Announcement

Collapse
No announcement yet.

Futsal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Ово ме одмах подсети на брата Ђуровског

    Comment


    • #47


      Comment


      • #48
        Počele su i kvalifikacije za EP.

        Futsal reprezentacija BiH je u grupi zajedno sa Slovačkom, Norveškom i Azerbejdžanom. Ovaj turnir se igra u Bratislavi.

        BiH sinoć remizirala sa domaćom ekipom Slovačke rezultatom 4-4. U jednoj dobroj utakmici sa dosta golova BiH je bila u podređenom položaju i uprkos vodstvu od čak 4-1 uspjeli smo izvući samo bod. Slovaci su bili favoriti u ovom susretu tako da je i ovo dobar rezultat, ali onakav pad u igri posljednjih 10-ak minuta je zabrinjavajući. To nam se više ne smije dešavati mislimo li dograbiti neku od prve 2 pozicije. Na kraju smo mogli i izgubiti, tako da nakon 4-1 moramo biti zadovoljni bodom. Golove za BiH su postigli Šunjić, Mulahmetović i Radmilović dok je 4. gol bio autogol domaćeg igrača Hal'koa. Taj igrač je postigao i 2 gola za Slovačku, onaj prvi i drugi koji je značio početak povratka Slovačke. U drugom susretu Azerbejdžan je pregazio Norvešku sa 6-0 i poslao jasnu poruku za nas i Slovačku. Danas se sastajemo sa Azerbejdžanom i tu će nam mnogo toga biti jasnije. Lično bih bio prezadovoljan bodom protiv "Brazilaca sa Kavkaza" što bi nas svakako ostavilo u igri za drugo, ali možda čak i prvo mjesto. Oni su favoriti u grupi, a ako budemo pali pred kraj kao jučer teško možemo do pozitivnog rezultata. Mada poučeni od ranije morat ćemo se pripaziti i od Norveške koja nas je ostavila kratkih rukava prethodni put kada su bili bolji sa 2-1.

        Spisak bh. reprezentativaca:

        Spoiler
        Bahrudin Omerbegović (MNK 'Centar Remi-Play' - Sarajevo), Marin Šunjić (MNK 'Brotnjo' - Čitluk), Ivan Matan (MNK 'Alumnus' - Zagreb, Hrvatska), Nijaz Mulahmetović (MNK 'Centar Remi-Play' - Sarajevo), Anel Radmilović (KMF 'Tango' - Istočno Sarajevo), Alen Lalić (FC 'Rongchao' - Chengdu, Kina), Dražen Novoselac (KMF 'Tango' - Istočno Sarajevo), Tomo Bevanda (MNK 'Brotnjo' - Čitluk), Nermin Kahvedžić (MNK 'Centar Remi-Play' - Sarajevo), Maid Ramić (MNK 'Vrgorac' - Hrvatska), Slaven Novoselac (KMF 'Tango' - Istočno Sarajevo), Stanislav Galić (MNK 'Brotnjo' - Čitluk), Haris Skuhan (MNK 'Comunicare' - Mostar), Kristijan Pantić (MNK 'Brotnjo' - Čitluk).


        Što se komšija tiče Srbija je očekivano savladala Poljsku sa 2-0, dok je favorizovana Hrvatska bila bolja od Švedske sa ubjedljivih 7-0. Crna Gora je u jednom tijesnom i efikasnom susretu poražena od Mađarske rezultatom 4-3, uprkos vodstvu na poluvremenu od 2-1. Makedonija koja je u istoj grupi sa Hrvatskom je visoko poražena od Španije sa 6-1, sasvim očekivano. Crnogorci i Makedonci teško mogu dalje, da ne kažemo da imaju nemoguću misiju pred sobom. Hrvatska i Španija, te Mađarska i Italija su ipak prevelik zalogaj. Srbija i Hrvatska se mogu nadati drugom mjestu i doigravanju, a ako se desi neko iznenađenje možda i do prvog ako izvuku pozitivan rezultat protiv Španije/Portugala. Iako to je nerealno za očekivati, pogotovo za Srbiju pred kojom je uz Brazil najjača reprezentacija na svijetu.

