Announcement

Collapse
No announcement yet.

Serie A 2012/2013 - (diskutovanje i komentarisanje utakmica uzivo)

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nisam gledao utakmicu , pregledat cu snimak ujutro , ali cujem da je Roma bas dobro igrala





    Da li je moguce da ovaj kreten nije dobio crveni za ovo ?

    Za ovo suspenzija 10 utakmica treba biti .
    https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

    Comment


    • Ево ко није гледао Аталанта-Парма, сјајн меч, преглед, да видите шта је Де Лука промашио на крају, Ливаја и Милито би му завидели


      ЕДИТ: Што се тиче старта на Пјанићем, намерно је било, и ФА Италије треба да одреагује неком казном од минимум три меча, кад је већ кажњен Касано због вређање судије, и ово заслужује ако ништа исту казну.
      Last edited by Brajkula; 08-12-12, 22:13.

      Comment




      • Кандидати за титулу или само лепи снови?

        16. коло Серије А нам поред меча Рома-Фиорентина који је управо завршен победом Роме од 3:2 уз сјајну ролу временски неуништивог Франческа Тотија, доноси и још пар занимљивих мечава од који ваља издвојити и меч на Сицилији између домаћег Палерма и Јувентуса у коме се након суспензије на клупу шампиона Италије враћа сјајни тренер Антонио Конте, исто тако доста пажње изазива и Миланово гостовање Торину, а такође и мечеви попут Сампдорија-Удинезе и Болоња-Лацио који се играју тек у уторак. Ипак, главни хепенинг овог кола десиће се на Ђузепе Меаци где ће се састати тимови који се боре/наводно боре за Скудето, наиме домаћи Интер, за кога смо након оне сјајне победе у Торину када су прекинули сада већ чувени низ непобедивости Јувентуса, озбиљно помислили да има ту снагу да помрси рачуне Старој Дами у борби за наслов, дочекује захухтали Наполи који је до пораза од ПСВ-а у прошом четвртку бројао чак седам мечева без пораза у свим такмичењима, а последњи пут у Серији А су поражени 31.10.2012. од Аталанте у Бергаму. Такође, треба напоменути да Наполи од Интера није изгубио у последњих пет мечева у регуларном делу, с тим што је Интер избацио Наполи из купа препрошле године, победивши га након једанестераца, али је у регуларном делу било 0:0. Дакле, Интер је последњи пут славио скоро пре две године, тачније 06.01.2011 резултатом 3:1, управо на стадиону на коме ће се и одиграти дерби ове 16. рунде.

        Домаћин, у овај меч улази након срећне победе над Палермом прошлог кола, аутоголом Гарсије. Интер у томе мечу није бриљирао, мучио се али ипак уз велику помоћ дефанзивца Палерма победио, а да несрећа буде већа Интер једноставно не може да се препозна од оне победе у Торину, те је након исте забележио једну победу (ову над Палермом), један реми (са Караријем на свом стадиону 2:2) и три пораза пораза (два у Серији А - Аталанта 2:3 и Парма 0:1, као и један у Лиги Европе од Рубина из Казања 0:3). Треба напоменути да су прошлог четвртка ремизирали са Нефчијем из Бакуа 2:2 на Меаци, али у том мечу је Страмаћони извео готово па омладински састав с обзиром да су на том мечу своје минуте за А састав направили Белец, Паса, Романо, Бенаси, Гаритано, Бандини, као и двоструки стрелац, хрватски тинејџер Марко Ливаја.


        За овај меч им се ипак у тим враћа Антонио Касано који је одрадио своју суспензију од три меча задобијену након вербалног напада на судију Ђакомелија у тунелу Меаце, после меча са Каљаријем. Његово одсуство из екипе се више него осећало јер је управо он једини вансеријски креативан играч у овом реостеру Интера, ако изузмемо Снајдера који је опет "повређен" и који ће вероватно на зиму напустити Нероазуре пошто је у сукобу са управом куба јер није хтео да потпише нов уговор са истим у коме би он преполовио своја примања са 6.000.000 на нешто више од 3.000.000 евра годишње. Интер, једноставно поседује доста истих играча, тзв сувих "радника" у везном реду, па изостанком Касана тиму фали та потребна доза креативности, што се највише видело у Парми, када су везни ред чинили трио Гуарин-Камбијасо-Алварез, где је тај везни ред, а самим тим и сам Интер, изгледао тотално немоћно наспрам везног реда Парме који је у том мечу био састављен од, па слободно можемо рећи, просечног триа Аква-Валдез-Маркиони. Дакле, повратак Касана је сигурно позитивна ствар, док је једна од негативних изостанак главног штопера из тима Самјуела због жутих картона. Тај изостанак нам, наиме, управо намеће главно питање што се начина игре Интера тиче на овом мечу, конкретно да ли ће изостанак Самјуела Страмаћони надокнадити/покушати да надокнади убацивањем Силвестреа који и не бриљира баш ове сезоне, па се стекао утисак да стратег Интера и нема неко превелико поверење у истог, што се видело његовим изостављањем из тима када је Ранокија одрађивао своје жуте картоне. Тада је Интер играо у формацији 4-3-3, па се сумња да ће за истим потезом Страма посегнути и овог пута. У случају да укаже поверење Силвестреу, формација Интера би требала да буде, ове сезоне стандардних, 3-4-3. Матиас Силвестре, је ове сезоне сакупио свега четири наступа за Интер, од тога три као стартер и једанпут је добио шансу као резерва, што је укупно 276 минута проведених на терену, што говори у прилог да Страмаћони нема баш превише поверење у овог дефанзивца.


