Kvota drasticno pada na Novaka,a raste na Mareja.Skoro je 3 na Skota.Ja ne znam sta je sa kladionicama,ali ovo je nepostovanje prema Endiju.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Australian open 2013.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by NI View PostIpak da bi Mari pobijedi sutra, treba da se sloze tri faktora. Prvo, treba da servira najmanje jednako dobro kao protiv Federera. Drugo, Novak treba da servira lose. Ako bude servirao kao protiv Ferera, tesko mi je zamisliti kako moze da izgubi. Konacno, Mari treba da nadje pravu mjeru izmedju defanzivne i ofanzivne igre. To ce biti vraski tesko ako Novak pokaze igru kao protiv Ferera. Mari ce u tom slucaju morati da igra agresivnije nego objektivno moze.
Comment
-
Originally posted by Zile90 View PostKvota drasticno pada na Novaka,a raste na Mareja.Skoro je 3 na Skota.Ja ne znam sta je sa kladionicama,ali ovo je nepostovanje prema Endiju.
Comment
-
Kevin SpaceyHanging w/ champions @Andy_Murray @DjokerNole in the players room. Great guys, it will be an epic match tonight!
Comment
-
Novak se mora zadovoljiti finalom, sutra Andy piše historiju.“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
Originally posted by Vule_89 View PostPrevise si subjektivan,gledas stvari iz ugla koji tebi odgovara.Nemoguce je da na osnovu Novakovog servisa procenis kolike su mu sanse za pobedu a ni da stavis u isti kos Davidov i Endijev ritern..
Sto se pak returna tice Novak, Mari i Ferer imaju najbolju return statistiku od svih aktivnih igraca. Na hardu su prosle godine bili tim redom poredajani na listi igraca sa najvecim postotkom osvojenih return gemova. Taj Ferer je osvoji samo 14% poena na Novakov servis.
@Zile
Kad god je kvota igracu za koga ja navijam jako rasla neposredno prije finala, izgubio je. Dao Bog da sutra bude drukcije.Last edited by NI; 27-01-13, 00:37.
Comment
-
Murray je u proteklih pola godine napravio ogroman napredak i to:
1. Konačno se plasirao u finale Wimbledona. Izgubio je, ali je osvojio prvi set u 4 finala i time se "odblokirao"
2. Osvojio Olimpijske Igre na istom terenu i porazio istog igrača u finalu. Osim Federera, dobio je i Đokovića. Rane sa Wimbledona su potupuno zaliječene i to nakon samo dvadesetak dana. U pravom trenutku
3. Osvojio svoj prvi Grand Slam dobivši po prvi put Đokovića na GS meču, plus što je taj meč bio krajnje neizvjestan što mu dodatno "diže cijenu"
4. Prvi put dobio Federera na Grand Slamu nakon tri poraza
Što mu još fali da bi svoj napredak zaokružio?
5. Izaći iz polufinalnog meča od 5 setova ne umorniji, već jači kao što to npr rade Nadal (Austarlian Open 2009) i Đoković (US Open 2011, Australian Open 2012).
To pod 5 je zasad fikcija.
Đoković je favorit. To nije nikakva novost jer se to znalo odmah nakon žrijeba i polufinalnih parova koji su zagarantovani u današnjem "zlatnom dobu". Meni je on bio favorit za osvajanje turnira i kad je gubio od Wawrinke i bio na pragu poraza jer sam znao da se to neće dogoditi. Da je Wawrinka servirao za meč opet bi izgubio. Jednostavno, neki igrači su rođeni pobjednici a neki ne. Kasnije je za njega bilo sve lakše i pravi "protivnik" u polufinalu. Đoković mi je favorit zbog tog treninga nasuprot Murrayevog meča i dana više odmora. Bio bi blagi favorit i u približno jednakim polufinalima, ali samo blagi. Ipak, Murray ima oružja kojim može pobijediti i jedino je pitanje je li ostalo goriva u rezervoaru iako je do Federera imao ubjedljivo najlakši žrijeb. Na kraju, biće vremena za odmor i nakon finala i treba dati zadnju kap znoja. Nema Murray nikakvu psihološku prednost zbog posljednjeg GS meča, jer je to izgubio u Šangaju kad nije bio u stanju završiti dobijeni meč. To će ga sigurno zamisliti ukoliko bude na pragu pobjede za razliku od Đokovića koji nema takav problem. Poraz u Londonu na kraju godine ne znači ništa.
