Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kako je kopao danas Federer ne bi li se odbranio od Tomićevih udaraca. U prva dva seta, koji su i pravo merilo odnosa snaga, Federer je uzeo neverovatno malo poena na drugoj servi. Drugim recima ovaj ga pojeo kada god mu se ukazala prilika.

Comment

• 0:32

sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Ne bi on ni mogao predaleko. Ako se bude primenjivalo pravilo dosledno on je u velikim problemima.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
          Na ovo sam sad naisla

[ATTACH=CONFIG]9555[/ATTACH]

ali stvarno je bilo zanimljivo pratiti mec, posebno sa komentarima na tviteru, davno se nisam tako smejala

Ljubicic brat zajedno s Ivanisevicem.. A i dosta ostalih je molilo Boga da se zavrsi
          sigpic
          "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
          AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Ovi majstori su igrali 21. gem nakon 75 minuta igre.. a onda neko sedne i gleda dva nesretna Francuza
            Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Ovo je sigurno jedan od najuzbudljivijih mečeva koje sam odigrao u karijeri. On je bio sjajan, terao me je da trčim po terenu, nikada mi nije slao iste loptice, bio je agresivan sa obe strane. Ptresrećan sam. Za ovakve mečeve živite i trenirate. Ovakvi mečevi podižu samopouzdanje. Uvek sam znao da on poseduje kvalitet, da može da pobedi najbolje, to je i dokazao na nekoliko različitih podloga. Znam da mogu da se oporavim, imam to u sebi, nisam toliko zabrinut fizičkim stanjem.
              Nadamo se da je tako, ako se Nole previse ne brine da moze pruziti 100% svojih mogucnosti protiv Berdiha ne bi trebali ni mi.

Comment

• Rezultati i statistika meceva

Spoiler
                Zene

Spoiler
                Angelique Kerber-Ekaterina Makarova - 5:7 | 4:6

Spoiler
                Statistika meca
                Spoiler

Statistika servisa
                Spoiler

Statistika riterna
                Spoiler

Statistika udaraca
                Spoiler

Kirsten Flipkens-Maria Sharapova - 1:6 | 0:6

Spoiler
                Statistika meca
                Spoiler

Statistika servisa
                Spoiler

Statistika riterna
                Spoiler

Statistika udaraca
                Spoiler

Na Li-Julia Goerges - 7:6(6) - 6:1

Spoiler
                Statistika meca
                Spoiler

Statistika servisa
                Spoiler

Statistika riterna
                Spoiler

Statistika udaraca
                Spoiler

Ana Ivanovic-Agnieszka Radwanska - 2:6 | 4:6

Spoiler
                Statistika meca
                Spoiler

Statistika servisa
                Spoiler

Statistika riterna
                Spoiler

Statistika udaraca
                Spoiler

Muskarci

Spoiler
                David Ferrer-Kei Nishikori - 6:2 | 6:1 | 6:4

Spoiler
                Statistika meca
                Spoiler

Statistika servisa
                Spoiler

Statistika riterna
                Spoiler

Statistika udaraca
                Spoiler

Nicolas Almagro-Janko Tipsarevic - 6:2 | 5-1 | Predaja

Spoiler
                Statistika meca
                Spoiler

Statistika servisa
                Spoiler

Statistika riterna
                Spoiler

Statistika udaraca
                Spoiler

Kevin Anderson-Tomas Berdych - 3:6 | 2:6 | 6:7(13)

Spoiler
                Statistika meca
                Spoiler

Statistika servisa
                Spoiler

Statistika riterna
                Spoiler

Statistika udaraca
                Spoiler

Novak Djokovic-Stanislas Wawrinka - 1:6 | 7:5 | 6:4 | 6:7(5) | 12:10

Spoiler
                Statistika meca
                Spoiler

Statistika servisa
                Spoiler

Statistika riterna
                Spoiler

Statistika udaraca
                Spoiler

Slike

Spoiler

Zrijeb

Spoiler
                Zene

Spoiler

Muskarci

Spoiler

Raspored igranja
                sigpic

Comment

• SW: "The best match I ever played"

Q. Was that perhaps the best match you ever played and coming off feeling the worst you've ever felt?

STANISLAS WAWRINKA: For sure. Yeah, for sure. But I think it's by far my best match I ever play, especially in five sets against the No. 1 player.