        Inače na EP će se plasirati pobjednici skupina, njih 7. Za preostala 4 mjesta borit će se drugoplasirane i najbolja trećeplasirana ekipa.
        sigpic
        Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
        don't support us when we win."

        Comment


        • #49
          Evo sve grupe i trenutne tabele.

          Grupa 1: Mađarska, Crna Gora, Italija, Finska.

          1. Italija 3 5-1
          2. Mađarska 3 4-3
          3. Crna Gora 0 3-4
          4. Finska 0 1-5

          Grupa 2: Slovačka, Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan, Norveška.

          1. Azerbejdžan 3 6-0
          2. Bosna i Hercegovina 1 4-4
          3. Slovačka 1 4-4
          4. Norveška 0 0-6

          Grupa 3: Rumunija, Rusija, Kazahstan, Latvija.

          1. Rumunija 3 6-2
          2. Rusija 3 5-1
          3. Latvija 0 2-6
          4. Kazahstan 0 1-5

          Grupa 4: Makedonija, Hrvatska, Španija, Švedska.

          1. Hrvatska 3 7-0
          2. Španija 3 5-1
          3. Makedonija 0 1-5
          4. Švedska 0 0-7

          Grupa 5: Portugal, Poljska, Srbija, Grčka.

          1. Portugal 3 6-1
          2. Srbija 3 2-0
          3. Poljska 0 0-2
          4. Grčka 0 1-6

          Grupa 6: Češka, Gruzija, Holandija, Bjelorusija.

          1. Češka 3 4-1
          2. Holandija 3 2-1
          3. Bjelorusija 0 1-2
          4. Gruzija 0 1-4

          Grupa 7: Engleska, Turska, Ukrajina, Slovenija.

          1. Ukrajina 3 7-0
          2. Slovenija 3 5-3
          3. Turska 0 3-5
          4. Engleska 0 0-7
          sigpic
          Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
          don't support us when we win."

          Comment


          • #50
            Prvo poluvrijeme utakmice BiH-Azerbejdžan završeno rezultatom 2-2 uz tvrdu i moram istaći hrabru igru BiH. "Brazilci" do sada pokazali da su opasni, ali i precijenjeni. Prvi su došli do vodstva, da bi onda Novoselac sjajnim golom izjednačio rezultat i stvari vratio na početak. Gol nam je odlično došao jer smo slabo stajali na terenu. Onda ponovno vodstvo Azerbejdžana i brz povratak BiH u igru. Odmah smo imali sjajnu priliku, ali Kahvedžić nije bio precizan. I onda nedugo zatim odlična akcija i još bolji završetak iste od strane Kahvedžića koji nam donosi novo izjednačenje. Pokazali smo da možemo, čim se malo otvorimo vide se sve mane Azerbejdžana i mislim ako budemo odigrali do kraja ovako tvrdo i iskusno da možemo izvući bod. Ako se ukaže prilika za sva 3 što da ne, jednom nogom bi smo bili ili na EP-u ili na doigravanju. Samo da se ne ponovi ona situacija od jučer kada smo na samom kraju izgubili pobjedu. Brazilci, pardon, Azerbejdžanci () bolji, ali to nije znatna razlika da ih ne možemo iznenaditi. Vjerujem u momke da mogu izdržati još 20 minuta visokog tempa, široka klupa će biti od velikog značaja.

            Za sve koji imaju želju gledati 2. dio ove uzbudljive i dopadljive utakmice: http://live.huste.tv/stream/28-03-13...na-azerbajdzan
            sigpic
            Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
            don't support us when we win."

