o servisu i ne treba pricati,pogotovo kiku.Podloga je bila takva da je loptica imala cesto nepravilan i cudan odskok i to je smetalo Rogeru.Sjajna partija Amerikanca i u TBu treceg seta,a i u cetvrtom u kojem je cak napravio dva brejka i stigao do najvece pobjede u karijeri.Sok za tihe Svajcarce posle prvog dana,ovo niko nije ocekivao.
          Olimpijski pobjednici Federer i Wawrinka su izasli i u subotu zeljni da postave stvari na svoje mjesto.Posto nije bilo Boba Mardy je igrao sa Mikeom dubl i igrao je sjajno.Roger i Stan su uzeli samo set i to prvi,Stan nije bio pri udarcu u mecu,Roger je igrao bolje ali je i njemu ponestalo koncentracije pri kraju meca i Amerikanci su napravili pravi podvig,vec posle dva dana su zavrsili posao.
          U nedelju je Harrison posle dva seta bio bolji od Lammera,dok je Isner i Chiudinellija savladao i dosao do jos jedne pobjede.
          Amerikanci ce gostovati Francuzima,bice to odlican mec vec sad je jasno.

          Ceska-Italija

          Cesi docekali Italijane u Ostravi na tvrdoj podlozi i opravdali ulogu favorita.
          Duel su otvorili Stepanek i Seppi i Andreas je pokazao dobru igru,slicno kao sa kraja prosle godine ali je i to nedovoljno bilo da dodje do pobjede posle velike borbe i pet setova.Radek je na kraju slavio u petom setu 6:3 i donio bod Cesima.
          Potom su na teren izasli Berdych i Bolelli i Tomas je slavio na kraju ali se prilicno namucio u prva tri seta.Izgubio je cak i drugi,svakako neocekivano no pobjeda nije dolazila u pitanje,posle prvog dana 2:0 za Cesku i tada je vec sve bilo jasno.
          Sjajna Ceska dubl kombinacija Stepanek/Berdych je dosla do rutinske pobjede protiv Braccialija i Starce i vec posle subote je sve bilo rijeseno,nema zivih meceva za nedelju.
          U nedelju je Rosol bio bolji od Seppija,a Bolelli od Cermaka.
          Cesi nastavljaju sa dobrim partijama u DCu,u Ceskoj mogu da igraju protiv svakoga.

          Srbija-Svedska

          Srbija je u Cairu docekala Svedjane,stare znance od prosle godine.Ni ovoga puta ni jedni ni drugi nisu bili u punom sastavu ali su Nislije uzivale u tri dana odlicnog tenisa i pravili odlicnu atmosferu.
          Janko i Prpic su prvi izasli na teren i ocekivalo se da ce Janko lagano doci do pobjede,do ubjedljive ali Prpic nije bio lak zalogaj.Jeste Janko slavio na kraju u tri seta protiv debtanta u DCu koji je i u ovom mecu pokazao da itekako zna da igra tenis i da trenutni ranking nista ne pokazuje.
          Viktor je potom izasao na teren protiv Ryderstedta protiv kojega se propisno namucio prosle godine.Namucio se i ovoga puta iako je izgledalo da ovaj mec nece ici u cetvrti set,ali Viktor nije iskoristio sansu pri kraju treceg,Svedjanin svoju jeste i Viktor je opet morao da igra cetiri seta.Na kraju je dosao do pobjede ali odavno nije u formi i povodom toga se nista ne mijenja,rezultat ocekivan posle prvog dana.
          Sjajan dubl mec su odigrali u subotu Zimonjic i Tipsarevic protiv Brunstorma i Lindstedta.Velika borba,od treceg seta nijanse odlucivale i moralo se uci u peti set,a tamo su Svedjani lakse drzali servis i na kraju su zbog toga i slavili.Janko i Nenad su cesto bili pod pritiskom.Uspjeli su prvi put da vrate brejk kad su Svedjani servirali za mec,ali drugi put nista nisu mogli,nije dao Robert.Nislije su na poklon dobili jedan strasan mec i zasluzili su zbog atmosfere koju su pravili da i u nedelju gledaju bar taj prvi takmicarski mec,znalo se da ce Janko zavrsiti posao,bilo je samo pitanje kojim rezultatom.
          Nije se Janko prosetao ali nije ni set izgubio od Ryderstedta i ocekivana pobjeda Srbije i potom Jankovo zahvaljuvanje publici za koju je i sam rekao da je najbolja od kad igra za reprezentaciju,a dugo igra.Jos u prvom mecu je hala bila skroz ispunjena,to kako rece jos nije vidio igrajuci za reprezentaciju kuci.
          Na kraju je i Lajovic dobio priliku i pobijedio Prpica sa dva puta po 6:4,odlican debi za njega.
          Ceska-Srbija,kakav spektakl se sprema,ako bude Novak odlucio da igra sve ce mnogo lakse ici ali vidjecemo.