Especially I was dealing with myself all the five hours, trying to always find solution, trying to always fight against me and against him to stay with him.

At the end I was really, really close. For sure I'm really sad. It's a big deception to lose that match. But I think there is more positive than negative.
                  Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• 1.
                    Ocekivao sam ozbiljan test ali nisam ocekivao ovo. Stan je odigrao mec zivota. Pokazao je sto bi zapravo mogao da bude. Mislim da bi danas pobijedio svakog osim Novaka. Sto je najvaznije, nije pao. Cetvrti i peti set je igrao odlicno.

2.
                    Da je mec zavrsio u 4 seta, reakao bih da je bio idealan test za Novaka. Ali ovaj 5 set mu je smanjio sanse da osvoji turnir. Na kladionicama je od 55% otisao na 45%. Bice tesko se oporaviti za mec sa Berdihim, a onda najvjerovatnije Ferer pa Mari. Obojica prilicno odmorni.

3.
                    Mnogo toga je Novak napravio majstorski u ovom mecu. Puno je toga pozitivno. Prvo, nije prestajao da trazi rjesenje dok je Vavrinka bio u incijalnom naletu. Drugo, nasao je nacin i sampinske energije da se iscupa. Trece, fenomenalno je returnirao. Cetvro, strasno je rasporedjivao energiju u 5. setu iza 6:6. Mislio sam da nema snage. A on se zapravo cuvao i onda napao kad je bilo najvaznije. Peto, on je dobio ovaj mec. Nije ga Vavrinka izgubio. Oba dva zadnja poena je odigrao odlicno. Vavrinka je prethodne mec lopte spasio sjajnom igrom. To nije ni najmanje pokolebalo Novaka.

Ukratko, broj jedan je danas imao izazov. Vavrinka je glasno pitao: "Zasluzujes li ti da budes broj jedan?" Novak je odgovori svima, i sebi i drugim igracima i publici sirom svijeta: "I te kako. Igrao si najbolji mec zivota i opet nisi pobijedio." To ce samo da poveca Novakovo samouvjerenje i reputaciju.

4.
                    Ima i stvari koje zabrnjavaju. Prvo, pomenuti umor. Drugo, dok je Vavrinka bio u naletu u prvom setu, Novak je lose servirao (4 brejka za redom) a tada mu je servis najvise trebao da uspori Stana, da kupi vremena da bi usao u ritam. Trece, na pocetku je bio previse pasivan cekajuci Vavrinku da pogrijesi. Cetrvo, kad je preokreno mec i bio u zamahu olako je ispustio brejk prednosti u trecem setu poslije vodjstva od 40:0 na svoj servis. Peto, jednom kad je Vavrinka ponovo usao u ritam i poceo da daje vrlo malo snasi na svoj servis, Novak je igrao brzopleto poene u kojima bi mu Vavrinka dao sansu. U proslosti se on znao muciti sa serverima zbog slicnog nedostatka strpljenja. Nista nije perfektno pa ni Novakova igra.

Sve u svemu VELIKA POBJEDA VELIKOG SAMPIONA!
                    Last edited by NI; 20-01-13, 17:47.

Comment

• Ubedljivo!
                      It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Steta sto je kvalitet los u najboljem momentu... Mora gif i ovde, predobar je da bi ostao samo Novakovcima u secanju...

Comment

• Ne znam sto potencirate taj umor, ima vremena za oporavak dosta. Prosle godine je imao dan manje odmora od Nadala pa je izdrzao 6 sati.

Isto tako Djokovic ako stigne do finala ima 2 dana odmora jer eventualno polufinale igra u cetvrtak.

