Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• U celoj priči o Wawrinki ključno je ono što je Ni rekao, iako su to svi očekivali njegova igra se nije raspala, ni u četvrtom, ni u petom setu.. i to je zaista napredak u odnosu na prethodni period..
    Koliko puta smo bili svedoci da Stan bljesne, pokaže svoj potencijal, i onda ne izdrži do kraja.. nekako mi najviše ostaju u sećanju mečevi protiv Rogera, tu mu je razbijanje mentalne blokade najteže..

I često sam mislila da bi zbog kosmičke ravnoteže nekad morao da napravi neki iskorak, neki rezultat koji bi ga odgurnuo u orbitu.. dok sam gledala meč sa Noletom razmišljala sam da li je to taj dan, taj trenutak.. kao Novakov navijač radujem se njegovoj pobedi, ali kao ljubitelj tenisa nadam se da onakva Stanova igra nije ispad, da ćemo ga od sada gledati u takvom izdanju mnogo češće..
    Originally posted by gokara
    Valjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.

Comment

• Originally posted by NI View Post
      @shminka
      Gdje to pise da igrac ne smije igrati iznad svog prosjeka protiv Novaka? Pa Djokovic je broj jedan, prirodno je da inspirise svoje protivnike.
      Nisam napisao nista slicno
      Ali tu igru iznad prosjeka mnogi opisuju na neadekvatan nacin

Comment

• Pored pada koji se ne smije desiti u eventualnom finalu ovdje je vrlo vazno sto Novak odlicno osjeca lopticu, teren i sto nema problem sa formom, bar tako ne izgleda. Ako moze bez problema da voza Berdycha po terenu, da ga toliko nadjaca u nekim momentima onda forma nije problem.
        Protiv Davida ce biti zahtjevniji mec ali su uslovi takvi da mnogo vise odgovaraju Novaku nego Davidu na AOu. Obojica mogu bolje ali Novak i sa ovim nivoom moze do pobjede, dok ce David zestoko morati da digne igru u odnosu na mec protiv Almagra posto sa takvom igrom ne moze nista. Podicici ce igru sigurno, David je to.

Pravo ce mi cudo biti uzme li Jo vise od tri po setu sa ovakvom igrom. Previse je to mlako za Rogera, mislim da ce to biti jedan laksi trening.
        Sto se Jeremya tice njegove sanse su mnogo vece ako ne bude promasivao. Zna Murray odlicno kako je to izgubiti od Chardya, skoro je to iskusio. Zna odlicno da prepustiti li mu inicijativu, a ovaj bude pri udarcu nema sanse da se brani od tih udaraca. Dobice Murray naravno ali bi tu mogla da bude borba, sve od Jeremya zavisi kakav cemo mec gledati. Jo nije sposoban za borbu.

Originally posted by Prle! View Post
        Tačno drug, sve to stoji, ali hajmo iskreno, da li si ti očekivao da će 3, a pogotovo 4. set biti klasično odrađivanje posla ?! Uzimajući u obzir sve ono što smo vidjeli prije tog meča, ja prvi sam mislio da će Wawrinka mentalno pasti, a da će Novak dosta lakše privesti meč kraju. Međutim, Stan nije pao i to me iznenadilo. Znao sam da on svakakve udarce može odigrati, da posjeduje nevjerovatnu dozu kvaliteta koja kada je pravilno artikulisana može svakog igrača na terenu napraviti amaterom, ali ono u što sam sumnjao i što sam mislio da nikada neću vidjeti od njega jesu čelična muda, srce, želja, htijenje, borba, mentalna snaga i odbijanje da izgubi meč, bez da da sve što ima u sebi. A kada nabrojane karakteristike ima, onakvi udarci kojima se svi išćuđavaju su samo formalnost.

