Prvi sampion u istoriji Moto3 takmicenja Sandro Korteze stize zajedno sa ostatkom karavana u Australiju. Skupa sa njima vraca se i Maverik Vinjales koji je ipak shvatio da je prenaglio i da je u obavezi prema timu, sponzorima a i publici, da izveze sezonu do kraja. On je jos uvek u borbi za vicesampionsko mesto jer je razlika izmedju njega i Saloma 8 poena. Ne mogu da kazem da mi se bas dopao njegov potez proslog vikenda, iako sam sigurna da verovatno dosta toga nije stimalo u timu ili na relaciji ekipa-Vinjales. Medjutim, bez obzira na desavanja unutar tima, ne treba u javnost izlaziti sa izjavama tipa da je “Avintia ustvari tim trece kategorije” ili da je gubitak titule “iskljucivo krivica ekipe”. Vinjales ce voziti u Australiji i sukob se na trenutak stavlja u drugi plan, ali mislim da se poneo neprofesionalno i pitanje je da li ce se to odraziti na njegovu buducnost.
Kad vec znamo sampiona, zanimljivo ce biti da ispratimo ko ce osvojiti titulu najboljeg debitanta. Rinsa i Fenatija trenutno deli 2 boda, ali treba naglasiti da je Rins u drugom delu sezone u boljoj formi.
Sigurno ce i Jonas Folger ucestovati u borbi za podijum jer otkada je presao u Mapfre Aspar Tim ovaj momak stalno dokazuje kako je u odlicnoj formi i pitamo se sta bi bilo da je za njih vozio od pocetka sezone.
A mozda ce najbolji finis sezone imati Hajrudin kome je sigurno poraslo sampouzdanje posle odlicnog izdanja u Maleziji.
Generalni plasman
1.Korteze 280p
2.Salom 207p
3.Vinjales 199p
4.Rins 128p
5.Fenati 126p
6.Kent 118p
7.Hajrudin 112p
8.Oliveira 94p
9.Folger 88p
10.Vaskez 85p
Kad vec znamo sampiona, zanimljivo ce biti da ispratimo ko ce osvojiti titulu najboljeg debitanta. Rinsa i Fenatija trenutno deli 2 boda, ali treba naglasiti da je Rins u drugom delu sezone u boljoj formi.
Sigurno ce i Jonas Folger ucestovati u borbi za podijum jer otkada je presao u Mapfre Aspar Tim ovaj momak stalno dokazuje kako je u odlicnoj formi i pitamo se sta bi bilo da je za njih vozio od pocetka sezone.
A mozda ce najbolji finis sezone imati Hajrudin kome je sigurno poraslo sampouzdanje posle odlicnog izdanja u Maleziji.
Generalni plasman
1.Korteze 280p
2.Salom 207p
3.Vinjales 199p
4.Rins 128p
5.Fenati 126p
6.Kent 118p
7.Hajrudin 112p
8.Oliveira 94p
9.Folger 88p
10.Vaskez 85p