          Japan-Hrvatska

          Ocekivao se neizvjestan i zanimljiv duel,tako je i bilo.Japanci su docekali Hrvate bez Cilica ali sa Karlovicem i usli u mec mozda cak i kao blagi favoriti posto je Dodig potpuno van forme,a Kei je sad vec dio elite.
          Soeda je savladao Dodiga posle velike borbe i pet setova i to je bio poen veliki kao kuca za Japance,sad su svi ocekivali od glavne domace nade da pobijedi Karlovica i donese velikih 2:0 Japancima.Medjutim Ivo je imao druge planove,neocekivano lako je pobijedo Keija,nije ni jedan set otisao u TB,nije ni do 5 gemova u setu mogao Japanac i to je 1:1 posle prvog dana.
          U subotu su Dodig i Karlovic ocekivano pobijedili Itoa i Sugitu i sad su oni bili nadomak pobjede.
          Kei je u nedelju savladao Dodiga posle tri seta,daleko od toga da je bilo lako u prva dva ali je Japanac ipak donio izjednacenje i nadu domacinima.
          Ali protiv Iva se nije moglo,nije im dao ni najmanju nadu,briljantan vikend za njega,na ledjima je iznio ovu pobjedu i pokazao klasu.Ni Soeda mu nije uzeo set i Hrvati su prezivjeli tesko gostovanje i pokazali jos jednom zasto su toliko vremena vec dio teniske elite.Japanci su imali dobru sansu ali je Kei jos jednom pokazao da mu fali konstantnost da bi bio strogi vrh.

          Njemacka-Argentina

          Njemci docekali Argentince na sljaci i to bez Kohlschreibera koji je morao da odustane i vec tada je bilo jasno da ce oni tesko imati sta da traze u tom duelu.
          Monaco je prosto pregazio Petzschnera koji na sljaci ne moze da parira covjeku koji kada je u formi jedan je od najboljih sljakasa na svijetu.Monaco od kraja prosle sezone ponovo igra odlicno i kad dodje saljaka na red on ce imati sta da kaze.
          Nalbandian je donio 2:0 Argentincima iako je izgledalo da nece biti tako posto je Mayer neocekivano lako uzeo prvi set ali je onda majstor pojacao,uzeo drugi sa nulom,u trecem mu je dao gem,dok je u cetvrtom vidjena velika borba ali je uspio u TBu David da dodje do pobjede i tu je maltene vec sve bilo rijeseno,od derbija nismo dobili mnogo.
          Pokusali su Njemci u dublu,Haas i Philipp su pruzili izuzetan otpor odlicnoj kombinaciji Nalbandian-Schwank ali opet nisu uspjeli da dodju do pobjede iako su imali prednost od 2:0 u setovima.Argentinci se nisu predavali i zeljeli su da vec u subotu zavrse sve i zavrsili su.
          U nedelju je i Chela pobijedio Mayera dok je Stebe bio bolji od Schwanka.
          Argentinici zele trofej ipokusace ove godine kada se igraju OI i kada ce najjace reprezentacije biti oslabljene da dodju do njega.
          Protiv Hrvata u cetvrtfinalu,tu su veliki favoriti na ali ce Hrvati imati sta da kazu u tom mecu.
          sigpic

