Announcement

Collapse
No announcement yet.

Madrid 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Veliko bravo za Dimitrova, mogao bi vec do kraja godine u top 10.. potencijal za top 5, a mozda cak i vise, ali ceka ga jos dosta rada da bi postigao takve stvari, ja verujem da hoce. Da ne znam kako teniseri izgledaju, vrlo lako bih pomislio veceras da je Grigor trenutno jedan od top 5 igraca, stvarno je sjajno odigrao i svaka mu cast. Brine me Novak, kao da je izgubio to nesto dodatno sto je imao, to nesto zbog cega bi Novak nekada dobio onaj 1. set i kada igra ispod svog nivoa kao danas. Bice bolje, vec od Rima nadam se.

Ne bih vise o publici, sve sto bih rekao nije za forum.

Comment

• Cestitke Dimitrovu!

Potpuno zasluzeno, iako poslije 1:1 u setovima neocekivano. Tri stvari su odusevile kod Dimitrova:

1. Ni jednom nije dao Djokovic da udje u ritam.

2. Ne mali broj kljucnih poena je dobio sajanim vinerom.

3. Poslije 1:1, nije pao, nego se opustio. Moguce da je grc odigrao pozitvnu ulogu u tom smislu.

Ovo je veliki korak naprijed za njega.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
        vidim ja da je i Noki bio na onom rostilju
        Kazem ti da sam iz pouzdanih izvora saznao da je Cipe i njemu desetku isprzio...a poslije toga jos jednu
        Velike cestitke Viktoru, jedinom covjeku s ovih prostora koji je odolio Marinkovim cevapima

Kazu da je Novak izjavio da se u Madrid nece vracati dok one reklame na terenu budu plave boje

Comment

• samo da je zglob OK !

Comment

• Nole
            Why Madrid booed me? I don't know. Really, I didn't do anything wrong. I don't know'Physically, it's not so good. I didn't prepare myself well enough for this tournament."I do not understand because the public turned against me but I am a professional and is not the first time this happens to me" But look, I am not trying to make any excuses for this loss [...] All the credit goes to Dimitrov.""For 12 days after MC I didn't touch the racket. Until Saturday I didn't know whether I would play"
            My ankle was well protected so I was scared at the time but fortunately I did not really hurt."
            Last edited by MiljanVR; 07-05-13, 23:50.
            http://www.youtube.com/watch?v=gNJPWuJdVTQ http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._3602351_n.jpg http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...13714580_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...32341258_n.jpg

Comment

• Odlican mec i sjajna partija Dimitrova, mogao je zavrsiti i u dva. Jos pre nego sto je napravio brejk u sestom gemu drugog seta cinilo mi se da Novak ne moze okrenuti mec bez pomoci Bugarina, jednostavno nije uspevao da pronadje ritam sa osnovne najvise zahvaljujuci ocajnom bh-u koji se potpuno raspadao u tim trenucima. Kod Novaka se uvukla nesigurnost, prvi set nije uspeo da prelomi iako je imao prilike za to, a onda je u drugom poceo polako da puca po savovima. Muke je video na riternu, nije mogao da procita Bugarinov servis tokom celog meca, vecinom je to bilo prekratko ili za par cm u autu, a narocit problem je bio servis u telo. U TB-u drugog odigrao je ziheraski i malo je falilo da mu se to obije o glavu, Grisa je obicno bio taj koji bi potezao kad je gusto i imao je par sjajnih winera. Treci set je ispustio odmah na startu onim traljavim servis gemom ispustivsi tako momentum koji je bio na njegovoj strani nako tesno dobijenog tb-a, ali treba reci da je Dimitrov odigrao hrabro treci set, nesto kao Lukas Rosol protiv Nadala na W, bar je mene tako licilo. Moze biti vise nego zadovoljan kako je odigrao jedino je problem fizicka sprema i na tome mora raditi. Svaka cast na predstavi.

Sto se Novaka tice ovo je bila jedna standardna partija za prvo kolo s tim sto nije usao u mec lezerno vec je i sam bio svestan da mora od starta biti fokusiran. Dobro je otvorio, ali nije dizao ritam kako je mec odmicao vec upravo suprotno. Uprkos tome imao je priliku da resi prvi u svoju korist, sve se nekako cinilo da fali jos samo malo pre nego li slomi protivnika, ali nikako to nije uspevao sto je i njega samog prilicno frustriralo. Razloga za brigu svakako da ima, stalo mu je do ovog meca i dobrog rezultata ovde, ali jednostavno nije islo, a otezavajuca okolnost bila je i to sto je preko puta mreze imao raspolozenog protivnika. Prerani kraj znaci i manjak meceva na sljaci koji su mu neophodni zarad podizanja forme i samopouzdanja pred RG i to nikako nije dobro. Naravno, nije nista alarmantno, ali za jednu ozbiljniju analizu sa timom svakako da jeste.

