Announcement

Collapse
No announcement yet.

Madrid 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ovo je ništa spram onoga šta je doživljavao Lendl. ;) Novak nije ni prvi, a bogami ni zadnji šampion kojem se zviždalo, tako da se po meni ne treba dizati bespotrebna hajka oko ovoga. O načinu na koji je Novak odragovao na sve to možemo govoriti, ali što se mene lično tiče, nemam mu na čemu zamjeriti. Da sam bio na njegovom mjestu vjerovatno bih odreagovao x puta gore, tako da će i njegovo ponašanje izazvati i pozitivne i negativne reakcije, kako kod koga. Nismo svi isti, niti razmišljamo isto, a bogami ni Novak nije Federer ili Nadal, da na određene situacije reaguje onako kako reaguju njih dvojica. Ako mi se kod njega nešto sviđalo, onda je to njegova osobenost i činjenica da je uvijek bio ono što jeste. Svima se može naći hiljadu mana, ali isto toliko i vrlina. Nije dobro potenciranje jednog, a zanemarivanje drugog, ni u kojem slučaju. Novak je mnogo puta pokazao da je veliki sportista i fair play igrač i to svakako ništa ne može promijeniti. ;)

Što se meča tiče, izuzetno mi je drago što je Grigor pobijedio, ne samo zbog napadačkog tenisa zasnovanog na shotmakingu, već i zbog satisfakcije da je jedan mladi igrač konačno pobijedio nekog iz Fab4. Meč je bio više nego dobar i drago mi je što je pobjednika odlučio treći set, u kojem je Grigor uradio ono što iskreno nisam očekivao nakon onako izgubljenog drugog seta. Čestitke.

Haas. Car, idol, kralj. Dobro je što je riješio meč u dva seta, čime mu se šanse za pobjedu u sutrašnjem meču koliko-toliko povečavaju, budući da će najvjerovatnije igrati protiv Ferrera. Volio bih vidjeti meč Tommya i Rafe u Madridu, ne bi Njemac bio bez šansi, ali bi Nadal vrlo vjerovatno slavio.
    Uglavnom, uživanje je pratiti njegov pohod ka TOP 10 i uz malo sreće nadam se da ćemo ga uskoro ili za koju godinu vidjeti na završnom mastersu. S obzirom da je kao vino, te da iz godine u godinu igra sve bolje i bolje, ovo nije nimalo nerealna opcija. O njegovom bekendu je sve več rečeno, najvarijativniji 1HBH koji sam ikada vidio.
    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by NI View Post
      Ne cini samo broj stanovnika velicinu drzave. Da, bilo bi preciznije da sam upotrijebio rijec 'beznacajna' ali to moze biti shvaceno kao uvredljivo.

Pretpostavljam da mislis da je psovka za osudu. Apsolutno se slazem.

Ali tu psovku ne treba vaditi iz kontekstu i mora se mjerti i ocjenjivati u poredjenju sa drugim incidentima na koje vidimo na terenu.
      Sve je u redu, ali ajde se malo zaprasaj(te) zasto ne zvizde ovako Nadala ili Federera bilo gde niz svetu...?
      OVAKO

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
        Sve je u redu, ali ajde se malo zaprasaj(te) zasto ne zvizde ovako Nadala ili Federera bilo gde niz svetu...?
        Pitao sam se mnogo puta. (Uzgred budi receno publika je prema Nadalu u Parizu prilicno nefer. Isto tako, gdje jos na planeti onako zvizde Novaku kao sinoc u Madridu?)

Da li ti imas odgovor na pitanje koje si postavio?

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
          Mi znamo vrlo dobro zašto se jedni vole, a druge ne, ali to nisu sportske teme, pa ne bi trebalo ni ostali time da se bave.
          Kako jedva dočekate da pokažete kako ste moralno ispravni i kako se gnušate svakog malo nižeg pokazivanja emocija, ali ja to doživljavam sve kao farsu i licemerje.
          Porediti ga sa Tomikom i Dokićem, je najveći nonsens koji čuh u poslednje vreme.
          I sigurna sam da imate podršku na mnogim drugim sajtovima po istom pitanju, mi nismo željni da čitamo pridike iz opštepihvaćenih moralnih normi, jer smo ovde manje-više svi odrasli i znamo šta je ispravno, a šta ne.
          A sadnja vinograda i proizvodnja vina je nešto sjajno, ali tek u nekim penzionerskim danima. Sada ima još puno toga da pokaže i da nam da. Još mnogo godina.
          Znaci ispravno je da kaze ono sto je rekao na kraju drugog seta? OK.