        Због повреда давно су ван терена Станковић, Киву и Оби, док је од недавно ван строја и Мундингај.
        Екипа из Напуља се опет вратила у озбиљну борбу за скудето након Јувентусовог киска са Миланом. Наполи до челне позиције деле свега два бода, и ово гостовање им је сигурно једно од важнијих у сезони. Наиме, ако изгубе а Јуве којим случаје (а сигурно да су велике шансе за тако нешто) слави на Сицилији, Наполи ће каснити за лидером великих пет бодова, а то и није све. Евентуални поразом ће их и вечерашњи ривал, Интер, претећи на табели, па ће тако Кавани и ко пасти на трећу позицију на табели. Као што рекох Наполи је до пораза од ПСВ-а прошлог четвртка у Лиги Европе био у сјајној серији позитивних резултата (седам мечева без пораза), али тај пораз не треба схватити озбиљно јер је Мацари дао прилику неким играчима са мањим бројем минута ове сезоне, пошто је Наполи још у прошлом колу обезбедио пролаз у наредну фазу такмичења. Ваља поменути да је и њихов вечерашњи ривал, учинио исто нешто раније. Што се поставе тиче у исту се након повреде враћа Горан Пандев, те ће управо он заузети место суперталентованом Инсињеу који ће тако чекати шансу са клупе, а једини изостанак за овај меч биће у давно повређеном Арноци који је после оног трагичног кикса у мечу са Торином када је дао "завршни пас" Сансонеу који је тако изједначио резултат на 1:1 у последњим секундама меча пао тотално у други план код тренера Наполија, те његов изостанак и није неки превелик хендикеп за ову екипу. Треба напоменути да је он у овом мечу у 86 минуту заменио Досену, те му је требало свега неколико минута да овако трагично киксне.


        Треба напоменути још да су под благим знаком питања и Мађо, као и Џамели, али се ипак очекује да они наступе на овом мечу, Мађо у првих 11, док би Џамели своју шансу тражио као измена. Ако ипак Мађо не буде спреман за овај меч његово место ће заузет Ђандоменико Место који се ове сезоне показао као достојна замена репрезентативцу Италије.

        Могуће поставе:


        Последњих 5 мечева:


        Судије:


        Закључак:

        Овај меч ће показати доста тога, а и доста тога рећи. Ко изгуби, у случају да Јуве добије на Сицилији, ће упасти у озбиљан дефицит што се борбе за титулу тиче. Говорити о фавориту на овом мечу је незахвално јер су обе екипе по квалитету за сам врх табеле, али сигурно да свако има своје шансе.
        Ипак, ја очекује једну обострано опрезну утакмицу, јер пораз у овом мечу трипута мање вреди од саме победе, па ће тако вероватно обе екипе у меч ући првенствено да га не изгубе, те нерешен резултат, бар мени, овде некако дође и као најреалнији. Било како било сигурно да нас очекује занимљив меч који ће првенствено бити обојен тактичким надмудривањем два тренера, а када се на терену нађу нападачи попут Каванија и Милита, сигурно да и голови неће изостати. Недеља 20:45ч, Ђузепе Меаца, уживајмо...
        Last edited by Brajkula; 08-12-12, 23:54.

        Comment


        • "Pjanić je odigrao nevjerovatno dobru utakmicu i obavio je sve što sam tražio od njega, slično kao u prošlom kolu sa Sienom. U ovakvoj formaciji mnogo nam znači, kako u napadu, tako i u odbrani", rekao je Zeman poslije sinoćnje utakmice.
          Nahvalio ga Ceh,ustvari tako je svaki put od one golcine protiv Lazia i psovki upucenih Zemanu...

          Totti dobio ocjenu 9 za ovu utakmicu
          Zeljko Malnar-Nocna mora <3


          #the return

          Comment


          • Па да, Рома сигурно одиграла свој најбољи меч после Интера.
            А како су ствари ише лако је меч могао у 10+. Окрени обрни, опет Италијани прете да буду најефикаснија лига у овом колу.