I da, verujem da sa zglobom nije nista ozbiljno, ali onakve stvari umeju uzasno da iritiraju, narocito kad se ponavljaju.
              Last edited by Navras 16950; 07-05-13, 23:54.
              Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Zasluzena pobeda Dimitrova,
                Nole ispod svog nivoa igre,ali i to je sport,mora i sampion da izgubi kad igra lose.
                Publiku necu da komentarisem,mada to i nije bitno,igrao je Nole mnogo meceva gde je publika bila protiv njega,nije to razlog poraza.
                Nista strasno,izgubljen mec,idemo dalje,sad ce brzo Rim,idemooooooo Noleeeeeeeeeeeee
                sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• Ne znam sta je sa Novakom,izgubio je ono sto ga je krasilo ranije,a to je da kada uzme izgubljen set u trecem jednostavno pokida.Postao je nesiguran i uplasen,a ritern danas na nivou celendzera.Sta njemu vredi da pobedi Nadala kada on moze da izgubi skoro od svakoga sada

Comment

• Svaka cast Grigoru! Odlicna partija.
                    Novak, ispodprosecan za svoje standarde, ne moze se bez BH, ne pamtim skoriju njegovu partiju sa ovoliko losih BH, bez sigurnosti u svoj najbolji udarac, tacno se videlo da jednom kad je uocio da ne ide, nije vise ni pokusavao, takodje netipicno za njega.Nedostaje li treninga ili ima jos nesto bice naravno nagadjanja.Nadam se da ce biti spremniji za ostatak sezone na sljaci.
                    Svakako zasluzena pobeda Dimitrova, uspeo se izborti sa licnoim demonima, slabijim fitnesom-odlicnom agresivnom igrom ,stavom,zeljom za pobedom.

Ali kada Viskovic na pocetku rece-svojim servisom mec pocinje Janko Tipsarevic??
                    Similis simili gaudet

Comment

• 1.
                      Pobjeda Dimitrova je manje iznenadjenje nego izgleda. Dimitrov , koji je daleko bolji od 29. mjesta na listi, kome odgovaraju brzhi uslovi (Madrid je brzi od Indian Uelsa), koji je vec igrao jedan mec na turniru, je bio jako tezak protivnik za Novaka u prvom kolu. Organizatori nisu mogli pozeljeti bolje. S druge strane nacin na koji je Dimitrov pobijedi je vrlo iznenadjujuci. On je pobijedio, nije Novak izgubio.

2.
                      Statistika koja najvise iznenadjuje je Dimitrovljevih 53% ubacenog 1. servisa. Znaci da moze da servira bolje nego veceras. U ostalim elementima igre je bio na svom trenutnom maksimumu. Valja znati da taj maksimum stalno raste.

Drugo statisticko iznenadjenje je 47% Novakovih poena na Grigorov 2. servis. U Indian Uelsu je bilo 70%. Novak nije returnirao dobro. Dijelom je razlog odlican napad Dimitrova pa je htio da postigne previse ritrnom, dijelom brzi uslovi, dijelom novi uslovi za Novaka a dijelom motivacija.

3.
                      Novak je od pocetka znao da ima vrlo tezak mec. Vidjela se nervoza, nedostatak opustenosti. Osim ritrna, ni BH nije funkcionisao. Puno promasaja kad bi pokusao da odigra duboki BH udarac. Teskog protivnika Novak cesto vidi kao izazov. Veceras je Dimitrova vidio kao kuluk. Takav odnos smo i prije zanli vidjeti kod Novaka. Povezan je sa motivacijom i onda mu u kljucnim trenutcima nedostaje one zeljezne volje.

4.
                      Dimitrovljev tim je smislio savrsenu taktiku a okosnica je bila napad po svaku cijenu. Ako ga ide, a veceras ga je islo, onda je vrlo neugodan protivnik. S druge strane Novak nije znao sto mu je raditi. Poslije meca vjerovatno nije mnogo pametniji. Pokusao je na pocetku da se nadjacava u razmjenama. Tu je u najboljem slucaju izvukao remi. Grigor je sigurno bio ravnopravan. Kasnije je nesto vise forsirao BH ali sa polovicnim uspjehom.

5.
                      Novaku se moze zamjeriti da je bio malo pasivan u prvom tajbreku jednom kad je poveo. Racunao je na Grigorovu gresku. A Grigor jr bio odlican. Jos i vise mu se moze zamjeriti prvi gem 3. seta. Opustanje je noramalno, li on je odigrao jako los gem. Svaka cast Dimitrovu da je iskoristio tu slabost. U zadnjem gemu se Novak bio predao. Nije ima zelje da napravi ogromni napor koji bi mozda doveo do preokreta.