Od svih elemenata u Novakovoj igri najvise me brine ritern. Danas je bio katastrofalan posebno na 2.servis, koliko ih je spucao u mrezu ja nisam mogao da verujem.

Isto tako me nervira sto se ne povuce nazad kad protivnika ide prvi servis i da proba da odigra neki blok ritern.

Berdih mu je stara musterija ali morace ozbiljnije da se pristupi mecu i da bude mnogo bolji fokus u svojim servis gemovima.

Imace sansi na Berdihove servis gemove ali da ovoliko puta bude brejknut to nece ici protiv Berdiha.

Comment

• Kakav sam mec ja propustio, aaaaaaaaaaaa
                            Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• 8. dana nas cekaju preostali mecevi 4. kola

Na RL areni igrace se novi francuski derbi, Tsonga-Gaske. Repriza 4. kola AOa pre pola decenije. Tsonga u ovoj sezoni jos nije izgubio set, racunajuci i Hopman kup. Igrao je uz to 3 TBa i sva 3 je dobio bez nekakvih problema. Ali sada mu se po prvi put javlja ozbiljniji protivnik. Jo iz top 10 ne izlazi vec godinu i po dana, ali sa igracima iz iste kategorije ima mnogo problema. Izgubio je poslednjih 11 meceva, doduse najvise problema mu je zadavao Novak, u tih 11 cak 5 meceva je izgubio od njega. Takodje Tsonga voli da igra protiv svojih sunarodnika, u poslednjih 20 meceva dobio je 17, ali protiv Rise bas i ne. U H2H vodi Risa 4-3, ali to ne mora nista da znaci jer su poslednji mec odigrali u Tokiju 2009. kada je slavio Jo. Gaske je takodje odlicno poceo sezonu osvojivsi Dohu, ali osim Kolje jos nije igrao sa igracem iz top 50. U poslednjih 20 meceva protiv sunarodnika Gaske ima skor 14-6 s tim sto je igrao i celendzer u Bordou. Sto se tice meceva 4. kola Gaske ima skor 1-13, samo je pobedio upravo Tsongu 2007. na Vimbldonu. Jo ima 8-5. Dobra strana kod Gaskea je to sto se vidi da je mentalno ojacao u poslednje vreme, ne predaje se ma koji rezultat bio sto se vidi po tome da nekada i iz nemogucih situacija dobija meceve. Sto se Joa tice, ima novog trenera, Rasida i meni on odlicno izgleda za sada ove godine. Vidim da nema onih pada koncentracije koji umeju cesto da mu se desavaju i da odluta negde tokom meca. Samo je 2 puta izgubio servis. Dacu Tsongi 60-40 sanse.

Takodje na RL areni igraju i Federer-Raonic, 2. mec nocnog programa. Federeru su predjivali ran ispad, od Tomica, napravila se velika pomama koju su normalno stvorili novinari, ali je on sva 3 meca lagano resio i ovo ce mu biti prvi ozbiljan mec. Raona nikako da napravi taj iskorak i da dobije nekog iz velike cetvorke na hiljadarki ili GSu, dobio je 2 puta Mareja na 500ticama. Sa Fedom je igrao 3 puta i sva 3 puta prosle godine na 3 razlicite podloge. Uvek je dobijao prvi set, ali uvek je i gubio naredna 2. Ne znam kakva je situacija sa Raonom, mislim da je bio bolestan prosle 2 noci i da je morao cesto da ustaje zbog problema sa temperaturom. I zbog toga i zato sto Fed deluje mocno, dajem Fedu velike sanse iako mozda i ode u 5. set, ali su sanse vrlo vrlo male, a iako ode Fed ce to lagano resiti. 80-20 za Feda.