Ukoliko se, pak, Murray, izdigne i pored negativnih okolnosti i pobijedom zaokruži broj 5 na listi napredaka, jasno je da je Lendl napravio čudovište kakvo smo mnogi mislili da Murray ne može postati.Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)
Comment
-
Originally posted by NI View PostMoguce je da sam neobjektivan.
Sto se pak returna tice Novak, Mari i Ferer imaju najbolju return statistiku od svih aktivnih igraca. Na hardu su prosle godine bili tim redom poredajani na listi igraca sa najvecim postotkom osvojenih return gemova. Taj Ferer je osvoji samo 14% poena na Novakov servis.
@Zile
Kad god je kvota igracu za koga ja navijam jako rasla neposredno prije finala, izgubio je. Dao Bog da sutra bude drukcije.
Comment
-
Ne mislim da je dan odmora viška za Novaka neka ekstra prdnost, jer bez obzira što je Endi igrao pet setova u SF, nije imao neko ekstremno trošenje, ni fizičko, ni emotivno, pa da sa druge strane nije imao vremena da se odmori i oporavi. Ovo sve govorim pod pretpostavkom da i nisam baš realna, jer sam navikla na Novakove mečeve, pa mi sve drugo izgleda beninigno.
Meni je više osećaj, da se Škot do Federera takoreći prošetao, a onda nije na tom prvom ozbiljnijem testu baš pokazao koliko je i da li je superioran, čak je i ispuštao očiglednu nadmoć. Što opet ne mora ništa da znači, jer..
...sve sutra pada u vodu. Sutra sve iz početka, Jovo nanovo, novi duel, nova borba i finale, veliki ulog i nadam se prava predstava.
Originally posted by NI View Post@Zile
Kad god je kvota igracu za koga ja navijam jako rasla neposredno prije finala, izgubio je. Dao Bog da sutra bude drukcije.Last edited by miloolja; 27-01-13, 00:57.sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
Originally posted by NI View PostMoguce je da sam neobjektivan.
@Zile
Kad god je kvota igracu za koga ja navijam jako rasla neposredno prije finala, izgubio je. Dao Bog da sutra bude drukcije.SignaturE se cheka ...sigpic
Comment
-
Originally posted by Vule_89 View PostPa i Federer ima bolji servis od Novaka pa ovaj opet nema 14% osvojenih poena na riternu..Ne znam sta mora da se desi Endiju da ima takav procenat,daleko od toga da navijam za njega ali treba biti realan,koliko god ne gotivim Endijevu igru ipak je on klasa za Davida...
Fereru se desio Novak. Odlicno serviranje iza kojeg slijede razorni udarci.
Originally posted by shpageti View PostKoliko shvatih zadnju rechenicu zelish da Djokovic izgubi ...?
Originally posted by miloolja View PostOvo baš i nisi morao da podeliš sa nama.Last edited by NI; 27-01-13, 01:49.
