Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Krece gadjanje sa istorijom
    Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• MarRF,

Prozvao si pa evo da kazem nesto.

1.
      Skoro da mozemo pricati o velikoj 4.5. Ferer je toliko konsitentniji od ostalih. U zadnjih 5 GS-ov 3 polufinala, 2 cetvrtfinala. Dva puta izgubio od Djokovica, jednom Nadala i jednom Marija. U Londonu je trebao da ide dalje. Iako umoran, pobijedio DP-a (6:2 ima protiv DP-a). Pomeo Berdiha u, za Ceha vaznom, Devis kup mecu. Na podlozi koja odgovara Cehu. Pobijedio Congu u brzom Parizu.

Definitivno bolji od ostalih ali ne moze da se mjeri sa cetvorkom.

2.
      Jedan od razloga je sto se miri da je cetvorka bolja ali je vazniji razlog sto nema velikog udarca, nema oruzja. Njegova snaga je konsistentnost. Da uporijebim metaforu od jucer njegova snaga je druga najbolja cetvrta brzina na turu. Iza Nadalove.

3.
      Djokovic ce sutra da bude motivisan samim tim tesko da ce Davidova konsistentnost biti dovoljna. Ferer nema Marijev BH slajz koji je znacajno oruzje protiv Novaka. Niti ima Marijev prvi servis. Novak bi morao moci relativno lako da izadje na kraj sa Davidovim servisom. David je obecao da ce naredni put biti jako ofanzivan protiv Djokovica. To je znak nemoci. Znaci da njegova glavna snaga nije dovoljna za Novaka. Ali i Nadal je ofanzivom postigao vise protiv Novaka.

4.
      Mislim da ove godine David ima realnu sansu, jos uvijek bitno ispod 20%, da osvoji GS. Ne Australiju nego RG. U prvom redu sto postoji relna sansa da Novak naleti na Nadala prije Ferera i izbaci ga. Davidove sanse protiv Novak su ipak najvece na sljaci.
      Last edited by NI; 23-01-13, 23:03.

Comment

• Marej-Federer

Izgleda da svi misle da je Andy izraziti favorit i verovatno sude po danasnjem Rogerovom mecu...ne slazem se.
        Roger ce puno lakse da riternira Andyu nego sto je to cinio Congi i bice to totalno drugaciji mec...Za Rogera je bitno da dobro servira i sigurno ce to i ciniti osim ako ne budu skripala ledja , a na W su skripala posle 5 setova,videcemo.Ako je spreman ovo nije bio strasno dug mec i nece se osetiti posledice
        Sto se tice Andya prednost su mu svakako mladost i svezina ali je i za njega bitan 1. servis i to mnogo. Sta on moze sigurno od pocetka godine nikako nismo mogli videti.....
        sigpic 31. 01. 2014. Najbolji ikada je igrao u Spensu, cast je bila gledati ga uzivo!!!! Hvala ROGER!!!!

Comment

• NI
          Slazem se da su mu sanse na ovogodisnjem RG najbolje ali zavisice od zreba vise nego ikada do sada...odnosno od toga gde ce Rafa a gde Tipsa...pa ako Novaku pripadnu Delpo, Rafa a Davidu Tipsa , Marej...eto sanse
          sigpic 31. 01. 2014. Najbolji ikada je igrao u Spensu, cast je bila gledati ga uzivo!!!! Hvala ROGER!!!!

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
            Rekao si da je najbolji igrac koji nema finale slema, a ne slem, tako da mu je finale dosta
            Rekli su vise puta tokom ovog turnira Mats, Reed i Bradnam. Ja to isto smatram. Federer i Djokovic navijaju za njega na ovom turniru ukoliko oni ne uzmu titulu naravno. Masters je dosao, bilo bi stvarno lijepo i Slam da dodje posto je covjek izmislio tenis za ostatka toura. Svidjalo se to nekom ili ne.
            sigpic

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
              Rekli su vise puta tokom ovog turnira Mats, Reed i Bradnam. Ja to isto smatram. Federer i Djokovic navijaju za njega na ovom turniru ukoliko oni ne uzmu titulu naravno. Masters je dosao, bilo bi stvarno lijepo i Slam da dodje posto je covjek izmislio tenis za ostatka toura. Svidjalo se to nekom ili ne.
              Mislis da ce Fed i Djokovic navijati za nekog ako izgube SF?

