Announcement

Collapse
No announcement yet.

Monte Carlo 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Zika View Post
    сурово финале за цео свет... биће: е то смо чекали... сада ће да се види...

    муђутим и из једног и из другог табора се ограђују изјавама како су "опасно повређени"

    није на одмет имати оправдање.... све то могу да поднесем, али кад то слушам од репортера у преносу, повраћа ми се....
    E i to je 1 od razloga zashto je RF Gospodin bio, i bice zauvijek !
    SignaturE se cheka ...sigpic

    Comment


    • Moram priznati da se radujem sutrašnjem meču, prvenstveno što su posljednji duel odigrali prije maltemne godinu dana, pa sam se na neki način i zaželio gledati hardcore fizičkog tenisa sa primjesama mental strengtha i adaptacije jednog igrača drugom, a igračkke karakteristike koje posjeduju obojica, a čiji kvaliteti najviše dolaze do izražaja u njihovim međusobnim duelima svakako daju posebnu draž njihovim mečevima. Za razliku od Novak-Murray mečeva, gdje gledamo jednodimenzionalan tenis bez praktično ikakvog prilagođavanja, Nodal rivalstvo nudi ipak mnogo više. Radi se o igračima sličnih stilova, gdje sa jedne strane imamo vrhunskog counterpounchera čije ofanzivne sposobnosti podsjećaju na Andreove, a defanzivne na Changove, a samim spojem tog dvoga dobijamo generičkog baselinera ala Ivan Lendl. S druge strane imamo igrača protiv kojeg je praktično nemoguće naći adekvatan gameplan na duže staze i koji protivnike lomi na način na koji to niko prije njega nije radio. Zato bilo kakve varijacije, destrukcija igre, slajsovi ne igraju ulogu protiv velikog Rafe. Ono što Novaka svakako stavlja u najmanje ravnopravan položaj u ovim mečevima, bez obzira na podlogu jeste što gotovo nikako ne koristi slajs. Kada je Rafa preko puta mreže, taj udarac praktično i ne postoji u njegovom repertoaru, a iz primjera ostalih tenisera lako je zaključiti da je to dobra ideja. Međutim, Rafa je kontraš, čovjeka je gotovo nemoguće slomiti, uvijek je potrebno razmišljati unaprijed, birati prave udarce u pravo vrijeme, imati dobar tajming i nikada ne pokazivati strah, nervozu i nesigurnost. Ako osjeti trunku straha u protivničkoj igri - kidiše. To je ono što njemu nenormalno podiže, a protivniku uništava samopouzdanje. Igrom, mentalnom snagom, načinom na koji dobijaju mečeve, izuzetno su slični i naravno da je glavno pitanje šta bi moglo presuditi sutra.

      1. Da bi Novak dobio Rafu mora imati izuzetan footwork i tajming. To su glavni razlozi zašto ga je redovno mlatio 2011 godine. Velik raspon ruku omogučavao mu je daleko bolji balans prilikom namještanja na Rafin CC forhend, a rad nogu, fleksibilnost i tajming su omogučavali bolji ulazak tijelom u udarac, generisanje više snage, te bolju direkciju i intezitet.
      2. Da bi Rafa pobijedio mora igrati malo drugačije nego je igrao ovih dana. Do sada se pokazalo da kada protivnik malo jače pritisne, Rafi drastično opada samopouzdanje, što se reflektuje na veliki pad u igri. To se doduše dešavalo i Novaku, ali iz meča u meč je to popravljao i po meni ulazi kao blagi favorit u sutrašnje finale. Nadal sutra mora igrati inteligentno, dakle, nešto slično kao na RG-u prošle godine.
      Španac svakako važi za jednog od najinteligentnijih tenisera na touru, rješenja koja donosi u sekundi su zapanjujuća, a po izboru udaraca u datom trenutku je sigurno bez premca. FH paralela će sutra biti ključ, mora tjerati Novaka što više da trči, mora ga udaljivati od terena, što više eksploatisati Novakove mane u igri. Kod potonjeg je sigurno je u njegovoj podsvjesti još uvijek nezgodna povreda zgloba, ali na to će sutra morati zaboraviti, ako želi da se po prvi put u karijeri okiti titulom iz Monte Carla.

