Aaaaaa, kakav je Bog. Mnogo mi je drago da se vratio, sada i sa dobrim rezultatima.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
2013 Formula 1 Rolex Australian Grand Prix (Melbourne)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by miloolja View PostOpet će Vanja da se iznervira, ali kakav genije
Originally posted by NebojsaNS View PostAaaaaa, kakav je Bog. Mnogo mi je drago da se vratio, sada i sa dobrim rezultatima.
Ali kako su mu namontirali animaciju i glas na špici.
Au gledajte kako sada Pirelli trlja ruke što imaju argument u odbrani svojih guma.
Paul Hembery: “Kimi Raikkonen and Lotus understood the tyres perfectly, making a two-stop strategy work when many of their rivals couldn’t. It was a true masterclass in tyre management… It’s also worth pointing out that Raikkonen drove the fastest lap of the race on lap 56: the penultimate lap, on medium tyres that were 22 laps old.”
Na kraju krajeva, ni trka sa po tri zaustavljanja po vozaču nije toliko loša. Gume su zaista držale više nego što se očekivalo. Hajde da vidimo kakve će biti i te hard gume u Maleziji.Last edited by MarkedOne8; 18-03-13, 02:02.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
Comment
-
Sad mi pade na pamet... možda se Ferrari prevario na kraju drugog stinta kada se Lotusova ekipa spremila u boksu da dočekaju Grožana. Možda su mislili da ide Kimi pa su hteli da ga pokriju. Samo razmišljam o toj mogućnosti, ma da ne bi to išta promenilo. Suština je da je paket Kimi-E21 danas mogao da ide kad i koliko brzo hoće a da pritom sačuva čitavo stajanje u odnosu na rivale. Kimi je na kraju trke imao prednost nad Fetelom od 22 sekunde, a prolazak kroz pit lane sa stajanjem traje oko 22 sekunde. Kada od 22 oduzmemo i vreme potrebno da se ta razdaljina pređe u samoj trci (paraleno sa pit laneom), dobijamo da dodatno zaustavljanje uzima nekih 15-ak sekundi. I sa zaustavljanjem manje je u čistom tempu bio brži od Fetela.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
Comment
-
Originally posted by 80Vlado View PostLjdi, nisam navijač RBR, ali obzirom na njihovu brzinu u kvalifikacijama i na to da imaju Adrian Newey-a devetostrukog svjetskog prvaka u kategoriji konstruktora ne bi me iznenadilo da je dominacija ove samo odložena za 1-2 trke. Vettel treba samo da minimizuje štetu dok mu u ruke ne isporuče bolid od +1s u odnosu na ostatak grid-a.
Zaista mislim da se Seb maksimalno koncetrisao na podesavanje za kvalifikacije i da je zato oslabio gume, koje kasnije ni u toku trke nisu bile njegov saveznik. Nece dugo trebati RB-u da sredi takvo ponasanje bolida, ali i drugi timovi ce za to vreme da rade na nekim svojim projektima... Konkretno, Ferrari je najavio neki potpuno drugaciji koncept auspuha, mozda nesto i donese...
Originally posted by miloolja View PostOpet će Vanja da se iznervira, ali kakav genije
A zanimljivost, Jergovic je jedan od prvih iz FOM-a, dok je tamo radio, primetio Kimija. Prisao mu je u posle trke u Imoli (njegova 4. trka) zeleci da napravi kratak intervju... Pitao ga je sta se desilo u trci (bio je dobar u njoj, ali je imao tehnicki peh i zveknuo u zid). Kimi mu je objasnio zasto nije zavrsio trku (nesto sa upravljacem) i okrenuo se na drugu stranu. Par trka kasnije, opet je Jergovic probao i nije mu postavio glupa pitanja i nije odustao... Kimi je kratko prokomentarisao kraj trke, kad ga je u zadnjim krugovima prestigao Schumi. Nasao sam tekst, citiram "Rezultat je shit – rekao je odmah, u mikrofon. – Prešao me onaj Nijemac. Prelako." Da, Schumi, trostruki prvak na putu ka novoj tituli je "onaj Nemac"... Jos neko zacudjen zbog ovakovg odgovora? Didn't think so...
Evo ga i taj tekst... http://mladenjergovic.com/debrief-nema-sanse Pravo malo blago za Kimijevce.
Malezija sutra, nemam vremena danas, moram ranije od fakulteta, ako je neko nestrpljiv, samo izvolite... Eventualno mozda nekako uspem veceras...Last edited by Vanja #66; 18-03-13, 09:25.
Comment
-
,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
-
Red Bull se žali na McLarenov ECU kao razlog onako lošeg starta i gubitka telemetrije i KERS na početku trke. Takođe je i Fetel izgubio telemetriju na početku. Nije to prvi put da Veberu ne radi KERS, a telemetrija otkazuje s vremena na vreme. Mislim da je to njihova greška. Lotus je potpuno izgubio telemetriju u Barseloni i rekli su da je do njih samih problem zbog novog sistema (softvera).,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
Comment