Lotus je popravio svoj tempo po kiši. Prošle sezone ih nije bilo nigde po kiši.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
2013 Formula 1 Rolex Australian Grand Prix (Melbourne)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
-
Neko je jako, jako inteligentan...
1. All cars used during Q1 must be covered and ready for FIA seals to be applied at 21:20
2. Two hours before the start of Q2 (09:00) seals and covers may be removed, but the cars will remain under parc ferme conditions until the start of the race
3. Q2 will commence at 11:00 for 15 minutes
4. There will then be an interval of eight minutes from the end of Q2 until the start of Q3I to sa wet konfiguracijom da se trkaju po suvom...
Bolje da su ostavili poredak iz Q1.
Comment
-
Ovo sam jedva našao: Gilles Villeneuve driving blind
Priprema za gledanje: Uzalud čekate da se Gilles doveze do box-a. On čovjek vozi trku. Čak i sa ovakvim bolidom bi bez problema danas ušao u drugi red grid-a.
Comment
-
Nema vise onog uzivanja kad pada kisa s obzirom da kad pada kisa uglavnom bude ili prekid ili voznja iza SC-a , unistavaju F1Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.
Comment
-
Odlican je video.
Samo se nadam da nije toliko na temu - moglo je da se vozi, ua za vozace. Prvo, sto je najveci problem, je nepotrebno odlaganje za 20 minuta, 10 je bilo sasvim dovoljno, niej bilo jake kise i vidljivost je bila prihvatljiva. Onih 20 nakon toga je unistilo bilo kakve mogucnosti, koliko god nama delovalo tamno, realno je bilo jos tamnije (kamera u slaboj osvetljenosti pojacava vestacki osvetljenje). Medjutim, priblizavao se front i postojale su sanse da bude jos gori potop nego sto je bio. Izgleda da je taj oblak zaobisao stazu, citao sam na stranim forumima, pisali su zitelji Melburna i oni koji su isli na trku, da skoro nije bilo onakvo nevreme u Melburnu (a i da je tad, kad je proglaseno da ce Q2 i Q3 da se voze sutra, stvarno bilo jako, jako tamno) i da onaj oblak jeste istovario kisu, ali negde dalje od staze. Da je ta kisa pala na stazu u pola Q2, morala bi da se prekine sesija, bilo bi izudaranih bolida (uvek ih bude) i sutradan bi se nastavilo od pola sesije, ili jos gore, koliko god da im ostane. Jel to resenje? A ako organizatori nisu imali diskreciono pravo povodom parc ferme-a, zasto bi imali pravo da ponove jedan deo sesije?
Treba uzeti sve u obzir, ne samo to sto je mokra staza. Da je mokra staza i 2-3 popodne po lokalnom (a ne 7 uvece kako je bilo), ne bi bilo nikakvih problema... A takodje - ne odlucuju vozaci da li ce se voziti, odlucuje Whiting, a njemu "potpomazu" sefovi timova, Ecclestone i ostali...
Comment
-
Ja uopšte ne bih krivio vožače, oni se danas ništa ne pitaju. Po meni, moglo je odmah da se vozi, bez ikakvih odlaganja. To sam napisao tačno u 7 jutros, nije to ona klasična poplava "a la Sepang".
S druge strame, je li mene vara osećaj ili su današnji bolidi mnogo nestabilniji na kiši? Zbog čega je to tako? Zbog viška aerodinamičkog, a manjka mehaničkog gripa?
Comment
-
http://mladenjergovic.com/igra
Eh, taj Max, svima nam nedostaje...
Originally posted by 3 sekunde u reketu View PostJa uopšte ne bih krivio vožače, oni se danas ništa ne pitaju. Po meni, moglo je odmah da se vozi, bez ikakvih odlaganja. To sam napisao tačno u 7 jutros, nije to ona klasična poplava "a la Sepang".
S druge strame, je li mene vara osećaj ili su današnji bolidi mnogo nestabilniji na kiši? Zbog čega je to tako? Zbog viška aerodinamičkog, a manjka mehaničkog gripa?
Mehanicki grip je najbitniji u sporim krivinama, kao zadnja sikana ovde u Melburnu, svaka od 3 sikane u Monzi i slicno, a posto izvesni crveni bik jako lepo prolazi tim krivinama (a i izvesni crni konji, zeleni trouglovi, trokrakim zvezdama malo fali), nesto bas i ne bih rekao da im fali mehanickog. U svakom slucaju, mehanicki se ne smanjuje kroz vreme, a ne postoji ni konstanta njihovog zbira, pa ako se aerodinamicki pojaca, mehanixki mora da se smanji i slicno...
Konkretno, ovde u Australiji se zaboravlja na ofarbane trake za puteve, koje su cesto po sred idealne putanje i tesko ih je izbeci. Glavni razlog za ona izletanja u krivini 12, a ima ih po celoj stazi...Last edited by Vanja #66; 16-03-13, 18:38.
Comment
-
Originally posted by 80Vlado View PostOvo sam jedva našao: Gilles Villeneuve driving blind
Priprema za gledanje: Uzalud čekate da se Gilles doveze do box-a. On čovjek vozi trku. Čak i sa ovakvim bolidom bi bez problema danas ušao u drugi red grid-a.
Comment
-
Originally posted by 3 sekunde u reketu View PostS druge strame, je li mene vara osećaj ili su današnji bolidi mnogo nestabilniji na kiši? Zbog čega je to tako? Zbog viška aerodinamičkog, a manjka mehaničkog gripa?
Poslednja krivina u Melburnu nije šikana.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
Comment
-
Vanja, davaj link za stream!,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
Comment