Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Scelo ga je sve, ulazilo ludacki. Kad ponovi tako nesto nekad kao sto rekoh reci cu nije ga sralo
    Pa i on zna da je odigrao mec zivota, sam je to rekao.
    sigpic

Comment

• Originally posted by SnakeEyes View Post
      Nije to bio nikakav viner, Novak je vratio tu lopticu (tako da bi se u najboljem slucaju ponovio poen) a iz kamere koja je udaljenija od te linije nikako se nije moglo proceniti da li je lopta kacila liniju ili ne (na snimku je definitivno delovalo tako ali dalja kamera zna da vara). U krajnjem slucaju linijski sudija, glavni sudija, Novak i Vavrinka su bili sigurni da je aut, koliko puta se desilo do sada da Novak pokaze da je loptica u autu kao sto je tada uradio a da je loptica bila u terenu?
      Da, nije bio viner, ali je bila pogresna procena linijskog sudije, potom je i glavni potvrdio. Medjutim, Stan je sam kriv sto nije zatrazio proveru. Inace, tim pogresnim procenama linijskih sudija mnogo je vise ostecen Novak, recimo na 15:30 u odlucujucem gemu linijski je pogresio na Novakovu stetu i morao je da se ponovi poen, a gotovo sigurno bi ga dobio jer je imao inicijativu. Bilo je takvih odluka na Novakovu stetu jos.
      Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Sudije na tom mecu su bile najblaze receno sramotne, ali su lose generalno na turniru, ne znam o cemu se radi uopste.
        Stan je morao da trazi provjeru ali ja razumijem zasto nije, vec je dva challengea izgubio i mislio je posle potvrde Moline da lopte vjerovatno nije dobra i da mu ne valja da izgubi i poslednji, a ima jos dva servis gema. Medjutim poen bi se ponovio, ne bi ga dobio.
        sigpic

Comment

• Cak ne bih mogao ruku u vatru da stavim da je ta loptica kacila liniju, gledao sam na ES HD i jasno se videlo da se loptica solidno "oljustila" nakon kontakta sa podlogom tako da je definitivno vecim svojim delom udarila u beton a ne u liniju, e sad da li ju je kacila to mislim da nikada necemo znati, kazem samo linijski sudija je vikao aut, glavni se slozio a Novak odmah po udarcu pokazao na mesto gde je pala, Vavrinka je imao celindz i nije ga iskoristio. Nego vidim da se cesto ovde poteze kako je to loptica koja je presudila, kako je bio winner, kako je Novak imao srece... Daleko je to od toga, sto se odluka linijskih tice Novak je definitivno daleko vise ostecen bio u ovom mecu ali opet nista strasno i nista sto se ne desava na teniskim mecevima, ovaj put sreca nije bila na njegovoj strani, neki drugi put ce biti.
          Last edited by SnakeEyes; 22-01-13, 02:00.

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
            Scelo ga je sve, ulazilo ludacki. Kad ponovi tako nesto nekad kao sto rekoh reci cu nije ga sralo
            Pa i on zna da je odigrao mec zivota, sam je to rekao.
            A da, rekao je u jbt, hvala bogu koliko sam samo imao srece, odigrao sam mec zivota. Da nije bilo srece i magije i ostalih cuda ni gem ne bih uzeo.

Je li Del Potro na srecu osvojio USO?
            Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Vladane

Opet ponavljam, Kohlschreiber ne zahtjeva jednako kvaliteta kao Đoković, niti je zvučan protivnik kao Đoković. Dakle prvi pasus je objašnjen u dijelu o zvučnim protivnicima, igračima kojima svi žele skinuti skalp. Posljedica Wawrinkine odlične igre je Đoković, on ga je natjerao da odigra kao luđak 5 sati i izvukao ono najbolje iz njega. To nije sreća, to je kvalitet, on je iz njega izvukao kvalitet.

