Announcement

Collapse
No announcement yet.

WTA - Ana Ivanovic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...46811721_n.jpg
    Samo je jedan čekanja vrijedan - Roger Federer!

    Comment



    • Ana was recently interviewed by leading Russian website sports.ru.

      The following is an extract from the question-and-answer session with journalist Paul Nitkin:

      When was the last time you cried? What makes you laugh?
      Ana: The last time I cried was probably on my birthday, when I spoke to my brother, because I miss him very much. He’s studying at university in England and I was in Bali for a tournament.

      I laugh every day. I have a lot of fun with my coaches. We don’t take things too seriously, and we all laugh at each other. The movie that makes me laugh perhaps more than any is The Hangover. I’ve seen it so many times.

      There is now a new generation of WTA-players such as Kvitova, Azarenka, Wozniacki. And you are quite a bit more experienced than them. Can you say that despite your very young age, you think of yourself as a veteran like Sharapova (who is also young) or the Williams sisters? With whom do you get on better – new girls or established stars? Is there any division between generations?
      Ana: I don’t feel like a veteran at all! But it’s true that I am somewhere in between the younger players and the older generation. My best friends are my age, or maybe even a little bit younger: I hang out with Sorana Cirstea and Sofia Arvidsson whenever we play the same tournaments.

      I wouldn’t say there is any division between the generations. For example, Wozniacki and Serena are good friends. Although in general there isn’t huge friendship, we talk to each other no matter what the ages.

      Have you ever thought about having kids? Boy or girl? Would you like to have big family?
      Ana: Yes, I would love to have a big family, with at least three kids. Becoming a mother is important to me. But I am not planning on doing that anytime soon. That will be for after my career, when I have retired.
      http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...46811721_n.jpg
      Samo je jedan čekanja vrijedan - Roger Federer!

      Comment


      • Kao što je i sama Ana rekla prethodna sezona je bila teška, ali je završila na najbolji mogući način. Konačno ima čovjeka koji će biti posvećen samo njenoj karijeri. Sledeće godine su OI, svi znamo da je ona propustila prošle radi povrede i zato bi bilo odlično da počne ovu godinu dobro. Onda da formu polako da diže i da vrhunac bude na W i OI. Tokom turnira u Baliju konačno je pokazala njenu igru kojom je došla prvo mjesto i vrijeme je da se Anči konačno vrati tamo gdje pripada, a to je TOP 3..AJDE ANA!!!

        P.S. Ubjedljivo najljepša djevojka na svijetu...
        Last edited by Deki94; 06-12-11, 22:12.
        sigpic

        Comment


        • Last edited by D na kvadrat; 10-12-11, 15:12.
          sigpic

          Comment




          • ЛОНДОН 2012: Ана се радује Олимпијади

            Ажурирано пре 23 часа 49 минута
            Српска тенисерка Ана Ивановић истакла да једва чека почетак нове сезоне, а да се посебно радује Олимпијским играма

            • Ана Ивановић
            Српска тенисерка Ана Ивановић истакла је да једва чека почетак нове сезоне, а да се посебно радује Олимпијским играма у Лондону. Ивановићева је још раније нагласила да јој је у 2012. години циљ повратак међу десет најбољих на свету, али да посебан акценат даје и Грен слемовима.
            - Као и увек, радујем се Грен слемовима више него осталим турнирима. Око њих правим распоред за сезону. Али, 2012. је и олимпијска година, и цело то искуство ће бити посебно за мене јер ће ми то бити прве Игре. Заиста се радујем Лондону. - рекла је Ивановићева.
            Ивановићева је још пре неколико недеља почела са припремама за наредну сезону, али још увек није у пуном замаху.
            - Почела сам са фитнес тренинзима, имам их по два дневно. У почетку смо радили на повећању мишићне масе, али сада већ радимо на снази - истакла је Ивановићева.

            Vecernje novosti
            sigpic

            Comment


            • Pa dobro se setila mora da se fokusira na GS-ove to joj je prioritet.. Nadam se da ce se vise vratiti vreme je.

              Comment


              • Ana oterala "demone"
                17 Decembar 2011 | 17:41(1)


                Trijumf na Baliju, nekoliko dobrih partija ove jeseni, ali i obnovljena veza Anu Ivanović, prema priznanju, "ponovo vraća na put na kojem je već bila". U intervjuu datom za australijski Herald sun Ana priča o novom treneru, problemu sa kojim se suočila, dečku, a najmanje tenisu.

                - Mislim da se prvi put osećam dobro. Prvi put pošto sam postala prva teniserka sveta - rekla je između ostalog Ana i nastavila: - Sada, kada se to dogodilo želim da sve ostane ovako. Motivisana sam i inspirisana.

                Podsećanje na neke "teške poraze" ne blede, na povrede takođe...

                - Prošla sam kroz nekoliko teških perioda posle pobede na Rolan Garosu. Povrede, teški porazi, pogrešni saveti... Sve to mi je bilo na pameti. To me je usporavalo.