6.
                      Ponasanje publike je bilo ispod svakog nivoa. Novak je dozvoli da ga to previse tangira. Tome treba dodati da Novak evidentno nije vjerovao linijskim sudijama. Moguce s pravom. On zna u takvim situacijama pokazati inat ali isto tako i iritaciju. Veceras je bio iritiran.

7.
                      Poraz ce malo poremetiti pripreme za RG. Srecom eto Rima sledece nedjelje. Tamo moze ispraviti stvari. Rim je i onako bolja pripreema. Poslije ovog poraza ce nerado vidjeti Dimitrova za protivnika, pogotovo u brzim uslovima. Novak sigurno moze bolje prilagoditi igru Grigoru, ali potpuni odgovor nikada nece naci. Previse je Dimitrov talentovan, ima previse resenja i odlicno servira. Danas je pokazao da mu se i kondicija popravila. Tesko da ce ikada Novak biti u potpunoj kontroli protiv njega.
                      Last edited by NI; 08-05-13, 00:41.

Comment

• Meni se cini da linijske sudije ne vide bas najbolje liniju...dosta je sljake na njima...pogotovo na osnovnoj liniji

Comment

• Grigoru za vecerasnju partiju skidam
                          Odigrao je maestralno a Novak nije bio na prepoznatljivom nivou i bio je neizbezan poraz od Bugarceta . I ne znam vise dokle ce da ga prate ove povrede zgloba i to redovno povredi isti onaj zglob . Ovakvi se porazi desavaju i ocigledno da mu ne prija Madrid ali sta je tu je , mora da ga igra, i u neku ruku bolje sto je ispao sad .

Sad ce imati vise vremena da se lepo pripremi za Rim , gde ce verujem dogurati dalje nego u Spaniji . Ocigledno je da je uzeo danak zdranju Sarajevskih cevapa i jedino sa ovih prostora je Viktor odoleo .
                          A sta reci za publiku , katasrofa
                          Last edited by Lord Aleksoni; 08-05-13, 00:47.

Comment

• Rec dve o publici. Novak naravno, kao svaki profesionalni sportista ne treba da obraca paznju na to sta se desava na tribinama jer mu takve stvari odvlace fokus i dekoncentrisu ga u igri, ali ako ih je recimo oterao u qrac ili nesto slicno ne vidim da je uradio nesto lose. Rec je o neartikulisanoj rulji (vecim delom, da se odmah ogradim) koja nije dosla da uziva u teniskom mecu, koji je imao svojih kvalitetnih momenata i uz to je bio veoma dramatican, vec je na svaki nacin pokusala da isprovocira i popljuje jednog tenisera ne zato sto simpatise drugog vec sto se plase da prvopomenuti na naguzi njihovog ljubimca u eventualnom finalu. Nekulturno, prostacki, nedostojno jednog teniskog meca, u klasicnom maniru rulje koja je tu da likuje, poput divlje horde koja je teniski potpuno nepismena i ako ih je Viskovic opisao recimo bas tim ili pak nesto gorim recima ne vidim da je nesto slagao ili pocinio nekakvu jeres.

Sada ce neko reci pa sta treba da radi Nadal kad ga onako pljuju u Parizu? On je izabrao da cuti i trpi, da se pravi lud, Novak to nece. Sto se mene tice ovaj drugi pristup je bolji jer rulja najbolje razume kad iim kazes da se nose ili ih oteras u tri majcine, odnosno razume jedino onaj jezik koji i sama koristi. Sad Novak mozda nije trebalo da se spusta na njihov nivo, ali nekad se drugacije ne moze. Zameram mu jedino ako je dozvolio da ga to izbaci iz takta, morao bi da pronadje nacin da se izdigne iznad svega i da ne dozvoli da primitivno ponasanje publike utice na njega na bilo koji nacin, a ako ih je malo napusavao nije nista lose uradio.
                            Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Originally posted by p4p1 View Post
                              Veliko bravo za Dimitrova, mogao bi vec do kraja godine u top 10.. potencijal za top 5, a mozda cak i vise, ali ceka ga jos dosta rada da bi postigao takve stvari, ja verujem da hoce. Da ne znam kako teniseri izgledaju, vrlo lako bih pomislio veceras da je Grigor trenutno jedan od top 5 igraca, stvarno je sjajno odigrao i svaka mu cast. Brine me Novak, kao da je izgubio to nesto dodatno sto je imao, to nesto zbog cega bi Novak nekada dobio onaj 1. set i kada igra ispod svog nivoa kao danas. Bice bolje, vec od Rima nadam se.

Ne bih vise o publici, sve sto bih rekao nije za forum.
                              Grigor kad sredi psihu moze u top10

Comment

• Originally posted by Ivan Piper View Post
                                Sta je napisao,, "I love you ______"?
                                "I love you ___dad___"
                                sigpic
                                http://www.youtube.com/watch?v=pMJ0-1GGf5k

Comment

Working...
                                X