Comment

Pitao sam se mnogo puta. (Uzgred budi receno publika je prema Nadalu u Parizu prilicno nefer. Isto tako, gdje jos na planeti onako zvizde Novaku kao sinoc u Madridu?)

Da li ti imas odgovor na pitanje koje si postavio?
            U New York-u su mi zvizdale pre par godine kad je igra sa Rogerom, u Parizu takodje... Ima to seljacko ponasanje u njega i to je fakt, a videlo se to i juce.
            OVAKO

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
              Haas. Car, idol, kralj. Dobro je što je riješio meč u dva seta, čime mu se šanse za pobjedu u sutrašnjem meču koliko-toliko povečavaju, budući da će najvjerovatnije igrati protiv Ferrera. Volio bih vidjeti meč Tommya i Rafe u Madridu, ne bi Njemac bio bez šansi, ali bi Nadal vrlo vjerovatno slavio.
              Uglavnom, uživanje je pratiti njegov pohod ka TOP 10 i uz malo sreće nadam se da ćemo ga uskoro ili za koju godinu vidjeti na završnom mastersu. S obzirom da je kao vino, te da iz godine u godinu igra sve bolje i bolje, ovo nije nimalo nerealna opcija. O njegovom bekendu je sve več rečeno, najvarijativniji 1HBH koji sam ikada vidio.
              Bas sam prije neki dan pisao jedan tekst i pocetak je bio u stilu kako ne postoji niti jedan teniski romanticar koji ne voli Tommyija Haasa. I gdje god se okrenem, ljudi stvarno cijene njegov tenis i ono kakvu je svjezinu donio na Tour.

Ljudi vole lijepe price, ali da i iza sebe nema sedam velikih operacija, dva puta nagradu povratnikk godine, opet bi nekako izmamio simpatije tenisom koji prikazuje. Stvarno, ono gledas mec i uzivas u svakoj sekundi istoga. Ja mozda nisam realan jer sam njegov navijac, ali onako tehnicki savrseni udarci, atraktivni, napadacki mocni. U kombinaciji sa njegovom karizmom i pojavom tjeraju te na razmisljanje - pa zasto nisi barem pet godina mladi.

Inace Tommy je prije pro karijere 95' i 96' operirao oba gleznja. Izmedu 99 i operacije ramena imao je pozitivan H2H sa Safinom, Roddickom, Samprasom, Federerom, a onda mu je stari imao udes i bio u komi i nije uopce neko vrijeme igra tenis zbog toga. Nakon sto se stanje stabiliziralo, uhvatila ga je ona ozljeda i morao je pauzirati preko godine dana. Zapravo, te dvije tragedije su mu oduzele najbolje teniske godine.

Zatim vracanje, odlicne igre i ulazak u Top 10 i onda opet rame, ali i kuk. I sami znate sto u njegovim godinama znaci operacija kuka. Gotovo sigurni prekid karijere, ali ne i Haasa. Imao sam jednom prilike na facebooku ga pitat - zasto i sto ga je tjeralo da se vrati na terene u tim godinama nakon toliko nesrece? (1h je odgovarao na pitanje fanova).

Ja sam imao srece, te mi je na pitanje odgovorio - Thank you! Injuries are never easy for an athlete, but it is always the will of trying to come back and talk to yourself that you can! Ambition and Dedication! The believe in what you are able to achieve! Even with all the injuries I feel very blessed to have had the career I have had so far!