Na Hisensu mec koji me mnogo raduje, a to je Chardy-Seppi. Mogli su se lagano susresti i u 1. kolu. Dva najslabije rangirana igraca preostala na turniru, od toga jedan nije nosilac, Chardy. Mec karijere za obojicu. Zbog toga su ovi mecevi toliko dobri, bice klanja na obe strane. Francuz je izgubio od Felija u Sidneju i onda dosao na AO i pobedio Delpa sto moze biti i jedno od iznenadjenja godine iako je jos pocetak. Evo ga prvi put u 4. kolu, a do sada nije prosao ni 2. kolo. Igrao je on i 4. kolo na RGu 2008., ali tada je imao Almagra za protivnika, a ovde moze dosta toga da uradi. Definitivno ako pobedi, rezultat karijere za njega, uvek pre QF nekog GSa nego titula na 250ici koju je vec osvojio u Stutgartu 2009.. Sepi je u Sidneju dosao do SFa, na AOu u 1. kolu imao setnju, a onda je 2 puta igrao 5 setova, protiv Istomina i Cilica. Oba puta je morao juriti 1-2 u serovima i 5. set je dobijao 6-2. Takodje do sada nije prolazio ni 2. kolo na AOu, ali evo ga sada u cetvrtom. Igrao je i on jednom 4. kolo na GSu i to isto na RGu kao i Sardi, samo sto je to bilo prosle godine u onom cuvenom vetrovitom mecu protiv Novaka. Imao ga je tada, ali nije imao je Novaka tada, ali nije imao dovoljno iskustva da zavrsi mec. Isto mislim da ce pobeda biti rezultat karijere za njega, iako ima titule u Istbornu, Moskvi i Beogradu, mada imao je i polufinale Hamburga 2008. protiv Feda. Sardi igra tenis karijere, neverovatno je servirao protiv Delpa, FH je radio kad je bio najpotrebniji, kao i slajs. Ali postoji neka informacija da je u dubl mecu protiv Brajanovih, dubl Sardi/Kubot zatrazio MTO i da je Zeremi zadobio neku povredu, izgleda da je levo koleno u pitanju. Ne znam, ali zbog toga onda prednost dajem Andreasu. Sardi ce da verovatno sili, a kada krene da gresi, muci ce ga povreda i kao sto zna, sam ce sebe nekim nepotrebnim greskama da unistava. Seppi je iskusniji i stprljiviji i to ume da saceka. Neka bude 55-45 za Italijana.

I sta je jos ostalo, poslednji mec na Hisense areni, Murray-Simon. Nema tu bas i nekakve filozofije. Jeste uhvatio formu Gilles, ali umor ce uciniti svoje u to sam siguran. Plus, Andy je jedan od gorih matchupova za njega, jer je u H2H 9-1. I to prvi mec je dobio Simon na sljaci 2007. u Rimu kada se Endi jos nije ni zacementirao u top 10. Simon je jedva disao protiv Monfisa na kraju meca, nije se lepo mogao namestati na BH i mozda sutra vidimo i predaju ovde. Marej sve sto radi Simon radi za 2 klase bolje i plus ima jos oruzja u arsenalu. Posle meca sa Gaelom imao je tretman od 4h i morao je da legne u 5 ujutru, rece da ga je sve zivo bolelo. Poseban tretman je dobio za laktove. Nista ne moze uraditi sutra, definitivno. Ili ce lagano izgubiti 3-0 ili ako ikako i uspe da malo produzi mec, predace verovatno. 95-5 za Skota.

Comment

• Naravno da sam propustio mec

Oduvijek sam znao da moze igrati s Novakom, ali je uvijek popustao u kljucnim trenucima. Vidjelo se stvarno da je digao nivo svoje igre i tome treba zahvaliti Lutiju Rad pred sezonu mu je omogucioda ode korak vise!
                                Ovaj mec mu je pokazatalj da moze da se nosi sa najboljima i s nestrpljenjem ocekujem njegove naredne meceve. Bravo majstore!!!

Novaku cestitke na pobjedi. Zaista ga je tesko slomiti
                                Last edited by shminka; 20-01-13, 18:00.

Comment

Working...
                                X