Ne znam da li trolujes, ali je ovo je bas daleko od istine
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• To su oni rekli. Iz Novakove parspektive naravno da mu je milije da uzme titulu Ferrer nego Federer ili Murray. Federerova perspektiva je ista. Odali su veliko priznanje velikom igracu, velikom borcu, covjeku koji je u strogom vrhu toliko vremena. Tako su pricali i za Murraya svih ovih godina.
                sigpic

Comment

• E ako on uzme slem onda znam da je tenis otisao dodjavola

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• A oni to zbog njega govore, stalo im da mukica osvoji Slem...
                    Pa njih trojica su trenutno najveca konkurencija jedan drugom i logicno je da ce kao za njega navijati jer znaju da im nije ni do koljena... A pogotovo Federeru i Djokovicu je Marej trenutno trn u peti jer je konacno dosao do slema i poceo da im se priblizava...
                    Last edited by eM; 23-01-13, 22:35.

Comment

• Almagro je tom istom Ferreru u prva dva i po seta održao takvu lekciju tenisa da je ovaj zamalo počeo lomiti rekete ko Safin birvaktile i istresati se dječacima i djevojčicama koji skupljaju loptice. Previše je reči da je on izmislio tenis za nekoga, pa taj nema nijedan dominantan udarac u svojoj igri, a shotmaking, varijacije, dropshot, voleji su naučna fantastika za njega. Samo debelo koristi rascjepkanost toura izvan TOP 4, a činjenica da je on sada postao dio Fab4, a redovno glumi kurvicu Rogeru, Rafi i Novaku, dovoljno govori dokle je sve to došlo.

Sutra ponovno očekujem deranje guzova, jer kako će igrač koji ni ne vjeruje da može pobijediti, uopšte pobijediti ?! Zato bih volio da mu Novak utrpa 3 bagela, pa nek nastavi glumiti tenisku gromadu Berdychu, Tsongi i ostalim teniskim 'veličinama'.
                      “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Ja se stvarno trudim ali u 90% situacija ne vidim neku razliku izmedju igre Andya Murraya i Davida Ferrera. Da je David visociji 5-7 cm znamo svi da bi imao masu bolji servis i bio jos neprobojniji, a ofanzivno dosta jaci. Samim tim bi se dizao u nebesa.
                        sigpic

Comment

• Čudno, ja opet vidim. Vidim razliku u riternu, volejima, slajsovima, BH-u, varijacijama, shotmakingu, teniskoj inteligenciji. To je mnogo segmenata, neki su više, a neki manje izraženi.
                          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Da baba ima ... bila bi deda

Njegova teniska inteligencija ne moze da se poredi sa Marejevom, to bi bilo ukratko.
                            Mozda izgleda da i jedan i drugi vracaju lopte i sve stizu, ali Marej ce da vrati loptu na 10 razliciith nacina, nikad ne zna sta da ocekujes, dok ovaj tu varijaciju nema.

sigpic

with experience.

Comment

• Potpuno si u pravu Vladane,covek igra vrhunski tenis,fenomenalan je,a da je vislji bio bi u rangu sa ovom cetvoricom,i zasluzuje GS.
                              Originally posted by Casiraghi
                              Al bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre Can
                              Ti nikad neces biti kao Joel Matip.

https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE
                              Srecan Mane svima koji slave.

Comment

• Da je visi 5-7 cm ne bi njegova igra ni blizu izgledala ovako. Njegova trenutna visina mu dozvoljava da juri za lopticama na nacin na koji je do sada jurio. Ima nizak centar ravnoteze i kad se zalaufa za lopticom, stigne je i izgleda kao da ce da padne ali se on ukopa i vrati na sredinu velikom brzinom spreman da juri za sledecom lopticom. Meni je to najbitniji deo njegove igre
                                It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

Working...
                                X