Stvarno je prava steta sto su ga dvije velike operacije udaljile svaka preko godinu dana od tenisa. To su strasne stvari, ali kada ga vidis na terenu stvarno imas osjecaj kao da je u dvadesetima. Veliko je pitanje koliko ima u njemu goriva, no sto talent radi, izvire iz svakog udarca. U mom potpisu je izjava njegovog trenera na akademiji Nick-a Bollettierija koji je zapazio Tommyija sa samo 13 godina i ponudio mu BESPLATNO treniranje na njegovoj cijenjenoj akamediji koja je iznjedrila puno sampiona...

Svaki njegov mec koji imam prilike pogledati mi je uzitak, a kada je osvojio Munchen sam bio sretan kao malo dijete. Inace, ulazak u Top 10(ponovno, ali sada u ovim godinama), stvarno bi bila lijepa prica. Prica o covjeku koji konstantno prkosi sansama, covjeku koji je bio zaboravljen, a digao se kao Feniks iz pepela i dokazao da se i u ovim godinama moze pobjedivati najbolje, te osvajati titule. A njegov ulazak u Top 10 je jako realan, barem prema tenisu kakav prezentira.

Ne znam koliko ste pratili, ali kada se vracao nakon operacije kuka rekao je kako se lanira brzo vratiti u Top 50(svi su smijali). Na kraju prosle je rekao kako planira uci u Top 10(svi su smijali), a evo ga sada na pragu tog uspjeha. Pazite se, rekao je kako planira osvojit Madrid
              "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
                U New York-u su mi zvizdale pre par godine kad je igra sa Rogerom, u Parizu takodje... Ima to seljacko ponasanje u njega i to je fakt, a videlo se to i juce.
                Ako sam pravilno shvatio tvoj odgovor je seljacko ponasanje.

Da li bi mogao biti konkretniji? Sto je u njegovom ponasanju seljacko?

Comment

Ako sam pravilno shvatio tvoj odgovor je seljacko ponasanje.

Da li bi mogao biti konkretniji? Sto je u njegovom ponasanju seljacko?
                  Mozda je to bolje reci ispadi, ne ponasanje. Desavalo mu se i ranije da pcuje sudije, publika itd itd. Ako je tebi ona reakcija od juce ispravna onda ne znam sta da ti kazem. Publika je bil losa, mnogo losa, nefer, ali te pcovke ne bi smele da se dese na prvog reketa u svetu.
                  OVAKO

Comment

perkan,

Daj odmori malo.

1.
                    Pomijesao si tenis i neke druge sportove. U tenisu se igra u tisini, ne pozdrvljaju se protivnicke greke, ne vice se izmedju dva servis... I ne huce se bez razloga. Sve je to publika radila jucer.

Ne sjecam se da sam ikada vidio takvo, nicim isprovocirano, neprijateljstvo na teniskom terenu. Mozda u Devis kupu.

2.
                    Protiv njega navijaju na drugim mjestima ali mu ne hucu na drugim mjestima. (Na teniskom terenu se huce samo na nesportski gest.) To je razlika. Novaku ne voli kad se navija protiv njega ali ne psuje publiku zbog toga! Jucer je psovao publiku zbog 'psovanja' sama publike tj. hukanja.

3.
                    Novak je pogrijesio sto je psovao, ali nije ni prvi ni zadnji. Valjda nisi gledao Mekinroa ili Konorsa ili cak ako hoces Federera. Publici je rekao: "Shut up!" Takve se greske se desavaju ali nije smak svijeta.

4.
                    Porediti Novakovo ponasanje sa ponasanjem starijeg Tomica moze samo neko bolesno neobjektivan ili zlonamjeran a da nema ni elementarnu pristojnost da skrije tu zlu namjeru.

Ne znam sto si od to dvoje ali naslucujem razlog. Ocigledno te smeta Novakov nevjerovatan uspjeh. Nisi jedini.

