Announcement

Collapse
No announcement yet.

Indian Wells 2013. - BNP Paribas Masters 1000

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by pecaros View Post
    U neobjavljenim novodoprinosima gramatickim ovo k je nepostojano i kao tako nestaje.
    Proistekli izraz iz ove jezicke akrobatike je peca

ovo "Pecka" je geografski a ne gramatički doprinos politici:

upoznaj okolinu da bi je više voleo

Comment

• Ne vidim razlog svadji i prepucavanju,zar ovo nije sportski forum,cemu sve to.
      Svako navija za svog igraca,kad ne igra npr Nole,navijam za nekog drugog,ali ne volim da vredjam ,omalovazavam druge,kao sto ne volim ni kad navijacima Noleta neko to radi
      Ovo je sportski forum,pa ponasajmo se sportski!
      Veceras odlicno finale,navijam za Delpa,mozda je neko primetio da mi je on simpatican*nebitno* i da uvek navijam za njega kad nije Nole u igri,i naravno nasi teniseri kad igraju.
      Kad je igrao s Marejom navijala sam za Delpa,nadam se odlicnom mecu i pobedi Delpa da konacno uzme i masters
      Last edited by Pertla; 17-03-13, 12:08.
      sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• Originally posted by Torima View Post

ovo "Pecka" je geografski a ne gramatički doprinos politici:

upoznaj okolinu da bi je više voleo
        U pomenutom selu vise puta boravio, dobru sljivovicu probao, suvim se sljivama sladio. ;)
        sigpic

Comment

• Opasan trend na mastersima...finale igraju momci izvan top 4! Meni Delpo nije iznenadjenje, kada je u formi moze dobiti svakoga. Nadam se da ima snage da uzme svoj prvi masters. Ako ga zaobidju povrede moze mnogo ove godine na sljaci. Usudjujem se reci i do finala RG...
          sigpic 31. 01. 2014. Najbolji ikada je igrao u Spensu, cast je bila gledati ga uzivo!!!! Hvala ROGER!!!!

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
            U pomenutom selu vise puta boravio, dobru sljivovicu probao, suvim se sljivama sladio. ;)
            A što se tiče izvedenog oblika peca prigodnije je navesti mesto Pecah ;)

Comment

• Originally posted by MarRF View Post
              Opasan trend na mastersima...finale igraju momci izvan top 4! Meni Delpo nije iznenadjenje, kada je u formi moze dobiti svakoga. Nadam se da ima snage da uzme svoj prvi masters. Ako ga zaobidju povrede moze mnogo ove godine na sljaci. Usudjujem se reci i do finala RG...
              Sjajan trend je i cinjenica da su u periodu 2008-2012 4 igraca uzeli 38 od 45 titula
              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Nece Noletu tesko pasti ovaj poraz, bas mi je drago da je Delpo prosao, ako izgubi finale priblizice se Berdihu na listi ali ako osvoji turnir prestici ce ga...mislim da ima igru i jos uz malo srece mogao bi veceras pobjediti Nadala....sretno Delpo

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                  Od tebe, na taj tvoj urodjeni pesimizam sam mislio
                  Danas su uslovi bili izuzetno teski za igru, vazduh u pustinji je suv, razmjene su bile teske. Opet nije disao na skrge kao nekad, odigrao losiji mec, takticki promasen desava se jbg, necemo ga u penziju slati zbog toga. Na sljaci i onako nije glavni favorit, vjerujem da ce u Miamiju biti bolje, da ce zeljeti da pokaze da je ovo bilo los dan/nedelja, ma nema sanse da izgubi formu za nekoliko dana, za jedan turnir. Nema ni potrebe da grize previse, evo kako je danas odigrao pa je izgubio na jedvite jade. Siguran sam da je fizicki uz Nadala najspremniji na touru i to ubjedljivo. Svakako je bolje izgubiti od Delpa nego od Nadala, a opet nadam se da ce Nadal igrati u Miamiju i da ce ih zrijeb ukrsiti u 1/4 finalu.
                  Ne mogu da se sastanu Nole i Rafa u 1/4 finalu posto Roger ne igra Rafa ce biti #4 nosilac

Comment

• Originally posted by tipsy View Post
                    Nece Noletu tesko pasti ovaj poraz, bas mi je drago da je Delpo prosao, ako izgubi finale priblizice se Berdihu na listi ali ako osvoji turnir prestici ce ga...mislim da ima igru i jos uz malo srece mogao bi veceras pobjediti Nadala....sretno Delpo
                    Ubedjena sam da Noletu nije ovaj poraz tesko pao,drago mi je kad sam videla da je s osmehom izlazio,tako rade pravi sampioni.
                    Delpo je u formi,zelim mu puno srece,dobru igri i da osvoji masters!
                    sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• Ne bih se slozio sa cinjenicom da je iznenadjenje sto je Delpo dobio Novaka na sporijem hardu. Po meni mu ovakav teren dosta vise lezi od brzog harda. Servisom ionako ne pravi neku veliku razliku, sem na OIa, a s druge strane mu dosta olaksava posao u kretanju u defanzivi. Jucer se mec igrao u ekstremnim uslovima, koji su obojicu znacajno izmorili. Na kraju je definitivno Delpo bio u boljem stanju. Mozda Novak jeste bio spremniji, ali je Delpo puno blizi bio svom standardnom kretanju, nego Novak svom. U drugom setu je Novak odstupio od standardne taktike setanja protivnika, a pogotovo je to radio u 3. setu. To ne pripisujem tvrdoglavosti, nego umoru!