      3. Zanima me kako će izgledati Novakov ritern. Generalno odlično apsorbuje snagu protivničkog servisa, ali je sa Rafinim često imao problema. Očigledno mu spin i rotacacija koju Nadal dodaje prilikom servisa ne odgovaraju, te nemože adekvatno da konvertuje snagu istog i pretvori je u svoju korist. Dakle, po moranjem je mnogo veči fokus prilikom riterna. Nadalovi servisi nisu jaki, snažni i varijativni kao Rogerovi, ali su izuzetno neugodni. Rafina ‘V’ i 1-2 kombinacija u vidu slajs servisa i IO forhenda je uz Rogerovu sigurno najuobojitija u svijetu tenisa. Na to Novak mora obratiti pažnju, naročito prilikom važnih poena. To su trenuci kada Španac takvu vrstu taktike najviše koristi.

      4. Kod Rafe je ključ FH, a kod Novaka BH paralela. @NI je nedavno spomenuo da je Novakov BH oslabio. Jeste, ali taj pad je nastao kao posljedica upgradea tog udarca u druge svrsishodne aktivnosti. Prije svega popravio je slajs i net game. To su bitni pomaci, iako to i dalje izgleda dosta nezgrapno, mnogo je efikasnije nego ranije . Osim toga, Novak nije u stanju generisati dovoljno snage iz loptica sa visokim odskokom kao ranije, te će svakako biti zanimljivo vidjeti kako će to izgledati sutra protiv Nadalovih Top spinova. Izuzetno je bitno da BH paralela funkcioniše, razbija ritam protivnika, i mijenja koncepciju samog poena. Podjednako je važan i CC bekend, koji je uslovljen dobrim tajmingom i footworkom. Mora mnogo dublje udarati, mora pritiskati Nadalov forhend i pokušavati iznuditi greške protivnika ili bar omogučiti sebi lakše postizanje vinera. To će biti vraški teško, jer je preko puta mreže jedan od najbooljih šljakaša i defanzivaca svih vremena, unikatnog stila igre.

      5. Na kraju, krucijalno u igri oba tenisera je fizičko stanje. Novak je još u strahu od povrede, Nadal se s druge strane žali na povredu leđa. Novak je sigurno izgubo sedmicu dobrog treninga i priprema za šljaku, dok ni Nadal nije na nivou na kojem bi želio da bude, posebno kada se susreće sa svojim najtežim protivnikom. Španac vrlo dobro zna da Novak može iskoristiti njegovu lošu igru, ali je također i svjestan činjenice da će dotični biti pod popriličnim pritiskom osvajanja turnira na kojem je igrao 2 finala bezuspješno, te biti pod posebnim imperativom osajanja titule. U ovoj stavci je najbitnije ko će više željeti pobjedu, Nadal koji traži svoju 9. uzastopnu titulu u MC-u ili Novak koji traži svoju prvu?! Ostaje nam da vidimo.

      S obzirom da sam pod dejstvom alkohola id a me je to anvelo da napišem ‘kratki’ osvrt na sutrašnje finale u sitne noćen sate, nadam se da sam dobro obuhvatio sve segmente. Na kraju je popustila koncenctracija, a i umor lagano savladava, tako da . . . budite pozdravljeni.
      Last edited by Prle!; 21-04-13, 03:23.
      “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

      Comment


      • Prle!

        Trebao bi cesce da pijes. ;)
        Last edited by NI; 21-04-13, 09:42.

        Comment


        • Originally posted by Prle! View Post
          S obzirom da sam pod dejstvom alkohola id a me je to anvelo da napišem ‘kratki’ osvrt na sutrašnje finale u sitne noćen sate, nadam se da sam dobro obuhvatio sve segmente. Na kraju je popustila koncenctracija, a i umor lagano savladava, tako da . . . budite pozdravljeni.
          Pa kako bi analiza izgledala da nisi pod dejstvom alkohola, kad je ova gotovo SAVRSENA, svaka cast, iz ovoga se moze puno nauciti i ovo bi trebalo koristiti u edukativne svrhe

          Kao sto ti je NI napisao trebao bi cesce da pises (to ja ovim putem preporucujem i njemu, jer su i njegovi postovi FANATASTICNI)
          Btw:zbog takvih ljudi sam se i registrovao na ovom forumu da bih puno naucio od vas, HVALA tebi a i ostalima sto dijelite svoje tenisko znanje sa nama i samo nastavite tako...
          sigpic
          http://www.youtube.com/watch?v=pMJ0-1GGf5k

          Comment


          • Ko je danas favorit?