Svako voli izgovore nakon poraza. Federer je možda u jednom bio u pravu, udarac jeste bio manje više iz nekog očaja ili inata, Novak je išao na sve ili ništa, rizikovao i dobio, ali nikako nije plod sreće, daleko od toga. Kakva sreća, kakvi bakraći, klasična ubleha, koja uvijek služi kao dobar izgovor u svakoj situaciji.
        To je drugo, naravno da sam ocekivao posle treceg da ce se raspasti. Medjutim nije mi iznenadjenje da moze da se ne raspadne, iako je chokenuo naravno u drugom i tu najvjerovatnije izgubio mec. Da ima glavu bez problema bi bio TOP 10 drustva, to znamo odavno, znamo dje najvise skripi.

Kazem ti znam kakve udarce ima ali da takve stvari pogadja kad je toliko daleko, kad je potpuno u podredjenom polozaju, kad jedva stize do lopte nikad od njega nisam vidio. I to je to, kad vidim nedje ponovo nece mi biti problem da kazem nije ga sralo.

I nema tu mrsanje i priprema po meni nikakve veze. Covjek je poceo da osajeca posledice posle samo tri sata, sto bi bilo da nije dobijao masaze izmedju gemova?
        sigpic

Comment

• Originally posted by shminka View Post
          Naravno da nisi napisao. Ja sam se obratio 'tebi' jer si ti u principu pisao isto to. A u stvari sam se obratio drugima.
          Last edited by NI; 22-01-13, 20:21.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
            Ma nije tebi rekao, nego Vladanu srecnom
            Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Postoji tu jos jedna stvar.

Sa cetvrtom brzinom Novak moze dobiti veinu tura. Sa petom brzinom su mu ravni samo najbolji. Sa sestom brzinom on je nepobjediv.

Ali on ne moze po zelji da ubaci sa sestu brzinu. Samo povremeno. Mnogi zive u uvjerenju da Novak moze pa cak i mora uvijek da bude u sestoj. I sve ispod toga nije dovoljno dobro. Navodno je los.

Na ovom turniru je bio u sestoj samo protiv Harisona. Protiv Vavrinke je uspio 4 sata biti u petoj brzini ali je poceo sa cetvrtom. Protiv Berdiha je veci dio meca bio u petoj.

Ako Novak provede 80% meca u petoj on za mene igra odlicno. Ako provede 20% u sestoj onda igra fenomanelno!

Comment

• Kakvo je stanje sa brzinama kod ostatka TOP 3 ?!
                “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• I ko koga pobjedjuje, Federer Novaka ili Novak Federera (ako su i jedan i drugi u sestoj brzini) ?

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                    Kakvo je stanje sa brzinama kod ostatka TOP 3 ?!
                    Ostali bez ulja u menjacu druze.. ostali bez ulja u menjacu
                    Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Mogu saltati do mile volje, br. 1 uvek ima brzinu vise
                      sigpic

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
                        Mogu saltati do mile volje, br. 1 uvek ima brzinu vise
                        A oldtajmeri nemaju šestu ;)
                        "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

Comment

• Novak slika gore
                          ostali slika dole

sigpic

Comment

• "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

Comment

• Sad zestoko spamujete. Pitao sam NI-a, imam zelju da cujem njegovo misljenje, a ne da gledam te slike i poredjenja.
                              Imate njegovu temu, pa tamo kacite slike...

Comment

• Zanimljivo
                                The Murray camp are unhappy about the decision of tournament officials to put Federer on for his fourth consecutive night match while the 25-year-old Scot is left to play once more in the full heat of the afternoon.

It means that should they meet in Friday night's semi-final in the Rod Laver Arena – as the form book suggests is most likely – then the Swiss will go in having had four consecutive matches under lights on the main court while Murray will have had none.

Murray's coaching staff, Ivan Lendl and Dani Vallverdu, are both said to have made their opinions known to organisers about what seems an unfair situation caused by the tournament caving in to the demands of television.
                                http://www.dailymail.co.uk/sport/ten...come-fire.html
                                Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

Working...
                                X