5.
                    Savjetovati da se Novaku zabrani da igra tenis moze samo neko ko nema pojma o tenisu i ko ne voli tenis!
                    Zadrzimo se mi na Djokovicu jer on je tema, ja sam nebitan u toj prici. Inace sam reagirao u afektu, naravno da nisam ozbiljno mislio da napusti tenis, ali poantu si shvatio. Tolko o zlonamjernosti i bolesnoj neobjektivnosti.
                    Samo nikad necu shvatiti ove sto svoje odgovore grade na lazi. Konkretno ja jedino sto znam je da je Federer starcima od Djokovica rekao "Shut up!" Slobodno me isparavi ako grijesim. Mislim da je ovdje neko drugi neobjektivan.
                    Mec nisam gledao ali sam itekako cuo Djokovicev izlijev. Takodjer sam i cuo da je 2 puta u roku 10 minuta namjerno zaokruzio krivi trag a i da je Dimitorv igrao ozlijeden.
                    Gledao sam ja najludjega, Ivanisevica, ali nikad niko nije psovao publiku. Pogotovo na takav nacin. Samo sebe.
                    Ako je sve sto Djokovic napravi "Bozije djelo" onda nemam vise sta reci na ovu temu.

Nego reci ti meni konkretno zasto ja tako govorim o Djokovicu? I ti Miloolja.

Comment

• Originally posted by perkan View Post
                      Zadrzimo se mi na Djokovicu jer on je tema, ja sam nebitan u toj prici. Inace sam reagirao u afektu, naravno da nisam ozbiljno mislio da napusti tenis, ali poantu si shvatio. Tolko o zlonamjernosti i bolesnoj neobjektivnosti.
                      Djokovic je tema nema sumnje, svejedno to ne moze biti razlog da mimoidjem nacin na koji je napisan tvoj post.

Kazes da si reagirao u afektu. To je zanak kajanja. I to je pozitvno.

I Djokovic je reagirao u afektu, minut dva poslije dogadjaja. Ti si reagirao u afektu desetak sati poslije dogadjaja. Meni se to ne cine isti arsini.

Originally posted by perkan View Post
                      Samo nikad necu shvatiti ove sto svoje odgovore grade na lazi. Konkretno ja jedino sto znam je da je Federer starcima od Djokovica rekao "Shut up!" Slobodno me isparavi ako grijesim. Mislim da je ovdje neko drugi neobjektivan.
                      Roditelji Djokovica su publika! Sto drugo mogu biti na teniskom terenu?

Mec nisam gledao ali sam itekako cuo Djokovicev izlijev. Takodjer sam i cuo da je 2 puta u roku 10 minuta namjerno zaokruzio krivi trag a i da je Dimitorv igrao ozlijeden.
                      Steta da komentiras nesto sto nisi gledao. U tome sto kazes i istine, ali nije ni blizu potpune istine.

Gledao sam ja najludjega, Ivanisevica, ali nikad niko nije psovao publiku. Pogotovo na takav nacin. Samo sebe.
                      Ako je sve sto Djokovic napravi "Bozije djelo" onda nemam vise sta reci na ovu temu.
                      Dobro sam se pazio da ne pomenem Gorana. Ne zelim tu usporedbu. Nadji drugi primjer pa mozemo diskutirati.

Nego reci ti meni konkretno zasto ja tako govorim o Djokovicu? I ti Miloolja.
                      To ti meni trebas odgovoriti a ne ja tebi.

Comment

• Clinte, ti si pretpostavljam @Kiseli sa 'FHR-a ?! Pozdrav, nekad navratim i tamo, obično kada Tommy igra, pa se opuštam uz tvoje postove.

Sve što si napisao stoji i veliko poštovanje za ovakav tekst. Fanovi jesu skloni glorifikovanju, ali ovo napisano će potvrditi svaki iskusniji ljubitelj tenisa, jer dobro pamtimo Haasa krajem 90-tih i o kakvom se potencijalu tu radilo. Dodao bih da je imao i operaciju lakta koja ga je uz operaciju ramena primorala da promijeni hvat reketa, tako da njegov forhend ne izgleda toliko ubojit i varijativan kao krajem 90-tih i početkom nultih. Svima je poznato kako je nekada mijenjao intezitet, direkciju udarca i ubrzavao glavu reketa. I danas to dosta dobro izgleda, CC FH je više nego dobar, a njegov Running forhend me ponekad podsjeti i na velikog Samprasa.