Comment
-
sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
18. duel dvojice velikih igraca i velikih sampiona. U ovom trenutku ovo je najvece rivalstvo belog sporta. Da li cemo videti 21. uzastopnu pobedu Novaka na AOu, 3. uzastopnu titulu i 4 titulu ukupno ili mozda Endijevu 14. uzastopnu pobedu na GSovima i 2. uzastopni GS? Novak je na putu do finala igrao protiv PHMa, Herisona, Stepaneka, Vavrinke, Berdiha i Ferera. Najtezi mec je bio u 4. kolu protiv Vavrinke i neverovatno mu je pomogao, sto smo i videli u kasnijim rundama turnira. Stan je igrao mec zivota, ali protiv najboljeg defanzivca na turu trenutno nista nije mogao. Toliko se dobro brani, u stanju je da jednim udarcem iz totalne defanzive predje u ofanzivu, kliza se kao da je na sljaci, protivnika tera uvek na udarac vise i cesto se desava da tako protivniku i iznudi gresku. To mu je pomoglo i protiv Vavrinke, cist primer je mec lopta. Terao je Stana na udarac vise, on nije mogao da izdrzi vise, izasao na mrezu i Novak ga je prosao lakim pasingom. Posle toga, kad se ocekivao dosta tezak mec i umor protiv Berdiha, on se na terenu ponasao kao da nije ni igrao mec od nesto malo preko 5h. Posle toga u polufinalu, presisao je Ferera, kao da je to bio Lorenci u prvom kolu. Radio je sta je hteo na terenu i da je hteo da promasi, ruka nije htela, ne moze. Sat i po u polufinalu je jedan od razloga zbog kog je favorit u ovom mecu. Marej do polufinala nije imao protivnika iz Top 15, nije izgubio set, a onda je dosao Federer. Jedan od vaznijih razloga zasto je Marej dobio je servis, mislim da mu taj segment igre sve vise i vise napreduje kako ga gledam. Ali drugi servis je i dalje katastrofalan, samo sto Rodzer to nije na pravi nacin iskoristio, ali Novak itekako to ume, zna i hoce. Ali fascinantno je da je Murray servirao mnogo bolje od Federera, 20 asova, bez duple greske uz veoma visoki procenat prvog servisa. Takodje i Novakov servis je sve bolji i bolji i teze ga je oduzeti. Poslednje 2 pobede Marej protiv Novaka je najvise zaradio servisom, i to u najvaznijim trenucima, to takodje pokazuje koliko je sazreo kao teniser. Prvi servis mu je postao ozbiljno oruzje i to me plasi za sutra. Moze dobiti mnogo poena samo iz servisa. Takodje i kada je Novak bio u naletu, uspeo je da se odbrani koliko toliko. Novak je imao 2 dana odmora, sto moze biti i mac sa 2 ostrice, ali rekao je da to njemu prija i da je spreman na vrlo dug mec. Marej je igrao 4h protiv Federera, tako da ako sutra mec bude dug, prednost ima Novak. Ukoliko prvi set dobije Novak, ja ne vidim kako Marej moze da okrene mec. Znamo da Novak kasno pali obicno, ali mora nekako da izgura prvi set sutra. Obojica takodje odlicno koriste kratke lopte i drop sotove. Nekada smo gledali Novaka kako mu dugi reliji dosade i cepne nereznoski drop sot, sada to vise nije slucaj. Ne moze Marej nikako dobiti ovaj mec samo odbranom, tereni su spori Novak ih obozava, ovde je dobio 3 od 5 GSova. Normalno mora biti agresivan, mora da cesto izlazi napred kad mu se ukaze prilika i da mec pocne dobro. Taj rizik mu moze doneti mnogo toga, ali se sve moze pretvoriti i u katastrofu. Sta je sve na Novakovoj strani? Odmorniji je, teren mu vise odgovara, iskusniji je, jednostavno ovde je kralj. I mislim da ce ubuduce gadno zagospodariti AOom, bice toliko tesko pobediti ga, kao Rafu na RG. Nikad nisam bio sigurniji da Novak dobija, nego sada. Ne znam kakvi ce vremenski uslovi biti, ali vetra kao na USOu sigurno nece.
Mozda previse navijacki nastrojeno, ali 70-30 za Novaka.
Niko nije pomenuo dame u glavnoj temi. Steta za Li Na, nikako nije imala srece. Viktorijina druga GS titula, ali mogla je i na bolji nacin proslaviti i bez onog trazenja MTOa zbog stresa protiv Sloane, inace njoj svaka cast kako se ponela. Sve joj se poklopilo, Serena ispala, Sarapova ispala, i ona je to umela da iskoristi vrlo lepo, lukavo i iskusno.Last edited by Dusan; 27-01-13, 02:48.
Comment
Comment