Šta bi bilo kad bi bilo. Nadal je igrač koji se nikada ne predaje i sinonim borca za kojeg nema izgubljenog poena najviše se veže za Rafu. Njega je Rosol bukvalno rastavio u 5. setu, da Španac nije znao šta ga je snašlo, a kamoli da uradi nešto više ili pritisne protivnika. Dakle, zaključak: Da je mogao uraditi nešto više, uradio bi.

Gulbis kada je isprašio Berdycha na Wimbledonu, nije to uradio zato što je imao sreće, već zato što mu se igralo i naumio je dokazati da kada igra najbolji tenis, može svakoga pobijediti. Isprašio mu tur boljom i kvalitetnijom igrom. Svima su bila puna usta hvale za njega, pričalo se da je x puta bolji od Berdycha kada igra najbolji tenis, ali komparacijom njega i Wawrinke, da je kojim slučajem igrao protiv Đokovića, razlog njegove strašne igre bila bi sreća i zato što ga 'sere', jer tobože zašto tako nije igrao protiv Janowicza u sljedećem kolu ?! Zašto udaraca koje je izvodio u prvom kolu Wimbledona protiv Čeha, u sljedećem kolu nije bilo ?! A činjenica je da nema kontinuitet, zato što ne želi da napreduje, a ne zato što nije kvalitetan.

Za Wawa se oduvijek znalo da kada igra najbolje, može svakoga pobijediti. Ne zato što bi kozmičke sile mogle biti na njegovoj strani, već zato štu u njegovim udarcima i taktičkom pristupu ima jako puno sirovog i neiskorištenog potencijala, te ako ne ostavi damu u svlačionici, kao što je to znao raditi, bit će tvrd orah za svakoga. A on je jučer pokazao daMu, srce, volju i mental strenght. Nije ga pokolepao gubitak praktično dobijenog drugog seta, kada je protivnika imao na konopcima, niti potpuni preokret Novaka Đokovića. Ne znam za tebe, ali njegove down the line bekende, CC forhende, fantastične servise, i counterpounching poene sam i ranije viđao, samo ga je Novak primorao da to sada prikaže u jednoj večoj dimenziji, dimenziji koju zahtjeva najbolji teniser na svijetu.
              On je tim poenima pokazao samo ono što bi objektivno mogao da bude, a da su psiha i inteligencija ekvivalentni kvalitetu njegovih udaraca, on bi već davno bio GS šampion i ravnopravan konkurent prvoj četvorci.
              “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by Ivan Piper View Post
                A da, rekao je u jbt, hvala bogu koliko sam samo imao srece, odigrao sam mec zivota. Da nije bilo srece i magije i ostalih cuda ni gem ne bih uzeo.

Je li Del Potro na srecu osvojio USO?

Cek', ti oces da kazes da Delpo nikad vise onakve igre nije ponovio? Onakav FH nije imao ni na jednom turniru sem na tom USO? Pa evo samo da se vrnemo pola godine nazad, ne moramo vise. Neke stvari sam prvi put vidio od Stanislasa Wawrinke. Nesto sve mislim da te stvari vise necemo vidjeti. Ako vidimo nece mi biti problem da kazem pogrijesio sam.
                sigpic

Comment

• Delpo je uzeo US open forhendom i to je cinjenica. Igrao je zivotinjskibtenis i to mu niko ne smije uzeti. Ako cemono teorijama zavjere imao je srece u 4. setu 4-5 30-30 drugi servis i nemoguce izvucen poen. - Naravno da nije imao srecu. Bio je pribran i odradio je posao kako treba i svaka mu cast.

Steta zbog povrede jer vise nema tog forhenda iako smo ga vidjeli od olimpijskih pa nadalje. Nije on feda 2 puta dobio na lijepe oci i na srecu krajem proslee godine
                  sigpic
                  "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                  AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                    Cek', ti oces da kazes da Delpo nikad vise onakve igre nije ponovio? Onakav FH nije imao ni na jednom turniru sem na tom USO? Pa evo samo da se vrnemo pola godine nazad, ne moramo vise. Neke stvari sam prvi put vidio od Stanislasa Wawrinke. Nesto sve mislim da te stvari vise necemo vidjeti. Ako vidimo nece mi biti problem da kazem pogrijesio sam.
                    Ja ne vala, nego pitam tebe da vidim oces li ti.