            Comment


            • #51
              Na kraju pobjeda Azerbejdžana rezultatom 3-2, a bili smo tako blizu osvajanju boda. Tek sada ostaje žal za onom jučerašnjom prilikom protiv Slovačke. Velika šteta, velika... Pobjednički gol je bio autogol Novoselca, nakon što je Azerbejdžan počeo igrati sa viškom. Dobro smo se branili, zatvarali sve i onda kada je izgledalo da ćemo i ovo rasčistiti Novoselac trese vlastitu mrežu. Do kraja taktičko nadmudrivanje sa viškom i nismo uspjeli ništa napraviti. Sada nam preostaje da razbijemo Norvešku sa što više golova razlike i da Azerbejdžanci odigraju pošteno zadnju utakmicu, jer sam siguran da ako iole ozbiljno pristupe mogu pobijediti Slovačku.

              Inače fina igra BiH, srčana i borbena, a može se reći i hrabra jer smo se odlično suprostavili favoriziranoj ekipi. Da je bilo malo više petlje ili snage pred kraj moglo se izaći sa pozitivnim rezultatom. Pokazali smo da možemo i protiv jačih reprezentacija, a ova utakmica mnogo podsjeća na onu sa Holandijom kada smo ih iako savladali i izborili doigravanje iako su Holanđani bili veliki favoriti. Uh kako bi bilo dobro da Norvežani iznenade Slovake kao što su nas prethodne kvalifikacije.
              Last edited by Merlin; 28-03-13, 19:14.
              sigpic
              Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
              don't support us when we win."

              Comment


              • #52
                Najvjerovatnije da ćemo izboriti doigravanja kao najbolja trećeplasirana ekipa u slučaju pobjede nad Norveškom, koju je Slovačka sinoć tijesno pobijedila sa 4-3. Mada iskren da budem ja se nadam raspletu da Azerbejdžan uzme Slovačku sa par golova razlike, jer je to i realno - Slovačka je kvalitetom iapk tek treća reprezentacija u grupi, a da mi savladamo Norvešku.

                4 skupine već imaju već imaju po 2 ekipe sa po nula bodova tako da oni nikako ne mogu biti najbolji trećeplasirani. U ostalim grupama izravne utakmice za prolazak dalje igraju Rumunija-Kazahstan i Ukrajina-Turska, a obje ekipe imaju lošiju gol razliku od nas tako da nam je potrebna minimalna pobjeda za doigravanje.

                Do sada su EP izborili Rusija i pravo iznenađenje Slovenija koja je jučer savladala favorizovanu Ukrajinu sa čak 8-3. Komšije su također bile sigurne, iako su se Hrvati namučili sa Makedoncima i na kraju slavili sa 4-3. Srbija je deklasirala Grčku sa 5-0. Tako da sada imaju minimalno doigravanje, a zbog lošije gol razlike potrebne su im pobjede u izravnim duelima za 1. mjesto protiv Španije i Portugala.
                sigpic
                Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                don't support us when we win."

                Comment


                • #53
                  Merline odlicno je sto si se potrudio da ispratis ove kvalifikacije, sutra je utakmica u 16:30, valjda cemo Norvezane pobjediti i izboriti baraz.

                  Comment


                  • #54
                    Originally posted by danijelkr View Post
                    Merline odlicno je sto si se potrudio da ispratis ove kvalifikacije, sutra je utakmica u 16:30, valjda cemo Norvezane pobjediti i izboriti baraz.
                    Pa trebali bi ih pobijediti jer smo bolji od Slovačke, to je sigurno, samo što nam se desio onaj nevjerovatni pad u igri i nismo ih uspjeli uzeti, a eto oni su dobili Norvežane. Istina tijesno, ali mislim da i mi možemo do minimalne pobjede koja nam daje doigravanje. Samo da ne bude neizvjesno do kraja, jer smo dosta puta pokazali da ne znamo igrati te tijesne i neizvjesne utakmice. Valjda nam je prošla utakmica sa njima bila škola.