            Kladionice kazu 67%:33% za Nadala. Vladan 99%:1% za Nadala. Prle! - Novak je blagi favorit.

            Ja bih procijenio 60%:40% za Nadala.

            Faktori koji pogodoju Nadalu:

            -Novak nije fizicki posve spreman. Vladan je u pravu kad kaze da je Novaku trebaju minimum dva sata odlicnog ritma. Je li dovoljno oporavljen za nesto takvo?

            -Nadal je bolji igrac u uslovima koji vladaju u MC. To je ujedno i najvaznije. Bolji igrac je favirit.

            -Novak se neko vrijeme muci sa servisom. Servis je kljucni element Novakove igre u zadnjih godinu dana.

            Faktori koji pogodoju Novaku:

            -Novak ima igru za Nadala. To je malo dovedno u pitanje poslije tri poraza na sljaci prosle godine.

            -Nadalova povreda ledja. Servis je apsolutno krucijalan za Nadala. Cak i vise nego za Novaka. On mu je pomogao da uspostavi ravnotezu u igri sa Novakom. S druge strane povreda ledja ga sprecava da servira normalno.

            -Duga pauza koju je Nadal imao. Istina da ima 22:1 od kada se vratio, da je osvojio tri turnira za redom, da mu je ovo 5. finale za redom. Ipak Nadalu fale mecevi. To je ocigledno kada stvari priguste.

            -Novak zeli ovaj mec a Nadal bi ga rado izbjegao. To je potpuno razumnjivo. Novak moze puno vise da dobije nego izgubi. Za Nadala je upravo suprotno.

            -Vremnenski uslovi. Bice vlazno a vjetar nije previse jak. Upravo po mjeri Novaka.
            Last edited by NI; 21-04-13, 11:54.

            Comment


            • Ja mislim da Nadal danas ima prednost... U procentima po mom misljenju 55%:45%...

              Ali Nadal je ranjiv. I ako iko zna da iskoristi te propuste u njegovoj igri to je nas Novak...
              sigpic

              Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic

              Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.

              Without error there can be no brilliancy.

              Comment


              • Рафа је разјарени бик, али ако се нађе добар тореадор он постаје јање...
                sigpic

                Comment


                • @adel1609
                  Benneteau/Zimonjic are practising on centre court while ppl are taking a seat. Raindrops falling down. Rain rain GO AWAY!!
                  http://www.youtube.com/watch?v=gNJPWuJdVTQ http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._3602351_n.jpg http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...13714580_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...32341258_n.jpg

                  Comment


                  • Spanija vs Srbija, Sljakas vs Tvrdas. Zglob vs Koleno, Uniklo vs Nike The show must go on ! !
                    sigpic

                    Comment


                    • Pravi test za obojicu sledi...ne volim nesto da prognoziram,ali mislim da ce ovog puta Nole biti taj koji ce slaviti na kraju.Kontam da je spremniji za neki tezi mec.E sad ostaje nam da vidimo jos da li su spremili nesto novo u vezi taktike...ajd pa srecno.

                      Comment


                      • Nazalost necu moci da gledam ovaj klasik u Monte Carlu al inadam se da ce nas Toreador da smiri razjarenog bika .

                        Comment


                        • еее има срећу овај Рафа, опет га спашава нека киша.. па не могу да верујем да се ово понавља!!!
                          sigpic

                          Comment


                          • Koji pljusak ,nisu ni zagrevanje zavrsili
                            Ovo ce danas da potraje kakve su prognoze u vezi kise
                            sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

                            ''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

                            Comment


                            • Idealni vremenski uslovi Nisu bas morali prekrivati teren, moze sljaka dosta da upije
                              Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

                              Comment


                              • Da,upravo to...malo je natopila pre samog zagrevanja,sad pljusak...tako da je teren vise nego spreman.

                                Comment

                                Working...
                                X