Wawrinka ima to u sebi, sposoban je da odigra velike meceve.
                    Jesam iznenadjen njegovom igrom protiv Novaka, ali ne mnogo. Znam dobro sta je on u stanju da uradi kad se povampiri, a juce se povampirio do bola.
                    I nadam se da ce biti jos ovakvih meceva, steta bi bila da ljudi ostanu uvjereni da je onako odigrao samo zbog srece.

Comment

• Prle mi smo od Glubisa dosta puta vidjeli neke nevjerovatne stvari. RG 2008. pa Rome 2010. pa i pomenuti mec na Wu prosle godine. Mi znamo da on to moze, sto se takvi mecevi i turniri mogu nabrojati na prste jedne ruke je druga stvar. Ali on to ima u sebi. Stan ima u sebi lagano TOP 10 potencijal, medjutim ono sto je on juce igrao(stvarno mi je tezina da se ponavljam o kojem dijelu meca pricam) je lagano, ali lagano TOP 4, a sa takvom igrom u kontinuitetu on osvaja Slamove. Jesi li ikad rekao pa ovaj covjek je Slam materijal? Ja za Gulbisa jesam, i dalje mislim da ce nedje poludjeti na dvije nedelje, ako bi se to desilo od protivnika preko puta mreze nece previse zavisiti, pa bio to Djokovic, Federer, Nadal, Murray. Ali najboljem Stanu, a znam koliko moze da bude dobar ne vidim ni Masters da moze da uzme u ovoj konkurenciji, kamoli Slam.
                      Opet kazem neka ponovi ovakve igre, IW i Miami su tu pa neka ponovi ovako nesto i siguran sam moci ce da puca na titule. Obojica znamo da su sanse da to ponovi par procenata. 2.3% da budemo NIjovski tacni
                      sigpic

Comment

• Ja sam imao srecu da glwdam Gulbisa uzivo. Odlican tenis al jebes to kad mozes uzivati u miljardama sto ih tatica ima.

Bljesne on nekad al po njemu je bolje partijat i vozit dobra auta na racun tate, nego igrati tenis za koji je nevjerovatno talentovan
                        sigpic
                        "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                        AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• @Vladane

Viđali smo i od Wawrinke, nije da nismo. Monte Carlo 2009, , USO 2010, evo sada i AO.

Shvatam ja sve šta ti hoćeš da kažeš, ali različiti protivnici zahtjevaju različite kvalitete. Stan će sa čeličnim mudima i mentalnim pristupom igri kao jučer, pokazati kvalitet dovoljan da pobijedi svakog igrača iz TOP 4. Federer od njega neće zahtjevati onako duge poene i primoravati ga da odigra udarac više, ali će se recimo morati više bazirati na counterpounhing, ritern, brze promjene ritma i varijacije. Nadal će opet zahtjevati nešto drugo, kao i Murray.

Wawrinku sam oduvijek smatrao mental midgetom, zato ga nikada nisam vidio kao GS osvajača. S druge strane, oduvijek sam znao da ima u sebi igrački materijal za osvajanje GS turnira. Sjetimo se samo AO-a 2011 i onog meča sa Roddickom. Kakve je bombe slao i kakve je udarce pogađao. Niko ni riječ nije rekao o bilo kakvoj sreći, kozmičkim silama, muzama itd. Svi su znali da ako onako odigra protiv Federera može pucati na pobjedu, kao što su znali da će se umjesto toga desiti 'choke' i klasična deračina guzova. Nije razlog kvalitet, već zato što je mental midget. Da kvalitet igra ulogu, koliko glava, davno bi on bio GS šampion, ubijeđen sam u to.