                    Biće sutra zanimljivo vidjeti rasplete grupa. Ovo su izravni dueli za direktan prolazak na EP:

                    Španjolska - Hrvatska
                    Nizozemska - Češka
                    Portugal - Srbija
                    Italija - Mađarska
                    Azerbejdžan - Slovačka
                    sigpic
                    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                    don't support us when we win."

                    Comment


                    • #55
                      Lagana i ubjedljiva pobjeda BiH nad Norveškom rezultatom 4-0. Nisam uspio ispratiti meč, ali očigledno da je bila dominacija koja nam je donijela doigravanje. Na kraju smo završili drugi ispred Slovačke koja je poražena od Azerbejdžana sa 2-1.

                      Dosta neizvjesna i uzbudljiva utakmica do samoga kraja. Slovačka došla u prednost u prvom poluvremenu nakon fino izigrane akcija i tu prednost su uspješno čuvali sve do 38. minute. Tada Azerbejdžan uspijeva izigrati odbranu Slovačke za poravnjanje. Inače Azerbejdžan je već od 28. minute igrao sa viškom i bezuspješno pokušavao zabiti gol jer je golman Slovačke bio odličan. Onda Slovačka kreće sa viškom što im nije upalilo i Azerbejdžanci presijecaju napad istračavaju brzu kontru za konačnih 2-1. Bili su Slovaci tako blizu direktnom prolasku na EP.

                      Direktan plasman na EP su izborili: Italija, Azerbejdžan, Rusija, Španija, Portugal, Češka i Slovenija.

                      U doigravanje idu: Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Rumunija, Hrvatska, Srbija, Holandija i Ukrajina.

                      Volio bih za protivnika Hrvatsku, Rumuniju ili Slovačku jer sa njima sigurno možemo igrati.
                      sigpic
                      Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                      don't support us when we win."

                      Comment


                      • #56
                        Vrijedi pogledati ovu kompilaciju 8 najljepših golova u futsalu:



                        Što se žrijeba oko doigravanja za EP tiče ide otvoreni žrijeb, nema nositelja, a BiH jedino ne može igrati sa Slovačkom sa kojom smo bili u istoj grupi.
                        sigpic
                        Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                        don't support us when we win."

                        Comment


                        • #57


                          Falcao, Falcao...
                          sigpic
                          Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                          don't support us when we win."

                          Comment


                          • #58

                            Comment


                            • #59
                              Moj klupski kolega zabio pobjedonosni gol za nas

                              Comment


                              • #60
                                Prvi susret baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo futsal reprezentacija BiH je uspješno odradila i sa 3-2 savladala Holandiju. Strijelci za futsal reprezentaciju BiH bili su Mulahmetović i Lalić, dok su jednom Holanđani pogađali sopstvenu mrežu.

                                U ovoj utakmici smo bili blagi favoriti, zbog prednosti domaćeg terena, no Holandija je zasigurno kvalitetnija ekipa, futsal je tamo mnogo popularniji, negoli ovdje i sastavljeni su od velikog broja profesionalaca koji za život zarađuju upravo igrajući futsal. Biće teško u uzvratu, no sa obzirom da imamo minimalnu prednost ne i nemoguće proći Holanđane. Bilo bi lijepo plasirati se na jedno veliko takmičenje, ova ekipa sa Lalićem, Omerbegovićem, Ramićem, braćom Novoselac je zaslužila to.

                                Ostali rezultati baraža za Evropsko prvenstvo:

                                Rumunija-Srbija 2-1
                                Ukrajina-Mađarska 2-1
                                Slovačka-Hrvatska 18.09.

                                Mislim da bi i komšije ovdje trebale izboriti prolaze. Obje ekipe su kvalitetnije od Slovačke/Rumunije.
                                sigpic
                                Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                                don't support us when we win."

                                Comment

                                Working...
                                X