            Comment



            • Колико су нам добри шпицеви против нас сваки голман испадне врхунски. Мука ми да сушам ове Итаијане по стримовима како хвале Ујканија, човек просечан гоман а доби неке суперлативе типа "Супер Ујкани" Какав Супер Ујкани, тупави Матри то треба да кажу. Било како био мељемо Палермо и само питање тренутка када ће да га приме. Матри имао шансу 1 на 1, Вучинић погодио стативу. Видал доминира, ако ће неко да да 30м за Фернандиња онда Јуве Видала не сме да пусти испод 40м, ма ни под тачком разно, звериште

              Сијена води, и огрешио сам се од њих опако. Мислио сам да су уз Пескару главни за испадање, кад они се крваво боре за сваки бод. Кренули са -6 а тренутно (са ова три) имају 14 бодова. Јесте да играју најружнији фудбал у лиги, али свака им част.

              Торино-Милан 1:1, добра текма тамо, Ноћерино направио невероватну грешку код гола Сантане, видећемо шта ће бити на крају. Остали нуле, само што сам зинуо о могућности да Италијани могу опет да буду најефикаснија лига европе овог кола оно ни гол да падне
              Last edited by Brajkula; 09-12-12, 14:55.

              Comment


              • Evo mi je mocna Katanija sto sam rekao Brajkulici da ce da bude ispred Bolonje Ima dosta da se igra ali bolja mi ekipa Katanija.
                sigpic

                http://www.sportklub.info/nemanja-nikolic-u-rostovu

                Comment


                • Ау бааато какво је играчиште овај Лиштајнер, какав Лам какви курци, човек не стаје, само пуни Форест Гамп брате
                  Вучинић маг са лоптом, каква асистенција петом
                  Болоња има Дијамантија и Ђиладиња, то је мој пик на њих. Плус Габиадини ;)
                  Ђенова ће ладно да испадне из лиге, срамни су, губе од Пескаре

                  ЕДИТ: Шта урад Жиле, води Милан.
                  Last edited by Brajkula; 09-12-12, 15:13.

                  Comment


                  • Ma mucena je Bolonja veruj Kondiciji

                    A joj ludo sta mi radis (Lihstajner ) Kad smo vec kod toga ,,bato''
                    sigpic

                    http://www.sportklub.info/nemanja-nikolic-u-rostovu

                    Comment


                    • Лиштајнер играчиште ;)
                      Ја волим ову Болоњу, конкретни су лудаци Дијаманти и Ђилардињо, магови

                      ЕДИТ: Матри је ретардиран
                      Last edited by Brajkula; 09-12-12, 15:19.

                      Comment


                      • Kako to brat moj Bergesio postroji caskom i zavede red 1-3
                        sigpic

                        http://www.sportklub.info/nemanja-nikolic-u-rostovu

                        Comment


                        • Gillet protiv Juventusa branio sve i svasta, danas podijelio dvije ''asistencije'' igracima Milana. Samo se meni najvise svidjela ''asistencija'' Nocerina za Santanu. Odlicne dvije utakmice ovo kolo sam gledao, 12 golova malo li je

                          Robinho odlican u ovoj utakmici, serija majstorija kod prvog gola.

                          Comment


                          • Жиле продао Видео сам гол Робиња, Раи Италија преносила Јуве и укључи још један прозор кад неко да гол, добар дриблинг и од пречку, није баш била изгледна ситуација.
                            Што се Јувеа тиче пребродили смо оба гостовања на Сицилији ове године, 1:0 идентични резултати Вучинић издоминирао, такође и Пирло али у дефанзиви веровали или не, преискусан играч, доктор ове игре. Лиштајнре доказао да је најбољи избор на десној страни, и стварно ми није јасна измена када је уместо њега убацио Падоина Опет смо се испромашивали, Ујкани веровали или не бриљирао (али то је клише да противнички голмани против нас бриљирају), две стативе. Све у свему велика три бода, вечера Х на Меаци и песма
                            Кјево, добио у Каљарију, Палоски нови погодак, како се само Милан зајебао са њим, није то шпиц за Кјево. Теро маестраан го из слободњака
                            Ђенова ако не отпусти још једног тренера ове године ништа није урадила, Дел Нери је сраман, Пескара их прескочила, фењер опет Бошку.
                            И на крају Кондицијина Катанија, окретоше људи, добар је то тим и волео бих да се квалификују за Европу (али теееешко, готово да немају шансе) па да видимо како би се Европљани проводили на Сицилији са Катанијиним Аргентинцима. Крвава Сијена се борила ипак...само нек наставе тако, тренутно имају више шанси од Пескаре и Ђенове сигурно!

                            Comment


                            • Volim Fredija volim ga kao brata <3
                              sigpic

                              http://www.sportklub.info/nemanja-nikolic-u-rostovu

                              Comment


                              • Гуарин најбољи играч Интера у досадашњем делу првенства сигурно!

                                Comment

                                Working...
                                X