Od toga da li će ponoviti onakvu igru, zavisi od njega samog, odnosno efekta teškog poraza na njegovu psihu. Ako to uspješno savlada, smatram da će igrati sve bolje i bolje u budućnosti i biti u stanju da prikazuje onakvu igru u kontinutetu, tj.igru koja mu je dovoljna da pobijedi date protivnike. U principu, ja smatram psihički segment glavnim krivcom rezultata neproporcionalnih kvalitetu koji posjeduje. Sreću nikada nisam uzimao kao relevantan razlog pobjeda ili poraza, jer smatram da kao apstraktna kategorija igra malu ili čak nikakvu ulogu u svemu tome.
                          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• I Wimbledon 2009., njega ne zaboravljajte.

Comment

• Prle ja uopste ne sporim njegove kvalitete, on je veliki shotmaker. Ovdje su se, a i generalno ljudi najvise odusevljavali sa onim sto je igrao u prvom setu. Meni tu nista za odusevljenje nije bilo jer znam da to ima u sebi, da je sposoban za tako nesto, jer sam odgledao masu njegovih meceva, znam koliko dobar moze da bude, sjecam se odlicno i meca sa Roddickom i meca sa Murrayom. Dodje mu kraca lopta poklopi je bilo FHom, bilo BHom. A posto salje bombe tu nema odbrane. To je vec vidjeno od njega. Cak i prosle godine u MCu protiv Nadala, itekako ga je namucio. On najbolje muci, ali kad najbolji pojacaju, kad ga malo odalje, kad ga izbace iz komforne zone on moze da se odbrani, saceka neke greske ali stvarno nikad nisam vidio da ima odgovor za sve i to ubitacan odgovor iz potpuno podredjene situaacije. Cini ti se izgubljen je, daleko je, jedva dolazi do lopte i poklopi je sa toliko snage i preciznosti da Novak ne moze da je pipne, ni ne pomislja da je vrati.
                              Svi smo ocekivali da se raspadne jer znamo koliko je mentalno slab, ali mislim da Lundgren i Luthi zajedno ono sto je igrao dobra dva sata nisu vidjeli i da nisu ocekivali da ce ikad vidjeti.

Jbg Federer i dalje na neki nacin misli da je ono sto je Novak izvukao na USOu proseravanje pa znas i sam da je rekao posle Wa prosle godine da mu je servirao na isti nacin da bi vidio moze li ono da ponovi
                              sigpic

Comment

• Tačno drug, sve to stoji, ali hajmo iskreno, da li si ti očekivao da će 3, a pogotovo 4. set biti klasično odrađivanje posla ?! Uzimajući u obzir sve ono što smo vidjeli prije tog meča, ja prvi sam mislio da će Wawrinka mentalno pasti, a da će Novak dosta lakše privesti meč kraju. Međutim, Stan nije pao i to me iznenadilo. Znao sam da on svakakve udarce može odigrati, da posjeduje nevjerovatnu dozu kvaliteta koja kada je pravilno artikulisana može svakog igrača na terenu napraviti amaterom, ali ono u što sam sumnjao i što sam mislio da nikada neću vidjeti od njega jesu čelična muda, srce, želja, htijenje, borba, mentalna snaga i odbijanje da izgubi meč, bez da da sve što ima u sebi. A kada nabrojane karakteristike ima, onakvi udarci kojima se svi išćuđavaju su samo formalnost.

Svako voli izgovore nakon poraza. Federer je možda u jednom bio u pravu, udarac jeste bio manje više iz nekog očaja ili inata, Novak je išao na sve ili ništa, rizikovao i dobio, ali nikako nije plod sreće, daleko od toga. Kakva sreća, kakvi bakraći, klasična ubleha, koja uvijek služi kao dobar izgovor u svakoj situaciji.

Comment

Working...
                                X