Primjetna je jedna osnovna razlika u Delpovoj igri u IWu, od one prije istog. Delpo ne pokusava da u kontinuitetu kontroliste poene, jer je suludo igrati takav tenis protiv zida koji sve vrati. Cak i ako se ludi FHi pogadjaju jedan period, nemoguce ih je pogadjati u kontinuitetu a odnose i previse snage. Taktika da se napadne jednom, dvaput iz izgledne pozicije...pa ako to ne prodje, smiri situacija mi se izuzetno svidja. Nije silio Delpo iz nemogucih poziija, pa je izbjegao veliki broj gresaka koje bi inace napravio. Desavalo mu se recimo u proslosti da mu se 3 zestoka napada iz FHa vrate, da dobije lopticu na BH i da opet ludacki napadne. Jucer to nije radio, samo je vracao lagani BH ili jos bolje BH slice i nastavljao poen

Takva igra je dosta sigurnija, daje nam do znanja da ima samopouzdanje, konacno, da se upusti u duze razmjene sa najboljima sa osnovne linije. Sem toga, takav tenis ce i uzeti dosta vise snage protivniku. Po mom misljenju, dosta je lakse Novaku poen u kom se brani nastaviti defanzivno, nego u po frke preuzeti inicijativu i diktirati tempo. Par odlicno odradjenih defanzivnih udaraca sigurno oduzme dosta snage, pa je koncentracija u napadu losija

Sve je ovo u teoriji sasvim ok, ali na terenu valja ispostovati sve. Za to vam treba veliko srce, a Delpo ima ogromno!!!
                      Nevjerovatno je kako se covjek kretao na kraju meca, i lupao bombe iz FHa. Prosto ne znam odakle je crpio snagu, ali mi je izuzetno drago da je nasao. Nanizao je Murraya i Novaka, sto je najtezi posao u danasnjem tenisu...a kao nagradu za taj poduhvat je dobio Rafu! posteno

Nadam se da je ostavio nesto snage i za finale, mada ce mu i ove dvije pobjede biti izuzetno velike u nastavku sezone. Cini mi se da je i sletio malo s kilazom, tako da ovi noviteti u igri ne cude. Spremao se za njih

Comment

• Ono sto je mene juce odusevilo kod Delpa je njegovo kretanje, a posebno bh slajs. Mozda gresim, ali cini mi se da on pre uopste nije bio toliko konstantan iz tog udarca, a i juce i protiv Mareja je taj udarac perfektno funkcionisao, pomocu njega je bas uspesno menjao ritam poena.
                        A definitivno je popravio kretanje i fitnes, jer je na kraju meca on imao vise snage iako su se igrali dugacki poeni, i bilo je i dosta poena gde je on znacajno vise pretrcao.
                        Bilo bi odlicno da ga veceras sluzi servis, pa da dobije i jeftine i brze poene, jer ce mu trebati svaki atom snage protiv Nadala.
                        A daleko od toga da je bez sansi, jer ako ih je Berdih imao, verujem da ce ih imati i Delpo, samo sto on ima i srce i nece se uplasiti da te sanse iskoristi.
                        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                        with experience.

Comment

• Cestitke Majo, valjda ces napokon i odgledati neki Delpov mec i ispratiti njegovu prvu masters titulu. Bio bi bas znacajan podvig pobediti na jednom turniru Mareja, Novaka i Rafu
                          It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Stvarno verujete da Delpo danas dobija Rafu ? Cisto sumnjam.
                            Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

• Naravno da se vjeruje da ce Delpo ubiti Rafu..zasto da ne?ti ka da se radi o 100-tom teniseru svijeta a ne o Delpu
                              Novak je izgubioo sinoc,i nista ali ama bas nista tu ne vidim strasno.Mora se i izgubiti mec,pogotovo ako sa druge strane imas super-spremnog protivnika,osvajaca GS takodje.Da bog da on gubio svaki 23(dvaestreci) mec..znas koliko je to titula

Bjezmo Grumfe,njih je dvojica a mi smo sami!
                              sigpic

Comment

• Kao sto rece Visko u studio pre neki dan,ide laz pa najveca laz pa statistika .I u ovom mecu Novak je uzeo prvi set sa 10W i 12 UE,a drugi set je imao 17W i 12UE.Ukupno je imao 35W i 40UE a Delpo 25W i 34UE.Kad gledamo statistiku i nije toliko lose igrao ali ipak je na kraju izgubio
                                Last edited by MiljanVR; 17-03-13, 13:44.
                                http://www.youtube.com/watch?v=gNJPWuJdVTQ http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._3602351_n.jpg http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...13714580_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...32341258_n.jpg

Comment

Working...
                                X