Kvalitet se uvijek prepozna, ljudi će prepoznati, barem oni objektivni. Tommy ne samo da plijeni igrom, već i duhom. Odgovor koji ti je dao na fb-u je dovoljan pokazatelj o kakvog ljudskoj gromadi se tu radi. O njegovom tenisu je suvišno i trošiti riječi, shotmaking, all round karakteristike, varijacije, improvizacije ne mogu da ne ostanu neprimijećeni. Nije jedini koji je obdaren sa onakvim talentom, ali je svakako jedan od rijetkih koji je vrlinu izreke 'nije sramota pasti, sramota je ne ustati' u potpunosti opradvao, bez obzira što niko, pa ni on sam na početku karijere nije vjerovao da će biti prinuđen zadovoljavati se titulama iz 250 serije, polufinalima na Majorima ili #2 na ATP listi, međutim onolika količina peha i nesreće koja je pratila Tommya, rijetko je gdje u sportu viđena. ;) Sve to njegove sadašnje rezultate čini još večim i daju im jednu novu dimenziju.

Tommy je za mene uvijek važio za jednog od najtalentovanijih tenisera koji je uzeo reket u ruke. Oduvijek sam volio te 'vanserijske talente' poput Riosa (oduvijek za mene #1 na toj listi ) Safina, posebno Nalbandiana i naravno Haasa. Ono što Tommya izdvaja od njih jeste taj nesalomljivi duh. Prethodno nabrojane tenisere su ubile neke druge stvari poput temperamenta, nezainteresovanosti ili nećeg trećeg, dok su Tommya ubile povrede i konstantni pehovi. Zato se izdvaja od ostalih i zato ga raja cijeni, njega i tenis koji prikazuje. Ko god je Tommya gledao tamo negdje 2000 mogao je ruku u vatru staviti da će sa onakvom radnom navikom i potencijalom sigurno važiti za jednog od najboljih igrača svoje ere, ali on je ujedno i živi primjer da na neke stvari čovjek ipak ne može uticati. ;)

Tommy na završnom Mastersu ?! Nimalo nerealno, opet ponavljam. Čovjek je fantastično fizički pripremljen, ima tenis u malom prstu, motivisan je i igra u odličnoj formi. Na travi svima može predavati tenis, osim možda Federeru, a dobar rezultat u Madridu i Halleu, te poseban akcenat na Wimbledon i USO, te fast HC Masters turnire svakako ga itekako mogu približiti tom cilju. Što se mene tiče, držim mu fige, gledati njega umjesto klovnova poput Janka, Tsonge ili Berdycha bih odmah potpisao. ;)

Što se mene tiče nek osvoji Madrid, ionako sam tipovao na njega na drawu. Odlučih da napišem ovaj post prije večerašnjeg derbija, ko zna u kakvom ću stanju biti večeras, kad pokorimo Grbavicu.
                        Last edited by Prle!; 08-05-13, 17:14.
                        “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

Koje od navedenog nije osnovni razlog?
                          Da mu je Rafa stalna musterija

Comment

• Originally posted by perkan View Post
                            Znaci ispravno je da kaze ono sto je rekao na kraju drugog seta? OK.
                            Ni jednom nisam rekla da je ispravno. Gde si to video? Čak mislim da je bilo ružno. Ali temperamentni i emotivni ljudi ne mogu uvek hladne glave da dočekaju nešto što im se ne dopada. Mnogi reaguju na prvu loptu, opravdano ili ne, nebitno. Može da mi se to dopadne, a i ne mora, kao što se tebi nije dopalo, a meni kao velikom Novakovom fanu nije smetao toliko taj njegov "odgovor", apsolutno ničim izazvan, već momentalno znanje da će proizvesti reakcije posle toga. Znači reakcija izaziva reakciju, agresija stvara agresiju, uvek bilo. Španci-Novak-dušebrižnici.To sebi nije smeo da dozvoli. Ali svi zaboravljate jednu stvar... da je samo običan čovek.

Ali nije to poenta. Poenta je da ga ne podnosiš i da kao i mnogi ovde jedva čekaš da se nešto ovako desi da bi moralisao i to se vidi iz tvoje konstatacije (burne i neprimerene, ali ti nisi No.1 pa ti je dozvoljeno, jel da?) da se pokupi iz tenisa sa Tomikom, pa kod Dokića. A koliko sam videla i ispravljen ti je post jer si nešto psovao? Ispravi me ako grešim. Porediš Novaka sa ovom dvojicom, koji ne samo da nisu ništa dali tenisu, već su ga i unazadili ( s obzirom da su svoju talentovanu decu upropastili).