          Comment


          • Originally posted by ClayWarrior View Post
            Posto najbolji Spanci ove godine nece igrati Davis Cup jako bih voleo da ga Argentina konacno osvoji.. tuzno je da ga imaju Hrvatska i Srbija a da nedostaje zemlji ciji su teniseri osvojili 200 ATP titula

            Ne sumnjam da bi zrtvovali Majami da se lepo spreme na sljaci za 1/4 a kako je Monako poceo da igra to bi moglo da im rastereti Davida ili Huana.. iako ce svi izginuti da se plasiraju dalje. U 1/2 mogu da pobede Srbiju ili Cesku kod kuce pa u finalu sta bude i protiv koga bude

            Ne bi ja bas tako podcijenjivao hrvatski tenis. Mi smo jos prije drugog svjetskog rata imali najboljeg igraca na svijetu Franju Punceca. A nije tu bio samo Franjo Puncec, rame uz rame sa njim je bio i druga legenda, Josip Palada (inace mi je njegov unuk bio jako dobar prijatelj). Kao i Franjo Kukuljevic i Dragutin Mitic. Ta 4-ka je redovito igrala polufinala i 4-finala Roland Garrosa i Wimbledona neposredno prije rata. Nazalost taman kad su dosli do teniskog vrha rat im je uzeo najbolje godine. Te bi karijere bile i puno bogatije. Recimo samo da su na Roland Garrosu 1938 sva 4-ica bili nositelji (a onda je bilo 16 nositelja): Puncec (2), Mitic (11), Palada (12), Kukuljevic (16). Tada se nije islo na Australian Open a samo je Kukuljevic jednom 1939 otisao na US Open. On je inace, uz tada jednog od najboljih igraca na svijetu Nijemca Gottfrieda von Cramma, jedini odveo Donalda Budga do 5-og seta (i to nakon izgubljena prva 2 seta prepustio mu samo 3 gema u iduca 2) kad je ovaj bio u seriji od 6 osvojenih GS-ova zaredom (to su i svi njegovi GS-ovi). Bilo je to u osmini RG-a 1938. Budge je osvojio zadnja 2 GS-a 1937-e i sva 4 1938-e. Igrao je i finale mjesovitih parova RG-a.
            Za one poslije rata je sve poznato, napomenuo bi samo da je Boro Jovanovic (od onih manje poznatih) recimo igrao finala Monte Carla 1962 i Rima 1963, pa finale i 4-finale Wimbledona u parovima sa Pilicem kad su parovi bili cijenjeni koliko i singl (on i Pilic su bili najbolji jugoslovenski par ikada).
            Puncec ima najvise ukupnih i pojedinacnih pobjeda u DC-u a Palada je igrao najvise godina i najvise susreta. Igrao je cak 23 godine, od toga 15 jer mu je samo rat oduzeo 7. Mitic ima najvise pobjeda u paru.
            Francuska je prije rata bila teniska velesila. U tom su razdoblju osvojili 6 DC-a. Francuzi su na domacem terenu u razdoblju od 1904-e do 1946-e gubili od samo 4 reprezentacije: Indije, Velike Britanije, Australije i Jugoslavije (ta 4 navedena igraca). Imali su 28 domacinstava i dozivjeli su 7 poraza, od kojih su im ovi igraci nanijeli 2.

            Tu je odigranih 150 ATP finala, jasno je da je Argentina zasluzila DC ali bogme nije da ni Hrvatska nije.
            Last edited by ajmooooooo!!!; 14-02-12, 14:47.

            Comment


            • Originally posted by Dacha View Post
              Otkud to da Djokovic nece igrati?Ja nisam cuo to nigde?A i termin nije strasan,posle Majamija
              http://www.zurnal.rs/2012/02/14/defi...kovica-u-cesku

              Comment


              • Ufff to je velik udarac za tim. Sad su Cesi blize prolasku.

                Argentina ako ove godine ne osvoji ne znam kad ce. Imaju nas doma, pa Cehe doma, u finalu nece biti Spanjolaca u najboljem sastavu a i sa njima bi igrali doma. I Francuzi i Ameri im dolaze doma.
                Zanimljivo je da su zadnji put sa Amerima igrali prije 20 godina.