                Ana Ivanović, kažu stručnjaci, pati od stanja koje je karakteristično za sportiste (analysis paralysis) a odnosi se na "slušanje saveta od previše ljudi". Sada je i to prošlost. Ana je "zadovoljna sa novim trenerom" Najdželom Sirsom sa kojim je "oterala sve demone".

                - Slušala sam mnoge. Stvarno sam se trudila da ih slušam. Sada sam shvatila da je to ponekad teško i da ima loših saveta. Naravno, znam da su me svi savetovali iz srca, ali nije išlo. Jednostavno, potrošila sam mnogo vremena misleći i pričajući o najboljem načinu da prevaziđem neke stvari. Da problemu priđem sa prave strane. I previše... Naravno, bilo je tu i dobrih trenutaka. Najdžel je sada tu i ja sam puna poverenja. On je predan i mislim da mogu da se vratim gde sam i bila.

                Jedina titula u 2011. godini Ana je osvojila na Baliju pred kraj sezone, a posle je više vremena provodila sa dečkom Adamom Skotom, nego sa reketom. Oboje su u Australiji praćeni na svakom koraku...

                - Želim da me znaju po tenisu. Slike sa prijema i raznih foto sesija su zanimljive, ali nisu moj prioritet. Usput, kada ne igram dobro smatram da nemam šta da tražim u javnosti. Adam mi pomaže dosta. Podržava i savetuje jer zna kako nam je bilo - rekla je, između ostalog, 22. igračica sveta, Ana Ivanović.

                sportal.rs
                sigpic

                Comment


                • 15. 12. 2011. 11:03h | Vestionline, Novosti
                  "Devojke, ugledajte se na Novaka"


                  Prošlu godinu je Ana Ivanović počela na Hopman kupu, rame uz rame sa najboljim teniserom 2011. i ATP liste - Novakom Đokovićem. Tada je srpska igračica "iz prve ruke“ shvatila kako funkcionišu teniseri i došla je do zaključka da su - mnogo opušteniji od teniserki.


                  "Tenzija u ženskoj svlačionici je mnogo veća nego u muškoj. Bilo je zaista osvežavajuće igrati sa Novakom i videti koliko drugačije funkcioniše. Bilo je zanimljivo gledati koliko se zabavlja i uživa u tenisu. Prosto se videlo da će imati sjajnu godinu. Zato svi i igramo tenis, ali ponekad zbog pritiska i stresa to zaboravimo. Možda bismo, mi žene, bile mnogo uspešnije, kada bismo uspele da se opustimo i zaboravimo neke stvari", istakla je Ivanovićeva.


                  Ključna razlika između "dva tenisa“ je ta što muškarci stvari posmatraju drugačije.

                  "Stvar je u tome što je muški tenis postavljen drugačije. Opušteniji su i ne uzbuđuju se oko sitnica. Devojke sve shvataju previše lično. Previše smo emotivne".

                  Poznato je da je Sorana Kirstea Anina najbolja drugarica na Turu, ali bi volela da ih ima više...

                  "Ključ je pronaći balans, a izgleda da muškarci to rade bolje. Mislim da se oni više druže i da provode više vremena zajedno. Stvari su se možda promenile od kako sam postala profesionalac, ali još nismo podjednako opuštene kao momci".

                  Pravi primer je Anin drug iz detinjstva – Novak.

                  "Nole se, na primer, druži sa mnogima mimo terena. Šteta je što se i mi devojkene družimo tako. Provodimo mnogo vremena zajedno. Zajedno putujemo i radimo, ali ne provodimo vreme u "ženskim razgovorima“ o modi ili čemu god", zaključila je Ana.
                  sigpic

                  Comment


                  • Ana je izbacila raspored za prvu polovinu godine, pre AO-a ce igrati Sidnej i Brizbejn

                    http://www.anaivanovic.com/tournaments

                    Inace Scott Byrnes vise nije deo njenog tima i taj potez mi zaista nije najjasniji

                    Trainer Scott Byrnes leaves Ivanovic team
                    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                    Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                    sigpic

                    Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                    with experience.

                    Comment


                    • Evo nekoliko slicica za Anine fanove. Ova prva je preslatka.



                      Attached Files
                      Last edited by eM; 28-12-11, 00:09.

                      Comment


                      • Ana je 1.kolu Brizbejna pobjedila Tamiru Paszek sa 2:0 (6:3,6:3).
                        U sledećem kolu igra protiv Kim Clajsters...
                        AJDE ANA!!!!
                        sigpic

                        Comment


                        • Malo sličica sa meča






                          i press poslije meča

                          sigpic

                          Comment


                          • Ana sutra igra zadnji meč, poslije meča Marej - Kokuškin (koji neće početi prije 19h po njihovom vremenu). Mislim da bi ona mogla početi oko 20:30 , tj. 11:30 po našem..
                            AJDE ANA...
                            sigpic

                            Comment


                            • Nisam gledao mec, ali prema pregledu vidim da je dobro igrala .
                              Je li sutra u 11:30 ujutro, i je li ima na EuroSportu ?
                              sigpic

                              Comment

                              Working...
                              X