Drugi opet kažu... ima želju da se svima dopadne. Naravno. Svi imamo tu želju, da smo voljeni i opšteprihvaćeni. Ali i svi iskazujemo to na različite načine.
                            Last edited by miloolja; 08-05-13, 17:19.
                            sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                            But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

Djokovic je tema nema sumnje, svejedno to ne moze biti razlog da mimoidjem nacin na koji je napisan tvoj post.

Kazes da si reagirao u afektu. To je zanak kajanja. I to je pozitvno.

I Djokovic je reagirao u afektu, minut dva poslije dogadjaja. Ti si reagirao u afektu desetak sati poslije dogadjaja. Meni se to ne cine isti arsini.

Roditelji Djokovica su publika! Sto drugo mogu biti na teniskom terenu?

Steta da komentiras nesto sto nisi gledao. U tome sto kazes i istine, ali nije ni blizu potpune istine.

Dobro sam se pazio da ne pomenem Gorana. Ne zelim tu usporedbu. Nadji drugi primjer pa mozemo diskutirati.

To ti meni trebas odgovoriti a ne ja tebi.
                              Ja cim sam to vidio na netu sam to napisao. Bilo je to sinoc. Znaci bilo je u afektu. I zamisli, igrao sam tenis sinoc navecer.
                              Roditelji Novaka Djokovica su roditelji Novaka Djokovica. Oni nisu nikakva publika u konkretnom slucaju.
                              Last edited by perkan; 08-05-13, 17:34.

Comment

• *Prle

Da taj, sam. Iako, citajuci neke moje postove tijekom meca, cak bi mi i Djokovic pozavidio na vokabularu Pogotovo kada rezultat nije bas dobar po Haasa

Da, ima tu dosta stvari za napisati, ali ta prica zasluzuje puno vise od jednog posta. Kada zavrsi karijeru cu se potruditi docarati njegovu pricu. Bas sam na FHR imao tu pricu oko toga dali je Tommy ikada bio Slam materijal. Iz ove tocke gledista, trenutno mu nedostaje nesto(znamo sto mu nedostaje, godine ne igranja tenisa zbog svih stvari koje su mu se izdogadale), ali tada krajem 90tih i pocetkom nultih itekako je to bio. Jer on je zapravo u punom smislu rijeci kompletan igrac sa velikom dozom talenta, a voli raditi i uporan je. Tih par kombinacija uz duh i karakter kakav ima su jednostavno dobitna kombinacija u svakom sportu, poslu ili cega god se prihvatis. Za razliku od recimo ovih koje si i ti nabrojao, a ima ih jos.

Joj, a sto se tice zavrsnog Mastersa i tamo sam rekao kao nisam bas optimistican. Mozda se moj um tako "brani" od razocarenja ako on ne uspije u tome naumu, tko ce ga znati. No, Top 10 je itekako realan. Pogotovo jer ne brani nista na Wimbledonu, a i 3.kolo RG-a je itekako barem ponovljivo. Kada tome nadodamo ekipu ispred njega (Tipsarevic i Cilic), barem su njih dvoje prva dva kandidata za otici iza njega...

Ali zapravo najvise plijeni ta varijacija i talent se vidi u tim situacijama situacijama, kada treba odigrati nesto "out of the box". Kada treba odigrati zezznuti poluvolej, kada treba pogoditi bolesni kut. Kada odigras S&V na drugi servisa na break-lopti... Ali eto, zivot pise svakave price i u globalu moze se reci kako je Haas under achiever, no kada se pogleda sto je sve napravio usprkos problemima nema si sto za zamjerit. Toga je on i svjestan i lijepo je napisao u onom odgovoru(zadnjaj recenica)

Nemoj se samo previse napit, pa onda razbijat tamo po stadionu, a onda citamo svakave stvari na vijestima
                                Last edited by Clint_Eastwood; 08-05-13, 17:59.
                                "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

Working...
                                X