                Comment


                • Ma to je potpuno ocekivano,Novak ce se fokusirati na Slamove i OI,pametno
                  sigpic

                  Comment


                  • Mozemo mi do pobede i u cetvrtfinalu. Bice ocekivano da Janko pobedi Radeka, protiv Berdiha ce biti mnogo teze, ali ima igru za njega. Viktor mora da udje u formu, ali bice favorit protiv Radeka, a protiv Berdiha nema sta da trazi. Dubl ce da odluci dosta toga, a s' obzirom da smo dosta losi u dublu tu ce Cesi biti favoriti svakako, cini mi se da u Top 100 od dubl igraca imaju Radeka, Cermaka i Dluhog. 50-50 ce biti ovaj mec, moje misljenje.

                    Comment


                    • Originally posted by Dusan View Post
                      Mozemo mi do pobede i u cetvrtfinalu. Bice ocekivano da Janko pobedi Radeka, protiv Berdiha ce biti mnogo teze, ali ima igru za njega. Viktor mora da udje u formu, ali bice favorit protiv Radeka, a protiv Berdiha nema sta da trazi. Dubl ce da odluci dosta toga, a s' obzirom da smo dosta losi u dublu tu ce Cesi biti favoriti svakako, cini mi se da u Top 100 od dubl igraca imaju Radeka, Cermaka i Dluhog. 50-50 ce biti ovaj mec, moje misljenje.
                      Svi mecevi su otvoreni. Puno ce zavisti od toga kio ce dobiti u mecu Berdycha i Tipsarevica. Kako se cini da ce Berdych dobiti Troickog (sto isto uopce nije sigurno ako se Troicki vrati u formu) a i ceski par bi trebao slaviti protiv srpskog, sa druge strane Tipsarevic i Troicki bi trebali tuci Stepaneka, taj bi mec trebao odlucivati.
                      Bilo bi super kad bi to bio zivi peti mec.

                      Comment


                      • Francuska ce docekati Sjedinjene Drzave u Monte Karlu, po prvi put ikada u knezevini
                        Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                        sigpic

                        Comment


                        • Hoce li igrati i Nalbandian i Del Potro za Argentinu?

                          Comment


                          • Budimo realni ljudi bez Novaka nema sta da trazimo u Ceskoj prvi dan ce Berdrih dobiti Tipsarevica ili Troickog a Stepanek ce dobiti Troickog a za Tipsarevica mozda ima nade al ajde da kazemo da cemo dobiti Tipsarevic i to je 1-1 nakon prvog dana.U dublu nema sta da trazimo Stepanek i Berdrih su uigrani tandem dok mi igramo jako lose Dublove.I to je 2-1 za Cehe i treci dan Berdrih dobija Tipsarevica ili Troickog i to je 3-1 za Cehe, ili 3-2 za Cehe ako racunamo da ce Troicki ili Tipsarevic dobiti Stepaneka.

                            Comment


                            • Kako se ovo približilo...

                              Davis Cup ‏
                              Czech Republic: Tomas Berdych, Radek Stepanek, Lukas Rosol & Frantisek Cermak will face Serbia in Prague on 6-8 April #DavisCup
                              sigpic

                              Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                              Comment


                              • Originally posted by keza63s View Post
                                Budimo realni ljudi bez Novaka nema sta da trazimo u Ceskoj prvi dan ce Berdrih dobiti Tipsarevica ili Troickog a Stepanek ce dobiti Troickog a za Tipsarevica mozda ima nade al ajde da kazemo da cemo dobiti Tipsarevic i to je 1-1 nakon prvog dana.U dublu nema sta da trazimo Stepanek i Berdrih su uigrani tandem dok mi igramo jako lose Dublove.I to je 2-1 za Cehe i treci dan Berdrih dobija Tipsarevica ili Troickog i to je 3-1 za Cehe, ili 3-2 za Cehe ako racunamo da ce Troicki ili Tipsarevic dobiti Stepaneka.
                                Tipsa je favorit protiv Berdiha sigurno sa trenutnom formom...Troicki je jako los, ali se negde nadam da bi on kao i dublovi mogli da iznenade...
                                http://www.avangarda.in/forum/viewforum.php?f=56

                                Comment

                                Working...
                                X